شناسهٔ خبر: 25745420 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سیر طارم در مسیر جهانی شدن

طارم از قطب های بزرگ تولید سیر در ایران است و کیفیت خوب این محصول صادرات آن را در مسیر موفقی قرار داده است که ادامه این راه نیازمند ایجاد واحد های فرآوری و صنایع تبدیلی در این شهرستان است.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ شهرستان طارم در استان زنجان ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالقوه‌ای در عرصه‌های مختلف کشاورزی دارد.
 
شاید طارم زنجان را در سطح کشور و دنیا به نام زیتون این منطقه می‌شناسند، اما به جرات می‌توان گفت: سیر دیگر محصول پربار این منطقه هم می‌تواند با برنامه ریزی مدون و اصولی صادراتی جای خود را در بازار‌های جهانی تثبیت کند.
 
سیر مورد کشت در شهرستان طارم شامل سیر محلی طارم، سیر صورتی، سیر قرمز، سیر سفید و رقم آذر است که علاوه برمصرف خوراکی به صورت تازه- سیر ترشی یا چاشنی در صنایع غذایی جهت تولید فرآورده‌های غذایی نقش مهمی دارد و همچنین استفاده فراوانی به عنوان یک گیاه دارویی موثر در بیماری‌هایی، چون فشار خون و بیماری‌های قلبی- کاهش کلسترول خون- خواص ضد انگلی و ضد میکروبی و درمان دستگاه گوارش دارد.
 
طارم  از قطب های بزرگ  تولید سیر در ایران/  سیر طارم در مسیر جهانی شدن
بازار محصول سیر طارم، استان‌های تهران، گیلان، قزوین، مازندران و کردستان است و علاوه بر آن به برخی کشور‌های عربی، آسیایی و روسیه نیز این محصول صادر می‌شود.
 
با توجه به کیفیت بالای سیر طارم کشور‌های خارجی مشتریان دسترنج کشاورزان طارمی هستند لذا می‌توان با مکانیزه کردن تولید و فرآوری این محصول، ایجاد صنایع تبدیلی، مشاوره‌های فنی در کشت مکانیزه و همچنین با تسهیل امر صادرات و تعیین بازار‌های هدف در عرصه رقابتی این محصول خوش درخشید.

برداشت سیر از مزارع طارم

اسکندری مدیر جهاد کشاورزی طارم در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ با اشاره به اینکه کار برداشت سیر از اراضی کشاورزی طارم ادامه دارد، افزود: وسعت زیر کشت این محصول در این شهرستان 2 هزارو 100 هکتار است که پیش بینی می‌شود از این اراضی 80 هزار تن سیر برداشت شود.
 
اسکندری افزود: هم اکنون 2 هزارو 200 بهره بردار کاربرداشت سیر را درطارم را بر عهده دارند.
 
طارم  از قطب های بزرگ  تولید سیر در ایران/  سیر طارم در مسیر جهانی شدن
مدیر جهاد کشاورزی طارم گفت: 30 درصد محصول سیر کشور در طارم تولید می‌شود و بخش از این  تولیدات به کشور‌های روسیه، آذربایجان و عراق و استان‌هایی نظیر گیلان و مازندران، تهران، همدان، کردستان و قزوین صادر می‌شود.
 
وی ادامه داد:سیر صورتی، سیر قرمز، سیر سفید و رقم آذرشهر ارقام اصلی سیر کشت شده طارم است که در این بین سیر صورتی بیشترین رقم تولیدی را به خود اختصاص می‌دهد.
 
اسکندری افزود: سیر طارم در پاییز کشت می‌شود و برداشت و عرضه سیر تازه در استان زنجان تا پایان خرداد ماه ادامه خواهد داشت.
 
شفیعی سرپرست تنظیم بازار جهاد کشاورزی شهرستان طارم در گفتگو با گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان نیز با اشاره به اینکه شهرستان طارم قطب تولید سیر صورتی و قرمز در کشور است گفت: امسال سطح زیر کشت این محصول افزایش داشته است.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته در حدود 2 هزارو و 500 تن محصول سیر از این شهرستان به خارج از کشوربه خصوص کشور روسیه و عراق صادرشده است افزود: اگر نحوه فرآوری و بسته بندی این محصول بیشتر مورد توجه قرار گیرد در این صورت می‌توان بازار‌های اروپایی را نیز هدف قرار داد.
 
شفیعی با اشاره به اینکه در حال حاضر فرآوری این محصول در این شهرستان فقط به صورت سنتی انجام می‌شود بر مکانیزه کردن تولید و فرآوری این محصول تاکید کرد.
 
طارم  از قطب های بزرگ  تولید سیر در ایران/  سیر طارم در مسیر جهانی شدن
وی با بیان اینکه سال پیش سیر کیلویی 2 هزارو 500 تومان خریداری می‌شد گفت:، اما امسال قیمت سیر 1000 تومان کاهش یافته و کیلویی هزارو 500 تومان خریداری می‌شود که امکان کاهش قیمت بیشتر نیز پیش بینی می‌شود.
 
سرپرست تنظیم بازار جهاد کشاورزی شهرستان طارم ورود محصول سیر کشور چین با قیمت پایین تربه بازار‌های جهانی را یکی از علت‌های کاهش قیمت سیر طارم عنوان کرد و گفت: افزایش سطح کشت محصول سیرطارم نیز از دیگر دلایل کاهش قیمت این محصول است.
 
