شناسهٔ خبر: 25726334 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

آدرس های اشتباه در مناطق ویژه اقتصادی!/ یک دهم قاچاق کشور در مناطق آزاد انجام می شود

صاحب‌خبر -

معاون امور حقوقی و مجلس مناطق ویژه اقتصادی گفت:به نظر می رسد برخی با طرح این موضوع که مناطق آزاد به عرصه ای برای کالای قاچاق مبدل شده اند در صدد نابودی این مناطق هستند .چنین اظهاراتی را باید به مثابه دادن آدرس های غلط تعبیر کرد.

آدرس های اشتباه در مناطق ویژه اقتصادی!/ یک دهم قاچاق کشور در مناطق آزاد انجام می شودحسین گروسی معاون امور حقوقی و مجلس مناطق ویژه اقتصادی در گفت و گو خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،،در ارتباط با نقش مناطق آزاد در واردات کالا و محصولات قاچاق اظهار کرد: تعریف مناطق آزاد در کل جهان مبرهن  است و به اعتقاد بنده باید با نگاه واقع بینانه مسائل مربوط به این عرصه را مورد تجزیه،تحلیل و بررسی قرار داد.

وی افزود:مناطق آزاد به عرصه هایی اطلاق می شود که از حیث مالیاتی از معافیت برخوردار هستند و در واقع امر چنین فرصت ها و تسهیلاتی برای مناطق آزاد در نظر گرفته شده است تا کالاها و محصولات مورد نیاز به این مناطق وارد و باز صادرات شوند.

گروسی گفت:هم اکنون کل قاچاق کالا در کشور 18 تا 20 میلیارد دلار برآورد شده است که تنها دو میلیارد از این میزان به این حوزه معطوف می شود البته طرح این موضوع به معنای ناچیز قلمداد کردن رقم و عدد اشاره شده نیست و برای اقتصادی که می باید مبتنی بر سیاست های اقتصاد مقاومتی باشد،این میزان نیز اندک به نظر نمی رسد،اما در واقع امر،قاچاق کالا از مناطق آزاد تا سرزمین اصلی انجام می پذیرد که باید با اِعمال نظارت و کنترل صحیح و دقیق نسبت به مهار آن اقدام شود.

وی افزود:باید گمرک با استقرار تجهیزات مربوط همچون ایکس ری و نظارت هدفمند از قاچاق کالا جلوگیری کند.

معاون امور حقوقی و مجلس مناطق ویزه اقتصادی گفت:طرح این موضوع که مناطق آزاد به عامل و بستری برای قاچاق کالا مبدل شده اند بیشتر به پاک کردن صورت مساله شبیه است و این تعابیر را باید به مثابه دادن آدرس غلط تصور و تعبیر کرد.

وی افزود:هم اکنون بسیاری از کشورهای همسایه به حوزه هایی برای عبور کالای قاچاق و سوق پیدا کردن آن به سمت ایران تبدیل شده اند و با چنین نگاه هایی که مناطق آزاد بستر ساز قاچاق کالا هستند به تبع باید کشورهای همسایه را نیز تحریم کرد.

گروسی بیان کرد:بسیاری از مسافران ایرانی با حضور و مسافرت به کشورهای مختلف همچون ترکیه و...به تجارت چمدانی و خرید و ورود کالا های خارجی مبادرت می ورزند، با چنین نگاهی باید از خروج تمامی متقاضیان سفر به کشورهای خارجی جلوگیری کرد که بدون تردید چنین نگاهی ، ناممکن خواهد بود.

معاون امور حقوقی و مجلس مناطق ویژه اقتصادی گفت:مشکل قاچاق از مناطق آزاد،به بعد از آن باز می گردد . باید گمرک و دستگاه های ذی ربط نظارت دقیق تری را به حد فاصل میان مناطق آزاد تا سرزمین اصلی اِعمال کنند.

وی افزود:در شرایطی که بسیاری از توفیقات اقتصادی کشوری همچون چین،با تکیه بر همین مناطق آزاد حاصل شده است،برخی در داخل کشور در ارتباط با مناطق آزاد اظهار نظرها و موضع گیری هایی می کنند که گویی در صدد نابودی مناطق مذکور هستند.

