شناسهٔ خبر: 25231520 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی:

طرح انتقال آب به مشهد جدی گرفته شود

نمایندگی خراسان رضوی

‌سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی عنوان کرد: طرح انتقال آب باید را جدی گرفت و حداقل اجازه داد مطالعات آن اتمام یابد. روند کاهش بارندگی‌ها و تغییرات کیفی شدید آب و افزایش جمعیت در استان و نیاز به توسعه حکم می‌کند این طرح جدی تر گرفته شود.

صاحب‌خبر -

‌به گزارش ایسنا- ‌محمد علایی امشب در شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان رضوی در استانداری اظهار کرد: استان ما استان خشکی است و 74 درصد آن آب و هوایی خشک دارد. نکته دیگر این است که در چند سال گذشته روند بارندگی‌ها کاهشی بوده است. میانگین بارش 19 ساله ما به 229 میلیمتر رسیده است. تاثیر این کاهش بر حوزه کشاورزی و آب های سطحی بسیار معنادار است. سدهای ما تنها با ظرفیتی کمتر از 26 درصد فعال است. 

وی خاطرنشان کرد: عامل دیگر این است که دو روند نسبتا خطرناک در استان آغاز شده است که یکی شور شدن منابع آب است. سطح مجاز ما در برداشت آب های زیرزمینی 40 درصد است اما میزان برداشت ما صددرصد است. این موجب نابودی حجم عظیمی از آب های زیرزمینی شده و موجب شور شدن آب می شود که به کشاورزی آسیب بیشتری از کم آبی می زند.

علایی تصریح کرد: تغییرات فرهنگی و شیوه زندگی و همچنین توسعه استان بخش‌های آب طلبی است. استان در حوضه آب دو مساله جدی دارد که بخش اول مروبط به بسته‌های مدیریتی آب است. در دولت تدبیر و امید و با فضای مدیریتی خوب استان به فهم مشترکی با جهاد کشاورزی رسیده‌ایم و این امر موجب شده بتوانیم فعالیت‌های ارزشمندی انجام دهیم. مثلا صددرصد چاه‌های برقی استان به کنتور هوشمند مجهز شده و 80 درصد این چاه‌ها به کنتور هوشمند مجهز شده است. 

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با بیان اینکه بیش از 85 درصد کنتورهای هوشمند توسط کشاورزان خریداری شده است، ‌گفت: نکته دیگر اصلاح پروانه‌ها بوده است. مساله دیگر تحویل حجمی آب به کشاورزان و بستن چاه‌های غیر مجاز بوده است. ما در این دو دولت بیش از 5000 حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کرده‌ایم، این یعنی حدود 680 میلیون متر مکعب کمتر برداشت کرده‌ایم. امسال نیز با سیاست‌های مدون دولت ستادی در استانداری تشکیل شده که کاهش مصرف آب شرب، کشاورزی و اجرای آیین نامه مصرف بهینه را دنبال می‌کنیم.

وی بیان کرد: درآینده طرح‌های بازچرخانی 250 میلیون متر مکعب آب در این چرخه قرار خواهد گرفت. جمعیت شهر مشهد ظرف 60 سال به بیش از 3 میلیون نفر رسیده است. سرانه آب دشت مشهد 1500 متر مکعب بوده اما امروز کمتر از 350 متر مکعب است. 

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی اضافه کرد: روند تغییرات آب و هوا با همه تلاش استان با‌ز هم در غرب دشت مشهد شاهد افت سطح آب در سال به میزان یک متر هستیم. این افت به حوزه خدمات شهری رسیده است. اعتبارات حوزه پساب 700 میلیون است در صورتی که 90 میلیون متر مکعب تصفیه آب داریم ولی به دلیل نبود اعتبار این آب در کشف‌رود رها می‌شود. این مساله در سبزوار، نیشابور و تربت حدیریه نیز دیده می‌شود.

علایی در خصوص اینکه آب منطقه ای استان 11 هزار میلیارد تومان به این طرح بدهکار است، عنوان کرد: مساله دیگر انتقال آب است که باید آن را جدی گرفت و حداقل اجازه داد مطالعات آن اتمام یابد. روند کاهش بارندگی‌ها و تغییرات کیفی شدید آب و افزایش جمعیت در استان و نیاز به توسعه حکم می‌کند این طرح جدی تر گرفته شود. 

پس از وی سعید باستانی، نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصریح کرد: در استان طرح‌های آبخیزداری تهیه شده که نیازمند حمایت ویژه‌ای است. اگر بخواهیم حجم توسعه را در استان برای هر صنعتی در نظر گیریم، چاره‌ای جز توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و ریلی نداریم.

وی اظهار کرد: در استان هنوز هم خسارات حوزه کشاورزی را نتوانسته‌ایم پرداخت کنیم که این موجب حجم نارضایتی بالایی شده است. 


انتهای پیام

نظر شما