شناسهٔ خبر: 25041837 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

محمدرضا اسکندری:

سازمان اقتصادی کوثر در مسیر سیاست های اقتصاد مقاومتی

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه اقتصاد جهان نيوز، محمدرضا اسکندری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فعالیت‌های سازمان اقتصادی کوثر از نخستین سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: این مجموعه اقتصادی، صرفا به امور تولیدی می‌پردازد و در این راستا بدون استفاده از رانت و انحصار یا کمک‌های دولتی، فعالیت‌های خود را سازمان‌دهی می‌کند.
وی افزود: سود عملکرد سازمان اقتصادی کوثر بعد از برگزاری جلسه سالیانه مجمع، صرف امور تولیدی و نیز بخشی از آن به بنیاد شهید و امور ایثار گران تعلق می‌گیرد.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه رئیس بنیاد شهید، ریاست مجمع را بر عهده دارد گفت: موسسه حسابرسی مفید راهبر وابسته به نظارت و بازرسی دفتر رهبر معظم انقلاب، کار بازرسی و نظارت این سازمان را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: همه طرح‌های اقتصادی در مجمع مورد بررسی و تصویب قرار می‌گیرند و در این بین حداقل 35 درصد از سود سالیانه به امور توسعه‌ای اختصاص می‌یابد البته در بعضی سال‌ها این رقم به 50 درصد هم رسیده است.

اسکندری با اشاره به لزوم جوانگرایی در مجموعه‌های اقتصادی و مدیریتی خاطرنشان کرد: در سال 88 متوسط سن مدیران سازمان اقتصادی کوثر 62 سال بود اما در حال حاضر این رقم به حدود 40 سال رسیده و می‌توان گفت مجموعه مدیریتی حاضر، حاصل رویش‌های انقلاب اسلامی هستند.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه شرکت‌های وابسته فراوانی با سازمان اقتصادی کوثر همکاری می‌کنند گفت: مدیران عامل این شرکت‌ها نیز جزو نیروهای جوان و خلاق هستند که در رشته‌های گوناگون دارای تخصص بوده و حداقل مدارک تحصیلی آنها کارشناسی ارشد در حوزه‌های تخصصی خودشان است.

وی با اشاره به بهره‌گیری از توان تخصصی مدیران زن در مجموعه سازمان اقتصادی کوثر عنوان کرد: 90 درصد مدیران حاضر از جامعه ایثارگران کشور به شمار می‌روند و برخی از آنها نیز جزو خانواده شهدا به شمار می‌روند.
اسکندری با بیان اینکه کارنامه فعالیت شرکت‌های وابسته به این سازمان نشان‌دهنده عملکرد موفق آنهاست گفت: طی سال‌های اخیر که شاهد مشکلات اقتصادی در سطح کشور هستیم، این شرکت‌ها توانسته‌اند با برنامه‌ریزی مناسب معضلات را پشت سر بگذارند و پیشرفت‌های قابل توجهی هم داشته باشند.

وی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی 13 پروژه بزرگ طی سال 1396 به بهره‌برداری رسید که اعتبار در نظر گرفته شده برای آنها 200 میلیارد تومان بود و نکته حائز اهمیت اینکه بیشتر آنها در مناطق محروم همچون استان‌های ایلام، کرمانشاه، زنجان و کهگیلویه و بویراحمد اجرایی شدند.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 270 میلیارد تومان پروژه‌ در حوزه کشاورزی هم در دست اقدام است که تا پایان سال 1397 به بهره‌برداری می‌رسند؛ سعی بر این بوده که این طرح‌ها در راستای سیاست‌های توسعه‌ای وزارت جهاد کشاورزی باشند.
وی با اشاره به فعالیت این سازمان در زمینه معادن گفت: مطالعات اکتشافی فراوانی در سطح کشور توسط سازمان اقتصادی کوثر صورت گرفته و نتایج آنها تحویل وزارت صنعت، معدن و تجارت شده است تا مجوزهای لازم برای ایجاد واحدهای بهره‌بردار صادر شوند؛ در حال حاضر پنج عرصه مطالعاتی را در دست اقدام داریم.

