شناسهٔ خبر: 25191912 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

کیوسک/ اخبارویژه‌روزنامه‌های‌‌چهارشنبه ۵ اردیبهشت

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان نيوز، روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

*****

کیهان
کرباسچی: یک چهارم عمر شورا به بطالت سپری شد
همزمان با مخالفت اصلاح‌طلبان طیف اتحاد ملت (مشارکتی‌های همسو با خاتمی) با شهرداری محسن هاشمی، انتقادهای دبیرکل کارگزاران به این طیف نیز شدت گرفته است.

کرباسچی در روزنامه سازندگی با اشاره به این مخالفت نوشت: در شرایطی که این همه مشکلات داخلی و خارجی برای کشور وجود دارد و مردم در زندگی شهری با انبوهی از مشکلات اداری و اجرایی و زیست‌محیطی و ترافیک و غیره مواجه هستند، یک سال قبل دل‌شان را به اصلاح‌طلبان خوش کردند و شورایی با رهنمود بزرگان اصلاحات تشکیل شده است. خیلی از افرادی را که در شورای شهر عضو هستند اصولا کسی نمی‌شناخت و حتی افراد سیاسی که سال‌ها در این کشور  فعال هستند تا به حال اسامی برخی از این اعضا را نشنیده بودند اما این شورا که 25 درصد از عمر مفید خود یعنی یک سال از چهار سالش را گذرانده، هنوز نتوانسته شهردار مناسبی انتخاب کند تا مسائل شهر حل و فصل شود. این افتخار نیست که مجموعه شهرداری که باید به مردم خدمت کند، توسط اعضای شورای شهر تهران بین زمین و هوا معلق بماند یا احیانا فردی انتخاب شود که توانایی شخصی لازم را برای مدیریت شهر و قدرت هماهنگی با دولت، قوه قضائیه و دستگاه‌های مختلف نظام برای حل مشکلات شهر نداشته باشد.

توجه کنیم در دوره‌های قبل که شورا ترکیبی تقریبا 50-50 تقسیم شده بین سلیقه‌های سیاسی بود در کمترین زمان ممکن شهردار را انتخاب کرد و کارهای اجرایی سامان یافت. این وضعیت برای شورای شهر، احزاب اصلاح‌طلب و حتی بزرگان این جبهه افتخارآمیز نیست. به جای معرفی 28 نفر و این همه بحث و جدل و بگو مگو کردن باید کار مفیدی را انجام دهند؛ حتی اگر ناچار شوند 24 ساعت جلسه بگذارند باید این کار با فوریت و وقت‌گذاری بیشتر انجام شود و یک شخص توانمند را انتخاب کنند. یک سال از عمر شورا گذشت و در این مدت هم اتفاق خاصی رخ نداده و تنها افتخار این است که موفق شدیم حقوق پرسنل را پرداخت کنیم! این اهتمام است که بعد از یک سال هنوز درباره چگونگی انتخاب شهردار وقت و بودجه را به هدر دهیم؟

بعد از استمزاج و روشن شدن آرای اعضای شورای شهر، آقای محسن هاشمی یک رفتار اخلاقی انجام داد. ایشان نمی‌خواهد متهم شود که برای تصاحب ریاست شهرداری، موجب اختلاف اعضای شورا شده است، اما او نیز به عنوان یک عضو و رئیس شورا باید این سوال را پاسخ بدهد که در مدت زمان حضورش در شورا، آیا شهر تهران به خوبی اداره شده و از مشکلات شهر کاسته شده؟

ایشان نباید نگران این حرف و حدیث‌های دوستان باشد و باید راه‌های حل مشکلات مردم را ولو با مایه گذاشتن از آبروی خود دنبال کند. مهم، کارنامه شهرداری تهران و شورای اصلاح‌طلبان است که آیا کارنامه قابل قبولی دارند؟  اگر اینگونه نباشد، برای جریان اصلاح‌طلبی و حتی سران آن موجب سرشکستگی است.

