شناسهٔ خبر: 25029199 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ورزش۳ | لینک خبر

مرادی: مدیران قبلی بیایند و شفاف پاسخ مردم را بدهند

بازگرداندن سهمیه وزنه‌برداری؛ چیزی شبیه معجزه!

رییس فدراسیون وزنه برداری گفت: با کاهش سهمیه ایران در المپیک ۲۰۲۰ سطح رقابت ها پایین آمده و وزنه برداری جهان ضرر می کند.

صاحب‌خبر -

به  گزارش "ورزش سه"، اعلام کاهش سهمیه های وزنه برداری ایران از ۶ به ۲ در المپیک ۲۰۲۰ شوک بزرگی را به این رشته مدال آور و مجموعه ورزش ایران وارد کرد. وزنه برداری که در تاریخ المپیک همواره یکی از امیدهای اصلی ایران برای کسب مدال بوده، با ۲ سهمیه کار به جایی نخواهد برد و امیدهایش به حداقل می رسد.


این تصمیم از سوی هیات رییسه فدراسیون جهانی برای کشورهایی رخ داده که از سال ۲۰۰۸ تا امروز دارای بیش از ۱۰ نمونه مثبت دوپینگ بوده باشند. ایران هم در این دسته قرار گرفته چون از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ در رده های سنی مختلف ۱۰ نمونه مثبت داشته و حالا چوب آن روزها را می خورد.


با اینکه علی مرادی در چند سال اخیر و بعد از به دست گرفتن اداره امور فدراسیون گام های مثبتی را در راستای مبارزه با دوپینگ برداشته و فقط در ۳ سال اخیر یک نمونه مثبت در رده نوجوانان رخ داده؛ باید چوب اتفاقاتی را بخورد که به دوره مدیریت های گذشته مربوط است.


وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم به این ماجرا ورود کرده و دیروز جلسه ای را در این راستا برگزار و تاکید کردند که باید فدراسیون وزنه برداری از طریق نهادهای بین المللی موضوع را پیگیری کنند.


در همین راستا با رییس فدراسیون وزنه برداری همکلام شدیم تا از چگونگی پیگیری کاهش سهمیه های ایران باخبر شویم. در ادامه مشروح صحبت های علی مرادی در گفت و گو با خبرنگار "ورزش سه" را می خوانید.

 

  • با تیمی پاک قهرمان جهان شدیم


در روزهای اخیر و بعد از اعلام خبر کاهش سهمیه های وزنه برداری ایران در المپیک، مردم، رسانه ها، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و حتی فراکسیون ورزش مجلس به این مساله به شکل ملی نگاه کردند. البته همه می دانند که مبارزه با دوپینگ در فدراسیون وزنه برداری در حد شعار نیست و ما با افتخار و شایستگی پیش می رویم. با همین تیم پاک در چند سال اخیر نایب قهرمان المپیک، قهرمان بزرگسالان جهان، قهرمان جوانان جهان و نایب قهرمان نوجوانان جهان شده ایم.

 

  • ۴۰۰ نمونه دوپینگ در ۳ سال گرفته شد


در ۳ سالی که بنده به عنوان رییس فدراسیون حضور دارم، سیاست اصلی ورزش کشور یعنی عمل کردن به ورزش پاک را سرلوحه خود قرار دادیم. بالای ۴۰۰ نمونه دوپینگ در سال های اخیر در سطح داخلی، قاره ای و جهانی از وزنه برداران ما گرفته شده که هیچ کدام به جز یک مورد در رده نوجوانان که آن هم خارج از اردو رخ داده بود؛ مثبت نشده است. وزنه برداری ایران پاکی خود را ثابت کرده و همچنان با دوپینگ مبارزه می کند. البته ما از سیاست های کلان فدراسیون جهانی وزنه برداری در مبارزه با دوپینگ به ویژه اینکه مورد تایید IOC قرار گرفته، حمایت می کنیم.

 

  • در حق وزنه برداری ایران بی انصافی شد


متاسفانه هیات رییسه فدراسیون جهانی تصمیمی برای تنبیه کشورهایی که دوپینگ کرده اند، در نظر گرفته و ما را در گروهی قرار داده که با ۱۰ نمونه مثبت از المپیک ۲۰۰۸ به بعد فقط ۲ سهمیه در المپیک ۲۰۲۰ داریم. البته این تصمیم معقولی بوده که ۲ دوره المپیک ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ را در نظر بگیرند چون در این مسابقات نمونه های مثبت زیادی رخ داده بود. با این حال ایران از سایر کشورها جدا بوده و سال گذشته هم قهرمان جهان شد. انتظار ما این بود که در تصمیم اتخاذ شده، به موارد خاصی مثل ایران توجه شود.