اسکندری به عرصه‌های اکتشافی حوزه معدن اشاره کرد و افزود: گروه معادن سازمان اقتصادی کوثر تاکنون بیشتر در حوزه سنگ‌های ساختمانی فعال بوده ولی مطالعات اخیر برای ورود به عرصه معادن فلزی صورت گرفته و ظرفیت‌های خوبی هم مورد بررسی قرار گرفته‌اند که در زمینه استخراج فلزاتی همون طلا و آهن بوده‌اند.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: گروه سلامت این سازمان نیز فعالیت‌های گسترده‌ای همچون ساخت تجهیزات پزشکی (شرکت تهران الکتریک) و مدیریت بیمارستانی را بر عهده دارد.
وی به طراحی و تولید انواع الکتروموتورهای صنعتی، ضد انفجار و ضد آتش توسط یکی از شرکت‌های زیرمجموعه سازمان اقتصادی کوثر اشاره و خاطرنشان کرد: نیروگاه زاگرس در استان کرمانشاه نیز جزو زیرمجموعه‌های این سازمان محسوب می‌شود همچنین دو واحد تولید کابل‌های فشار قوی، فشار ضعیف و خودنگهدار در استان‌های قزوین و آذربایجان غربی (شرکت هادی برق) فعال هستند که تولیدات آنها بهترین کیفیت‌ داخلی را دارند.
اسکندری افزود: شرکت تولید تلویزیون تحت برند شهاب نیز از زیرمجموعه‌های سازمان اقتصادی کوثر به شمار می‌رود، این شرکت در سال‌های اخیر با استفاده از فناوری‌های روز دنیا و همکاری با شرکت‌های برجسته بین‌المللی، توانسته است تولیداتی با 50 درصد زیر قیمت برندهای جهانی و گارانتی مناسب دو ساله به بازار عرضه کند.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر از تفاهم‌نامه همکاری با فروشگاه‌های اتکا و بنیاد شهید برای توزیع تلویزیون‌های تولیدی این مجموعه عنوان کرد: تبلیغات گسترده شهری و تلویزیونی در این زمینه صورت گرفته تا در سال «حمایت از کالای ایرانی»، فرهنگ‌سازی برای استفاده از تولیدات داخلی محقق شود.
 
اشتغال‌زایی سازمان کوثر برای 9 هزار نفر
وی تصریح کرد: سازمان اقتصادی کوثر از نیروهای ثابت و فصلی استفاده می‌کند و می‌توان گفت در مجموع، برای 9 هزار نفر اشتغال‌زایی صورت گرفته است.
اسکندری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بیش از 10 سال است که نامگذاری سال را بر اساس شعارهای اقتصادی انجام می‌دهند گفت: سازمان اقتصادی کوثر در همین راستا به دنبال بومی‌سازی فناوری‌های مختلف بوده است.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر تصریح کرد: دو تفکر «ما می‌توانیم» و «ما نمی‌توانیم» از ابتدای پیروزی انقلاب وجود داشته‌اند؛ اندیشه نخست مربوط به امام راحل و رهبر معظم انقلاب است و تفکر دوم را کسانی مطرح می‌کنند که یا ظرفیت‌های کشور را قبول ندارند یا عامل نفوذی هستند.
وی با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه در جنگی اقتصادی با دشمنان به سر می‌بریم گفت: بر این اساس برخی عوامل نفوذی، سعی می‌کنند جبهه داخلی را تضعیف کنند؛ در سالی که به نام حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده ساز مخالف می‌زنند و می‌گویند امکان کار و فعالیت وجود ندارد.
 
سردمداران شعار «ما نمی‌توانیم» یا عامل نفوذ هستند یا ظرفیت‌های داخلی را قبول ندارند
اسکندری خاطرنشان کرد: در هر حوزه‌ای که وارد می‌شویم، آنهایی که سردمدار شعار ما نمی‌توانیم هستند، بهانه‌های مختلفی می‌آورند، زمانی کمبود آب را مطرح می‌کنند و زمانی بهانه‌ای دیگر ولی هیچ وقت راهکاری برای مدیریت بحران‌های کنونی ارائه نمی‌دهند.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به توانمندی متخصصان داخلی ایمان دارند و در بیاناتشان بر این مسئله تاکید می‌کنند افزود: حقیقت آن است که مشکل اساسی کشور، گرفتاری در بند شعار «ما نمی‌توانیم» است؛ در حوزه اقتصاد، گرفتار افرادی نفوذی شده‌ایم که حرکت رو به پیشرفت کشور را کند می‌کنند و البته این مسئله مربوط به یک یا دو دولت نیست بلکه در سال‌های بعد از انقلاب، همیشه این افراد حضور داشته‌اند.

وی ادامه داد: هر جا شعار «ما می‌توانیم» حاکم بوده، شاهد پیشرفت بوده‌ایم که مثال بارز آن صنایع دفاعی کشور است ولی در حوزه‌های مدیریت اقتصادی که بیشتر گرفتار افراد معتقد به شعار «ما نمی‌توانیم» هستند، مشکلات زیادی وجود دارد.
اسکندری با اشاره به ظرفیت‌های گسترده معدنی کشور در نقاط مختلف گفت: به گفته برخی کارشناسان، معادن ایران از ظرفیت‌های نفتی ایران بیشتر هستند ولی تاکنون فقط از 10 درصد آنها استفاده کرده‌ایم زیرا بوروکراسی شدیدی برای کسب مجوزهای لازم در این زمینه وجود دارد.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر اضافه کرد: مسئولان ذیربط باید برنامه مدونی برای استفاده از ظرفیت‌های کشور ارائه دهند تا جوانان متخصص وارد میدان شوند ولی می‌بینیم بسیاری از مسئولان، اعتقادی به این ظرفیت‌ها ندارند و فقط یأس و ناامیدی را به کشور تزریق می‌کنند و باید گفت این افراد، عامل نفوذی در سیستم اقتصادی کشور هستند.