برخی از اعضای شورای شهر و نیز جریانات سیاسی علت اصلی مخالفت‌شان با شهردار شدن آقای هاشمی را میثاق‌نامه اعضا می‌دانند، اولا بنابر گفته خود ایشان، آقای هاشمی این میثاق‌نامه را امضا نکرده است. مضاف بر این توجه کنیم در انتهای کار شورای پنجم مردم درباره میثاق‌نامه نمی‌پرسند که چه بوده و چه کسی رعایت کرده است. طبق قانون، اعضای شورای شهر قسم یاد کرده‌اند که جهت اداره صحیح شهر و منافع مردم با  اهتمام کامل عمل کنند، این قسم بالاتر از میثاق‌نامه است؛ کرباسچی بیش از این هم به روزنامه اعتماد گفته بود اعضای شورای شهر و مخالفان محسن هاشمی که شهرداری را بین زمین و هوا نگه‌ داشته‌اند و عملکرد مثبتی در پایتخت اتفاق نیفتاده است.

اعتماد در همین زمینه تصریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که اتحاد ملت و اعتماد ملی از جدی‌ترین مخالفان شهردار شدن محسن هاشمی هستند.

دودوزه‌بازی جناب مشاور
حسام‌الدین آشنا در حالی ادای دلسوزی و نگرانی برای بازداشت پسر جلایی‌پور را می‌کند که خود دنبال بازداشت جلایی‌پور بوده است.

روزنامه جوان با انتشار این خبر نوشت: پس از بازداشت محمدرضا جلائی‌پور فرزند «حمیدرضا جلائی‌پور عضو حزب اتحاد ملت»، حسام‌الدین آشنا با نوشتن چند مطلب و توئیت به آن واکنش نشان داد. آشنا با ذکر وابستگی محمدرضا جلایی‌پور به خانواده شهدا، از جلایی‌پور دفاع کرد. او در مطلبی دیگر این اقدام را دشمن‌شناسی انحرافی و نشان بی‌بصیرتی توصیف کرد.

در سال 97، حسام‌الدین آشنا دستگیری فرزند حمیدرضا جلایی‌پور را بند زدن بر دستان خانواده شهدا و... می‌خواند، اما آیا 20 سال پیش یعنی در سال 77 هم چنین نظری درباره بازداشت حمیدرضا جلائی‌پور (جلائی‌پور پدر) داشت؟

یکی از مدیران امنیتی و اطلاعاتی سال 77 که در جلسه تصمیم‌گیری برای بازداشت جلایی‌پور پدر حضور داشته در گفت‌وگو با نگارنده گفت: «آقای آشنا در پست معاونت ویژه وزارت اطلاعات بودند. در جلسه‌ای که به مناسبت تصمیم‌گیری برای بازداشت حمیدرضا جلائی‌پور در مهر ماه 1377 تشکیل شده بود، ایشان به عنوان معاون ویژه و با لباس روحانیت حاضر بودند و چون داماد وزیر وقت یعنی آقای دری نجف‌آبادی بودند، عملاً نماینده ایشان هم محسوب می‌شد.

در این جلسه پس از طرح این بحث که با توجه به برادر شهید بودن جلائی‌پور، او بازداشت نشود، آشنا این نظر را رد کرد و پس از یک بحث فنی و با استدلال گفت کار کشور با تعارف و... پیش نمی‌رود، لازم است این دستگیری خیلی محکم جهت تحقیق و بازجویی صورت پذیرد.» اکنون بعد از 20 سال چه اتفاقی رخ داده که ایشان نظری کاملاً متضاد 20 سال قبل دارد؟

توافق آمریکا و اروپا برای نقض و دستکاری در برجام
یک روزنامه آلمانی نوشت اروپایی‌ها با آمریکا برای تعریف دوباره برخی تبصره‌های برجام توافق کرده‌اند.
به گزارش دویچه وله، زوددویچه سایتونگ در آستانه سفر صدراعظم آلمان به واشنگتن نوشت: «آلمان، فرانسه و بریتانیا تا حد زیادی با آمریکا توافق دارند که باید به ایران در مورد وضع تحریم‌های جدید به دلیل برنامه موشکی مناقشه برانگیز این کشور و دخالت در بحران‌های منطقه خاورمیانه هشدار داد.»

