شناسهٔ خبر: 25674428 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

 سس گوجه فرنگي سلامت روده را تقويت مي‌کند

بررسي‌ها نشان مي‌دهد سس گوجه طبخ شده مي‌تواند به بهبود فعاليت پروبيوتيک‌ها در روده کمک کند.

به گزارش ايسنا، طي سال‌هاي گذشته محققان و مصرف کنندگان نسبت به خوراکي‌هاي مصرفي و قرار گرفتن آنها در گروه غذاهاي فراسودمند (عملکردي) هوشيارتر شده‌اند.اما غذاهاي فراسودمند چه هستند؟به گفته کارشناسان تمامي غذاها تا اندازه‌اي فراسودمند هستند زيرا خوراکي‌ها داراي طعم، اسانس و ارزش‌هاي غذايي هستند. هر چند اکنون خوراکي‌ها به منظور فوائد فيزيولوژيک بيشتر مورد بررسي قرار مي‌گيرند که ممکن است خطر بيماري مزمن را کاهش داده يا وضعيت سلامت را به حد مطلوب برسانند.

غذاهاي پروبيوتيک در اين گروه قرار مي‌گيرند زيرا تعداد باکتري‌هاي خوب در روده را افزايش داده و به شکل‌هاي مختلف به بهبود وضعيت سلامت کمک مي‌کنند.اکنون گروهي از متخصصان اسپانيايي به اين موضوع پرداختند که چگونه باکتري روده با آنتي اکسيدان‌هاي داخل روده رابطه دارند. همچنين آنها به طور خاص در مورد سس گوجه فرنگي که سرشار از آنتي آکسيدان‌ است مطالعاتي انجام دادند تا مشخص شود چگونه سس گوجه در حضور باکتري‌هاي خوب روده عمل مي‌کند.

همچنين از آنجاييکه سس گوجه فرنگي به صورت خام يا طبخ شده مصرف مي‌شود متخصصان بررسي کردند چه تاثيري بر تعامل باکتري روده – آنتي اکسيدان دارد.در اين آزمايش آنها بررسي کردند چگونه Lactobacillus reuteri ، يکي از گونه‌هاي اصلي باکتري که به سلامت روده کمک مي‌کند با آنتي اکسيدان‌هاي گرفته شده از سس گوجه فرنگي ارتباط دارد و چگونه فرآيند طبخ بر اين رابطه تاثير مي‌گذارد.

نوجوانان روزه‌دار با اين غذا در ماه رمضان دوپينگ کنند

يک محقق و پژوهشگر طب سنتي مصرف برخي از غذاها را براي افطار کودکان و نوجوانان در حال رشد مناسب دانست.شير برنج حاوي انواع ويتامين‌هاي A ، C ، D ، گروه ويتامين‌هاي B مانند B1، B2، B3، B6، B12، پروتئين، کلسيم، فسفر، منيزيم، آهن، سديم، پتاسيم، کربوهيدرات و قند لاکتوز است

.حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي در گفت‌وگو با پزشکي باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترين خواص شير برنج اظهار کرد:اين غذا طبع سردي دارد بنابراين هنگام مصرف بايد با کمي مرباي گل سرخ، شيره انگور، خرما يا عسل ميل شود؛ هر چند مواد استفاده شده هم طبع شير برنج را معتدل مي‌کنند.وي با اشاره به تاثير شير برنج در چاق شدن افراد لاغر افزود: اين غذا، افطاري مناسبي براي کودکان و نوجوانان در حال رشد است؛ شير برنج نقش موثري در تقويت بنيه جسمي، ذهني و بهبود کيفيت خواب افراد دارد..اين محقق و پژوهشگر طب سنتي بيان کرد: شير برنج به علت داشتن پروتئين بالا موجب رشد بافت‌ها و ترميم آنها مي‌شود؛ کلسيم و فسفر 2 ماده معدني مهم در شير هستند، کلسيم به علت وجود قند لاکتوز جذب بالايي دارد که در سلامت دندان‌ها، تقويت استخوان‌ها و جلوگيري از پوکي استخوان موثر است.

برچسب‌ها:

نظر شما