وی گفت: سازمان اقتصادی کوثر در شرایط کنونی اقتصادی کشور، برای بیش از 7 هزار نفر به صورت ثابت ایجاد اشتغال کرده و یک ریال حقوق عقب افتاده در مجموعه آن وجود ندارد ضمن اینکه سوددهی لازم را نیز داشته‌ایم و در عین پرداخت نقدی سهم بنیاد شهید، تمایل چندانی به دریافت تسهیلات بانکی نداریم.
 
 

تولید بذر اصلاح نژاد شده در سازمان اقتصادی کوثر
اسکندری با تاکید بر باور عمومی نسبت به ظرفیت‌های مختلف کشور عنوان کرد: پروژه‌های دام سبک و کار مشترک با موسسه رویان به منظور اصلاح نژاد دام‌ و بذر محصولات مختلف، از جمله اقدامات سازمان اقتصادی کوثر و در راستای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها به شمار می‌روند.
وی تصریح کرد: 3 هزار کیلومتر خط ساحلی در کشور وجود دارد که استفاده چندانی از آنها نمی‌شود همچنین اراضی مختلف با آب شور، از دیگر ظرفیت‌های موجود محسوب می‌شود که باید برای بهره‌برداری از آنها برنامه مدونی وجود داشته باشد البته سازمان اقتصادی کوثر به تازگی وارد این عرصه شده است.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر از تولید بذرهای جدید اصلاح شده خبر داد و گفت: به عنوان اولین محصول، بذر چغندر قند با بسته‌بندی کاملا استاندارد به تولید انبوه رسیده است.
وی تصریح کرد: دولت‌های دهم و حاضر باید نسبت به مسئله ریزگردها پاسخگو باشند چرا که طرح جامع جلوگیری از ریزگردها در سال 1387 تصویب شده ولی هنوز جنبه اجرایی به خود نگرفته است.
 
تدوین طرح توسعه جامع اراضی دلتایی و کانون‌های گرد و غبار توسط سازمان کوثر
اسکندری با اشاره به تدوین طرح الگویی توسعه جامع اراضی دلتایی و کانون‌های گرد و غبار توسط سازمان اقتصادی کوثر گفت: پشتیبانی مالی این طرح که جنبه اقتصادی هم دارد و حدود 150 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، توسط سازمان صورت می‌گیرد و جلساتی هم با استانداری خوزستان در این زمینه داشته‌ایم تا علاوه بر مهار ریزگردها، بهره‌برداری اقتصادی در حوزه کشاورزی هم صورت بگیرد که شامل کاشت سالیکورنیا و برخی دیگر از گونه‌های درختی، استفاده از آب دریا و ایجاد استخرهایی برای جمع‌آوری نزولات جوی است و 30 هزار هکتار را پوشش می‌دهد.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه گاهی اوقات جوابی به درخواست‌های سرمایه‌گذاری سازمان اقتصادی کوثر داده نمی‌شود افزود: کارنامه این سازمان نشان‌دهنده عملکرد موفق آن در حوزه‌های مختلف است و نشان می‌دهد می‌توان با اتکا به نیروهای داخلی و اعتماد به مجموعه‌های این چنینی، استفاده مطلوبی از ظرفیت‌های داخلی داشت.
وی به فراز و فرودهای حوزه کشاورزی ایران در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: چهار وزیر تاکنون زمام امور این عرصه را در اختیار داشته‌اند که باید پاسخگوی عملکرد خود و همچنین انتقادات مستند از دوره‌های غیر از خود باشند؛ این آمادگی وجود دارد که در مناظره‌ای مستقیم، عملکرد این دوره‌ها را مورد نقد قرار دهیم.

اسکندری با بیان اینکه روبکرد جدید سازمان اقتصادی کوثر، معرفی عملکرد این مجموعه اقتصادی است گفت: در حوزه‌ کشاورزی و دامداری، به دنبال معرفی یک برند جدید لبنی هستیم چرا که ظرفیت تولید روزانه 200 تن شیر در سازمان کوثر وجود دارد و می‌توان از این فرصت استفاده بهینه داشت البته در حال حاضر محصولاتی با برند «رابتا» در بازار توزیع می‌شوند.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: 413 میلیارد متر مکعب میانگین ورودی سالیانه آب به حوزه‌های آبریز کشور است که در سال جاری شاهد کمترین میزان آن در 50 سال اخیر بوده‌ایم به طوری که بر اساس پیش‌بینی‌ها، تا پایان سال آبی جاری، این رقم به کمی بیش از 200 میلیارد متر مکعب خواهد رسید و بر این اساس و در سال زراعی جدید، با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد بنابراین نیازمند برنامه‌ریزی صحیح برای استفاده بهینه از منابع آبی هستیم.

