شناسهٔ خبر: 25122466 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

انحصار پیام رسان نه، ولی بگذارید مردم زندگی شان را بکنند

حسن روحانی با زبانی نرم تر از همیشه به مخالفت با فیلتر تلگرام پرداخت.

صاحب‌خبر -
undefined
فناوران - رییس جمهور در نشست هم اندیشی مدیران دولت در سالن اجلاس سران با بیان اینکه باید فضا را برای انتقاد و اظهار نظر مردم، فراهم کنیم و این جزو وظایف ما و حقوق شهروندی است، گفت: اینکه شبکه ای انحصار را در اختیار نداشته باشد، صحیح است اما در عین حال باید اجازه دهیم تا مردم زندگی شان را بکنند. 
این در حالی است که روحانی در سخنرانی های پیشین به صراحت به مخالفت با فیلترینگ پرداخته بود.
روحانی همچنین در این سخنرانی با بیان اینکه مردم باید ناظر بر چگونگی مصرف پول هایشان باشند، گفت: اعلام کردم پول هایی که تخصیص داده می شود باید در سایت منتشر شود تا مردم بدانند این پول به چه کسی داده شده و آن دستگاه به چه میزان خدمت ارایه کرده است.
رییس جمهور با بیان اینکه فضای مجازی برای نظارت عامه مردم یعنی امر به معروف و نهی از منکر است، افزود: برخی می گویند ما این اقدام را از طریق موبایل و فضای مجازی قبول نداریم و باید در خیابان برویم و یقه مردم را بگیریم، اما با این اقدامات که کار درست نمی شود.
روحانی افزود: نمی دانم چرا برخی از موبایل، شبکه های اجتماعی و اطلاعات مردم بدشان می آید و می گویند اگر مردم بی اطلاع باشند، شب راحت تر می خوابیم.
رییس جمهور گفت: ما حقوق شهروندی را تدوین کرده ایم و باید بر مبنای آن عمل کنیم.
روحانی دسترسی به اطلاعات، نظارت و انتقاد را حق مردم دانست و ادامه داد: مردم باید از ما انتقاد کنند و بدانند که ما دل نازک و زودرنج نیستیم، اما ظاهراً غیر از دولت کس دیگری را نمی توانند مورد انتقاد قرار دهند و برای آنها مشکل پیش می آید و اگر از رییس جمهور انتقاد کنند، برخی افراد خوشحال می شوند.

 پارسال ۲۰۰ هزار شغل ایجاد شد 
در جلسه دیروز انتشار گسترده یک فیلم در فضای مجازی در خصوص اشتباه روحانی در اعلام آمار و البته چهره متعجب محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هنگام شنیدن این اعداد، خبرساز شد.
روحانی در این جلسه با بیان اینکه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارشی اعلام کرده است در دو سال گذشته دو میلیون شغل در فضای مجازی ایجاد شده افزود: برخی دیگر البته رقم های بالاتری را به  بنده گزارش کرده اند.
این موضوع سبب شد تا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران حاضر شود و به تصحیح آمار رییس جمهور بپردازد. 
به گزارش ایسنا آذری جهرمی درباره تصویری که از واکنش وی در زمان صحبت های رییس جمهور درباره آمار ایجاد دو میلیون شغل در سال ۹۶ منتشر شد اظهار کرد: تصویری که از من منتشر شد، بیش از یک تعجب بود. انتشار این تصاویر خصلت فضای مجازی است و نشان دهنده نظارت مردم بر مسوولان و اشراف آن ها به موضوعات است. اتفاقا خوب است و ما از مزایای توسعه فضای مجازی در کشور استقبال می کنیم.
وی ادامه داد: گزارشی که خدمت آقای رییس جمهور دادیم، مبنی بر این بود که در دو سال گذشته در فضای مجازی بالغ بر ۲۰۰ هزار شغل ایجاد شده است. فکر می کنم که بیان دو میلیون شغل یک اشتباه لفظی از آقای رییس جمهور بود که با خستگی های ایشان همراه شده است.
جهرمی سپس گفت: همان روند توسعه ۲۰۰ هزار شغل که در دولت مد نظر بوده بوده و امسال هم بر آن تاکید شده را امسال ادامه می دهیم. فرمایش آقای رییس جمهور این بود که ما شاخص های اشتغال در فضای مجازی را پیگیری کنیم.
 رشد ناگهانی آمار عضویت در پیام رسان های داخلی 
وزیر ارتباطات همچنین گفت: در صبح روزی که کانال مقام معظم رهبری از پیام رسان تلگرام خارج شد (چهارشنبه ۲۹ فروردین)، گرایش به برخی از پیام رسان های داخلی ۱۰ برابر شد.
آذری جهرمی درباره موضوع حمایت از پیام رسان های داخلی گفت: در سخن بزرگان هم به کرات این موضوع مطرح شده که ما منابع واحدی داریم. نمی توانیم منابع واحد را به صورت کوچک شده در اختیار همه قرار دهیم.
 برخی پیام رسان ها هستند که ادعا دارند می توانند این کار را انجام دهند تا بخشی از بازار را به دست بگیرند. این امر مطلوب است اما کشور نظام دارد و نظام قانون گذاری هم دارد. در این نظام در شورای عالی فضای مجازی در مصوبات ۳۶ و ۴۰ قانون گذاری شده است که بنابر مصوبه پیام رسان های مجاز را مرکز ملی فضای مجازی اعلام می کند به ما لیست پنج پیام رسان معرفی شده است.
آذری جهرمی ادامه داد: صدا و سیما با دیدگاه حمایت از کالای داخلی برخی از پیام رسان ها را مطرح کرده است که به دلیل کمبود منابعشان فعالیت هایشان مطرح می شود و باعث بدنامی پیام رسان های داخلی می شود. ما نمی گوییم که کسی فعالیت نکند، فعالیت کنند خودشان را در مرکز ملی ثبت کنند و اعتبار بگیرند. ما نمی توانیم اختیارات دولتی را خارج از مصوبات قانونی در اختیار کسی بگذاریم.
وی در پاسخ به انتقادات برخی از شبکه های پیام رسان داخلی درباره اختصاص پهنای باند بیشتر به شبکه های پیام رسان خارجی گفت: ما بیش از آن پهنای باندی که در اختیار پیام رسان های خارجی قرار داده ایم، در اختیار پیام رسان داخلی گذاشتیم. البته شاید پنج درصد آن میزانی که به آنها تعلق دادیم هم تا امروز ازآن استفاده نکردند. بنابراین بعید می دانم که آنها چنین اظهار نظری داشته باشند.
وزیر ارتباطات در ارتباط با میزان استقبال از پیام رسان های داخلی گفت: قرار شده است که گزارش مدونی در مورد این موضوع و میزان  انتقال داوطلبانه کانال ها در راستای حمایت از تولیدات داخلی از تلگرام به پیام رسان های داخلی تهیه شود. در صبح روزی که کانال مقام معظم رهبری از پیام رسان تلگرام خارج شد، در برخی از پیام رسان ها میزان ثبت نام نرخ ۱۰ برابری پیدا کرده است.
او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تلگرام فیلتر می شود یا خیر گفت: این پرسش را باید از مسوولان فیلترینگ بپرسید. 

نظر شما