شناسهٔ خبر: 25741636 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

دزفول، شهر موشک‌ها

آبان ۱۳۵۹ خرمشهر سقوط کرد؛ اما مردم دزفول نگذاشتند تا خاطره تلخ خرمشهر تکرار شود تا دومین حلقه مورد نظر دشمن برای اشغال خوزستان و تداوم پیشروی‌ها شکست بخورد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، 4 خردادماه هر سال به یاد مقاومت قهرمانانه مردم دزفول در دفاع مقدس به نام آنها در تقویم به روز مقاومت دزفول نامگذاری شده است.

این شهر در دوران جنگ بارها مورد هجوم و موشک‌باران رژیم عراق بود تا آنجا که آن را با نام شهر موشک‌ها یاد کرده‌اند.

صدام از دزفول و مردم آن به واسطه این استقامت و پایداری به خشم آمده بود و این عصبانیت باعث شد که دزفول 176بار آماج موشکباران و بیش از 2500گلوله توپ و انواع راکت هواپیما مورد هدف قرار گیرد و گردانهای خط شکن بلال ،عمار و ضدزره را تشکیل دهد.

مردم دزفول با وجود موشک‌باران شدید همچنان مقاومت می‌کردند و نماز جمعه دزفول هر هفته با حضور مردم و رزمندگان اقامه می‌شد. شهرستان دزفول در دوران جنگ هفت هزار شهید، زخمی و مفقودالاثر داشت که از این تعداد، دو هزار و ۶۰۰ نفر شهدای دفاع مقدس بودند.

بلد الصواریخ یا شهر موشک‎ها عنوانی بود که عراقی‎ها در طول جنگ تحمیلی به شهر مقاوم و شهید پرور دزفول داده بودند این شهر که مظهر مقاومت مردم در مقابل حملات موشکی عراق نام گرفت در سال ۱۳۶۵ از طرف جمهوری اسلامی ایران با نظر سنجی از مردم ایران به عنوان شهر نمونه معرفی گردید و لوح زرین آن توسط دولت در یکی از میادین آن نصب شد.

دشمن اما می‌پنداشت که مردم، شهر را خالی خواهند کرد چراکه دو لشکر از ۶ لشکر آن روزهای عراق، بر اشغال دزفول متمرکز بود تا از رهگذر این اشغال، کلّ خوزستان سقوط کند.
آنگونه که در تاریخ نقل شده است، ژنرال حسن الدّوری، از نزدیکان صدام گفته بود که این تعداد بمب و موشکی را که ما بر سر مردم دزفول فرو ریختیم؛ برای تخریب زمینی به مساحت سه برابر حجم کل دزفول کافی بوده است!

مردم دزفول قهرمان چنان پای کار ایستادند که همین یک شهرِ کوچکِ کم جمعیت، نیرو و امکانات یک لشکر را تامین می کرد؛ اتفاقی که در تاریخ جنگ‌های دنیا بی‌سابقه است.

آبان ۱۳۵۹ خرمشهر سقوط کرد؛ اما مردم دزفول نگذاشتند تا خاطره تلخ خرمشهر تکرار شود تا دومین حلقه مورد نظر دشمن برای اشغال خوزستان و تداوم پیشروی‌ها شکست بخورد.

امام خمینی (ره) در پنجم اردیبهشت سال ۶۲ در پیامی به مردم دزفول فرمودند: (( شما دزفولی ها امتحان دادید و از این امتحان خوب بیرون آمدید، شما دِین خود را به اسلام ادا کردید.))

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در دیدار مسئولان و دست‌اندرکاران اردوهای راهیان نور کشور در خصوص مقاومت و پایداری مردم دزفول در دوران دفاع مقدس فرمودند: (( اینکه مرحوم قاضی در دزفول ماند و موجب شد که مردم در دزفول بمانند و با این همه موشکی که به دزفول زدند، دزفول تخلیه نشود، راز آن اینجا است ، چون اگر دزفول از سکنه خالی می شد، گرفتن آن آسان بود.))

برچسب‌ها:

نظر شما