 

  • وزنه برداری جهان از این تصمیم ضرر می کند


ما قهرمان های بزرگی مثل کیانوش رستمی، سهراب مرادی، علی هاشمی، سعید علی حسینی و بهداد سلیمی داریم که خیلی از آنها رکورددار دنیا هم هستند. حضور این وزنه برداران در رقابت های جهانی و المپیک کیفیت مسابقات را بالا می برد. به طور کلی فدراسیون جهانی ۴ سهمیه آقایان و ۴ سهمیه زنان در نظر گرفته و ما از این تصمیم کمیته بین المللی المپیک حمایت می کنیم. با این حال کشوری مثل ایران که با دوپینگ مبارزه می کند، نباید محدود شود. ما حتی باید الگویی برای سایر کشورها باشیم چون در همین دوره ایوب موسوی در شرایطی که سوم شده بود، به خاطر دوپینگ نفر دوم، به مدال نقره رسید. مطمئنا وزنه برداری جهان از این تصمیم ضرر می کند چون کیفیت رقابت ها با غیبت وزنه برداران ایرانی پایین می آید.

 

  • برخی کشورها در این تصمیم نفوذ داشتند


از قاره آسیا هم برخی افراد در هیات رییسه فدراسیون جهانی هستند. می توان به نایب فدراسیون جهانی که تایلندی است، اشاره کرد که باعث شده تا کشورش با ۹ نمونه مثبت دوپینگ سهمیه کامل بگیرد. این تصمیمات تحت نفوذ برخی از کشورها اتخاذ شده و در این ماجرا شکی نیست. با این حال من با برخورد با کشورهایی ۲۰ نمونه دوپینگ دارند، موافقم چون حیثیت این رشته را می برند.

 

  • از راه های مختلف اعتراض می کنیم

 

روز گذشته وزیر ورزش و رییس کمیته ملی المپیک هم جلسه فوق العاده و مهمی را برگزار کردند. حتی من شنیدم مجلس شورای اسلامی هم در این رابطه موضع گیری کرده است. آنها به ما تاکید کردند که این مساله را به صورت جدی پیگیری کنیم. ما هم از راههای مختلف اعتراض خواهیم کرد و مکاتبه خود را با نهادهای بین المللی انجام می دهیم. قطعا راههای زیادی وجود دارد و نمی توانم فعلا به صورت روشن بگویم که به کجا شکایت می کنیم. همین الان هم من در وزارت ورزش هستم و برای پیگیری موضوع آمده ام.

 

  • برگرداندن رای شبیه معجزه است


درباره اینکه رای هیات رییسه فدراسیون جهانی وزنه برداری برمی گردد یا خیر؛ باید بگویم خیلی بعید است. این تصمیم به صورت کلی گرفته شده و ایران هم در آن چارچوب گنجانده شده است. اینکه بخواهیم ایران را از این جمع خارج کنیم، بیشتر شبیه یک معجزه است.

 

  • چرا مدیران قبلی پاسخ مردم را نمی دهند؟


برخلاف نظر برخی از دوستان که گفته اند، این تصمیمات سیاسی است؛ من معتقدم که تصمیم کاملا ورزشی بوده و ربطی به سیاست ندارد. ما چوب اتفاقات گذشته را می خوریم. چرا درباره دوپینگ نفراتی مثل سهراب مرادی در مدیریت قبلی شفاف سازی نشده و مردم از آن چیزی نمی دانند؟ باید به این ابهام ها پاسخ داده شود. چه کسی باید پاسخ بدهد که این نمونه های مثبت دوپینگ چرا رخ داده است؟ آنهایی که ادعای خیلی از مسائل را دارند، حالا باید پاسخ مردم را بدهند.

 

  • در المپیک ۲۰۲۰ چه کار خواهیم کرد؟


در المپیک ۲۰۲۰ با این وضعیت کاهش سهمیه های وزنه برداری و شرایطی که کشتی و تکواندو دارند، چه کار می خواهیم بکنیم؟ وزنه برداری همواره در شرایط سخت به ورزش ایران کمک کرده و کاهش سهمیه ها به ضرر ورزش ایران است.

نظر شما