شناسهٔ خبر: 25240929 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

هشدارهای آیت‌الله جوادی آملی به متولیان جدی گرفته شود؛

بی‌عرضگی‌هایی که با سخت‌کوشی جبران می‌شود

صاحب‌خبر -

رسم است در هر دولتی هر از گاهی نماینده‌‌ای راهی قم شود تا با صحبت با مراجع نظر آنها را درباره اداره کشور بپرسند، اما انگار این هم اپیدمی شده که نظر مراجع بعد از استماع از سوی نمیاندگان دولتی به محض رسیدن به پایتخت فراموش شود و هیچ اقدام موثری در رابطه با توصیه‌های مراجع صورت نگیرد! نمونه آن را می‌توان به نقدهای صریح مراجع در روند بانکداری اسلامی و انتقاد شدید آنها از ربوی بودن سیستم‌ بانکداری عنوان کرد که علی‌رغم هشدارهای صورت گرفته تقریبا هیچ تغییری حتی در نداشتن جریمه دیرکرد وامها! صورت نگرفته است. اما به تازگی یکی از مراجع در دیدار با نماینده دولت سخنی را بیان کرده که اگر مانند سنوات گذشته به پشت گوش حواله داده شود خسارات جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد، خساراتی که دامن آن تر و خشک را با هم می‌سوزاند.

هشدارهای آیت‌الله مکارم شیرازی
نماینده دولت پنج شنبه هشدارهایی را از آیت‌الله مکارم گرفت ؛ این مرجع تقلید در سخنانش خطاب به ربیعی گفت که دولت باید در زمینه افزایش قیمت ارز پاسخگو باشد و به مردم توضیح دهد که چرا قیمت ۳۷۰۰ تومانی مصوب ارز، به قیمت ۴۲۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است؟
او این را هم گفت که مسؤولان باید برای حل مشکل اشتغال جوانان،‌ کارآفرینی کنند اما متاسفانه مشاهده می‌شود که از کارفرمایان مالیات سنگینی دریافت می‌شود و از طرفی نیز بانک‌ها تا ۲۸ و حتی ۳۰ درصد سود از کارفرمایان دریافت می‌کنند و این مسئله‌ای است که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و حتی در برخی از کشور نرخ سود تسهیلات حدود یک درصد است.
همه اینها قبلا هم در صحبت با دولتی ها هشدار داده شده و خواسته شده بود و اینبار نیز برای بار چندم هشدارها به سمع نمیانده دولت رسید. به این امید که شاید در این حوزه تغییرو تحولی رخ دهد.

آیت‌الله نوری همدانی و آیت الله علوی گرگانی
نمیانده دولت در ادامه با آیت‌االه علوی گرگانی و نوری همدانی نیز صحبت کردند و صحبتهای این دو را درباره معضلات اجتماعی و جامعه شنیدند. این سخنان در راستای بهبود اوضاع کشور صورت گرفته و در نهایت نکاتی بیان شد که برای پیشبرد اهداف کشور مفید باشد. هر چند که نماینده دولت هم نکاتی را درباره اجرای خواسته‌‌های مردم و مراجع بیان کردند و آماری از اقدامات صورت گرفته در این زمینه بیان داشته و وعده‌ةایی برای پی‌گیری خواست مسئولان نیز داشتند.

آمارهایی که مشکلی را حل نمی‌‌کند
در تمام دیدارهایی که در تاریخ دولتها با مراجع صورت گرفته نماینده دولت شروع به دادن آمارهای اقدامات صورت گرفته می‌کرده و از اقدامات موثر می‌گفته، بعضا در این بین نماینده دولت به میزان توجه به هشدارهای مراجع در سنوات گذشته نیز اشاره داشته و در زمینه اقدامات صورت گرفته برای حل نگرانیها و هشدارهای آنها اطلاعات و امارهایی را ارائه می‌داده است. در دیدار پنج شنبه گذشته ربیعی با مراجع هم همین روند تکرار شده و او مدام آمارهایی را از میزان رفاه اجتماعی و خدمات دولت برای اقشار مختلف بیان کرده است! اما روند هشدارهای صورت گرفته و صحبتهای صریحی که مراجع با نماینده دولت صورت داده‌اند حاکی از این امر است که این آمارها در واقعیت محقق نشده و یا تحقق آنها بسیار کمتر از آن چیزی بوده که نگرانی‌ها را برطرف کند.