وی با اشاره به ماهیت اقتصادی فعالیت‌های سازمان کوثر عنوان کرد: افزایش بهره‌وری اقتصادی یکی از اولویت‌های همیشگی این سازمان در همه عرصه‌های فعالیت بوده است، به عنوان مثال یکی از واحدهای زیرمجموعه کوثر که در نیشابور راه‌اندازی شده، در حال حاضر 17 نوع محصول تولید می‌کند در حالیکه از ابتدا طراحی برای تولید 6 محصول صورت گرفته بود؛ این مرکز بهترین واحد روغن‌کشی کشور محسوب می‌شود و حتی روش‌هایی را برای روغن‌گیری از دانه گوجه‌فرنگی ابداع کرده ضمن اینکه برای بیش از 100 نفر اشتغال‌زایی کرده است.

اسکندری برنامه‌های سازمان اقتصادی کوثر در راستای صادرات محصولات لبنی را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: همکاری با برندهای معتبر ایرانی در زمینه صنایع تبدیلی هم در دستور کار قرار گرفته و محصولات تبدیلی به برخی کشورهای غربی صادر می‌شوند.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به محصولات تراریخته گفت: در دوران وزارت، موافق تحقیقات در این زمینه اما مختلف کشت و بهره‌برداری از آنها بودم و لایحه ایمنی زیستی محصولات کشاورزی هم در همان زمان به مجلس ارسال شد.
وی ادامه داد: لازم است گلخانه‌های ویژه محصولات تراریخته احداث شوند که طرح آنها در زمان وزارت من ارائه و تصویب و در دولت بعدی، اجرایی شد.

اسکندری با بیان اینکه برخی افراد، کاسبان محصولات تراریخته هستند گفت: آنها مأموریت دارند که در این زمینه وارد عمل شوند و لایحه بذر را نیز در همین راستا ارائه کردند.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر خاطرنشان کرد: چند شرکت بزرگ که بزرگ‌ترین آنها یک شرکت صهیونیستی است، تولید بذرهای تراریخته و همچنین سموم کشاورزی را در انحصار دارند.
وی با بیان اینکه لازم است ایمنی‌سنجی بذر و محصولات کشاورزی به عنوان مسئله‌ای مهم مورد توجه قرار بگیرد گفت: کشورهای اروپایی از توسعه کشاورزی تراریخته جلوگیری می‌کنند ولی عده‌ای در داخل نمی‌خواهند این کار صورت بگیرد.

اسکندری با بیان اینکه در سازمان اقتصادی کوثر نیز از مخالفان توسعه محصولات تراریخته حمایت می‌شود خاطرنشان کرد: لازم است بر بر دانش‌های مختلف از جمله دستکاری ژنتیکی بذرهای گیاهی مسلط باشیم و بر همین اساس آزمایشگاه‌‌های مدرن یکی از نیازهای اساسی به شمار می‌رود.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: طی نمونه‌برداری‌های صورت گرفته، محصول برنج ایرانی تراریخته نیست ولی ممکن است برنج تراریخته از خارج وارد شود.
وی بیان کرد: برخی اراضی تحت اختیار سازمان کوثر در ورامین با مشکل شوری مواجه هستند و برای مقابله با این مسئله، باغ 220 هکتاری پسته کاملا مکانیزه با سیستم آبیاری قطره‌ای راه‌اندازی شده است.

اسکندری با بیان اینکه رونق تولید داخلی هدف اصلی سازمان اقتصادی کوثر است گفت: مجموعه این اقدامات با قوت ادامه دارند و همکاری‌های گسترده‌ای نیز با اساتید دانشگاهی برای تقویت این روند صورت گرفته است.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر ادامه داد: پروژه‌های کشاورزی، دامداری (سبک و سنگین) و پرورش ماهی متعددی طی ماه‌های آینده در استان‌های مختلف کشور همچون اردبیل، کرمانشاه، تهران و لرستان به بهره‌برداری می‌رسند.
وی به راه‌اندازی مدرن‌ترین واحد تولید مبلمان شهری توسط سازمان اقتصادی کوثر در سال 1396 اشاره کرد و گفت: در سال جاری به دنبال ایجاد خط تولید دوم این محصولات هستیم البته بستگی به این مسئله دارد که راه‌آهن مایل به خریداری محصولات باشد.
اسکندری از توافق با مرکز سرم‌سازی رازی خبر داد و افزود: به دنبال واگذاری تولید برخی از سرم‌ها به سازمان کوثر هستیم.
 
