شناسهٔ خبر: 25541976 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آرمان امروز | لینک خبر

درخواست اعاده دادرسی سعید مرتضوی

صاحب‌خبر -

آرمان- معاون اول قوه قضائیه در حاشیه دیدار با اشتر اوصف علی، دادستان کل پاکستان از صدور حکم بدوی دادگاه متهمان پرونده حمله به مجلس و حرم امام خمینی(ره) خبر داد. حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره اینکه حکم اعدام هشت متهم پرونده تروریستی حمله به مجلس و حرم مطهر صادر شده است، گفت: بله حکم صادر شده و به‌دلیل اینکه حکم قطعی نشده از بیان جزئیات معذورم. وی درباره آخرین وضعیت بقایی تصریح کرد: وی در حال تحمل کیفر در زندان است و هر وقت نیازی به اقدامات درمانی داشته باشد انجام می‌شود. اگر هر مقداری که نیاز است نه‌تنها وی بلکه هر زندانی اگر در داخل زندان باید انجام شود در داخل و اگر باید در خارج از زندان و به بیمارستان برود انجام می‌شود. معاون اول قوه قضائیه افزود: از آخرین وضعیت وی اطلاعی ندارم ولی اگر چنانچه نیاز به اقداماتی مثل پزشک داشته باشد انجام می‌شود. وی در پاسخ به سوالی درباره زمان برگزاری دادگاه متهمان حوادث خیابان پاسداران گفت: هنوز تعیین وقت نشده اما تعداد متهمان زیاد است.

اتهام جاسوسی

محسنی اژه‌ای در خصوص اظهارنظر یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه وزیر اطلاعات و نمایندگانشان عنوان کرده‌اند که ادعای جاسوسی دری اصفهانی کذب است و قوه قضائیه هم تحت فشارهای خارجی مجبور شده حکم حداقلی ٥ سال حبس بدهد، گفت: من از نقل قول‌ها اطلاعی ندارم. اگر چنانچه منظور این است که اتهام این فرد جاسوسی نیست حتما غلط است، اگر هم فردی که اتهام جاسوس بر او هست وزارت اطلاعات بگوید هست یا نیست غلط است. وزارت اطلاعات می‌تواند بگوید بر اساس اسناد و مدارک از نظر من فلانی متهم به جاسوسی است یا نیست اما نمی‌تواند بگوید از نظر من جاسوس است، چون زمانی می‌تواند این را بگوید که ثابت شده باشد. وی تصریح کرد: در مورد دری اصفهانی دادگاه این فرد را محکوم کرده و تجدیدنظر هم حکم را تایید کرده و با حضور وکیل هم رسیدگی شده، بنابراین ایشان از نظر دادگاه جرمش ثابت و حکمش قطعی است. مرجع اصلی در این خصوص قوه قضائیه است و اینکه می‌گویند حکم حداقلی بوده است بی‌خود می‌گویند. احکامی که صادر می‌شود در خصوص این اتهام بین ٥ تا ١٠ سال است و قاضی بر اساس تشخیصی که می‌دهد حکم می‌کند و حداقلی نیست. الان ایشان به‌عنوان جاسوس در زندان است و نمی‌دانم که درخواست اعاده دادرسی داده است یا نه. البته اگر درخواست دهد بررسی می‌شود.

اعاده دادرسی مرتضوی

اژه‌ای درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعاده دادرسی سعید مرتضوی تایید شده است، گفت: هرکسی که درخواست اعاده دادرسی کرده باشد ثبت و بررسی می‌شود. سعید مرتضوی هم درخواست اعاده دادرسی کرده و ثبت شده است اما هنوز نتیجه آن مشخص نیست. وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا اظهارنظر منتظری دادستان کل کشور در زمینه استعفای شهردار تهران از جنبه حقوق عامه دخالت محسوب می‌شود، گفت: شهردار خود اعلام کرده بود که نمی‌تواند در این منصب بماند، بنابراین مشخص نبود که چه کسی قرار است بعد از وی شهردار شود و اگر مشکلات شهر بر زمین بماند، آیا شورای شهر اقدامی انجام می‌دهد؟ که در این زمینه دادستان کل موضوعاتی را مطرح کرده است، چراکه اگر مشکلات شهر بر زمین بماند، مدعی‌‌العموم ورود می‌کند، بنابراین دادستان مدعی‌‌العموم در این زمینه است، پس وی بیان واقعیت کرده است و صحبت‌هایشان دخالت نیست.

مشکل ارز

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص بازار ارز و اخلالگران ارزی نیز گفت: منشأ این مساله، اخلالگران ارزی نیستند، چرا که تنها با بگیر و ببند قوه قضائیه این امر حل نمی‌شود، بنابراین بانک نیز باید اقدامات لازم را انجام دهد. وی افزود: افرادی برخلاف مقررات دولتی اقدام می‌کنند که این موضوع درست است و بر قوه قضائیه بی‌تاثیر نیست، اما صرف قضائی‌بودن مساله باعث حل آن نمی‌شود. برخی افراد در این راستا جرمی مرتکب شده و تحمل کیفر می‌کنند، اما مجدد بعد از تحمل کیفر اقدام به این امر می‌کنند، لذا این موضوع با بگیر و ببند حل نمی‌شود و باید مسئولان مرتبط در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

مقابله با تروریست‌ها

محسنی اژه‌ای در دیدار با اشتر اوصف علی، دادستان کل پاکستان گفت: همیشه باید کشورهای همسایه مسائل فیمابین را رصد کنند اما در شرایط کنونی که نظام سلطه در تلاش است که بین کشورهای اسلامی تفرقه ایجاد کند این رفت‌و‌آمدها لازم است. وی افزود: در این مقطع بیش از همه ادوار گذشته دشمن برای جلوگیری از پیشرفت کشورهای اسلامی در تلاش است و ناجوانمردانه در کشورهای اسلامی ایجاد تفرقه می‌کنند. البته وزارت امورخارجه و سفیر می‌تواند نقش موثری داشته باشد اما قوه قضائیه هم می‌تواند نقش مهمی را در این زمینه داشته باشد. اژه‌ای تاکید کرد: مساله امنیت مهم است و امنیت کشورها مورد تهدید کشورهای سلطه است. سعی می‌کنند جریان تکفیری و تروریستی از خلأهایی که در مرز و غیرمرز وجود دارد سوءاستفاده کنند. بعضا ترددهای غیرمجاز ممکن است از این ترددها صورت گیرد و نقش دستگاه قضائی در این زمینه پررنگ است و ما آمادگی داریم که هر نوع مبارزه‌ای را برای مقابله با تروریست‌ها انجام دهیم. در ادامه اشتر اوصف علی، دادستان کل پاکستان گفت: دوستی بین ایران و پاکستان ریشه عمیق دارد و این موضوع در حال و آینده ادامه دارد. علاوه بر مسائل جغرافیایی دو کشور ما پیوند اسلامی با یکدیگر داریم. وی در خصوص مداخله‌ها تصریح کرد: وزارت خارجه باید در خصوص کاهش این امر اقدام کنند و قوه قصائیه و دادستانی نیز می‌توانند نقش موثری داشته باشند.

نظر شما