شناسهٔ خبر: 24912060 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

اخبار ویژه روزنامه‌ها

کشف سازمان دولتی که سود 22 درصد می گیرد/ کدام دولتمردان گفتند برجام معجزه می‌کند؟!/ تمدید قرار وثیقه متعرضین به سفارت ایران در لندن

«اینکه برجام همه مشکلات اقتصادی را حل خواهد کرد، ما نگفتیم، جریان مقابل دولت روحانی گفت! این جدیدترین سخنان آقای صادق زیباکلام، تحلیلگر مسائل سیاسی بود.

صاحب‌خبر -

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

********

کیهان

از شعار «ارز نخرید ارزان می‌شود» تا شعار «گرانی دلار خوب است»؟


بازخوانی وعده‌های دولتمردان نشان می‌دهد که آنها به مردم می‌گفتند «ارز نخرید ارزان می‌شود» اما اکنون همان‌ها از گران شدن ارز استقبال می‌کنند.


به گزارش الف٬ گرانی دلار در بازار ارز در حالی ادامه دارد که پیشتر رئیس‌جمهور و رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرده بود که دلار به زودی و طی روزهای آینده ارزان می‌شود؛ ولی گرانی‌ها در بازار ارز در حالی هر روز رنگ جدیدی به خود می‌گیرد که با اوج‌گیری نرخ دلار هم حسن روحانی رئیس‌جمهوری و هم‌ولی‌ا... سیف رئیس کل بانک مرکزی به مردم اطمینان داده بودند که دلار به زودی ارزان می‌شود؛ ولی به نظر می‌رسد وعده‌های مسئولان در عمل تحقق نیافت و در روزهای آخر آذرماه 96 بود که ولی‌الله سیف از ارزانی دلار در ماه‌های بهمن و اسفند خبر داد؛ اما این وعده هیچ زمانی محقق نشد.


رئیس کل بانک مرکزی در اولین واکنش ارزی خود در سال جاری و به دنبال گرانی دلار تا 5100 تومان اعلام کرد که تقاضای کنونی  بازار ناشی از مصارف واقعی نیست و انتظارات نقش مهمی در آن ایفا می‌کند.


گرچه رئیس کل بانک مرکزی به گونه‌ای بار دیگر وعده ارزانی دلار را داد، اما توضیحی دراین‌باره نداد که اگر این وعده واقعی است چرا  تاکنون عمدتا بازار خلاف این جریان حرکت کرده است؟
اخیرا اکبر ترکان مشاور عالی روحانی گفته بود اینکه قیمت دلار بالا رفت کار خوبی بود.


سخنان مشاور رئیس‌جمهور برعکس تمام سخنان خود رئیس‌جمهور و وعده‌های داده شده بود؛ محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه 23 آذرماه در گردهمایی دانشجویان و جوانان حزب اعتدال و توسعه، با بیان اینکه رئیس‌جمهوری در جلسه امروز با وی تاکید کرده که درباره افزایش نرخ ارز بسیار نگران است، ادامه داد: آقای روحانی اصلا و به هیچ عنوان افزایش نرخ ارز را برنمی‌تابد و از افزایش آن بسیار مکدر است.


ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی هم 26 دی‌ماه 96  درباره نوسانات نرخ ارز در ماه‌های اخیر، گفت:  نرخ ارز ثبات نسبی مناسبی در مقایسه با گذشته داشته است و بانک مرکزی تلاش می‌کند، این نوسانات را به حداقل برساند.
حسن روحانی، رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی خود در 2 بهمن‌ماه 96 تاکید کرده بود که مشکلی از بابت دلار وجود ندارد و مردم خیالشان راحت باشد. روحانی درباره شایعه بالا بردن نرخ ارز در پایان سال اظهار داشت: به نفع دولت نیست که دلار را بالا ببرد تا مخارجش را تامین کند. ما اول سال یک پیش‌بینی درخصوص نرخ ارز می‌کنیم و من به مردم به صراحت می‌گویم دولت به دنبال افزایش نرخ ارز نیست و همواره من در دولت به مقامات مسئول این تاکید را داشتیم چرا که نوسانات مختلفی بر زندگی مردم خواهد گذاشت. روحانی تاکید کرد: خیال مردم از بابت دلار راحت باشد.


بعد از سخنان رئیس‌جمهور نرخ دلار در  بازار در روز  بعد، با افزایش روبرو شد.


ولی‌الله سیف‌ رئیس کل بانک مرکزی 3بهمن 96  درباره روند حرکتی نرخ ارز گفت: پیش‌بینی ما این است که با توجه به سیاست‌ها و اقدامات بانک  مرکزی در روزهای اخیر و کاهش التهابات جامعه این روند، کاهشی خواهد شد و به تعادل ماه‌های گذشته بازخواهد گشت. او 8 بهمن 96 هم گفت: دلار باز هم ارزان‌تر می‌شود و رئیس‌جمهور 17 بهمن 96 اعلام کرد؛ دلار 4800 تومان نیست.


