شناسهٔ خبر: 25121099 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

به مناسبت روز جهانی کبد؛

مواد خوراکی مفید در حفظ سلامت کبد را بشناسید

- همشهری آنلاین: کبد یک عضو مهم و کلیدی در بدن است که نقش اساسی را در سیستم گوارش بدن ایفاء می‌کند، از این رو هر ساله ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین) به عنوان روز جهانی کبد اعلام شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، کبد به عنوان یک عضو حیاتی در بدن، نقش‌های مهم زیادی نظیر حذف مواد زائد و دفع مواد سمی مضر از خون را انجام می‌دهد. از این رو حفظ سلامت کبد بسیار حائز اهمیت است و با مصرف یک رژیم غذایی سالم و متعادل قابل انجام است. در ادامه به برخی از این مواد خوراکی مفید اشاره می‌شود.

چغندر به خاطر داشتن مقادیر زیاد فلاوونوئیدها و بتاکاروتن برای کبد مفید است از اینرو برای حفظ سلامت کبد، این سبزی را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

مصرف سبزی جات پربرگ مانند اسفناج و کاهو که حاوی کلروفیل هستند به حذف سموم طبیعی از جریان خون کمک می‌کند.

خوردن آووکادو بیشتر موجب افزایش تولید آنتی‌اکسیدان گلوتاتیون در بدن می‌شود که به کبد در فرآیند تصفیه و دفع سموم مضر کمک می‌کند.

گردو سرشار از گلوتاتیون و اسیدهای چرب امگا۳ است که به کبد در فرآیند پاکسازی کمک می کند.

از آنجائی که هویج منبع خوب گلوتاتیون است به حفظ سلامت کبد کمک می‌کند. گلوتاتیون پروتئینی است که به سم زدایی از کبد کمک می‌کند. هویج همچنین سرشار از فلاوونوئیدها و بتاکاروتن گیاهی است.

زردچوبه حاوی کورکومین است که خاصیت ضدالتهابی، ضد تومورسازی و ضداکسایشی دارد. این ادویه منبع خوبی برای مقابله با ویروس یا عفونت کبدی است.

کلم بروکلی برای کبد فوق العاده مفید است چرا که به پیشگیری از بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک می‌کند.

برچسب‌ها:

نظر شما