شناسهٔ خبر: 25041445 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

سیف: صرافی‌ها از اقتصاد ایران حذف نمی‌شوند

صاحب‌خبر -
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر نقش مهم صرافی ها در اقتصاد کشور گفت: قصد حذف و تعطیلی صرافی ها را نداریم.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف که در ادامه سلسله جلسات بانک مرکزی با موضوع اجرایی شدن سیاست‌های اخیر دولت در حوزه ارز، میزبان اعضای هیات مدیره کانون صرافان ایران بود، با اشاره به اهمیت تجربیات صرافان که به ویژه در دوره تحریم های بین المللی راهگشای مبادلات تجاری کشور بوده‌اند، تصریح کرد: مصالح ملی اقتضا می کند که از صرافی ها حمایت کنیم. آنها روابط کاری ارزشمندی در سطح بین‌المللی دارند که راهگشا بوده و هست.
وی گفت: متاسفانه امروز صحبت هایی مبنی بر اینکه بانک مرکزی قصد حذف صرافی‌ها از فضای اقتصادی کشور را دارد، شنیده می شود. اما من اطمینان می دهم که هیچ کس نمی خواهد صرافی ها را از اقتصاد ایران حذف کند و بالعکس معتقدیم که صرافی‌ها نقش مهمی در اقتصاد ایران دارند و این جلسه را برگزار کردیم تا با همکاری شما مدل فعالیت صرافی ها در فضای جدید را طراحی کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی در حال تکمیل و تدوین وظایف و مدل کاری جدید برای صرافی ها در شرایط فعلی است، افزود: صرافی های مجاز همکاران نظام بانکی هستند که مسئولیت های خاصی را در تامین نیازهای اقتصادی کشور برعهده دارند و ایفای این نقش در دوره های مختلف به تجارت خارجی و ارتباطات اقتصادی کشور کمک کرده است .در حال حاضر و با توجه به اقدام ستاد اقتصادی دولت و بانک مرکزی در باره تک نرخی کردن ارز، صرافی ها باید خود را با فضای جدید تطبیق دهند و متناسب با نیازها فعالیت کنند.
وی همچنین با اشاره به راه اندازی سامانه نیما گفت: هدف سامانه نیما تخصیص بهینه منابع ارزی به مصارف ارزی کشور است. این سامانه یک بازار الکترونیک است که برای صرافان مجاز که به دنبال فعالیت قانونمند و سالم هستند، یک فرصت مناسب محسوب می شود.
رئیس شورای پول و اعتبار درباره منع صرافی‌ها از خرید و فروش ارز بر اساس سیاست‌های جدید ارزی گفت: تا اطلاع ثانوی فقط دو نقش عمده برای صرافی‌ها در نظر گرفته شده که یکی بحث انتقال ارز و دوم خرید ارز حاصل از صادرات غیر نفتی است.
وی با اشاره به دستوالعمل و مقررات ناظر بر فعالیت های صرافی ها تصریح کرد: این دستورالعمل یکی از معیارهای اساسی انضباط بخشی به شبکه صرافی های کشور است و بانک مرکزی بر پیاده سازی و اجرای کامل آن مصصم است.
سیف با بیان اینکه ابلاغیه بانک مرکزی و تصمیمی که به تک نرخی شدن ارز منجر شد، بهترین و کارآمدترین تصمیم در شرایط فعلی بود، گفت: بر اساس این تصمیم اقتصاد ایران در مقابل فضاسازی ها و التهابات مصون و نفوذناپذیرخواهد شد و بانک مرکزی هم اشراف کامل بر فضای بازار را به دست خواهد آورد. البته همان طور که گفته شد این قیمت هم به هیچ وجه تثبیت شده نیست و با واقعیت‌های اقتصادی و روند متغیرهای اقتصادی تغییر خواهد کرد.
اعضای هیات مدیره کانون صرافان ایران هم در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای همکاری متقابل با بانک مرکزی در شرایط جدید ارزی، راهکارها و نظرات خود در این باره را بیان کردند.
خبر دیگر اینکه رئیس کل بانک مرکزی پس از جلسه دیروز ستاد اقتصادی دولت با بیان اینکه در نگاه کلی سیاست‌های جدید ارزی دولت بسیار دقیق طراحی و متناسب با فضای اقتصادی کشور و عرصه بین المللی اجرایی شده است، گفت: این طرح در همین مدت کم هم اثربخشی خود را نشان داده، البته در برخی زمینه‌ها هنوز ابهاماتی وجود دارد که به این معنا نیست که در مدل دیده نشده باشد. به همین علت یک کمیته دائمی در بانک مرکزی تشکیل شده تا با رصد مداوم بازار، ابهامات و مشکلات این طرح را رصد و حل کند.
وی با ابراز اینکه در حال حاضر تعادل خوبی بین منابع و مصارف ارزی داریم، گفت: به‌غیر از دو عامل قاچاق و انتقال سرمایه که اختلالاتی در بازار ارز ایجاد کرده بود، در بقیه موارد در شرایط مطلوبی به‌سر می‌بریم و این مدل جدید با این نرخ تعیین‌شده پاسخگوی همه نیازهای کشور خواهد بود.
سیف با اعلام اینکه نرخ ۴۲۰۰ تومان برای دلار ثابت نخواهد بود و براساس مدیریت شناورشده با متغیرهای اقتصادی تغییر خواهد کرد، گفت: البته این تغییرات زیاد نبوده و در حد ۵ یا ۶ درصد خواهد بود.
وی درباره برخی ابهامات موجود در سیاست‌های جدید ارزی همچون تخصیص ارز مسافری برای دومین بار و پرداخت هزینه ویزا در برخی سفارتخانه‌ها به‌صورت ارزی گفت: این موارد در دست اقدام است و پس از عملیاتی شدن سامانه تخصیص ارز مسافری متناسب با شرایط کشور امکان دارد برای سفر دوم هم ارز تخصیص یابد.
رئیس کل بانک مرکزی درباره کارمزد سفارتخانه‌ها گفت: در این زمینه مکاتبه‌ای با وزارت امور خارجه انجام داده‌ایم تا سفارتخانه‌های خارجی کارمزد صدور ویزا را همچون بسیاری دیگر از کشورها با واحد پول محلی دریافت کنند و سپس بانک مرکزی براساس یک روند این هزینه را به ارز تبدیل کند. وی با بیان اینکه بسیاری از صاحب‌نظران و فعالان اقتصادی از سیاست‌های جدید ارزی استقبال کرده‌اند، گفت: البته برخی از صاحب‌نظران معتقدند این سیاست‌ها باید زودتر از این‌ها اجرا می‌شد، اما با توجه به شرایط اقتصادی کشور زمان کنونی برای اجرای آن درنظر گرفته شد و در حال حاضر طرح از بُعد عملیاتی بسیار خوب پیش می‌رود.

نظر شما