هشدارهای شدید آیت‌الله جوادی‌آملی درباره بی‌عرضگی‌ها
اما هیچکدام از سخنانی که روز گذشته نماینده دولت از مراجع شنید نمی‌ـوانست به اندازه صحبت آیت‌الله جوادی آملی نهیب زننده و هشدار گونه باشد، هشداری که با وجودی که پیش از این نیز بیان شده بود اما لحن صریح آن موجب می شود که این برخودر را تلنگری عمیق و حیاتی دید، تلنگری که اگر جدی گرفته نشود و پیش گوش انداخته شود خسارات جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.
آیت‌الله عبدالله جوادی‌آملی با بیان اینکه فقر بدنی یک مشکل خوش‌خیم اما فقر فرهنگی یک مشکل بدخیم است، گفت: جامعه اگر از نظر حیثیت اجتماعی باشد، درست باشد فقر مادی هم تحمل می‌کند کما اینکه اوایل انقلاب فشارهای مختلف از جمله جنگ تحمیلی، بمباران‌ها، ترور شخصیت‌ها و ... تحمل کرده‌اند اما بدون شک همین مردم اختلاس‌ها و بی‌عرضگی‌های مسئولان را تحمل نمی‌کند.
وی با بیان اینکه باید غده‌های بدخیم جامعه که مردم را ناراحت می‌کند شناسایی و برطرف کنیم، گفت: باید بفهمیم و درست عمل کنیم و بدانیم که مسایلی مانند دو تابعیت بودن مسوولان و پر کردن جیب برخی افراد تحمل نمی‌شود. باید بدانیم اگر ملت به‌خاطر همین مسایل نامطلوب شورید دیگر همه را می‌شورد و کنار می‌گذارد. به همین جهت حواس‌تان باشد.
آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: چگونه است که کشور ۸۰۰ میلیونی که نظامی کمونیستی و بی‌دین دارد می‌تواند کشور خود را اداره کند اما ما یک کشور ۸۰ میلیونی هستیم و این همه امکانات و آب و خاک مناسب داریم در مشکلات خود می‌مانیم؟ آن کشور با کفر ۸۰۰ میلیون را اداره می‌کند اما ما با داشتن امام حسین (ع) و امام علی (ع) نتوانسته‌ایم؛ یعنی از این ظرفیت‌ها استفاده نکرده‌ایم.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه راه‌حل بسیاری از مشکلات کشور ارج نهادن به کارگر است، گفت: دانشگاه‌های ما میزنشین تربیت نکنند چراکه میزنشینی یعنی مفت‌خوری بلکه دانشکده‌های ما باید کارگر تربیت کنند. کشور آلمان در جنگ‌جهانی دوم با خاکستر یکسان شد اما با پشتوانه کار ملت خود مشکلات را برطرف کرد.
آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه فقیر طبق آموزه‌های قرآن کریم یعنی ملتی که ستون فقراتش شکسته، گفت: آیا از ملتی که ستون فقراتش شکسته انتظار مقاومت دارید؟ ملتی که ویلچری شد توان مقاومت ندارد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ملتی که جیبش خالی است بدون‌شک زیر بار دیگری می‌رود، گفت: این سخنان را قرآن کریم بیان کرده و ما از قرآن راستگوتر نداریم.
آیت‌الله جوادی‌آملی تصریح کرد: بدانیم که اگر با وجود این مشکلات ملت قیام کند همه ما را به دریا خواهد ریخت به همین جهت حواس‌تان باشد. البته بسیاری از کشور فرار کردند یا جای فرار خود را فراهم آوردند اما ما جای فرار نداریم. این بی‌عدالتی‌ها و بی‌عرضگی‌های برخی مسوولان قابل تحمل نیست. کشوری که این همه منابع و آب و خاک دارد چرا باید این همه گرسنه داشته باشد.
این مرجع تقلید با اشاره به برخی ناکارآمدی‌ها در کشور گفت: کشور هلند با اینکه کوچک‌تر از مناطق شمالی ایران است اما بخش عمده‌ای از لبنیات کشور دنیا را تامین می‌کند اما ما که نمی‌توانیم در این زمینه ظهور و بروز کنیم به خاطر بی‌عرضگی است .
جوادی آملی گفت: اگر ما توانستیم مشکل پشت میز نشستن افراد پر ادا، فاصله طبقاتی و بانک‌های ربوی و ... را حل کنیم ملت در برابر دیگر مشکلات تحمل خواهد کرد اما این مشکلاتی که گفته شد واقعا قابل تحمل نیست.
وی افزود: بانک‌های ربوی و رباخواری که اکنون در کشور ما وجود دارند خانمان‌سوز است و شعار امسال را با مشکل مواجه می‌کند چراکه تولید سرمایه می‌خواهد و وقتی برای تولید به بانک مراجعه کنید سودهایی حدود ۲۰ درصد را مطالبه می‌کند.
آیت الله جوادی آملی گفت: ما این مشکلات را با دوستان می‌گوییم تا ان‌شاءالله برطرف شود و همین مسوولان ما هستند که می‌توانند عیب‌ها و گره‌ها را برطرف کنند.

با سیل می‌روید یا می‌مانید و می‌سازید؟!
از این صریح‌تر وجود نخواهد داشت، این مرجع تقلید بزرگوار هم فرصتها را بیان کردند و هم انتهای مسیر پشت گوش انداختن‌ها را متصور شدند حالا انگار مسئولان اجرایی کشور هستند که باید نشان دهند می‌‌خواهند همچنان با نادیده گرفتن بی مسئولیتی و به قول مرجع بزرگوار بی‌عرضگی خود همه چیز را گل و بلبل نشان داده و از کسانی که انتقاد می‌‌کنند با القابی چون ناقص‌العقل، بی‌شناسنامه و .. یاد کنند و یا می‌خواهند سخنان به‌حق منتقدان را پذیرفته و تغییری در رویه خود بدهند و مسایل را عمیق‌تر بررسی و حل کنند؟!
حال عملکرد مسئولان دو جناح و همه متولیان در سه قوه نشان خواهد داد که در نهایت قرار است با سیل مردم به زیر کشیده شوند و فراری باشند و یا مسیر اصلاح رفتار و عملکردشان را پیش گرفته و با محرم دانستن مردم دست به دست مردمی می دهند که بارها نشان دادند حاضرند با وجود نداشتن امکانات اولیه در کنار مسئول با خصول نیست تلاش کرده و کشور را آباد کنند.
کاش مسئولان این سخنان مرجع بزرگوار را مانند سنوات قبلی هشدارها نادیده نگرفته و از هم‌اکنون در صدد مردمی شدن واقعی و دیدن نیازهای مردم در رفع تبعیض باشند.

نویسنده: مائده شیرپور

نظر شما