مخالف عضویت ایران در کنوانسیون «یوپو» هستیم
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر تصریح کرد: با عضویت در کنوانسیون «یوپو» مخالف هستیم زیرا نفع چندانی برای ایران ندارد؛ ظرفیت کامل برای تولید بذرهای مناسب با کشاورزی ایران در داخل وجود داشته و حتی برخی بذرهای خارجی هم، اصلاح‌نژاد شده بذرهای ایرانی هستند و هنوز نام ایرانی دارند.
وی افزود: اینکه گفته می‌شود تنها با عضویت ایران در یوپو، بذرهای مختلف در اختیار کشور قرار می‌گیرد، حرف درستی نیست زیرا اعضای آن، دولت‌ها نیستند بلکه برخی شرکت‌های قدرتمندی هستند که انحصار تولید بذر را در اختیار دارند و هرگاه تشخیص دهند، بذر لازم را به ایران نخواهند فروخت.

اسکندری با بیان اینکه مسئولان سیاست خارجی کشورمان در مذاکرات با کشورهای خارجی، مسئله صادرات محصولات ایرانی را به خوبی مطرح نمی‌کنند گفت: مشکل اساسی ما در سیاست‌گذاری‌های مربوط به صادرات است.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر خاطرنشان کرد: صادرات کنونی کشور برنامه منظم و مدونی ندارد و حتی بازار کشورهای همسایه را هم از دست داده‌ایم به طوری که بازار عراق هم اکنون در اختیار ترکیه است.
وی ادامه داد: سازمان اقتصادی کوثر زمانی این پیشنهاد را ارائه داد که گوشت مرغ تولیدی خود را به طور کامل صادر کند ولی دولت این تضمین را نداد که در آینده، صادرات را محدود نکند در حالیکه در صورت عدم وجود تضمین، نمی‌توان با کشورهای خارجی وارد معامله چندین ساله شد.
 
دولت‌ها حاضر نیستند هزینه تصمیم‌هایی را که می‌گیرند بپردازند
اسکندری با بیان اینکه دولت‌ها، حاضر به پرداخت هزینه تصمیم‌های خود نیستند خاطرنشان کرد: شعار افزایش صادرات زمانی جنبه اجرایی به خود می‌گیرد که سیاست‌های کلی مشخص باشند و بتوانیم تضمین ثبات قوانین را هم بدهیم وگرنه تولیدکنندگان به تنهایی نمی‌توانند وارد حوزه بازاریابی خارجی شوند.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: برنامه سازمان این بود که ظرفیت تولید 200 هزار تن گوشت مرغ در استان‌های غربی کشور ایجاد و ظرفیت صادرات به عراق را فراهم کند ولی در حال حاضر حتی یک کیلو گوشت مرغ صادراتی نداریم.
وی افزود: عربستان سعودی بدون تعرفه گمرکی، محصولات خود را به عراق صادر می‌کند ولی برای تولیدکنندگان ایرانی 40 درصد تعرفه در نظر گرفته شده است.
اسکندری در ادامه به فعالیت‌های اکتشاف معدن در سازمان کوثر اشاره کرد و گفت: عرصه‌های مختلفی توسط این سازمان مورد مطالعه قرار گرفته تا ذخایر موجود شناسایی شوند ولی در نهایت حق انتخابی به مکتشفان می‌دهند که یکی از آنها را برگزیند؛ در نائین و بعد از مطالعات اکتشافی، عرصه‌ای 400 هکتاری برای استخراج طلا و مس از سوی سازمان کوثر انتخاب شده است زیرا جزو قوی‌ترین ذخایر معدنی کشور در این زمینه محسوب می‌شود.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر تصریح کرد: در اردبیل نیز مطالعات اکتشافی داشته‌ایم ولی روال کار این است که همه عرصه مورد اکتشاف به مجری مطالعات تعلق نمی‌گیرد بلکه حدود 5 درصد آن به صورت انتخابی در اختیارش قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به توسعه چشمگیر واحدهایی که در اختیار سازمان اقتصادی کوثر قرار می‌گیرند گفت: همواره سعی بر این بوده که بهترین طرح برای استفاده از منابع آبی موجود اجرایی شود به طوری که بهره‌وری زیرمجموعه‌های کوثر در همه مناطق، بالاتر از میانگین منطقه است.
اسکندری عنوان کرد: احداث تونل‌های جدید در جاده هراز و بعد از منطقه امامزاده هاشم(ع)، توسط یکی از شرکت‌های زیرمجموعه سازمان اقتصادی کوثر صورت گرفته ولی در مجموع، سازمان کوثر در حوزه‌های آبی و خاکی، بهره‌بردار نهایی نیست.
 
اگر از فناوری‌های جدید استفاده کنیم کمبودی در منابع آبی نخواهیم داشت
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: حقیقت آن است که در ایران، استفاده چندانی از فناوری‌های جدید برای بهره‌برداری بهینه از منابع آبی نشده در حالیکه اگر از این شیوه‌ها استفاده کنیم، کمبود آب نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه سازمان کوثر مسئول کشاورزی کشور نیست خاطرنشان کرد: در عین حال برخی اقدامات الگویی را در دستور کار قرار داده‌ایم که در صورت توسعه آنها، می‌توان بر بسیاری از مشکلات فائق آمد.

