شناسهٔ خبر: 25744314 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان-قدیمی | لینک خبر

نیمکت خبر

صاحب‌خبر - کیفیت غذاهای دانشجویی در ماه رمضان افزایش یافت ذوالفقار یزدان‌مهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان با صدور بخشنامه‌ای به معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها درخصوص افزایش کیفیت و عدم افزایش قیمت آن تاکید کرد و گفت: «قبل از شروع ماه مبارک رمضان با ارسال بخشنامه‌ای به دانشگاه‌ها بر اهتمام به تنوع خدمات مطلوب غذای دانشجویی در ماه مبارک رمضان تاکید شده است و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.» او درباره قیمت غذای دانشجویان در ایام ماه مبارک رمضان گفت: «قیمت غذای دانشجویان در ایام ماه مبارک رمضان افزایش نیافته، اما کیفیت غذا افزایش یافته است.» یزدان‌مهر با بیان اینکه هیچ دانشگاهی در ایام ماه مبارک رمضان نباید برای ارائه غذا بیشتر از نرخ مصوب صندوق رفاه اقدام کند، افزود: «در ایام ماه مبارک رمضان، دورچین غذا مانند زولبیا، بامیه، شربت، خرما، سوپ و میوه به غذای دانشجویان اضافه می‌شود، اما قیمت غذا افزایش پیدا نمی‌کند.» رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: «۱۹ اردیبهشت‌ماه ۹۷ در آستانه ماه مبارک رمضان، در بخشنامه‌ای نکاتی را به معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی یادآور شدیم و از آنها خواسته شد برنامه‌ریزی‌های لازم را در این خصوص انجام دهند.» مشاور وزیر علوم ادامه داد: «در این بخشنامه از معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی خواسته شده به‌صورت دائم تاسیسات برودتی خوابگاه‌ها و محل برگزاری امتحانات بازبینی و نظارت شود.» الزام دانشگاه‌های علوم پزشکی به صنعتی‌سازی فرآیند تهیه غذا مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه صنعتی‌سازی آشپزخانه‌ها جزء برنامه‌های عملیاتی دانشگاه‌های علوم پزشکی است، گفت: «دانشگاه‌ها به‌نحوی الزام دارند که از این پس صنعتی‌سازی فرآیند تهیه غذا را در دستورکار قرار دهند.» عباس عطوف با اشاره به اینکه در سال ۹۵ ارزیابی و اعتبارسنجی از آشپزخانه‌ها و کلیه سالن‌های غذاخوری دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت گرفته است، اظهار کرد: «این ارزیابی براساس ۱۵ شاخص انجام شده و براساس ارزیابی‌های صورت‌گرفته 15/32 درصد آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها وضعیت «عالی» و 93/58 درصد وضعیت «خوب» داشته‌اند. این به آن معناست که بیش از ۹۰ درصد در وضعیت خوب و عالی بوده‌اند.» مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت گفت: «آنچه برای ما مهم است رعایت الگوی تغذیه بوده که مجموعه‌ای است کامل و در آن مواردی ازجمله رعایت میزان کالری، نوع روغن مصرفی و دومینویی بودن غذاهای ارائه‌شده، لحاظ شده و بررسی‌ها مشخص کرد 26/39 درصد آشپزخانه‌ها این الگو را کاملا رعایت کرده‌اند، 5/12 درصد در وضعیت خوب بوده‌اند، 79/26 درصد متوسط و مابقی وضعیت ضعیف داشته‌اند که باید خودشان را به مراحل بالاتر برسانند.» رتبه‌بندی سراهای دانشجویی دانشگاه فرهنگیان معصومه علی‌نژاد، معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: «با توجه به اینکه کیفیت‌بخشی فضای سراهای دانشجویی مدنظر بوده، رتبه‌بندی آنها آغاز شده که اولین فعالیت در این بخش رتبه‌بندی سراهای دانشجویی بود که با همکاری وزارت علوم این کار انجام و نتایج آن حاصل شده است.» معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به حضور مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان و بیان ایشان در این خصوص که دانشگاه فرهنگیان مرکز ثقل آموزش و پرورش