شناسهٔ خبر: 25182930 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

بیشتر پرتوداروهای مورد نیاز کشور، تولید داخل است

به گزارش ایرنا، پزشکی هسته ای یکی از رشته های تخصصی پزشکی است که در برابر دیگر رشته های این حوزه، جدید به شمار می رود. استفاده از مواد رادیواکتیو در پزشکی در

صاحب‌خبر - به گزارش ایرنا، پزشکی هسته ای یکی از رشته های تخصصی پزشکی است که در برابر دیگر رشته های این حوزه، جدید به شمار می رود. استفاده از مواد رادیواکتیو در پزشکی در جهان دیرینه ای 70 ساله دارد. در ایران هم استفاده از این مواد از سال 1339 در دانشکده علوم دانشگاه تهران آغاز شده و یک سال بعد دکتر صادق نظام مافی برای نخستین بار با کمک کارشناسان خارجی موفق به انجام اسکن تیروئید شد و بدین ترتیب پایه های پزشکی هسته ای را در کشور بنیان نهاد.
تحقیقات در زمینه پزشکی هسته ای از سال 56 و با بازگشت دکتر محسن ساغری به میهن قوت و سرعت بیشتری گرفت. وی که چندین سال در این زمینه در کشورهای ژاپن و امریکا به تحصیل پرداخته بود، در سال 1360 برنامه آموزشی پزشکی هسته ای برای تربیت پزشکان متخصص را در وزارت علوم تدوین کرده و د سال 1362 برای نخستین بار گروه آموزشی پزشکی هسته ای را در دانشگاه تهران تاسیس کرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، سه شنبه شب در پانزدهمین همایش 'سلامت و زندگی' شهرستان شاهرود که به میزبانی دانشگاه صنعتی این شهر برگزار شد، ایران را یکی از معدود کشورهای تولیدکننده مواد رادیواکتیو در دنیا خواند و افزود: ایران از نظر تعداد مراکز پزشکی هسته ای و نیروی انسانی متخصص در غرب آسیا در جایگاه نخست قرار داشته و به حدود هفت کشور مواد رادیواکتیو صادر می کند.
محسن ساغری با اشاره به تلاش های انجام شده در حوزه پزشکی هسته ای پس از انقلاب و با وجود تحریم ها و مشکلات گوناگون در کشور، تصریح کرد: هم اکنون بیش از 200 متخصص پزشکی هسته ای و صدها کارشناس این رشته در حدود 200 مرکز پزشکی هسته ای کشور فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه پزشکی هسته ای در بیشتر موارد مکمل سایر روش های تشخیصی و درمانی بوده و در برخی موارد نیز جایگزینی ندارد، تاکید کرد: تمامی اقدامات تشخیصی و درمانی در این حوزه سالم بوده و بر خلاف برخی روش ها تهاجمی نیست.
رئیس موسسه تحقیقات پزشکی هسته ای همچنین انتقادی نیز از همکاران خود داشت و گفت: امروزه پزشکی با فناوری عجین است و این امر با اینکه نوعی امتیاز به شمار می رود اما سبب شده تا از دقت پزشکان در هنگام معاینه کاسته شود.
ساغری اضافه کرد: در تصویربرداری از راه تزریق مواد رادیواکتیو در بدن بیمار، هم شکل و هم عملکرد اعضای بدن نشان داده شده و می توان سلامت و یا اختلال عملکرد عضو را تشخیص داد.
وی خرید دستگاه پت اسکن را هم نقطه عطفی در حوزه پزشکی دانست و یادآور شد: تلاش ها برای خرید این دستگاه 15 سال به طول انجامید و سرانجام نخستین سیستم پت در مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای تهران از سال 92 اغاز به کار کرد و تاکنون 6 هزار اسکن انجام داده است.
رئیس انجمن علمی پزشکی هسته ای کشور با اشاره به نصب این دستگاه در چندین مرکز دیگر اضافه کرد: پت اسکن می تواند روند درمان بیماری را به ویژه در شیمی درمانی ها ارزیابی کند و بدین ترتیب بیماران نیازی به سفر به دیگر کشورها نخواهند داشت.
ساغری تاکید کرد: اگر روش شیمی درمانی موثر واقع نشود باید آن را قطع کرد چون هم گران بوده و هم برای بیمار خطرناک است و ارزیابی جوابگویی این روش درمانی با پت اسکن انجام می شود.
همایش سلامت و زندگی شهرستان شاهرود نخستین سه شنبه هر ماه با موضوعات گوناگون در حوزه سلامت در دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار می شود.
7359/6167
انتهای پیام

نظر شما