گروسی گفت:بنده مدعی نیستم که مناطق آزاد هیچگونه نارسایی ندارند اما چنین نگاهی به مناطق مذکور نیز صحیح و منطقی نیست و اگر مشکلی نیز در این محدوده ها احساس می شود باید با تدبیر و برنامه ریزی در راستای رفع مشکلات کوشید نه اینکه از اساس موجودیت آن را زیر سوال برد.

معاون امور حقوقی و مجلس مناطق ویژه اقتصادی مطرح کرد:در واقع  باید نگاه به مناطق آزاد صادرات محور باشد اما برخی ذهنیت و تصورشان به مناطق آزاد صرفا به محدوده هایی با ابعاد گردشگری و مناطقی لوکس خلاصه می شود اما در واقع مناطق آزاد محدوده هایی برای تولید و صادرات نیز هستند.

گروسی گفت:در حال حاضر،قریب به یک میلیون نفر در مناطق آزاد سکونت دارند و از این میزان حدود 250 هزار نفر مشغول به اشتغال و فعالیت هستند.

معاون امور حقوقی و مجلس مناطق ویژه اقتصادی کشور مطرح کرد:به موازات این میزان از اشتغالزایی ، در حوزه های متعددی همچون پوشاک،کفش،پتروشیمی و... نیز شاهد تولید محصولات متعدد و متنوعی هستیم که نباید  این فرصت ها و ظرفیت ها را با الصاق برچسب قاچاق نادیده اِنگاشت.

وی افزود:از سال 1372 که راه اندازی نخستین مناطق آزاد در کشور در دستور کار قرار گرفت 25 سال می گذرد و می طلبد بعد از این مدت و در شرایطی که چهل سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران می گذرد برای تبدیل شدن این مناطق به عنوان سکوی پرشی برای صادارت و معرفی کالا تلاش شود . این امر با تقویت و تامین زیرساخت های لازم همچون فرودگاه ها،بنادر و راه اندازی و برگزاری نمایشگاه های بزرگ و تعریف بسته های تشویقی موثر برای صادرکنندگان محقق خواهد شد.

گروسی اضافه کرد:ما باید با مشاهده و رصد مناطق آزادِ موجودر کشورهای دنیا،نقاط مثبت آنها را زیرذره بین قرار دهیم و با الگو برداری مناسب از آن در راستای شکوفایی هر چه بیشتر 7 منطقه آزاد کشور(اعم از کیش،انزلی،چابهار،ماکو،ارس،اروند،قشم)گام برداریم.

معاون امور حقوقی و مجلس مناطق ویژه اقتصادی گفت:مناطق آزاد از بودجه دولتی خاصی برخوردار نیستند و با بودجه های خود و از محل عوارض،مدیریت و اداره می شوند با این وجود به موفقیت های بسیاری نیز در این عرصه نائل شده اند که تولید سه هزار و 500 تن فولاد در اروند رود و یا تولید همین میزان فولاد در چابهار از نمونه های آن به شمار می رود.

گروسی در پایان گفت:منطقه آزاد عمان،دوبی،قطر،ارمنستان و گرجستان نمونه هایی از مناطق آزاد موفق محسوب می شوند و انتظار می رود در دهه چهارم انقلاب که دهه عقلانیت و پختگی است از نکات مثبت این مناطق به نحو مثبت و ارزنده ای الگوبرداری شود تا مناطق آزاد موجود در کشور تا سطح  جهانی ارتقا پیدا کنند.قطع به یقین با پرهیز از وضع قوانین خلق الساعه درارتباط با این مناطق و جذب هر چه بیشتر سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در چنین محدوده هایی، قادر خواهیم بود روند توسعه اقتصادی کشور را با سرعت و شتاب هر چه بیشتری همراه کنیم.

انتهای پیام/

کل قاچاق کالا در کشور 18 تا 20 میلیارد دلار برآورد شده است

برچسب‌ها:

نظر شما