روزنامه آلمانی از منابع خود در محافل دیپلماتیک نوشته که مذاکره کنندگان می‌خواهند اصل برجام که مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شود اساساً دست نخورده باقی بماند، اما برخی از تبصره‌های آن دوباره تعریف شود. از قرار معلوم آلمان، فرانسه و بریتانیا به توافقی کلی با آمریکا دست یافته‌اند که جزئیات آن هنوز قطعی نیست.

ایران مخالف هرگونه تغییر در توافق اتمی است و هشدار داده است که اگر آمریکا برجام را نقض کند، واکنش سختی به آن نشان خواهد داد. اگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا لغو تحریم‌های ایران را 12 مه تمدید نکند، توافق اتمی با ایران را نقض کرده است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هفته جاری در دو سفر جداگانه به واشنگتن، با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد برجام گفت‌وگو خواهند کرد.

«زوددویچه» می‌افزاید: توافق برنامه‌ریزی شده میان اروپا و آمریکا چهار قسمت دارد که در آن مهمترین «ایرادهای» مطرح شده توسط دونالد ترامپ مورد بازبینی قرار گرفتند: مهلت توافق اتمی، امکان کنترل تأسیسات ایران توسط بازرسان آژانس انرژی اتمی، برنامه موشکی ایران و دخالت ایران در بحران یمن، عراق، لبنان و سوریه. مهمترین نکته این توافق عدم دست‌یابی ایران به سلاح اتمی پس از پایان مهلت تعیین شده در برجام ذکر شده است.
 
بی‌بی‌سی: روحانی لازم نمی‌بیند برای رفع حصر هزینه بدهد
شبکه دولتی انگلیس ضمن دفاع از سران فتنه، به روحانی به خاطر تعلل در رفع حصر آنها انتقاد کرد.
دولت انگلیس یکی از حامیان فتنه و آشوب نیابتی سال 88 بود. انگلیسی‌ها از پاییز 1387، رادیو بی‌بی‌سی را به شبکه تلویزیونی تبدیل کردند و از کلیدزنندگان عملیات روانی برای آمادگی ذهن مخاطبان با کلید واژه تقلب و بهره‌برداری‌های بعدی بودند.

برخی از همکاران و اعضای سفارت انگلیس در جریان آشوب‌ها بازداشت شدند و برخی از آنها اعتراف کردند که ده‌ها اصلاح‌طلب نظیر عطریانفر و لیلاز و... را جذب و یارگیری کرده‌اند.

با وجود این، اکنون سایت بی‌بی‌سی به قلم یکی از همکاران فراری نشریات اصلاح‌طلب می‌نویسد: «بی‌عملی» حسن روحانی درباره رفع حصر سران جنبش سبز تا آن جا پیش رفته که محمد خاتمی که خود در مقام رئیس شورای عالی امنیت ملی مصوبه حصر آیت‌الله منتظری را امضا کرد، از او انتقاد کرده است.

با این حال شاید حسن روحانی حصر را مشکل نظام می‌داند نه مشکل دولت خودش.

از ابتدای سال 97 اصلاح‌طلبان پیگیری موضوع حصر را با درخواست و انتقاد از حسن روحانی آغاز کردند. نامه الیاس حضرتی، سخنرانی محمد خاتمی و سپس گفته‌های فاطمه کروبی و نمایندگان مجلس از جمله مواردی بوده که اصلاح‌طلبان از روحانی خواسته‌اند به صورت جدی‌تر وارد موضوع رفع حصر شود.

اینک روحانی مانده است و هجوم انتقادها. هر چند او در انتخابات سال 92 وعده رفع حصر را مطرح کرد اما اولویت اصلی‌اش موضوع برجام بود و به تبع آن وضعیت اقتصادی. با این حساب رفع حصر در زمره اولویت چندم او قرار می‌گرفت.