17 بهمن 96، وزیر اقتصاد گفت: قیمت ارز پایین می‌آید. 6 اسفند مجدداً رئیس بانک مرکزی اظهار داشت:« قیمت ارز به تدریج متعادل خواهد شد».


مردم را از رقبای روحانی ترساندند اما ارز در دولت روحانی گران شد


«چگونه با پیروزی روحانی، قیمت دلار افزایش پیدا کرد»؟ وبسایت مشرق در گزارشی به بررسی پاسخ این پرسش پرداخت.


مشرق می‌نویسد:  در فضای هیجانی انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 روزنامه‌های اصلاح‌طلب از تاکتیک‌های جنگ روانی بسیاری برای تخریب کاندیدای رقیب استفاده می‌کردند. در این جهت علاوه بر اینکه گفته می‌شد رقیب حسن روحانی اگر انتخاب شود آزادی‌های مدنی را محدود می‌کند و حتی در خیابان‌ها دیوار می‌کشد (که از نظر عقلی بسیار موضوع غیرقابل باوری است) روزنامه‌های اصلاح‌طلب به وخیم شدن وضعیت اقتصاد کشور با رای‌آوری کاندیدای رقیب اشاره می‌کردند.


در همین راستا یکی از روزنامه‌های اقتصادی حامی روحانی (دنیای اقتصاد) با طرح این سؤال در تیتر خود که «پیروزی قالیباف یا رئیسی قیمت دلار را به کجا می‌برد؟» نوشت: «با جمع‌بندی این موارد می‌توان انتظار داشت در صورت انتخاب آقایان رئیسی یا قالیباف به عنوان رئیس‌جمهور آینده ایران، فارغ از گرایش‌های سیاسی‌شان ما دوباره شاهد نوسانات و تنش بالا همانند سالهای90 و 91 در بازار ارز کشور باشیم و نظام ارزی ایران همچنان چند نرخی باقی می‌ماند و به نظر نگارنده در سناریوی انتخاب یکی از این دو کاندیدا به عنوان رئیس‌جمهور آینده ایران، قیمت دلار به سرعت افزایش یافته و در پایان همین سال 1396 به راحتی می‌تواند بالای قیمت 5000 تومان قرار گیرد.»
با این حال به نظر می‌رسد که پیش‌بینی این روزنامه به وقوع پیوسته است و تا پایان امسال شاهد اوج قیمت دلار تا به سطح 5 هزار تومان بوده‌ایم اما به جای کاندیدای رقیب این روزنامه در دوران مسئولیت‌ کاندیدای مورد نظر آنان این اتفاق افتاده است. مشخص نیست که اصلاح‌طلبان چه پاسخی به این موضوع دارند اما دولت در این زمینه به سراغ سوداگران و دلالان ارز رفته است و «ولی‌الله سیف»، رئیس بانک مرکزی قول داده که بساط دلالان را جمع می‌کند.


یادآور می‌شود گزارش دنیای اقتصاد، از گزارش سایت خبر آن‌لاین وابسته به دولت تهیه شده بود.


کدام دولتمردان گفتند برجام معجزه می‌کند؟!


«اینکه برجام همه مشکلات اقتصادی را حل خواهد کرد، ما نگفتیم، جریان مقابل دولت روحانی گفت! این جدیدترین سخنان آقای صادق زیباکلام، تحلیلگر مسائل سیاسی بود. سخنانی که تازگی ندارد. دولتمردانی که از زمان انتخابات 92 تحریم‌ها را مشکلات بر سر راه اقتصاد کشور دانسته و برجام را چاره آن بعد از شکست در این گفتمان، به انکار روی آورده و تمامی سخنان خود را تکذیب کردند».


به گزارش روزنامه صبح‌نو از ابتدای آغاز دولت یازدهم، مذاکره با آمریکا برای روابط تجاری یا گشایش اقتصادی و رفع تحریم‌ها زیربنای کار قرار گرفت و دولتمردان حتی موضوع کم‌آبی و خشکسالی را هم به برجام گره زده بودند اما بلافاصله بعد از برجام و شکست‌های پی در پی آن مواضع دولت تدبیر و امید و حامیان آنها به یک‌باره و پس از تهیه برجام به کلی تغییر کرد و نقش تحریم‌ها و آزاد شدن پول‌های بلوکه شده به یک امر غیرمهم تبدیل شد که نمی‌تواند اقتصاد کشور را شکوفا کند.


حال صادق زیباکلام، تمام تقصیر را گردن منتقدان توافق هسته‌ای و مذاکره با آمریکا دانست و گفت: «اینکه# برجام همه مشکلات اقتصادی را حل خواهد کرد، ما نگفتیم، جریان مقابل دولت روحانی گفت!»


