شناسهٔ خبر: 25660373 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

کارشناس پیوند دانشگاه علوم پزشکی کرمان عنوان کرد؛

صدور بیش از 7900کارت اهداء عضو در سطح استان کرمان/انجام بالغ بر 900 عمل پیوند عضو از سال 85 در پهناورترین استان کشور

رئیس اداره پیوند دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه اداره پیوند استان کرمان فعالیت خود را از سال 1385 آغاز نموده است، گفت:از آن زمان تا کنون بالغ بر 54 مورد پیوند کبد، 250 مورد پیوند کلیه و 600 مورد پیوند قرنیه انجام داده ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد رضا میرزایی در گفتگو با راه آرمان؛ با بیان اینکه اداره پیوند دانشگاه علوم پزشکی کرمان شاخه ای از اداره پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، اظهار کرد: شناسایی و نگهداری بیماران مرگ مغزی برای انجام عمل پیوند و برداشت اعضای پیوندی و همچنین پیوند زدن به بیمارانی که نیازمند پیوند عضو هستند ، از جمله وظایف این اداره می باشد.

کارشناس پیوند دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه تعداد بیست نفر در کرمان در لیست انتظار پیوند کبد هستند، عنوان کرد: این افراد از گروه های مختلف خونی می باشند که با یکدیگر فرق می کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه از استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان به منظور پیوند مراجعه کننده داریم، تصریح کرد: با توجه به اینکه قطب پیوند کبد در استان فارس می باشد؛ برخی مواقع که کبد پیوندی در کرمان با گروه خونی افراد در لیست انتظار مطابقت نداشته باشد؛عضو را به جهت پیوند به شیراز ارسال می کنیم.

وی با اشاره به اینکه اداره پیوند استان کرمان فعالیت خود را از سال 1385 آغاز نموده است، ابراز کرد: از آن زمان تا کنون بالغ بر 54 مورد پیوند کبد، 250 مورد پیوند کلیه و 600 مورد پیوند قرنیه انجام داده ایم؛ همچنین تعداد 60 کبد به دلیل عدم تطابق با گروه خونی افراد در لیست انتظار استان به شیراز انتقال پیدا کرده است.

میرازیی با تأکید بر اینکه عمل پیوند پانکراس در استان انجام نمی گیرد، گفت: از ابتدای سال 97 تا کنون سه مورد مرگ مغزی با رضایت پیوند در سطح استان داشته ایم که از این سه مورد یک عمل پیوند کبد و شش عمل پیوند کلیه در استان انجام دادهایم و دو کبد دیگر را به شیراز منتقل کرده ایم.

این مقام مسئول اظهار کرد: صحبت با خانواده بیماران مرگ مغزی به منظور رضایت برای انجام عمل پیوند اعضاء از سخت ترین و درد آورترین شرایط کاری است که هیچ گاه این مسئله عادی نمی شود.

وی با بیان اینکه از زیباترین و شیرین ترین لحظات کار در این اداره می توانم به زندگی دوباره بیمارانی که پیوند انجام داده اند اشاره کنم؛ ابراز کرد: وقتی که می بینیم اولین مریض پیوند کبد که به گفته پزشک معالج تا شش ماه بیشتر زنده نمی ماند و از سال 88 تا کنون وضعیت خوبی را سپری می کند؛ این وضعیت زیباترین و بهترین حالت کار ما است.

کارشناس پیوند دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تأکید بر اینکه تا کنون بالغ بر 7900 نفر در سطح استان کارت اهداء عضو دریافت نموده اند، عنوان کرد: همشهریان به منظور دریافت کارت اهدا عضو  می توانند با مراجعه به سایت ehda.ir مشخصات خود را تکمیل و به صورت انلاین ثبت نام کنند؛ همچنین افراد می توانند با مراجعه به  واحد OPU بیمارستان باهنر و یا مرکز درمان چهار راه شفا با به همراه داشتن کپی کارت ملی، کارت اهدا عضو دریافت کنند.

میرزایی جلب اعتماد و اطمینان خانواده بیماران مرگ مغزی به عنوان یکی از چالش های ما می باشد، گفت: زمانی که به خانواده بیمار اعلام می شود که این مریض شان دچار مرگ مغزی شده است؛ اگر چه درک این مسئله به دلیل از دست دادن عزیزشان سخت است اما خانواده بیمار  باید اطمینان کنند.

این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد:وزارت خانه هم شرایط بسیار سختی را برای تأیید مرگ مغزی در نظر گرفته است؛خانواده ها بدانند زمانی که اعلام می شود که مریض دچار مرگ مغزی شده است دو نوار مغزی به فاصله شش ساعت از بیمار گرفته می شود و یک تیم متشکل از پنج متخصص داخلی، داخلی اعصاب،جراحی اعصاب، بیهوشی و نماینده پزشکی قانونی مریض را معاینه و مرگ مغزی را تأیید می کنند و اگر هر کدام از این متخصصین اعلام کنند مریض دچار مرگ مغزی نشده است پروسه انجام کار ما متوقف می شود.

انتهای پیام/

نظر شما