شناسهٔ خبر: 25054035 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر بهداشت در صحن مجلس؛

واردات صافی دیالیز اقدامی لازم بود

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال نماینده ارومیه گفت: اجازه واردات صافی دیالیز، جزو اختیارات قانونی من و اقدام درست و لازمی بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سوال نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از وزیر این بود که وقتی تولید کننده صافی دیالیز می تواند 10 میلیون صافی را در سال تولید کند و نیاز کشور هم 4.5 میلیون تا پنج میلیون صافی است ، چرا صافی دیالیز از خارج از کشور وارد می شود؟
سید حسن هاشمی ، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در پاسخ به این سوال گفت مواد اولیه صافی های ساخت داخل از خارج وارد و در کشور مونتاژ می شود.
وی به بخشی از صافی اشاره کرد و گفت: این بخش، سم را از بدن بیمار تصفیه می کند و نقش مهمی در صافی دارد که از خارج کشور وارد می شود.
هاشمی افزود: من اسم این (صافی ساخت داخل) را تولید نمی دانم بلکه این صنعت مونتاژ است.
وی همچنین شمار صافی های تولید شده داخل کشور را سه میلیون و 600 هزار قطعه و مصرف را 4.5 میلیون بیان کرد و خطاب به قاضی پور، این سوال را مطرح کرد: عدد 10 میلیون صافی از کجا آورده شده است؟ در زمان حاضر دو شرکت تولید کننده صافی در کشور فعالیت می کنند که جمعا سه میلیون و 600 هزار صافی را تولید می کنند.
هاشمی اظهار کرد: بخشنامه حمایت و استفاده از تولید داخل ابلاغ شده است اما اینکه چرا از خارج از کشور صافی وارد می شود و چه اشکالی دارد این است که به سلامت افراد مربوط می شود.

** نباید حمایت از کالای ملی باعث سوء استفاده شود
وزیر بهداشت در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: امسال شعار حمایت از تولید داخل را داریم اما نباید از این شعار سوء استفاده شود و نباید جنس کم کیفیت را به دو برابر قیمت بفروشند. منظور مقام معظم رهبری در حمایت از تولید داخل یعنی تکمیل زنجیره تولید از مواد خام تا انتهاست که ثروت و ارزآوری دارد.
وی اظهار کرد: طی پنج سال گذشته 20 میلیون صافی ایرانی در کشور مصرف شد و کمتر از 500 هزار صافی را هم وارد کردیم که این واردات از اختیارات قانونی من بوده است مبنی براینکه 10 درصد نیاز را از خارج وارد کنم. حالا مشکل کجاست؟

** انحصارطلبی ظلم به مردم است
وی صافی های ساخت داخل را دارای کیفیت پایین تر و در عین حال قیمت بالاتر از نوع وارداتی دانست و گفت: این یک نوع انحصارطلبی و ظلم به مردم است. صافی خارجی ، هفت دلار و صافی ساخت داخل 14 دلار تمام می شود.
هاشمی ادامه داد: آنچه باید درباره آن فکری بشود100 میلیارد تومان سود فروش صافی های تولید داخل است. این 100 میلیارد تومان را به عنوان وزیر بهداشت می پرسم، برای چه از جیب مردم باید پرداخت شود؟
وی تفاوت سود حاصل از فروش صافی ایرانی به جای بهترین برند صافی خارجی را 25 میلیون دلار سالانه بیان کرد و اینکه سالانه می توان 2 هزار تا سه هزار دستگاه دیالیز را با این مبلغ وارد کشور کرد.
وزیر بهداشت به عنوان نمونه به بیماران دیالیزی شهر ارومیه (حوزه نمایندگی نادر قاضی پور) اشاره کرد و گفت: بیماران این شهر در چهار شیفت (نوبت) دیالیز می شوند این در حالی است که باز هم با وجود چهار شیفت کار دستگاه های دیالیز ، کفاف بیماران را نمی دهد.

** حاضر نیستم برای محصولی بی کیفیت دو برابر هزینه کنم
هاشمی تاکید کرد: من حاضر نیستم به محصولی، دو برابر پول بدهم در حالی که کیفیت پایین تری از مشابه خارجی دارد. ضمن اینکه صافی از سال 80 در حال تولید است این در حالی است که نه کیفیت بهتری پیدا کرده و نه اینکه بازار خوبی در خارج از کشور داشته است.

** اظهارات وزیر بهداشت کذب محض است
«نادر قاضی پور» نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی که سوال کننده امروز از وزیر بهداشت بود بعد از بخش اول سخنان هاشمی پشت تریبون قرار گرفت و اظهارات وزیر بهداشت را کذب محض خواند.
قاضی پور گفت:«وزیر بهداشت آمار غلط داده است و مدارک مستند در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نزد آقای نوبخت (رییس کمیسیون) است.»