اعضای دولت بارها اعلام کرده‌اند که مایل به علنی کردن اقدامات انجام شده درباره رفع حصر نیستند. با این نگاه اقدامات برخی نمایندگان مجلس و به خصوص مصاحبه‌ها و تذکرهای آنان از نگاه روحانی و نزدیکانش تنها اقدامی تبلیغاتی محسوب می‌شود.

از سوی دیگر روحانی احتمالا احساس می‌کند، برای رفع حصر باید امتیازهای جدی بدهد.

روحانی همچنین فشاری جدی برای پیگیری موضوع حصر احساس نمی‌کند. او برای پیشبرد  برنامه‌های خود در حوزه اقتصادی نیاز به برجام داشت و تمام توان خود را بر روی این موضوع متمرکز کرده بود. رفع حصر از این جهت برای رئیس‌جمهور ایران امری استراتژیک نیست و برای پیشبرد برنامه‌هایش نیاز فوری به آن ندارد.

از سوی دیگر هر چند مطالبه رفع حصر به صورت گسترده و جدی در ایام انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد اما این مطالبه پس از انتخابات رها شد و سیاستمداران اصلاح‌طلب و هوادارانشان نیز به صورت تفننی به آن می‌پردازند.

با این حساب رفع حصر اینک برای حسن روحانی تنها محدود به یک وظیفه اخلاقی شده و هیچ ضرورت سیاسی او را تشویق به هزینه دادن برای این موضوع نمی‌کند.

درآمد 36 هزار میلیاردی از بازار ارز دلار با محاسبه دولت باید 3800 تومان باشد
یک کارشناس اقتصادی می‌گوید دولت از محل افزایش نرخ دلار و نفت، 36 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.

بهزاد خسروی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا اظهار داشت: دولت در سال 97 بودجه خود را با قیمت 55 دلار برای هر بشکه نفت و نرخ 3500 تومان برای دلار تعریف کرده است که با این حالت درآمد دولت برای سال 97 چیزی حدود 50 میلیارد دلار بود.

وی با بیان اینکه از این مبلغ نیمی از آن سهم وزارت نفت و صندوق توسعه ملی کشور است، افزود: با محاسبه دلار 4200 تومانی و اختلاف قیمت 700 تومانی آن برای مبلغ 25 میلیارد دلار ی که درآمد دولت محسوب می‌شود می‌توان دریافت که چیزی بالغ بر 17 هزار و 500 میلیارد تومان بیشتر از بودجه 97 می‌شود.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: قیمت فعلی نفت حدود 75 دلار است که البته دولت تاکنون با میانگین 65 دلار نفت را به فروش رسانده است به ویژه با تشدید بحران‌هایی که در آسیای شرقی به وجود آمده احتمال افزایش قیمت نفت باز هم وجود دارد.

خسروی با مبنا قرار دادن نفت 65 دلاری برای درآمد دولت در سال 97، چیزی حدود 18 هزار و 900 میلیارد تومان دیگر عاید دولت می‌شود که با رقم ناشی از افرایش قیمت دلار چیزی حدود 36 هزار و 400 میلیارد تومان به درآمدهای دولت افزوده می‌شود.

وی ضمن تاکید بر ورود مجلس به اضافه درآمد دولت عنوان کرد: مجلس باید نظارت دقیقی به واریز شدن این مبالغ به خزانه دولت داشته باشد چرا که پیش از این شاهد بوده‌ایم عدم نظارت صحیح مجلس منجر به اضافه برداشت‌های دولت از خزانه شده و حتی دولت‌ها با کسری بودجه شدیدی مواجه شده‌اند.