به گفته شفیعی افزایش سطح زیر کشت در شهرستان مغان اردبیل و همزمانی برداشت این محصول دردو استان از دیگر دلایل این کاهش قیمت است.
 
وی با بیان اینکه مهمترین مشکلات سیرکاران طارمی تولید به روش سنتی و نیز نبود واحد‌های فراوری و بسته بندی در این شهرستان است ادامه داد:با توجه به کیفیت عالی سیر طارم با افزایش واحد‌های فرآوری و بسته بندی این محصول می‌توان جایگاه آن را در بازار‌های رقابتی دنیا تثبیت کرد.

استان زنجان دارای رتبه دوم تولید سیر از نظر سطح و تولید در کشوراست

عبدالله جعفری مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان گفت: هم‌اکنون سیر مرغوب و صادراتی شهرستان طارم استان زنجان موسوم به سیر صورتی در حال برداشت و عرضه به بازار است.
 
جعفری با اشاره به اینکه استان زنجان دارای رتبه دوم تولید سیر از نظر سطح و تولید در کشور بوده و یکی از قطب‌های تولید سیر به حساب می‌آید، افزود: امسال بالغ بر 80 هزار تن سیر از مزارع شهرستان طارم برداشت و روانه بازار می‌شود.
 
وی با بیان اینکه سیر تولیدی در این استان به دلیل شرایط اقلیمی مطلوب از کیفیت وطعم بسیار عالی برخوردار است افزود:به همین علت بازار سیر طارم به بازار معین عرضه محصول و محل حضور تجار و بازرگانان داخلی و خارجی از اقصی نقاط کشور و دنیا تبدیل شده است.
 
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان آماده ارایه هرگونه مشاوره، راهنمایی و همکاری‌های لازم به منظور افزایش سطح دسترسی و ایجاد ارتباط مستقیم بین تولید کنندگان، صنایع فرآوری و تجار است.
 
طارم  از قطب های بزرگ  تولید سیر در ایران/  سیر طارم در مسیر جهانی شدن
جعفری خاطرنشان کرد: شرکت‌های تعاونی موجود در منطقه توانایی جمع آوری، آماده سازی، بسته بندی و تحویل سفارشات واحد‌های متقاضی متناسب با سلیقه و سفارش را دارند و می‌توانند زمینه تامین محصول سیر مورد نیاز متقاضیان را به صورت مستقیم و بدون واسطه فراهم کنند.

ایجاد بازار حراج فصلی و عرضه مستقیم محصول سیر در استان زنجان

مدیر توسعه بازرگانی سازمان تصریح کرد: در حال حاضر بازار حراج فصلی و عرضه مستقیم محصول سیر با همکاری مجموعه پایانه صادراتی و مرکز پشتیبانی میادین میوه و تره بار استان در محل اتوبان زنجان_ قزوین، جنب عوارضی ایجاد و آماده پذیرش حضور تولیدکنندگان بدون اخذ هیچ گونه هزینه‌ای برای عرضه مستقیم به صورت عمده و خرده فروشی است.

عبدالله جعفری اضافه کرد: تجار و صنایع فرآوری نیز می‌توانند با مراجعه به این بازار حراج فصلی، به صورت مستقیم و بدون واسطه سیر مورد نیاز خود را تامین کنند.

مهم‌ترین مشکل سیرکاران شهرستان طارم چیست؟

کرامتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان عرضه محصول سیرطارم به صورت فله‌ای و دریک بازه زمانی در حجم زیاد را عامل کاهش قیمت این محصول اعلام کرد و گفت: تا زمانی که نتوانیم میزان عرضه و تقاضا را تنظیم و به اندازه مصرف و کشش بازار، محصول را تولید کنیم مشکلات پایین بودن قیمت محصول و کاهش تقاضا را خواهیم داشت.
 
وی ادامه داد: افزایش واحد‌های فرآوری و صنایع تبدیلی می‌تواند بازار این محصول را متعادل کند و رشد صادرات این محصول را به همراه داشته باشد.
طارم  از قطب های بزرگ  تولید سیر در ایران/  سیر طارم در مسیر جهانی شدن
 
کرامتی ادامه داد:روی آوردن کشاورزان به کشت مکانیزه و گسترش صنایع تبدلی و همچنین سامان‌دهی بازار برای اطمینان کشاورز از فروش محصول و عرضه این محصول به شکل بازار پسند و با بسته بند‌های استاندارد  می‌تواند به رونق این محصول کمک چشمگیری کند.
 
بهاره دادلویی مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان گفت: در راستای صادرات مناسب محصول سیر از استان علاوه بر فرآوری این محصول ایجاد واحد‌های بسته بندی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
 
وی افزود: در استان زنجان تعداد 26 مجوز در رابطه با فرآوری محصول سیر با ظرفیت 16 هزارو 70 تن صادر شده است که شامل دو پروانه بهره برداری با ظرفیت 550 تن و 24 جواز تاسیس با ظرفیت 15 هزارو 520 تن می‌باشد.
 
گزارشی از زهرا نصیری
 
انتهای پیام/ ن

نظر شما