است، ادامه داد: «در اجرای این رتبه‌بندی در کیفیت‌بخشی سرای دانشجویی و فضاهای مرتبط با دانشگاه به حضور ارگان‌های پای‌کار نیاز است و از طرفی کیفیت‌بخشی غذای دانشجویی هم اهمیت بسیاری دارد، چراکه معلم سالم دانش‌آموز سالم تربیت می‌کند.» او اضافه کرد: «با همت شورای صنفی، غذاها را با نظر دانشجومعلمان تنظیم و دانشگاه‌ها ملزم به برون‌سپاری آشپرخانه به پیمانکاران مرتبط با حوزه پخت و پز شده‌اند.» معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور درخصوص کارنامه سلامت دانشجویان بیان کرد: «زمانی که داوطلبان در آزمون سراسری شرکت می‌کنند با کمک اداره‌کل، مشاوره بهداشت و سلامت و هماهنگی وزارت آموزش و پرورش در زمان مصاحبه، فرم‌های پزشکی آماده می‌شود تا در ابتدای ورود دانشجویان پذیرفته‌شده بحث سلامت روحی و جسمی رصد ‌شود، چراکه این امر سرمایه‌گذاری برای آموزش و پرورش است.» وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی به لحاظ کیفیت و سطح علمی مطلوب است وزیر علوم، تحقیقات و فناوری معتقد است این روزها وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی به لحاظ کیفیت و سطح علمی مطلوب و خوب است. منصور غلامی در گفت‌وگو با «آنا»، با اشاره به سی‌وششمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «این دانشگاه و عملکردهای آن را باید از دو رویکرد مورد توجه و بررسی قرار داد، ابتدا اینکه به‌عنوان نخستین دانشگاه غیردولتی بعد از انقلاب، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و دیگر مدل ارزیابی آن است.» وزیر علوم با بیان اینکه شرایط امروز این دانشگاه مطلوب است، ادامه داد: «وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی به‌همراه واحدهای مستقر خود در تهران و شهرهای دیگر با هماهنگی‌هایی که با وزارت علوم پیدا کردند، به سمتی حرکت کرده که شرایط مطلوب‌تر و بهتری پیدا می‌کنند.» او با اشاره به وجود برخی نقدها درخصوص عملکرد این دانشگاه گفت: «پیش از این نقدها بیشتر روی کیفیت و توسعه تحصیلات تکمیلی بوده که با شرایطی که از لحاظ علمی استاندارد نبوده ارزیابی می‌شدند؛ اما خوشبختانه در حال حاضر با وزارت علوم هماهنگی‌ پیدا کرده است و امیدواریم به‌عنوان یکی از مجموعه‌های علمی خصوصی بتواند به فعالیت‌های خود ادامه دهد.» الزام دانشجویان خارجی به ثبت اطلاعات تحصیلی و اقامتی جذب دانشجوی خارجی یکی از مصادیق توسعه بین‌المللی آموزش است، بر همین اساس یکی از اولویت‌های آموزش عالی کشور جذب این دانشجویان است. برای این دانشجویان البته مقررات و قوانینی نیز وضع شده است. دیروز هم خبر رسید که این دانشجویان ملزم به ثبت اطلاعات تحصیلی خود شده‌اند. براساس این خبر، ارائه خدمات کنسولی از سوی اداره‌کل دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم به دانشجویان خارجی منوط به ثبت اطلاعات تحصیلی و اقامتی آنها در سامانه متمرکز دانشجویان غیرایرانی است. براساس اعلام سازمان امور دانشجویان وزارت علوم و دانشگاه یزد، دانشجویان بین‌المللی دانشگاه‌ها باید اطلاعات خود را در سامانه متمرکز دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان به نشانی saorg.ir:۸۰۸۱ ثبت کنند. براساس اطلاعیه ای که اداره کل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم اعلام کرده است از ۱۹ خردادماه ۹۷ ارائه هرگونه خدمات کنسولی از سوی اداره‌کل دانشجویان غیرایرانی به دانشجویان بین‌المللی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی منوط به ثبت اطلاعات تحصیلی و اقامتی آنها در سامانه مذکور و تایید توسط دانشگاه است. دانشجویان بین‌المللی باید مدارک اقامتی و تحصیلی خود را در این سامانه بارگذاری کنند.

نظر شما