خسروی در پاسخ به این سوال که دولت چگونه 4200 تومان را مبنای نرخ ارز قرار داده است عنوان کرد: از قبل اعلام کرده‌ایم که این رقم درست نبوده و از دولت خواسته‌ایم نوع محاسبه خود را برای کارشناسان اقتصادی بیان کند اما آقای نهاوندیان این رقم را ناشی از تفاضل نرخ تورم دنیا و نرخ تورم ایران اعلام کرده است؛ اگر واقعا نرخ تورم جهانی و داخلی را حساب کنیم نرخ تورم جهانی 2 درصد بوده و نرخ تورم داخلی 10 درصد بوده که با این تفاسیر باید نرخ دلار تنها 8 درصد افزایش قیمت پیدا می‌کرد.

این کارشناس اقتصادی افزود: با احتساب 8 درصد برای نرخ دلار 3500 تومانی، چیزی بالاتر از 3800 تومان برای یک دلار نرخ تعیین نمی‌شود؛ یا دولت نرخ تورم خود را به درستی اعلام نمی‌کند و یا اینکه در نوع محاسبه نرخ دلار دچار اشتباه شده است.

خسروی با اشاره به بحران‌هایی که بانک مرکزی با آن روبه‌رو شده است عنوان کرد: در شهریورماه سال جاری کسانی که سپرده با نرخ 15 درصد خود را در بانک‌ها قرار داده‌اند، تاریخ یک ساله آنها تمام می‌شود و پول‌های خود را به همراه سود 15 درصد آن دریافت می‌کنند و حجم بالایی از نقدینگی آزاد می‌شود.

وی در ادامه افزود: دولت و بانک مرکزی باید به فکر چاره‌اندیشی باشد که هنگامی که سررسید این پول‌ها فرا رسید این نقدینگی آزاد شده و می‌تواند تنش زیادی در بازار سکه، ارز و طلا ایجاد کند که باید از همین حالا دولت و بانک مرکزی به فکر چاره‌اندیشی باشد.


خراسان
تصمیم جدید دولت برای نظارت بر خرید کالاهای ایرانی
بر اساس گزارش یک مقام مسئول در نهاد ریاست جمهوری که مورد تایید مسئولان دولتی نیز قرار گرفته است، با تشریح اهمیت حمایت از کالاهای ایرانی و نقش ممنوعیت خرید کالای خارجی دارای مشابه ایرانی در تحقق شعار امسال، مقرر شده طی امسال توجه ویژه و بیشتری به سامانه تدارک الکترونیک دولت (ستاد) صورت گیرد و وزارتخانه های اقتصاد، صنعت و ارتباطات با قید فوریت برای جامع کردن و رفع نقایص مشاهده شده در این سامانه برای نظارت بر خریدهای دستگاه های اجرایی اقدام کنند.

تذکر به وزیران درباره ارسال CD حقوق و مزایای کارمندان
یک مسئول مهم اجرایی با ارسال بخشنامه ای به همه اعضای کابینه، متذکر شده است به منظور ایجاد هماهنگی در پرداخت حقوق و مزایای مستمر کارکنان، دستگاه های اجرایی ملی و استانی موظف اند فهرست حقوق و فوق العاده های مستمر کارکنان خود را به صورت ماهیانه و در قالب یک CD تا بیستم ماه با امضای بالاترین مقام اجرایی دستگاه به وزارت اقتصاد ارسال کنند و مسئولیت صحت فهرست حقوق و رعایت نکردن زمان بندی اعلام شده، بر عهده مسئولان هر دستگاه خواهد بود.


