شناسهٔ خبر: 25698023 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

افزایش آمار جان باختگان قارچ‌ سمی به 15 نفر

صاحب‌خبر - سخنگوی اورژانس کشور از افزایش آمار فوت‌شدگان بر اثر مصرف قارچ‌های سمی به ۱۵ نفر خبر داد. به گزارش تسنیم، مجتبی خالدی درباره آخرین وضعیت مسمومان با قارچ در استان‌های کشور اظهار کرد: تا ساعت 18 عصر دوشنبه 31 اردیبهشت 1017 نفر به بیمارستان‌ها مراجعه کردند که از این تعداد 116 نفر در بیمارستان بستری شدند و متأسفانه 15 نفر جان خود را از دست دادند. وی گفت: استان کرمانشاه بیشترین آمار مسمومیت‌ها را به خود اختصاص داده است و هفت نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در این استان جان خود را از دست دادند. خالدی افزود: از تعداد 15 فوتی هفت نفر مربوط به کرمانشاه، سه نفر لرستان، سه نفر کردستان و دو نفر مربوط به آذربایجان غربی هستند. 7 نکته مهم درباره مسمومیت با قارچ خوراکی به گزارش اورژانس کشور پیرحسین کولیوند ــ رئیس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت درباره مسمومیت وسیع هموطنان با استفاده از قارچ خوراکی به نکات مهمی اشاره کرد. کولیوند با اشاره به بارندگی‌های اخیر گفت: قارچ‎های بسیاری سر از خاک بیرون آوردند که برخی از آن ها سمی بوده و متأسفانه مصرف این قارچ‌ها باعث مسمومیت تعدادی از هموطنان در استان‎های مختلف کشور شده است که هموطنان گرامی باید به نکات زیر توجه کنند: 1 ــ اگر سلامتی خود را دوست دارید نه‌تنها باید از خوردن قارچ‎های وحشی و ناآشنا خودداری کنید، بلکه به آن ها دست هم نزنید زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی گونه‌های قارچ‎ها وجود دارد. 2 ــ تشخیص سمی یا خوراکی بودن قارچ کار ساده‎ای نیست و تنها راه دقیق از طریق آزمایشگاه امکان‎پذیر است بنابراین به هیچ عنوان نباید آن را در زیر زبان آزمایش کنید. 3 ــ تنها از قارچ‎هایی که در فروشگاه‎های معتبر و در بسته‎بندی‎های بهداشتی عرضه می‎شوند، استفاده کنید. 4 ــ در صورت مصرف قارچ خودرو یا قارچ‎هایی که از افراد متفرقه خریداری کرده‎اید و مشاهده علایمی شبیه مسمومیت مانند درد شکم، تهوع، استفراغ و سرگیجه، سریع به مراکز درمانی مراجعه کنید. 5 ــ در صورت حضور در طبیعت، مراقب کودکان و تماس آن‎ها با قارچ‎ها و گیاهان باشید. 6 ــ بهداشت فردی را رعایت کنید و در صورت لمس قارچ، دست‎ها را با آب و صابون بشویید. 7 ــ در صورت مشاهده علایم مسمومیت و وجود تهوع، استفراغ و اسهال، آب و مایعات فراوان مصرف و به سرعت به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید. فراخبر ۳ نوع قارچ سمی که مردم را به کشتن داد رئیس کمیته شناسایی قارچ‌های سمی که از یک ماه پیش تمام نمونه قارچ‌های مصرفی مربوط به بیماران مسموم‌شده را بررسی کرده است، می‌گوید: سه نوع قارچ سمی که مردم از دل طبیعت جمع‌آوری و مصرف کرده‌اند، عامل مرگ و میر افراد بوده است. دکتر محمد رضا آصف دکترای قارچ شناسی درباره عامل مسمومیت و مرگ و میر هموطنانمان می‌گوید : از 25 روز گذشته تمام نمونه‌های ارسالی را از استان‌های غربی که مواردی از مسمومیت با قارچ یا مرگ و میر در آن ها گزارش شده است یک به یک در محیط آزمایشگاهی بررسی کردم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که سه نوع قارچ سمی عامل این مسمومیت‌ها بوده است. او بر این نکته تاکید می‌کند که باید در مکان‌های رشد این گونه قارچ ها تابلوی هشدار نصب شود و مردم مطلقا از محیط طبیعی قارچ‌ جمع آوری و مصرف نکنند. به گزارش فارس، این سه نوع قارچ با نام‌های علمی lepiota brunneoincarnata ، hypholoma fascicualre و coprinopsis atramentaria شناخته می‌شوند. بر اساس گفته‌های آصف، زمان طلایی درمان مسمومیت با قارچ سمی تنها 6 تا 8 ساعت است، اما متاسفانه علایم اولیه شبیه مسمومیت عادی است که برخی کادرهای درمانی به دلیل ناآگاهی تنها به تجویز او آر اس و سرم بسنده می‌کنند. غافل از این که در این زمان کبد منهدم می شود و نیاز به پیوند کبد وجود خواهد داشت. مصرف‌کننده قارچ بعد از طی این زمان طلایی به کما می رود و در نهایت این ماجرا به مرگ بیمار منجر می‌شود. این دکترای قارچ شناسی بر این نکته تاکید کرد که مردم بابت سلامت قارچ های دکمه ای پرورشی و بسته بندی نگرانی نداشته باشند.

برچسب‌ها:

نظر شما