اسکندری با اشاره به بهره‌وری بهینه از منابع آبی در استخرهای پرورش ماهی سازمان کوثر گفت: در برخی پروژه‌ها حتی از آب استفاده شده مرحله نخست، در گلخانه‌های حاشیه‌ای استفاده می‌شود.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: استخرهای نگهداری آب در یزد هم توسط سازمان کوثر دارای استفاده دوگانه هستند و علاوه بر ذخیره آب برای باغداری، به منظور پرورش ماهی قزل‌آلا مورد استفاده قرار می‌گیرند.
وی با بیان اینکه منابع آبی غیر متعارف در کشور فراوان هستند گفت: در عین حال طرح ویژه‌ای برای بهره‌برداری از این منابع وجود ندارد.
 
منابع لازم برای جمعیت 300 میلیونی در ایران وجود دارد
اسکندری افزود: اگر از منابع داخلی به درستی استفاده کنیم، می‌توانیم نیازهای جمعیت 300 میلیونی ایران را هم تامین کنیم.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه به فرموده رهبر معظم انقلاب، دولت نهم احیاکننده ارزش‌های انقلاب بود گفت: در عین حال دولت دهم اینگونه نبود و من نیز، همه اعضای دولت دهم را قبول نداشتم و اعتقاد دارم برخی عوامل باعث ویروسی شدن نرم‌افزار دولت شده بودند.
وی تصریح کرد: احمدی‌نژادی که امروز می‌بینیم در حقیقت نرم‌افزاری هست که به صورت کامل ویروسی شده و در مسیری قرار گرفته که به تدریج به باتلاق ضد انقلاب فرو می‌رود؛ او را جزو ریزش‌های انقلاب می‌دانیم و عقیده دارم بر نخواهد گشت البته امیدوارم خداوند او را هدایت کند چرا که نمی‌توان چند سخن باطل گفت تا یک حرف حق را مطرح کرد.

اسکندری با بیان اینکه در دوران وزارت و دیگر دوره‌ها همواره تولید داخلی را ملاک عمل قرار داده‌ام عنوان کرد: اعتقاد داشتم خرید تضمینی دلال‌پرور و ظلم به کشاورز است به همین دلیل قیمت تضمینی را در دوران وزارت نهادینه کردم که شامل سود نهایی کشاورز هم بود.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: تا پیش از اینکه وارد وزارت جهاد کشاورزی شوم، تعاون روستایی فقط چند محصول را خریداری می‌کرد ولی با برنامه‌ریزی صورت گرفته، این رقم به بیش از یکصد محصول رسید اما در دولت دهم مشاهده کردم نمی‌توانم اینگونه طرح‌ها را اجرایی کنم.
وی گفت: در کمیسیون پنج نفره با حضور برخی وزرای دولت، مخالف واردات برخی محصولات بودم و امضا نمی‌کردم؛ ماده 16 بر این اساس تدوین شد که واردات و صادرات جزو اختیارات وزیر جهاد کشاورزی باشد نه کمیسیون پنج نفره، این قانون در ابتدای دولت دهم ابلاغ شد و البته مخالفانی داشت و حتی نامه‌هایی نیز به شورای نگهبان ارسال شد که این قانون ایراد دارد.
اسکندری با بیان اینکه بند به بند این قانون توسط کارشناسان خبره و در دوران وزارت من نوشته شد افزود: هنوز هم برخی بندهای این قانون به درستی اجرایی نمی‌شود.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر تصریح کرد: در این قانون راهکارهایی برای حل مشکل کم آبی ارائه شده ولی در حال حاضر و حتی در دولت دهم اجرایی نشدند در حالیکه امروز همه از مشکل آب می‌گویند.
وی با بیان اینکه قانون الگوی کشت باید به صورت لایحه به مجلس ارائه می‌شد خاطرنشان کرد: حدود 2 سال و اندی، گروهی از کارشناسان بر روی الگوی کشت کار تحقیقاتی انجام دادند.

اسکندری انتقال دانشکده‌های کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی را یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته برای توسعه فعالیت‌های علمی در زمینه خودکفایی دانست و تصریح کرد: در حال حاضر این بند در قانون بهره‌وری وجود دارد که تعداد و رشته‌های مورد نیاز باید توسط وزارت جهاد کشاورزی به وزارت علوم اعلام شود ولی در حال حاضر این قانون اجرایی نمی‌شود.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه رکورد تولید گندم داخلی در سال 1386 هنوز جابجا نشده است گفت: در زمان وزارت من، 6.5 میلیون تن چغندرقند توسط کارخانه‌ها از کشاورزان خریداری شد همچنین بیشترین خرید دانه‌های روغنی در زمان وزارت من بوده است.
وی تصریح کرد: در زمان وزارت من نبود که شکرزرد خریداری شود و در کارخانه‌های داخلی به شکر سفید تبدیل شود یا اینکه 5 میلیون تن گندم وارد و به نام تولید داخلی اعلام شود.