ایران
جزئیات بازداشت  عضو شورای شهر مشهد
در روزهای گذشته خبری مبنی بر بازداشت یک عضو شورای شهر مشهد در فضای مجازی منتشر شد. سایت دیده‌بان ایران خبر داده که فرد بازداشت شده امیر شهلا، عضو اصلاح‌طلب شورای شهر مشهد است که با قرار وثیقه 500 میلیونی در بازداشت به سر می‌برد. مهرداد قربانی سرابی، وکیل شهلا با بیان اینکه وی پیش از این بازداشت و آزاد شده بود، گفته است:  قرار بود در خصوص این پرونده، من وضعیت آقای شهلا را پیگیری کنم که  خبر بازداشت مجدد ایشان به اتهام تحصیل مال نامشروع را شنیدم. البته برادر ایشان هم که  وکیل محسوب می‌شود و همکار من نیز است، توضیح داد که ایشان بابت مشاوره به شرکتی، حقوق دریافت می‌کرده که این شده مصداق تحصیل مال نامشروع. بنا بر ماده ۲ قانون اختلاس و ارتشا سال ۱۳۶۷ این امر غیرقانونی نیست. البته من هنوز موفق به خواندن پرونده‌ها نشده‌ام. وی ادامه داد: آقای شهلا ظاهراً قرارداد کاری با آن شرکت داشت اگر قرارداد کاری وجود داشته باشد، موضوع نسبت دادن مال  نامشروع  صحیح نیست؛ قراری که صادر شده است 500 میلیون تومان بوده و میزان مال نامشروع هم حدود 5 میلیون تومان است. هر چند قرار با میزان مال نامشروع تطابق ندارد.

ادامه دادگاه پرونده دکل نفتی
وکیل‌ مدافع یکی از متهمان پرونده موسوم به دکل نفتی از برگزاری دهمین جلسه رسیدگی به پرونده دکل نفتی خبر داد و گفت: زمان جلسه بعدی به ما ابلاغ می‌شود. سیدمحمود علیزاده‌ طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: صبح دیروز، سه‌شنبه دهمین جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده برگزار شد. در این جلسه، ادامه دفاعیات مطرح شد و از جلسه آینده، اخذ آخرین دفاع از متهمان انجام می‌شود. وی درخصوص زمان جلسه بعدی دادگاه گفت: تاریخ جلسه بعدی مشخص نشده و قرار شد تاریخ بعدی به ما ابلاغ شود.

ادعای کشف دستگاه‌های شنود در منزل «خاتمی»
اعتماد آنلاین به نقل از یک منبع آگاه از کشف و جمع‌آوری دستگاه‌های شنود در دفتر کار و منزل سید محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین کشور خبر داد. این منبع آگاه مدعی شده: «علاوه بر دفتر خاتمی  حتی در منزل مسکونی او هم مواردی از شنود پیدا شد که بچه‌های اصلاح‌طلبی که قبلاً در وزارت اطلاعات بودند ابزار و دستگاه‌های شنود را پیدا و آنها را جمع کردند.» این منبع آگاه که اعتماد آنلاین وی را از نزدیکان خاتمی خوانده، افزوده است: «آنچه مسلم است، این است که خاتمی هیچ نقطه پنهان و سخن پنهانی ندارد؛ بنابراین مخالفان سیاسی او نباید به این شنودها دل خوش کنند.»

تکذیب شایعه فوت بقایی
از صبح دیروز برخی صفحات مجازی و منابع غیررسمی از فوت  حمید بقایی، معاون اجرایی رئیس دولت دهم در زندان خبر داده بودند. خبرگزاری فارس بر اساس پیگیری‌های خود از منابع قضایی این خبر را تکذیب کرده است. حمید بقایی از اواخر اسفند سال گذشته برای تحمل حبس ناشی از حکم صادره از سوی دادگاه به زندان اوین منتقل شده بود. بقایی از ابتدای ورود به زندان مدعی شد که برای اعتراض به حکم صادره اعتصاب غذا کرده است. مصطفی محبی مدیرکل زندان‌های استان تهران نیز در رابطه با اخبار منتشره در فضای مجازی در خصوص وضعیت بقایی، گفت: محکوم‌علیه «حمید بقایی» تحت مراقبت پزشکی قرار دارد و طی روزهای اخیر تغییری در وضعیت ایشان پدیده نیامده است. وی افزود: کما فی‌السابق اجرای حکم محکومیت نامبرده در حال اجراست.

