شناسهٔ خبر: 25135208 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

آشپزخانه سلامت؛

کتلت، غذایی مناسب برای ورزشکاران

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کتلت با سس ارده غذایی نیروزا بوده بنابراین برای ورزشکاران مناسب است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کتلت با سس ارده حاوی پروتئین گیاهی، آهن کلسیم، منیزیم، مس، کربوهیدرات، قند، نشاسته، سدیم، پتاسیم، انواع ویتامین های A ، E ، C و گروه ویتامین های B مانند B۲، B۶ و B۱۲ است.


برای بررسی خواص کتلت با سس ارده و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.


حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم ترین خواص کتلت با سس ارده اظهار کرد: این غذا برای افراد لاغر و اشخاصی که ضعف عمومی دارند بسیار مفید است؛ کتلت با سس ارده غذایی زود هضم بوده بنابراین برای مبتلایان به سوء هاضمه هم مناسب است.


وی درباره خواص دیگر کتلت با سس ارده بیان کرد: این غذا باعث افزایش قوای جنسی می شود؛ کتلت با سس ارده حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار خون مفید است.

عظمایی یادآور شد: کتلت با سس ارده موجب افزایش حرکات دودی روده می شود و یبوست را برطرف می کند؛ این غذا نیروزا بوده بنابراین برای ورزشکاران مناسب است.

کتلت، غذایی مناسب برای ورزشکاران

سیب زمینی                                                     ۶ تا هفت عدد
پیاز                                                            ۲ عدد
نخود خیس خورده                                                ۳۰۰ گرم
لوبیا چیتی خیس خورده                                           ۱۰۰ گرم
جعفری و گشنیز خرد شده                                       مجموعاً سه تا چهار قاشق غذاخوری
سیر                                                           ۲ حبه
آرد نخودچی                                                   ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه                                               به مقدار لازم
زیره سیاه، زردچوبه و زعفران                                 از هر کدام نصف قاشق چای خوری


ارده                                                          پنج تا ۶ قاشق غذاخوری
نخود خیس خورده                                            ۶ قاشق غذاخوری
سیر                                                          یک حبه
لیموترش تازه                                                 سه تا چهار عدد
نمک                                                         یک قاشق چای خوری
فلفل قرمز                                                    نصف قاشق چای خوری
سرکه سیب                                                   پنج قاشق غذاخوری
روغن زیتون                                                 یک لیوان
کتیرای گُل (کتیرای خوراکی)                                 یک قاشق چای خوری


-نخست نخود خیس خورده را به همراه آب بپزید.
-پس از اینکه نخود سرد شد، ارده، آب لیموترش تازه، سیر خرد شده، نمک، فلفل قرمز، سرکه سیب، روغن زیتون و کتیرای گُل را به آن اضافه کنید.
-مواد را داخل مخلوط کن بریزید تا به قوام بیاید؛ اگر مخلوط مواد رقیق بود می توان ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی به آن افزود.
-سس ارده آماده است؛ این سس را می توان روی فلافل و انواع کتلت ها ریخت.


-نخست نخود و لوبیای خیس خورده را با آب بپزید تا آب آن تمام شود؛ سیب زمینی ها را هم جداگانه بپزید و رنده کنید.
-پیاز را رنده و به همراه نخود و لوبیای پخته شده چرخ کنید.
-جعفری، گشنیز و سیر خرد شده، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زیره سیاه، زردچوبه و زعفران را به سایر مواد بیفزایید.
-مواد را به خوبی مخلوط کنید و ورز دهید.
- افراد می توانند در این مرحله با توجه به سلیقه خود ۲ تا سه عدد تخم مرغ را به مواد اضافه کنند.
-مقداری از مواد را بردارید و قالب بزنید.
-ماهیتابه را روی اجاق گاز بگذارید و مقداری روغن کنجد داخل آن بریزید، پس از اینکه روغن داغ شد، مواد قالب زده شده را به آرامی درون ماهیتابه قرار دهید.
-پس از حدود ۱۰ دقیقه کتلت ها را برگردانید تا پشت آنها هم سرخ شوند.
-کتلت ها را با جعفری و گوجه فرنگی تزئین کنید و روی آنها آب لیموترش تازه و سس ارده را بریزید.
-کتلت ها را با نان سبوس دار میل کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

نظر شما