شناسهٔ خبر: 25151186 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات مطرح شد؛

سجادی: این سه سال زمان بطالت ملی این دولت است/ نقیب‌زاده: اگر کشور بسته‌ای باشیم به سرنوشت کوبا دچار خواهیم شد

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دانشجو، داریوش سجادی تحلیلگر مسائل سیاسی، در مراسم اکران فروشنده۲ و همایش آیا صنعت موشکی به سرنوشت هسته‌ای دچار شده که با حضور احمدنقیب زاده استاد جامعه شناسی سیاسی توسط بسیج دانشجویی دانشگاه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد گفت: امریکا از طریق رقابت تسلیحاتی و بحران معیشتی توانسته است نظام‌های سرکش هم، چون شوروی سابق را به زانو درآورد هم چنین امریکایی‌ها توانستند حکومت نیکاراگوئه را با تزریق بحران‌های امنیتی و تحریم‌های سنگین ساقط کنند با این وجود در مورد ایران نیز این سیاست به کار گرفته شده است.

وی افزود: تفاوت سیاست امریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران با شوروی سابق این است که جمهوری خواهان و دمکرات‌ها نسبت به پراکماتیسم‌ها یا عملگرا‌ها در کشورمان که در راس آن‌ها هاشمی رفسنجانی بود دید مثبت داشتند.

سجادی گفت: پراکماتیسم‌ها متاثر از یک بی مبالاتی و خوش بینی فلسفی که دغدغه ایدئولوژیک نداشتند و اهتمام خود را در چارچوب نظام بین المللی تعریف می‌کنند به همین دلیل در سال ۹۲ عمده سرمایه گذاری صورت گرفته در انتخابات ریاست جمهوری بر روی هاشمی رفسنجانی صورت گرفت و با بحران‌های معیشتی که ایجاد کردند بستری را فراهم ساختند تا کسی مانند هاشمی بیاید و خود را به عنوان ناجی مطرح کند تا بتواند رئیس جمهور شود و بگوید که با حضور من می‌توان ایران را در مدار منطقی نظام بین الملل قرار داد، اما با رد صلاحیت هاشمی این پازل وزنه خود را از دست داد.

تحلیلگر مسائل سیاسی بیان کرد: اگر چه پس از رد صلاحیت هاشمی روحانی به عنوان گزینه جایگزین انتخاب شد، اما واقعیت این است که او ثقل سیاسی لازم را برای مدیریت این پروژه نداشت و در واقع این پروژه با فوت هاشمی تضعیف شد از طرفی با فوت هاشمی روحانی سنگین‌ترین وزنه حمایتی خود را از دست داد از این رو روحانی در انتخابات سال ۹۶ رادیکالیسم را اتهاذ کرد و جز این چاره‌ای هم نداشت، چون دیگر هاشمی نبود تا شعار‌ها را به نفع او بدهد در هر حال شرایط باعث شد روحانی نقش اپوزسیون را ایفا کند.

وی بیان کرد: متاسفانه یک انگیزشی در خود دولت مشاهده می‌شود که از طریق بحران‌های معیشتی بتوانند بدنه حکومت را به استیصال بکشانند و بعد بگویند مردم بریده‌اند و امریکا دارد اذیت می‌کند با این وجود چاره‌ای نداریم که به سمت برجام‌های دیگر برویم.

سجادی در پاسخ به اظهارات نقیب زاده مبنی براینکه ما توان از بین بردن اسرائیل را نداریم گفت: من مسلمان موظفم که با یک پدیده شوم به نام اسرائیل بجنگم و این تکلیف من است با این وجود مهم نیست که اسرائیل از بین برود یا از بین نرود در هر حال در مقدمه قانون اساسی نیز آمده که جمهوری اسلامی موظف به دفاع از مظلوم و مبارزه با ظالم است.

تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه نیرو‌های امریکایی و تمدن غرب همواره تلاش کردند نیرو‌های پراکماتیسم را در کنار بحران‌های معیشتی تقویت کنند و این کار متاثر از یک بدنه خائن در داخل و خارج از کشورمان صورت می‌گیرد اضافه کرد: یک لابی ویتنامی در امریکا نیست که علیه حکومت این کشور فعالیت کند، ولی خائن‌ترین بدنه ایرانی‌هایی هستند که در امریکا سکونت دارند و علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند در واقع یک چنین بدنه‌ای نیز علیه کاسترو در میامی وجود دارد که علیه او فعالیت می‌کردند.

وی با تاکید براینکه هیچ حوزه اخلاقی به ما اجازه نمی‌دهد با تاسی از اجنبی علیه دولت خود اقدام کنیم، ولی ایرانی‌ها این کار را در خارج از کشور انجام می‌دهند تصریح کرد: مرحوم هاشمی می‌گفت که آلمان و ژاپن بدون ارتش توانستند مسیر توسعه را طی کنند معتقدم این یک مردم رندی و عوام فریبی است، چون آلمان‌ها و ژاپنی‌ها در جنگ جهانی شکست خورده بودند در هر حال در شرایط نظام دو قطبی آن زمان آلمان و ژاپن زیر چتر حمایتی امریکا قرار گرفتند و امنیت ایجاد شده در این کشور‌ها باعث شد سرمایه‌ها به سمت آن‌ها هدایت شود، اما مشابه این وضعیت در ایران وجود ندارد و ما در این ۴۰ سال زیر فشار‌های امنیتی بوده‌ایم.

سجادی گفت: مسئله امریکا با جمهوری اسلامی ۴ شعار ضد امریکایی و موشک نیست در هر حال عده‌ای می‌گویند تسخیر سفارت امریکا باعث شده رگ غیرت امریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی بجوشد، اما واقعیت این است که امریکا یک کشور سرمایه دار است و اگر رگ غیرتشان به خاطر تسخیر سفارت خانه این کشور می‌جوشید بعد گذشته سه سال مک فارلین را به ایران نمی‌فرستادند. در هر حال سیاست مداران امریکا موجودات سنگی هستند که تصمیم گیری هایشان متاثر از عواطف و احساسات نیست.

تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به اظهارات نقیب زاده مبنی براینکه ایران از مذاکره نمی‌هراسد بیان کرد: من نمی‌دانم که این لفظ از کجا آمده مگر تاکنون جمهوری اسلامی از مذاکره ترسیده است که الان به او تذکر می‌دهند.

وی اضافه کرد: یکی از مردرندی‌ها و بی معرفتی‌ها این بود که می‌گفتند جلیلی مذاکره بلد نبود، اما ظریف مذاکره بلد بود واقعیت این است ایران از مذاکره هیچ وقت نهراسیده، اما به آنچه غافلانه توجه می‌شود این است که مذاکرات زمان جلیلی مذاکراتی بود که قرار نبود به نتیجه برسد، چون جلیلی از موضع ایدئولوژیک انقلاب اسلامی وارد مذاکرات شده بود، ولی ظریف با موضع پراکماتیسم وارد مذاکره شد.

سجادی تصریح کرد: واقعیت این است اگر دولت تدبیر و امید می‌توانست برجام‌ها دو و سه را پیگیری می‌کرد، ولی مدیریت حاذقانه سپاه و رشادت‌های سردار سلیمانی و توفق نظامی که در منطقه به دست آوردیم این اجازه را به دولت نداد و این در حالی بود که ظریف هم چنان با خوش بینی و بی مبالاتی فلسفی نظر دیگری داشت در هر حال نظام بین الملل مبتنی بر قدرت است و اگر در این عرصه توانستید کمر داعش را بکشنید می‌توان توازن قوا را برهم زد و گرنه با خوش بینی ظریف امکان هیچ توافقی نبود.

تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: قزافی همه چیز را داد و کشور لیبی از دست رفت و در عراق نیز این پروژه اجرا شد. معتقدم بدنه اجتماعی که این تفکر را در ایران دنبال می‌کند بدنه‌ای نیست که عملگرا باشد، چون آن‌ها شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران را سر می‌دادند، ولی هیچ وقت برای ایران جان ندادند.