سؤال از وزیر اطلاعات درباره «برخورد امنیتی با نخبگان»
سؤال ۱۵ نماینده از وزیر اطلاعات «درباره برخوردهای امنیتی» اخیر با نخبگان تحویل هیأت رئیسه مجلس شد. به گزارش «ایران»، در سؤال سیده فاطمه حسینی و ۱۴ نماینده دیگر از وزیر اطلاعات، پرسیده شده که در راستای منافع ملی در حوزه علم و فناوری جهت اطمینان‌بخشی به نخبگان و بازگشت و اسکان همراه با آسایش و آرامش آنان در وطن در حیطه وظایف و اختیارات آن وزارتخانه تاکنون چه اقداماتی انجام شده است. این سؤال که دیروز تحویل هیأت رئیسه مجلس شده، جهت بررسی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع شده است.


آرمان
ضرورت تعامل دوسویه ارتش و ناجا
سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی و تعدادی از فرماندهان ارشد و معاونان این نیرو با امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش دیدار و گفت‌وگو کردند. فرماندهان نیروی انتظامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران با یکدیگر دیدار و برضرورت تعامل دوسویه و تقویت هم افزایی میان این دو سازمان تاکید کردند.
امیر موسوی در این دیدار، با بیان اینکه این تعامل و رفت و آمدها میان ارتش و نیروی انتظامی از گذشته بوده و است، گفت: پس از فرمان فرمانده معظم کل قوا مبنی بر هم‌افزایی میان نیروهای مسلح، این مهم بیش از گذشته افزایش یافته تا بتوانیم فرمایشات معظم‌له را در راستای همکاری‌های مشترک محقق کنیم؛ هم‌افزایی نیروهای مسلح از مهمترین و در اولویت اهداف ما به شمار می‌آید.

توصیه عارف برای انتخاب شهردار
رئیس فراکسیون امید با تاکید بر اینکه انتخاب شهردار جدید تهران نباید به محلی برای گسست همبستگی اصلاح طلبان تبدیل شود، گفت که برای تقویت این انسجام تمامی تلاشش انجام خواهد داد.

محمدرضا عارف در توئیتی نوشت؛ روز دوشنبه در جلسه مشترک هیات رئیسه شورای عالی اصلاح طلبان و شورای شهر تهران، همه اعضا بر ضرورت حفظ انسجام اصلاح طلبان تاکید کردند. انتخاب شهردار جدید تهران نباید به محلی برای گسست همبستگی اصلاح طلبان تبدیل شود. شخصا برای تقویت این انسجام تمام تلاشم را خواهم کرد.

انتقاد حدادعادل از برخی مجریان صداوسیما
حدادعادل در سخنانی ضمن انتقاد به برخی مجریان رادیو و همچنین تلویزیون اظهار کرد: یکی از مشکلات در صداوسیما این است که اندک‌ هستند مجریانی که شعر را درست بخوانند. اغلب مجریان شعرها را غلط و بد می‌خوانند؛ اگر گوینده‌ها خوب انتخاب شود این یک خدمت بزرگی است. وی با بیان اینکه باید به لوازم و شرایط راه‌اندازی رادیو کتاب مقید باشید، اظهار کرد: اگر عده‌ای را تربیت کنید که این‌ها بتوانند کتاب و به ویژه کتاب‌های قدیمی را درست بخوانند به زبان فارسی خدمت بزرگی کرده‌اید و طعم شیرین ادبیات فارسی را به مردم چشانده‌اید.

تعیین مجازات حبس برای افشای اطلاعات مالی افراد
عضو کمیسیون قضایی مجلس گفت: ‌اعضای کمیسیون قضایی با مصوبه دیروز خود برای کسانی که اطلاعات مالی افراد را افشا کنند مجازات حبس شش ماه تا ۲ سال در نظر گرفتند. محمدعلی پورمختار نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس با اشاره به نشست دیروز قضایی مجلس گفت: در نشست دیروز لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی مورد بررسی قرار گرفت و مواد 8 و 9 آن به تصویب اعضای کمیسیون رسید. وی افزود: اعضای کمیسیون قضایی با مصوبه دیروز خود برای کسانی که اطلاعات مالی افراد را افشا کنند مجازات حبس شش ماه تا 2 سال در نظر گرفتند. عضو کمیسیون قضایی مجلس اظهار داشت: همچنین با مصوبه دیروز کمیسیون کسانی که از دادن اطلاعات در مورد عملیات‌های مالی مشکوک امتناع کنند جزای نقدی 20 میلیونی و انفصال از خدمت در نظر گرفته شد.

