شناسهٔ خبر: 25031860 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس:

بازسازی حرم‌های مطهر در عراق رو به اتمام است

نمایندگی فارس

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس گفت: بازسازی حرم‌های مطهر واقع در عتبات عالیات که از اوایل دهه‌ی هشتاد و با همراهی و حمایت مردم ایران به‌ویژه استان فارس و شیراز آغاز شده، رو به اتمام است.

صاحب‌خبر -

‌به گزارش ایسنا‌، اسکندر قاسمی یکشنبه 27 فروردین در جمع خبرنگاران گفت: اقدامات انجام شده در قالب ستاد بازسازی عتبات عالیات، بسیار عمیق و تاثیرگذار بوده و زمینه‌ی فراهم شدن بستری برای حضور میلیونی زائران حرم‌های مطهر امامان(ع) در کربلا، نجف و سامره را فراهم کرده است.

او با بیان اینکه در آغاز مسیر بازسازی حرم‌های مطهر عتبات عالیات، وضعیت ظاهری این اماکن مقدس، بسیار نامناسب بود، گفت: با رویکردی که مردم ایران اسلامی به بازسازی حرم‌های مطهر داشتند و به واسطه‌ی همراهی تولیت حرم‌ها و حمایت آیت‌الله سیستانی و البته حمایت و هدایت مقام معظم رهبری، امروز روند بازسازی رو به اتمام است، اگرچه همچنان اقدامات توسعه‌ای ادامه دارد.

قاسمی به ساخت صحن شبستان حضرت‌ ‎ زهرا(س) در مجاورت حرم امام‌علی(ع) در نجف اشرف اشاره و خاطرنشان کرد: این صحن به وسعت 220 هزار مترمربع طراحی شده است و از مهمترین بخش‌های توسعه و ساماندهی حرم‌های علوی محسوب می‌شود. 

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس ادامه داد: ساختمان این پروژه در چهار طبقه با چندین رواق در ضلع غربی حرم مطهر امام علی(ع) در حال ساخت است و علاوه بر فضاهای عبادی و زیارتی، ساختمان اداری، کتابخانه با ظرفیت یک میلیون کتاب، موزه و ...را نیز در آن لحاظ کرده‌ایم. 

قاسمی با بیان اینکه یک مصلای بزرگ با تمام خدماتی رفاهی برای زائرین در این پروژه در نظر گرفته شده است، اعلام کرد: کل بخش زیارتی متصل به حرم امام‌علی(ع) تا پایان امسال تحویل داده می‌شود. 

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس همچنین به طرح توسعه حرم امام‌حسین(ع) به وسعت 38 هکتار در چهار فاز متفاوت اشاره و خاطرنشان کرد: فاز نخست آن شامل صحن عقیله بنی‌هاشم در پنج هکتار خواهد بود و آشپزخانه، موزه، کتابخانه و ... در فاز دوم و صحن امام‌حسین(ع) و بخش اداری نیز در فازهای سه و چهار این طرح دیده شده است.

قاسمی ابراز امیدواری کرد که طرح توسعه حرم ‌امام حسین(ع) تا پنج سال آینده به اتمام برسد، اضافه کرد: صحن عقیله بنی‌هاشم دارای دو طبقه روی زمین و سه طبقه در زیرزمین است و براساس معماری ایرانی اسلامی طراحی شده به‌گونه‌ای که تداعی کننده‌ی عاشورای حسینی باشد.

وی ادامه داد: احداث این فاز اول این طرح می‌تواند تاثیر بسزایی در گنجایش حضور جمعیت‌های میلیونی زائرین داشته باشد. 

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس با بیان اینکه تمام اقدامات این ستاد مردمی بوده و بر پایه‌ی نذورات و کمک‌های مردم استوار است، بخشی از اقدامات هنری هنرمندان را نیز بدون دستمزد و به‌عنوان نذورات دانست و یادآور شد: این ستاد تاکنون 85 پروژه در عراق به سرانجام رسانده یا در دستور اجرا دارد. 

قاسمی به حضور هنرمندان چیره‌دست از استان فارس و شهر شیراز در روند بازسازی عتبات عالیات اشاره و با تصریح اینکه تمام هنرمندان مشارکت کننده، از چیره‌دست‌ترین افراد بوده‌اند، گفت: اکثر آینه‌کاری‌ها، خاتم‌کاری‌ها، منبت‌کاری‌ها و ساخت درب‌ها، ضریح‌ و ... کار هنرمندان شیرازی و فارسی است.

وی به اجرای پروژه خیمه‌گاه امام سجاد(ع) اشاره و اضافه کرد: این خیمه‌گاه در قالب نیم ضریح مراحل ساخت را طی می‌کند و کارگاه آن در حرم مطهر علی‌ابن حمزه(ع) در شیراز قرار دارد؛ اکنون 70 درصد کار ساخت انجام شده و به‌زودی تکمیل و به کربلا ارسال خواهد شد.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس ساخت شش پنجره چوبی با نقش و نگار توسط هنرمندان شیرازی در دو جدار برای حرم امامین جوادین را به‌عنوان دیگر پروژه‌ی فعال این ستاد معرفی و اضافه کرد: این سازه که حدود 87 درصد پیشرفت فیزیکی دارد نیز به زودی جهت نصب ارسال می‌شود. 

قاسمی با بیان اینکه فارس استان معین سامرا در تامین نیروی انسانی و تجهیزات محسوب می‌شود، افزود: فارس در سال 96 جزو 10 استان برتر در میزان نذورات معرفی شد. 

وی به توسعه سه صحن در کاظمین نیز اشاره و عنوان کرد:‌ توسعه  صحن امام رضا(ع) به وسعت 30 هزار مترمربع، توسعه صحن صاحب‌الزمان(عج) با 48 هزار مترمربع و توسعه صحن امام محمدباقر(ع) در این حرم‌های مطهر نیز در حال اجرا قرار دارد. 

قاسمی به اجرای ترفیع گنبد امام حسین(ع) با هنرمندی اساتید بنام شیرازی اشاره و اضافه کرد: پرفسور قهرمانی و بنان،‌ از اساتید و معماران بنام شیرازی و استادان دانشگاه هنر شیراز، در طراحی و لاغرسازی ستون‌های گنبد حرم مطهر امام حسین(ع) نقش محوری داشتند.

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس خاطرنشان کرد: هرآنچه از نذورات و کمک‌های مردمی برای بازسازی حرم‌های مطهر هزینه شده و می‌شود، به واسطه‌ی حضور نیروی انسانی و استفاده از مصالح و تولیدات ساختمانی ایرانی، به کشور باز می‌گردد.

قاسمی حجم نذورات و کمک‌های مردم استان فارس در سال گذشته را بالغ بر 25 میلیارد ریال ارزیابی و اضافه کرد: امروز جای بسی خوشوقتی است که مردم فارس و خصوصا شیراز، در بازسازی عتبات عالیات نقشی تاثیرگذار و بزرگ را ایفا کرده‌اند.


انتهای پیام

نظر شما