وی گفت: واقعیت این است که مشکل امریکا با ما موشکی، هسته‌ای و حقوق بشر نیست بلکه آن‌ها می‌خواهند که ما نباشیم امریکا براساس نظام جهانی سازی هر نظامی که ایجاد چالش کند را از بین می‌برد با این وجود امروز ایران برای این نظام چالش ایجاد کرده است.

سجادی با بیان اینکه حرف جمهوری اسلامی به نظام سلطه این است که ما می‌خواهیم براساس مبانی ایدئولوژیک خود زندگی کنیم تصریح کرد: اگر این اتفاق بیفتد از نظر امریکا یک بدآموزی شکل می‌گیرد به همین دلیل مخالف این رویه هستند.

تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: اگر امروز عده‌ای در مقابل کاخ سفید تجمع می‌کنند و شعار علیه حکومت امریکا می‌دهند و حکومت نیز با آن‌ها مشکلی ندارد به خاطر این است که منافع امریکا نه در کنار کاخ سفید بلکه در کنار چاه‌های نفت ظهران عربستان عبور کرده است با این وجود می‌بینیم ۴۰۰ تن از حجاج ما در سال ۱۳۶۶ کشته می‌شوند و امریکا هیچ اعتراضی نمی‌کند.

وی بیان کرد: در ایالت آریزونا که من ساکن آنجا هستم حمل اسلحه نسبت به دیگر ایالت‌ها آزادانه‌تر است منتهی یک شرط وجود دارد و آن هم این است که اگر کسی یک اسلحه کلت خرید وقتی که در شهر می‌چرخد آن را در یک محل قابل رویت نصب کند، پیام این حرکت این است که افراد حامل اسلحه به دیگران بگویند که ما اسلحه داریم و با ما درنیفتید با این وجود ماهیت سلاح اتمی هم همین است معتقدم سلاح اتمی یک سلاح تدافعی است نه تهاجمی و هر کس که آن را دارد می‌گوید که شوخی با من خطرناک است. من از همان ابتدا معتقد بودم که باید بمب اتمی داشته باشیم تا ماهیت کدخدا بودن امریکا تعدیل شود و گرنه مسائل دیگر بهانه است.

سجادی با بیان اینکه چالش گری ایران با کدخدا سالاری امریکا مشکل ساز شده است تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب از همان ابتدا می‌گفتند که من به مذاکرات خوش بین نیستم معتقدم رهبری زمانی که این جمله را گفتند می‌خواستند بگویند من دارم زیر فشار این مذاکرات را می‌پذیرم با این وجود برجام یک تحلیل بود همان طور که قطع نامه ۵۹۸ به امام تحمیل شد.

تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه برجام مانند جام زهری بود که به امام خمینی(ره) نوشاندند تصریح کرد: برجام قرار بود فتح الفتوح باشد، ولی این اتفاق نیفتاد، چون روحانی و ظریف خوش بینی فلسفی داشتند با این شرایط معتقدم این سه سال زمان بطالت ملی این دولت است، چون تمام تم مرغ‌ها را در سبد برجام گذاشتند.

وی با بیان اینکه اروپا هیچ گاه بازار عظیم امریکا را رها نمی‌کند تا برای ورود به بازار کوچک ایران اقدام نماید تصریح کرد:‌ای اتفاق زمانی می‌افتد که ایران در مقابل نظام کدخدا سالار تسلیم شودبا این وجود از برجام برای ما آبی نمی‌جوشد و اروپا با این شرایط اقدامی برای سرمایه گذاری نمی‌کند.

