شناسهٔ خبر: 25665814 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مصباحی‌مقدم در نشست خبری عنوان کرد

جزئیات تغییر دبیرکل و ساختار جدید جامعه روحانیت/ جامعه روحانیت به فکر جلسه دیگری با رئیس‌جمهور نیست

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از تصویب اساسنامه جدید جامعه روحانیت مبارز خبر داد و گفت: دبیرکل در مجمع عمومی مشخص می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در نشست خبری که صبح امروز دوشنبه 31 اردیبهشت‌ماه برگزار شد از به تصویب رسیدن اساسنامه جدید خبر داد و اظهار داشت: ما معمولاً هر 10 سال یک‌بار در اساسنامه جامعه روحانیت بازنگری می‌کنیم و آخرین بازنگری در این زمینه مربوطه به سال 86 بوده است.

مصباحی مقدم بابیان اینکه اساسنامه جدید در اردیبهشت‌ماه به تصویب رسیده و تغییراتی در آن رخ‌داده که حائز اهمیت است، افزود: در این اساسنامه اهداف تشکیل جامعه تغییرات اندکی داشته و در کار ویژه آن تأمل شده است.

سخنگوی جامعه روحانیت ادامه داد: در اساسنامه جدید طبق تعریفی که مشخص‌شده جامعه روحانیت نهادی،‌انقلابی، فرهنگی، سیاسی،‌ روحانی،‌مردم و مستقل و فراجناحی است که به‌منظور از حفاظت از اصول و ارزش‌های اسلامی فعالیت می‌کند و درواقع کار ویژه آن حفاظت از ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی است.

وی بابیان اینکه در سال 1356 و قبل از آغاز انقلاب جامعه روحانیت تشکیل شد،‌تصریح کرد: وظایف جدید جامعه روحانیت در 8 بند موردبررسی قرارگرفته است که ازجمله آن‌ها می‌توان به ساماندهی روحانیت شیعه، تحکیم مبانی انقلاب اسلامی، حمایت همه‌جانبه از اندیشه سیاسی و اجتماعی امام و رهبری، گسترش فرهنگ و اخلاق اسلامی در جامعه و مقابله با انحرافات فکری، هدایت مردم و گروه‌های فعال فرهنگی، نظارت بر عملکرد مسئولان نظام و نقد عالمانه،‌ارتباط با روحانیت سایر مذاهب اسلامی و تعامل مثبت و سازنده با پیروان ادیان الهی اشاره کرد.

مصباحی مقدم در ادامه به تشریح ارکان جدید جامعه روحانیت پرداخت و اظهار داشت: در ارکان جدید، هیئت مؤسس، شورای مرکزی، مجمع عمومی، شورای استان، شورای شهر، شورای منطقه و شورای داوری فعال خواهند بود.

سخنگوی جامعه روحانیت بابیان اینکه یک هیئت مؤسس پیش‌ازاین بنیانگذار جامعه روحانیت بوده است، خاطرنشان کرد: در این زمینه می‌توان به آیات مطهری، بهشتی، مفتح، باهنر و شهید شاه‌آبادی و بزرگانی همچون مهدوی کنی، موسوی اردبیلی، رفسنجانی و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرد.

وی‌ ادامه داد: امروز ما در جامعه روحانیت جانشینان هیئت مؤسس راداریم که این هیئت مؤسس فعالی،‌اعضای کنونی شورای مرکزی و متشکل از 23 نفر هستند که در صورت فوت یا برکناری هر یک از اعضای مؤسس، فردی جایگزین می‌شود.

مصباحی مقدم شورای مرکزی جامعه روحانیت را جزئی از ترکیب آینده عنوان کرد و گفت: شورای مرکزی جدید متشکل از سه گروه خواهد بود؛ گروه هیئت مؤسس که کمتر از 20 نفر است، گروهی از هر استان که بعد از انتخابات مشخص می‌شود و حداقل یک نفر خواهد بود و گروه سوم نیز شورای مناطق هستند که در تهران تشکیل‌شده و از هر شورای منطقه یک عضو در شورای مرکزی حضور پیدا می‌کند.

سخنگوی جامعه روحانیت تأکید کرد: در ساختار جدید شورای مرکزی گسترش خواهد یافت و ترکیب آن حداقل 20 نفر از اعضای قدیمی و نمایندگان انتخاب‌شده از شورای استان‌ها و شورای مناطق تهران هستند.

وی شورای مرکزی جامعه روحانیت را بالاترین رکن پس از هیئت مؤسس عنوان کرد و گفت: شورای مرکزی حداقل با دوسوم اعضا رسمیت خواهد داشت و رئیس شورای مرکزی برای مدت دو سال توسط اعضا انتخاب می‌شود، البته ما نایب‌رئیس و دبیر نیز خواهیم داشت.

