شناسهٔ خبر: 25701393 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

دبیر کمیسیون صنایع و معادن در پاسخ به پول نیوز

قیمت خودروهای وارداتی کاهش نیابد، وزیر را به کمیسیون فرا می خوانیم

دبیر کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه واردات خودروهای خارجی پیش از این بر مبنای ارز 5200 تومان صورت می گرفت اما وارد کنندگان حالا دلار 4200 تومانی دریافت می کنند، ادامه داد: قیمت خودروهای وارداتی کاهش نیابد، وزیر را به کمیسیون فرا می‌خوانیم.

صاحب‌خبر -
 پول نیوز-  چند روز بیشتر از افزایش قیمت ارز آزاد نگذشته بود که رسانه های خبری از قفل شدن بازار خودروهای وارداتی خبر می دادند. فرهاد احتشام زاده رییس انجمن وارد کنندگان خودرو در آن روزها می گفت که واردات خود بر مبنای ارز آزاد انجام می شود و اگر قیمت ها تعدیل نشود، موجی از گرانی در بازار خودرو به راه خواهد افتاد.

3 روز بعد از آن ماجرا دولت ارز را تک نرخی کرد و قیمت ارز به 4200 تومان تعدیل شد. دیگری از خبری از قیمت های نجومی میدان فردوسی و سبزه میدان تهران نبود. بر اساس آنچه اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور اعلام کرده بود، واردات تمامی کالاها از این پس بر اساس ارز مبادله ای 4200 تومانی صورت خواهد گرفت. از کالاهای اساسی گرفته تا خودروهای لوکس .

خودروهای لوکسی که پیش از این واردات آن بر اساس ارز آزاد صورت می گرفت حالا می توانستند ارز مورد نیاز خود را حدود هزار تومان ارزان تر دریافت کنند. در چنین شرایطی انتظار می رفت که خودروهای خارجی برای یک بار هم شده، کاهش قیمت را تجربه کنند. تجربه ای که گشتی در بازار خودروهای خارجی نشان می دهد که حالاحالا قرار نیست، اتفاق افتد. 

فرهاد احتشام زاده رییس انجمن وارد کنندگان خودرو در حالی اعلام کرده که خبری از ارزانی در بازار خودروهای خارجی نیست که بهارستان نشین ها می گویند وزیر صنعت در رابطه با وضعیت بازار خودرو پاسخ گو باشد . سید جواد حسینی کیا دبیر کمیسیون صنایع و معادن در اینباره به پول نیوز می‌گوید:قیمت خودروهای وارداتی کاهش نیابد، وزیر را به کمیسیون فرا می‌خوانیم.

به گفته او، قیمت دلار از حدود 5200 تومان به 4200 تومان کاهش یافت در چنین شرایطی کاهش حدود 10 تا 20 درصدی خودروهای خارجی باید کاهش یابد در غیر این صورت تخلف است.

شوخی جدی اقتصاد ایران

شاید به شوخی شنیده باشید که چیزی که گران شد دیگر ارزان نمی شود؛ مثلی که همه به نوعی آن را می پذیرند و به واسطه آن از گران شدن و ارزان نشدن اجناس چندان تعجبی نمی کنند.

دبیر دوم کمیسیون صنایع و معادن ادامه داد: یکی از اجناس مهمی که در چند ماه اخیر گران شد و حتی بعد از رفع علت گرانی ارزان نشد، خودروهای وارداتی است. چند ماه پیش بعد از اعلام تعرفه های جدید واردات خودرو از طریق گمرک، بازار خودروهای خارجی با تنش هایی روبرو شد. اول اینکه ثبت سفارش خودرو بسته شد و با اعلام خبرهای اولیه به صورت تصاعدی قیمت خودروها افزایش پیدا کرد. 

در این میان اتفاقات زیادی در مورد مصوبه مربوط به تعرفه های گمرکی خودروهای وارداتی افتاد که با اضافه شدن چاشنی نوسانات رو به بالای قیمت دلار، قیمت خودروی خارجی را حسابی دستخوش افزایش کرد. حالا با تک نرخی شدن دلار ثبات تا حدودی به بازار بازگشته است اما باید دید که قیمت خودروهای وارداتی بر اساس قاعده نانوشته فوق، گران خواهد ماند یا در شرایطی امید به کم شدن این قیمت ها وجود دارد؟

نظر شما