احمد نقیب زاده استاد جامعه شناسی سیاسی در مراسم اکران فروشنده ۲ و همایش آیا صنعت موشکی به سرنوشت هسته‌ای دچار شده که با حضور داریوش سجادی تحلیلگر مسائل سیاسی توسط بسیج دانشجویی دانشگاه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد گفت: هاشمی رفسنجانی به من خیلی اطمینان خاطر می‌داد با این وجود هاشمی همیشه پراگماتیسم نبود و هر جا هم نیاز بود انقلابی باشد انقلابی عمل می‌کرد و در مقابل آنجا که تشخیص می‌داد پراگماتیسم شود به خاطر این بود که احساس می‌کرد دستاورد‌های انقلاب رو به نابودی است.

وی افزود: واقعیت این است امریکا هر کشوری که پای میز مذاکره کشانده از جمله شوروی با آن گردکلفتی و نیکاراگوئه این کشور‌ها شکست خورده‌اند پس چه دلیلی وجود دارد که ایران نباید شکست بخورد.

نقیب زاده با بیان اینکه ما جنگ با امپریالیسم را یک تنه انجام می‌دهیم با این وجود من فکر نمی‌کردم تا اینجا برسیم افزود: من به حزب الله که جمهوری اسلامی را به این مرحله رسانده تبریک می‌گویم، چون ما الان توان موشکی داریم، ولی واقعیتی که وجود دارد این است که ما داریم مردم را از دست می‌دهیم و وقتی اینگونه شود همان‌هایی که به خیابان‌ها می‌آمدند و شعار انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست را سر می‌دادند به خیابان‌ها می‌آیند و شعار ضد نظام می‌دهند در هر حال همیشه نمی‌توان مردم عادی را حفظ کرد، چون وقتی که شکم آن‌ها خالی باشد به خیابان‌ها می‌ریزند.

استاد جامعه شناسی سیاسی بیان کرد: ما نمی‌توانیم در منطقه باشیم و هم نمی‌توانیم در داخل نسبت به برگزاری کنسرت ممانعت ایجاد کنیم. معتقدم که یک نظام طبقاتی و فرهنگی در کشور وجود دارد که دو گروه را در مقابل هم قرار می‌دهد و این گروه‌ها از قیافه هم بی زارند مثلا یکی از این گروه‌ها زندگی در غرب را دوست دارد و می‌خواهد در غرب خوب زندگی کند، اما در مقابل یک گروه هست که آن‌ها دوست دارند مانند اول انقلاب باشند که البته ممکن است وضع این‌ها نسبت به طرف مقابل بهتر باشد در هر حال نباید این‌ها را پای توطئه بگذاریم اگر چه بحث توطئه همواره در نظام بین الملل وجود داشته است.

وی افزود: کشور‌هایی که در مقابل سلطه ایستادگی کرده‌اند شکست خورده‌اند سوال این است که آیا ما هم می‌خواهیم وارد این لیست شویم یا از خود کرنش نشان دهیم. ویتنام سی سال پیش قهرمانانه با امریکا جنگید به گونه‌ای که هیچ ملتی را نمی‌توان دید که مانند ویتنام با امریکا جنگیده باشد، اما الان ویتنام التماس می‌کند تا امریکا در این کشور سرمایه گذاری کند، ولی ما فرصت‌ها و مردم را از دست می‌دهیم.

وی بیان کرد: سوال این است که اگر مردم به خیابان بیایند و چند نفر از آن‌ها هم کشته شوند آیا همه چیز تمام می‌شود؟ اصلا این طور نیست.

نقیب زاده بیان کرد: طبیعی است امریکا نمی‌خواهد در منطقه مداخله کنیم، اما شاهدیم که ایران در قضیه عراق ورود پیدا می‌کند و بعد به سراغ سوریه می‌رود در حالی که ترکیه هم در این کشور منافعی دارد باور کنید نمی‌شود که همین طور ببریم و جلو برویم.

استاد جامعه شناسی سیاسی با بیان اینکه من واقعا نگران آینده ایران هستم تصریح کرد: در مقابل خرسندم که ما مقتدریم، ولی می‌ترسم که این‌ها را از دست بدهیم.