اسکندری با بیان اینکه هنوز علم و دانش کشاورزی به مزارع ایرانی وارد نشده است گفت: اگر این کار صورت بگیرد، آنگاه می‌توانیم اعلام کنیم از تولید داخلی حمایت کرده‌ایم.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر تصریح کرد: حرف ما این بود که اگر کشاورزان پول محصولاتشان را به موقع دریافت کنند مشکلاتشان برطرف می‌شود و رضایتمندی هم در سطح کشور گسترش می‌یابد و این، نخستین گام در راه حمایت از تولید داخلی است.
وی افزود: زمانی که وزارت کشاورزی را تحویل دادم، گوشت قرمز در قصابی‌ها کیلویی 7 هزار تومان فروخته می‌شد طی 8 سال شاهد افزایش هفت برابری آن بوده‌ایم؛ در این بین افرادی هستند که سود می‌برند و قیمت‌ها را فراتر از هزینه‌های واقعی صورت گرفته افزایش می‌دهند.
اسکندری با بیان اینکه در گروه کشاورزی سازمان اقتصادی کوثر، جلوی افزایش قیمت بی رویه گرفته شده است گفت: هیچ وقت به دنبال این نبوده‌ایم که با توجه به نوسانات بازار، قیمت‌ها را افزایش دهیم.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به واردات گوشت قرمز در هشت ماهه نخست سال 1396 خاطرنشان کرد: طی این مدت 390 میلیون دلار گوشت قرمز وارد کشور شده که معادل ریالی آن 1600 میلیارد تومان است و البته پیش‌بینی سال حدود 2 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه سالانه 100 هزار تن گوشت قرمز وارد کشور می‌شود گفت: در هشت ماهه نخست سال گذشته 87 هزار تن گوشت وارد کرده‌ایم؛ در حالیکه رتبه چهارم جمعیت دام سبک در دنیا و رتبه نخست منطقه در اختیار ایران است، اما یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان گوشت نیز هستیم.
اسکندری گفت: هر کیلوگرم گوشت قرمز به قیمت 4.4 دلار وارد کشور می‌شود که با احتساب دلار 4200 تومانی، قیمت آن کمتر از 20 هزار تومان است ولی در فروشگاه‌ها به قیمت 33 هزار تومان به فروش می‌رسد، در این بین گروهی افراد هستند که از این قیمت‌گذاری سود می‌برند.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه 200 نژاد دام سبک در دنیا وجود دارد که البته 5 تا 10 نوع آنها مورد استفاده هستند افزود: سازمان اقتصادی کوثر پایه‌های ژنتیکی مادر و پدر را وارد کشور کرده ولی سنگ‌اندازی‌های زیادی در این مسیر صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: از سال 1385 تا 89 ایران صادرکنندهگوشت قرمز به کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده و امروز هم افغانستان، عمان و دیگر کشورها مشتری گوشت قرمز ما هستند ولی خودمان جزو بزرگ‌ترین واردکننده‌ها هستیم.

اسکندری افزود: بناست لایه ژنتیکی دام سبک را در استان‌های اردبیل، کرمانشاه و مازندران ایجاد کنیم و سطح توزیع را به صورت اقماری شروع کنیم ضمن اینکه جانمایی نخستین گله اقماری هم با همکاری اساتید دانشگاه تهران صورت گرفته و معتقدیم اگر این کار به صورت کامل انجام شود، نه تنها واردکننده گوسفند نخواهیم بود بلکه جزو صادرکنندگان این محصول می‌شویم.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه در دوران وزارت من، ثابت کردیم کیفیت گندم داخلی از گندم وارداتی بیشتر است گفت: ادعا نمی‌کنیم بهترین کیفیت گندم دنیا را داریم ولی آنچه در داخل تولید می‌شود بهتر از آن چیزی است که از خارج وارد می‌کنیم، حتی امروزه می‌بینیم برای ارتقا کیفی محصول وارداتی، آن را با گندم داخلی مخلوط می‌کنند.
وی تصریح کرد: واردکنندگان گندم نزدیک‌ترین گندم به خوراک دائمی و دارای کمترین استانداردهای خوراک انسانی البته با کمترین قیمت را در کشور توزیع می‌کنند.

