شناسهٔ خبر: 25126183 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

محققان با سیستم ایمپلنت مغزی آشنا می شوند

به منظور تشویق محققان برای فعالیت در حوزه پژوهشی «ایمپلنت­های مغزی» ، کارگاه آموزشی «آشنایی با جزئیات طراحی سیستم ایمپلنت مغزی» برگزار می شود.                                              

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد حسین مقامی مدیر کارگروه ایمپلنت مغزی ستاد علوم شناختی با بیان اینکه این کارگاه آموزشی در اواسط اردیبهشت امسال در شهر مشهد مقدس برگزار می شود، گفت: یکی از اهداف ستاد توسعه علوم و فناوری­های شناختی، تشویق محققان برای فعالیت در حوزه پژوهشی ایمپلنت­های مغزی است و برای تحقق این هدف، در بهمن ماه سال ۱۳۹۳،کمیته علمی متشکل از اساتید و متخصصان مجرب در این حوزه ایجاد و فعال شد.

وی افزود: پس از تشکیل جلسات متعدد با متخصصان و اساتید و در سه مرحله فراخوان طرح های پژوهشی مرتبط با ایمپلنت های مغزی، در نهایت ۱۰ عنوان برای تکمیل یک ایمپلنت مغزی به پژوهشگران علاقه مند به فعالیت در این حوزه معرفی شد.

به گفته وی پس از بررسی و داوری­های تخصصی دقیق انجام شده توسط افراد شاخص در این حوزه، در نهایت ۱۰ طرح  برای حمایت تصویب شد و پژوهشگرانی از دانشگاه­های مختلف کشور از جمله دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، علم و صنعت ایران، فردوسی مشهد، تربیت مدرس و صنعتی سهند تبریز مورد حمایت قرار گرفتند.

 وی گفت: بیش از ۵۰ متخصص به طور مستقیم در این پروژه­ها شاغل هستند که از این میان ۱۷ نفر آن­ها عضو هیات علمی دانشگاه­های مختلف کشور هستند.

مقامی اضافه کرد:  با اتمام پروژه­ های مصوب در ستاد توسعه علوم و فناوری­های شناختی، و با توجه به رویکرد مورد نظر ستاد، شرایط طراحی چند گونه از سیستم­های ایمپلنت مغزی در کشور فراهم خواهد شد که این امر برای اولین بار  و به صورت پژوهش همگرا و توسط افراد متخصص از رشته های علمی مختلف انجام می­ شود.

مدیرکارگروه ایمپلنت مغزی ستاد علوم شناختی عنوان کرد: با توجه به قرار گرفتن این حوزه در مرزهای دانش، کشور ایران شش دهم درصد از تولید علم این حوزه را به خود اختصاص داده و براساس آمار موجود، ایران جزء ۲۵ کشور اول فعال در حوزه ایمپلنت­های مغزی در یک دهه اخیر  قرار دارد و انتظار می­ رود با حمایت­های انجام شده از سوی  ستاد توسعه علوم و فناوری­های شناختی، رشد قابل قبولی در این حوزه و در طی سال­های آتی در کشور مشاهده شود.

کارشناس ارشد ستاد علوم شناختی و عضو هیات علمی دانشگاه رجایی افزود: در حال حاضر با توجه به هماهنگی­ های انجام شده بین کمیته ایمپلنت مغزی این ستاد و کمیته ارتباط با صنعت و نمایشگاه­های بیست و ششمین کنفرانس مهندسی برق ایران، مقرر شده است، دو جلسه ارائه تخصصی شفاهی به شیوه علمی-کارگاهی با عنوان «آشنایی با جزئیات طراحی یک سیستم ایمپلنت مغزی» در کنار نشست­های اصلی کنفرانس برگزار شود تا محققان علاقمند به فعالیت در این حوزه، بتوانند از آخرین پیشرفت ­ها در نتیجه فعالیت تیم تحقیقاتی تشکیل شده در ستاد علوم شناختی بهره مند شوند.

نظر شما