چرا رحیمی آزاد شد؟
رئیس کل دادگستری استان تهران در توضیح آزادی مشروط محمدرضا رحیمی معاون اول دولت دهم گفت: با توجه به حسن رفتار نامبرده در دوران تحمل حبس در فرایندی کاملا قانونی باقی مانده محکومیت حبس وی مورد آزادی مشروط و رافت دستگاه قضایی قرار گرفته است.

غلامحسین اسماعیلی افزود: ضمنا این موضوع یک استثنا نبوده است بلکه در هر روز ده‌ها نفر از محکومانی که در دوران تحمل محکومیت از خود حسن رفتار نشان می‌دهند، از این امتیاز قانونی بهره‌مند می‌شوند. وی تاکید کرد: براساس ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی، دادگاه می‌تواند در مورد محکومان به حبس بیش از ده سال پس از تحمل نصف و در سایر موارد پس از تحمل یک سوم مدت مجازات به پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام با رعایت شرایط مورد نظر حکم به آزادی مشروط را صادرکند.

سیف با مجلس قهر کرده است؟
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به بحث قهر کردن رئیس کل بانک مرکزی واکنش نشان داد. محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به عدم حضور ولی‌ا...سیف در جلسات این کمیسیون، گفت: در مدتی که قرار شد آقایان سیف و کرباسیان جلسات مشترکی به منظور بررسی اوضاع نوسانات ارزی شرکت کنند، تاکنون رئیس بانک مرکزی در هیچ جلسه‌ای حضور نیافته و گزارشی هم ارائه نکرده است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی اعلام می‌کنند که سیف قهر کرده است، اظهار کرد: بنده این موضوع را نمی‌دانم و کاری هم به قهر یا غیر قهر ندارم، کار کشور بر زمین مانده و این یک بحث اداری مهم است. پورابراهیمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا شایعه تغییر رئیس کل بانک مرکزی موجب بی‌انگیزه شدن وی شده است، هم بیان کرد: این موضوع را باید رئیس جمهور تصمیم بگیرد و در حوزه بنده نیست، اما تا زمانی که سیف رئیس کل بانک مرکزی است، مکلف است پاسخگوی حوزه کاری خود باشد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هر زمان سیف دیگر در پست خود قرار نداشت، آن زمان بحث دیگری است.

توافقات انتقال 700 محکوم از ترکیه
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری از انجام توافقات اولیه برای انتقال ۷۰۰ محکوم ایرانی از ترکیه به کشور خبر داد. محمود عباسی با اشاره به اینکه امسال را با دیپلماسی فعال حقوقی قضایی شروع کردیم، با سفر رئیس جمهور به ترکمنستان ۲۸۳ نفر از محکومین زندانی در این کشور به ایران برگشتند و ۴ نفر از محکومین ترکمنستان را تحویل دادیم، اظهار داشت: در هفته گذشته ۵ نفر از محکومین ایرانی را از افغانستان برگرداندیم.
وی با بیان اینکه طی هفته آینده ۴۷ نفر از محکومین ایرانی از کویت به کشور برمی گردند، تصریح کرد: متاسفانه در ترکیه تعداد زیادی محکوم داریم که بسیار زیاد هستند، در آینده نزدیک همه آنها را برمی گردانیم. رئیس کارگروه انتقال محکومین و معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری ادامه داد: برای انتقال ۷۰۰ نفر از محکومین ایرانی از ترکیه توافقات اولیه صورت گرفته و تلاش می کنیم هم محکومین آن ها را تحویل دهیم و هم محکومین خود را از ترکیه برگردانیم.

منبع:مشرق

برچسب‌ها:

نظر شما