** قوه قضاییه به تهمت های قاضی پور رسیدگی کند
هاشمی وزیر بهداشت در پاسخ به اظهارات قاضی پور چنین گفت: «نماینده مردم باید نشان بدهد که عصاره فضائل مردم است. شان مردم ارومیه خیلی بیشتر این است که نماینده آنان به یک وزیر تهمت بزند . من همین جا از رئیس قوه قضائیه خواهش می کنم که حتما به این تهمتی که این آقا (قاضی پور) زده است رسیدگی کنند.»
هاشمی افزود:«این آقا ، یا راست می گوید و من حق ندارم وزیر باشم و یا دروغ می گوید که جای ایشان پشت میله های زندان است و باید حد بخورد.»
وی خطاب به قاضی پور خاطرنشان کرد: ما آمده ایم که به این مردم خدمت کنیم این چه رفتاری است؟ کیفیت جنس صافی داخلی پایین است و قیمت آن دو برابر است. شما دارید از یک عده طمع کار، طرفداری می کنید.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوباره خاطرنشان کرد: من طبق اجازه شما (نمایندگان مجلس) از اختیارات 10 درصدی خودم برای مجوز واردات استفاده کردم و جنس با قیمت پایین تر و کیفیت بالاتر را خریداری کردم من قانون را رعایت کردم.
وی تاکید کرد: آن بخش را که مربوط به خودم هست شکایت می کنم. این الگوی درستی نیست که ما از تریبون سوء استفاده کنیم.