وی با طرح این سوال که آیا واقعا می‌شود اسرائیل را از صفحه روزگار محو کرد افزود: باور کنید نمی‌شود مگر اینکه با یک جنگ اتمی اسرائیل را محو کرد، ولی همه ما می‌دانیم که اسرائیل مجهز به زراد خانه اتمی است و تنها کشوری است که هر کاری می‌خواهد انجام می‌دهد.

نقیب زاده گفت: هدف کسانی که اسرائیل را به وجود آوردند این بوده که هارمونی خاورمیانه را به هم بزند، چون خاورمیانه دارای نفت، اسلام و زبان عربی است و می‌تواند یک امپراطوری عربی به وجود بیاورد با این وجود امریکا نمی‌خواهد این اتفاق بیفتد.

استاد جامعه شناسی سیاسی اظهار کرد: اگر ما یک بمب اتم به حیفا و تلاویو بزنیم آن‌ها هزار بمب اتم بر روی ما می‌ریزند و بعد ما هم نابود می‌شویم با این وجود اگر نمی‌توانیم بی خود شعار ندهیم، چون شکست اسرائیل برابر با شکست امریکا و اروپا است. آیا این در توان ماست؟

وی با تایید اظهارات سجادی در مورد خیانت برخی ایرانیان خارج از کشور تصریح کرد: حرف آقای سجادی درست است و منافقین نیز در راس این خائنین قرار دارند، ولی سوال این است که ما در مقابل ایرانیان وطن پرست مقیم خارج چه کرده‌ایم.

نقیب زاده با تاکید براینکه بعضی وقت‌ها باید کوتاه آمد و محکم پیش رفت و این جزو الزامات نظام بین الملل است تصریح کرد: اینکه ما یک دندنه بر روی مواضع خود ایستاده‌ایم و اردوغان نیز یک شبه سیاستش عوض می‌شود  هر دو سیاست اشتباه است.

استاد جامعه شناسی سیاسی ضمن انتقاد از روزنامه آرمان به دلیل تغییر متن مقاله خود گفت: در ارتباط با آن متن با کمال نامردی به من حمله شد واقعیت این است که مقصود من در آن مقاله این بود که اگر در حوزه موشکی به مقاصد خود رسیده‌ایم با غرب وارد مذاکره شویم و سپس تعیین کنیم که موشک با برد دو هزار کیلومتر یا سه هزار کیلومتر می‌خواهیم، ولی روزنامه آرمان این مطلب را حذف کرد تا جنجال ایجاد کند.

وی با بیان اینکه امریکا ما را دشمن شماره یک می‌داند و سایه جنگ یعنی این، تصریح کرد: رفتاری که امریکا با ما می‌کند با رفتاری که در قبال پوتین و اردوغان ازخود بروز می‌دهد فرق می‌کند.

نقیب زاده با بیان اینکه سیاستمداران ما می‌گویند اگر امریکا برجام را پاره کند ما در مدت کوتاهی به آن نقطه‌ای که می‌خواهیم در صنعت هسته‌ای می‌رسیم افزود: در بحث مذاکرات هسته‌ای نیز ما زمانی پای میز مذاکره رفتیم که این توانمندی را پیدا کردیم که حتی می‌توانستیم سلاح هسته‌ای بسازیم.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: مجموعه نظام در خصوص مذاکرات هسته‌ای و برجام تصمیم گرفت و الان نیز نتیجه می‌گیرد که چه اقدامی انجام دهد.

استاد جامعه شناسی سیاسی افزود: اگر کشور بسته‌ای باشیم به سرنوشت کوبا دچار خواهیم شد به گونه‌ای که الان یک خانواده کوبایی با هفته‌ای دو دلار زندگی می‌کند و این زندگی مانند زندگی کرم خاکی است.

وی تصریح کرد: چیزی که وضعیت را خراب می‌کند فساد است سوال این است که چرا دولت جلوی فساد را نمی‌گیرد الان سوال مردم این است که چرا عده‌ای در تنگنا زندگی می‌کنند و عده‌ای میلیارد میلیارد می‌دزدند؟

نظر شما