اسکندری با تاکید بر اینکه باید شرایط داخل کشور برای کشاورزان را در نظر بگیریم عنوان کرد: اعتقاد ندارم کیفیت گندم ایرانی پایین‌تر از انواع مشابه خارجی است بلکه این بهانه‌ای است برای واردات گندم.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: راه حل اساسی کمبود مشکل آب و نیز جلوگیری از سیل در کشور، توسعه آبخیزداری و آبخوان‌داری است.
وی با بیان اینکه در دوران وزارت من، بحث هوشمندسازی کشاورزی مطرح شد خاطرنشان کرد: اگر این روند ادامه می‌یافت شاهد تحولات عمیقی در این حوزه بودیم.
اسکندری با اشاره به هزار هکتار اراضی تحت اختیار سازمان اقتصادی کوثر گفت: نیروهای حاضر در بخش‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه سازمان، همگی در حوزه کاری خود دارای تخصص لازم هستند و این مسئله در کنار جوان‌گرایی، مجموعه سازمان را هدفمند و دارای عملکرد قوی کرده است همچنین دوره‌های آموزشی عمومی و تخصصی هم در صورت نیاز برای نیروهای مورد استفاده برگزار می‌شود.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: ستاد آموزش در سازمان مرکزی کوثر ایجاد شده و نیازمندی‌های موجود را بر اساس تقویم سالیانه، مورد توجه قرار می‌دهد تا بتوان دوره‌های آموزشی لازم را برگزار کرد.

وی با بیان اینکه پژوهش‌های صورت گرفته در این ستاد همگی جنبه کاربردی دارند خاطرنشان کرد: هر یک از پژوهش‌ها برای رفع یکی از مشکلات و نیازهای مجموعه سازمان صورت می‌گیرند.
اسکندری افزود: برخی دانشجویان دوره دکتری، برای نگارش پایان‌نامه‌هایشان با سازمان اقتصادی کوثر همکاری می‌کنند؛ دو درصد سود خالص مجموعه به حوزه پژوهش و آموزش اختصاص یافته تا در این زمینه شاهد پیشرفت باشیم.
 
بزرگ‌ترین طرح‌های آبزی‌پروری کشور توسط سازمان کوثر راه‌اندازی شده‌اند
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به شروع طرح‌های آبزی‌پروری در این سازمان از هشت سال پیش تاکنون خاطرنشان کرد: در حال حاضر بزرگ‌ترین مجموعه‌های آبزی‌پروری در استان‌های مختلف از جمله تهران، لرستان و کرمانشاه توسط سازمان اقتصادی کوثر راه‌اندازی شده است.
وی با بیان اینکه طرح‌های جدیدی برای استفاده از توان داخلی در زمینه پرورش آبزیان مد نظر سازمان اقتصادی کوثر قرار دارد گفت: تا پیش از این تجهیزاتی از نروژ یا چین خریداری می‌شدند که با تمهیدات اندیشیده شده، دانش فنی این محصولات از جمله قفس‌های مورد نیاز زیر آب توسط متخصصان سازمان به وجود آمده و برای ساخت آنها نیز از مجموعه‌های ایرانی و نه الزاما داخل مجموعه سازمان کوثر استفاده شده است.
اسکندری اضافه کرد: قفس‌های ساخت ایران که در خلیج فارس نصب شده‌اند ارزان‌تر از نمونه‌های خارجی و با کیفیت بالا هستند.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ماهی تیلاپیا یک ظرفیت برای آبزی‌پروری است گفت: البته سازمان محیط زیست مخالف پرورش این ماهی در ایران است زیرا گونه مهاجم شناخته می‌شود اما حرف ما این است اگر این گونه به درد کشورمان نمی‌خورد چرا وارد می‌شود اما مجوز تولید آن را نمی‌دهند.
وی اضافه کرد: تا زمانی که تیلاپیا وارد کشور می‌شود، کسی از ماهیان سردآبی داخلی همچون قزل‌آلا استقبال نخواهد کرد و این در صورتی است که اجازه تولید آن در داخل داده نمی‌شود.
 
بحران مدیریت آب داریم نه بحران آب
اسکندری با بیان اینکه بحران مدیریت آب در کشور وجود دارد نه بحران آب گفت: کشاورزی سنتی در کنار برخی سدسازی‌ها، سبب شده منابع آبی هدر بروند و راندمان تولید گندم هم نسبت به کشورهای مشابه ایران، کمتر باشد.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: گندم محصولی نیست که آب زیادی برای کشت آن مصرف شود ولی مشکل اینجاست که شیوه‌های کشت یا آبیاری ما جدید و به روز نیستند.

وی با تاکید بر اینکه تأمین محصول استراتژیکی مثل گندم نباید به خارجی‌ها واگذار شود گفت: حتی کشورهای وابسته هم در این زمینه دغدغه دارند و برای خرید گندم از کشاورزان داخلی، حاضر به پرداخت هزینه‌هایی بیشتر نسبت به محصول خارجی هستند.
اسکندری خواستار اجرای همه بندهای قانون بهره‌وری شد و خاطرنشان کرد: اگر این قانون به صورت کامل اجرایی شود، شاهد رفع بسیاری از مشکلات کنونی خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: تاکنون حتی یک مورد رانت یا انحصارطلبی در اجرای پروژه‌های این سازمان دیده نشده و حتی از تسهیلات بانکی هم فراتر از دیگران بهره نبرده‌ایم.
 
 

نظر شما