**علت مصادره اموال بیمه شدگان تامین اجتماعی چیست؟
سوال بعدی را «علیرضامحجوب» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از وزیر بهداشت مطرح کرد.
سوال محجوب که توسط قربانی نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس خوانده شد این بود که علت مطالبه 9 درصد حق بیمه جهت واریز به وزارت بهداشت چیست؟ با وجود اینکه هفت درصد حق بیمه برای درمان موجود قابل هزینه است مصادره اموال بیمه شدگان با چه مجوزی است و آیا مطالبه 9 درصد یادشده صحیح است؟ چرا دولت از پرداخت سه درصد از سهم مشارکت خودش خودداری می کند؟ چرا وزارت بهداشت از پرداخت سرانه درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی خودداری می کند؟
وزیر بهداشت نیز در پاسخ گفت: این چه سوالی است؟ تقریبا هیچ کدام به من ربطی ندارد. اول آنکه با وجود اینکه هفت درصد از حق بیمه درمان قابل هزینه است مصادره اموال بیمه شدگان در تامین اجتماعی با چه مجوزی است؟ پاسخ این است که چه کسی مصادره کرده است هر کسی مصادره کرده است حتما باید با حکم قوه قضاییه باشد.تا آنجا که من می دانم مجلس تصمیم گرفته است که 9 بیست و هفتم را در یک حسابی در خزانه بریزید و ما فقط وظیفه نظارتی داشتیم.
وی افزود: مجلس تصمیم دیگری نگرفته است. شما بگویید که ما یک ریال از کسی را مصادره کرده ایم. تامین اجتماعی قبلا در دست وزارت بهداشت بوده و 15 سال است که جای دیگری رفته است و کارنامه آن در این سال ها و 15 سال قبل هم مشخص است. اینکه بدهی را دولت به تامین اجتماعی نداده به وزارت بهداشت هم نداده است. من از خدا می خواهم که دولت تمام بدهی ها را بدهد.
وی یاد آور شد: در روستاها با وجود اینکه حق بیمه را تامین اجتماعی می گیرد اما وزارت بهداشت دارد هزینه می کند. تامین اجتماعی مگر در هر شهری بیمارستان دارد؟ آنجایی که بیمارستان ندارد چه کسی جز وزارت بهداشت دارد خدمات می دهد؟
وی ادامه داد: رییس جمهوری در تاریخ 5/10/95 خطاب به طیب نیا نوشت که خزانه حساب جداگانه ای برای 9 بیست و هفتم حق بیمه شدگان تامین اجتماعی باز کند و این مبلغ صرفا به امر سلامت اختصاص یابد.
وزیر هم این کار را کرد. یک عده ای از تامین اجتماعی از حکم رییس جمهوری در دیوان عدالت اداری شکایت کردند و رییس مجلس هم ورود کرد و گفت که آقای رییس جمهوری براساس بند ز تبصره 7 (مصوبه مجلس) چنین حکمی را داده اند و این حکم در دیوان به همین علت معلق ماند.
وزیر بهداشت گفت: بر اساس بند ز تبصره 7، تامین اجتماعی مکلف است تمام سهم درمان از مجموع ماخذ کسر حق بیمه موضوع مواد 28 و 29 قانون تامین اجتماعی را در یک حساب ببرد و طبق قانون این سازمان هزینه کند.
به گزارش ایرنا طبق بند (ز) تبصره هفت لایحه بودجه سال 97، وجوهی که بابت درمان از حقوق مشمولان تامین اجتماعی از جمله کارگران بابت «نه بیست و هفتم» کسر می‌ شود باید به طور کامل به خزانه داری کل واریز شود. این موضوع نیز به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان رسیده است.
هاشمی گفت: آنچه که نمایندگان مجلس تصویب کردند مگر ما مخالفت با آن کردیم؟ مگر علیه حقوق کارگران است ؟ شما تصویب کردید که سازمان تامین اجتماعی مکلف است تمام سهم درمان از مجموع ماخذ کسر حق بیمه موضوع مواد 28 و 29 قانون تامین اجتماعی مصوب سال 54 و سایر منابع مربوط را در حسابی نزد خزانه داری کل کشور با عنوان بیمه درمان تامین اجتماعی متمرکز کند .
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: در ادامه شما تصویب کرده اید که سازمان تامین اجتماعی می تواند این مبالغ را هزینه کند .
هاشمی ادامه داد: این موضوع به من چه ارتباطی دارد مگر من یک ریال آن را می توانم جابجا کنم؟
موضوعی که هست این است که شما ها در دفاع از حقوق کارگران گفته اید که این 9 بیست و هفتم را هر جا بدهی دارید ، به این 9 بیست و هفتم دست نزنید چرا که برای درمان است.
وزیر بهداشت اظهار کرد: اگر نماینده مجلس مصوبه مجلس را قبول ندارد ، راه دارد می تواند برود آن را تغییر دهد.ما اهل مصادره نیستیم و بر عهده قاضی است و در عین حال دنبال ساماندهی درمان هستیم.اگر مجلس و دولت برای سازمان تامین اجتماعی کسر گذاشته است باید درست شود .
وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به محجوب به عنوان نماینده کارگران اظهار کرد: آقای محجوب فرمودند که پرداختی ها از سال 91 زیاد شده است .باید بپرسیم که در سال 91 با کشور چه کردیم ؟ ارز از هزار تومان به 3 هزار و 700 تا 800 رسید ؛ این در حالی است که همه خدمات ما در حوزه پزشکی به ارز مرتبط است بعد از آن هم که همه چیز درست خودتان (خانه کارگر) بوده است. شورای عالی بیمه ، وزارت رفاه و تامین اجتماعی دست حزب شما بوده است .امروز یکسال است که پول بیمارستان را نداده اید من روی قول شما حساب کردم .من اگر فکر می کردم شما حمایت نمی کنید به این میدان نمی آمدم. شما امضا کردید و کارشناسان شما حساب کردند .اگر اشتباه حساب کردند به من چه ارتباطی دارد؟ من فروشنده خدمات پزشکی هستم اگر این خدمات را نمی خواهید بروید از جای دیگر بخرید.
وی با بیان اینکه محجوب را نماینده کارگران نمی داند و به او دفعه بعد رای نمی دهد اظهار کرد: کارگر آن کسی است که در گرگان آن بلا ( حادثه معدن) سرش آمد و یا اینکه چهار ماه است که حقوق نگرفته است .
وی با بیان اینکه یک خدمت در بیمارستان دولتی در مقایسه با بیمارستان تامین اجتماعی حداقل یک سوم هزینه دارد به این نکته هم خطاب به محجوب به عنوان نماینده کارگران اشاره کرد و گفت: شما از خودتان(تامین اجتماعی) سه برابر قیمت برای یک عمل آپاندیسیت خرید می کنید آنوقت پول ما را یکسال بعد می دهید بعد هم می گویید هزینه های ما زیاد شده است شما که بلد نیستید مدیریت کنید چرا من را متهم می کنید که به حقوق40 میلیون نفر تعدی کرده ام؟ 27 درصد پول در طرح تحول سلامت به کمیته امداد رفت جایی که اثری از شما نبود.
وی سپس خاطرنشان کرد:9 بیست و هفتم پول در خزانه را می خواهند به درمان بدهند اگر بلد نیستید اداره کنید به من بدهید من با یک سوم قیمت اداره می کنم . ما که بیشتر از شما داریم به کارگران خدمات می دهیم مگر تامین اجتماعی چند بیمارستان دارد ؟ 70 و اندی بیمارستان دارد و من 650 بیمارستان دارم و معنای آن این است که اکثر جامعه کارگری دارند از وزارت بهداشت خرید می کنند.نصف این پول را بدهید من همان خدمت را می دهم.
اجتمام ** 1776 ** 1418

نظر شما