مصباحی مقدم بابیان اینکه شورای مرکزی جامعه روحانیت حداقل به‌صورت ماهانه یک جلسه برگزار می‌کند و تصویب سیاست‌ها و خط‌مشی‌های آن با پیشنهاد دبیرکل برعهده شورای مرکزی است، افزود: تصویب برنامه‌وبودجه، تعیین و نصب شورای سه‌نفره داوری برای سه سال، نظارت از طریق هیئت بازرسی ازجمله وظایف آن خواهد بود.

سخنگوی جامعه روحانیت در تشریح کارکرد مجمع عمومی جامعه روحانیت اظهار داشت: نمایندگان شورای استان‌ها، شهرها و مناطق تهران،‌اعضای این مجمع هستند که باید هر دو سال یک‌بار نشست خود را برگزار کند و ازجمله وظایف آن انتخاب دبیرکل از بین نامزدها و همچنین تأیید پیشنهاد‌های شورای مرکزی همچون تأیید نامزد انتخابات ریاست جمهوری است.

وی بابیان اینکه ائمه جماعات، وعاظ و بانوان روحانی می‌توانند به‌صورت تشکل‌های وابسته با جامعه روحانیت همکاری کنند، به تشریح کارکرد شورای استان پرداخت و ادامه داد: دبیرکل از بین اعضای شورای مرکزی و با تصویب مجمع عمومی انتخاب خواهد شد.

مصباحی مقدم یادآور شد: ما یک دبیرکل موقت پیش‌بینی کرده‌ایم که برای یک سال توسط شورای مرکزی انتخاب می‌شود تا مقدمات برگزاری مجمع عمومی در این‌یک سال را فراهم کند، ازاین‌رو دبیرکل اصلی توسط مجمع عمومی برگزیده خواهد شد.

سخنگوی جامعه روحانیت با اشاره به فعالیت کمیته سیاسی جامعه روحانیت، آن را متشکل از 9 نفر دانست که 5 نفر آن باید حداقل عضو شورای مرکزی باشند و گفت: وظیفه این کمیته رصد رخدادهای داخلی و خارجی مرتبط با کشور و امت اسلامی و اتخاذ سیاست‌های لازم است.

وی ضمن تشریح وظایف معاونت فرهنگی و معاونت تشکیلات جامعه روحانیت، به توضیح درباره شورای داوری پرداخت گفت:‌ این شورا مسئول رسیدگی به شکایات ازجمله شکایات اعضا به روند امور جامعه روحانیت و شکایت افراد خارج از جامعه از افراد تشکل است.

مصباحی مقدم همچنین تصریح کرد: منابع مالی جامعه روحانیت منطبق بر حق عضویت اعضا، وجوه شرعی، هدایا و کمک افراد حقیقی و حقوقی و کمک‌های مقام رهبری و سایر مراجع است.

سخنگوی جامعه روحانیت همچنین یادآور شد:‌ انحلال جامعه روحانیت با تصویب سه‌چهارم از اعضای جامعه روحانیت صورت می‌گیرد و سپس کلیه اموال و اسناد در اختیار ولی‌فقیه قرار خواهد گرفت.  

وی همچنین گفت: این اساسنامه در 39 ماده و 135 بند در 18 اردیبهشت توسط هیئت مؤسس مصوب شده است.

مصباحی مقدم همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت: هنوز دبیرکل موقت تعیین نشده است اما در اولین جلسه شورای مرکزی این موضوع مشخص می‌شود و افرادی نیز برای این کار تعیین‌شده‌اند.

سخنگوی جامعه روحانیت بابیان اینکه ما خود را هم‌عرض احزاب نمی‌دانیم و هیچ‌گاه به دنبال تشکیل دولت و کسب قدرت نبوده‌ایم، در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر دیدار با رئیس‌جمهور توضیح داد: پس از دیدار سال گذشته ما دیدار دیگری با رئیس‌جمهور نداشتیم و شورای مرکزی نیز در فکر جلسه دیگری با وی نبوده است.

وی در خصوص گفتگوی ملی که مورد سؤال یکی از خبرنگاران قرار گرفت اظهار داشت: این موضوع در جامعه روحانیت بحث نشده اما بنده باشخصیت‌های قابل‌توجهی همچون آقایان ابطحی، انصاری و صوفی گفتگو و با آقای زیباکلام نیز مناظره کرده‌ام، بنابراین اصل گفتگو بسیار مهم است و ما باید باهم ارتباطات سیاسی برقرار و وحدت ملی را دنبال کنیم.

انتهای پیام/

 

نظر شما