این نخستین بار نیست که ارتباط برجام با معیشت و مسائل اقتصادی از سوی اصلاح‌طلبان انکار می‌شود، روزنامه وقایع اتفاقیه در مطلبی به نقل از «محمود سریع‌القلم» در 26 دی‌ماه نوشت: «یک اشتباه بزرگی که رابطه با برجام صورت گرفت، ایجاد انتظارات کهکشانی نسبت به نتایج برجام بود... قرار نبود برجام، مسائل ایران و غرب را حل کند یا گشایش‌های اقتصادی فراوان به همراه آورد. این بیشتر پروپاگاندا بود.» آقای روحانی هم چندی قبل گفت: می‌گویند با برجام دولت برای ملت رفاه بیاورد، مگر ما برجام را آورده‌ایم؟ ما خادم مردم هستیم، برجام را خدا آورد. پیروزی ملت اراده حق بوده و همان خدا هم برای ملت سربلندی بیشتر و رفاه بیشتر خواهد آورد.


جالب اینکه مرور سخنان برخی مقامات دولتی، نشان از وعده‌های عجیب و غریب قبل از اعلام توافق می‌دهد:
- حسن روحانی: تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط‌زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند.
- اسحاق جهانگیری: اینکه می‌گویند تحریم‌ها روی آب آشامیدنی مردم هم تاثیر گذاشته کاملا درست است.
- مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور: با لغو تحریم‌ها یک ساله به شرایط پیش از تحریم‌ها باز می‌گردیم.
- ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی: امسال (سال 94) اقتصاد ایران بعد از توافق هسته‌ای شکوفا خواهد شد.
- علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم: سال 94 با توافق هسته‌ای بذر اقتصاد ایران به ثمر می‌نشیند.
- اکبر ترکان، رئیس مناطق آزاد دولت یازدهم: منتظر هجوم سرمایه‌های خارجی بعد از توافق هسته‌ای باشید.
- محمد نهاوندیان؛ معاون اقتصادی رئیس‌جمهور:بعد از توافق منتظر رشد اقتصادی، کاهش تورم و خروج از رکود باشید.
- حسن روحانی: ما در سال 95 بهاری را آغاز می‌کنیم که در آن بانک‌ها و بیمه‌های ما تحریم نیستند و می‌توانیم با کشورهای مختلف تجارت داشته باشیم و سرمایه‌گذاری‌ها در کشور ما آغاز شده و قراردادهای بسیار مهمی در سطوح مختلف با کشورهای دنیا به امضا رسیده است.
- روحانی: تحریم‌های بانکی، مالی، پولی، نفتی، پتروشیمی، بیمه، حمل و نقل و همه تحریم‌های هسته‌ای برداشته شد و شرایط برای فعالیت اقتصادی مردم ما آماده‌تر شد.(فروردین95)
- روحانی: فقط سه ماه از اجرای برجام گذشته اما برخی فکر می‌کنند 30 سال گذشته است. در این سه ماه ببینید چه گشایش‌های فراوانی ایجاد شده است؟
- محمدعلی نجفی، دبیر وقت: توافق هسته‌ای موجب خروج سریع  کشور از رکود خواهد شد.


ایسنا: روحانی کجاست که از نرخ ارز مکدر نمی‌شود؟!


یک خبرگزاری اصلاح‌طلب به کنایه نوشت آقای رئیس‌جمهور اکنون کجاست که از دلار 5700 تومانی مکدر نمی‌شود!


ایسنا از قول مجیدرضا حریری نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین نوشت: زمانی که دلار 4200 تومان شد. سخنگوی دولت گفت که «خاطر رئیس‌جمهور مکدر شده است»، اما حالا نمی‌دانیم امروز که به بیش از 5000 تومان رسیده خاطر رئیس‌جمهور در چه حال است! بهتر است به جای این صحبت‌ها، مسائل را با مردم درمیان بگذاریم. اگر منابع ارزی در دسترس دولت نیست و نمی‌تواند همه ارزی که در خارج دارد را مدیریت کند به مردم بگوید که توقعات مردم با اتفاقات واقعی که در اقتصاد می‌افتد هم سطح شود.


وی اضافه کرد: این ندانستن مردم و نبود اطلاعات کافی به توقعاتی دامن می‌زند که خودش می‌تواند باز هم قیمت ارز را دچار نوسان کند.


وی ادامه داد: دو مسئله می‌تواند به آرامش در بازار ارز کمک کند؛ یکی بیان حقایق وضعیت اقتصادی و ارزی با مردم و دومی شفاف بودن روابط اقتصادی و گردش‌های حساب‌های کلان.
 

دولت به جای شعار و کلی‌گویی از تولید ملی حمایت کند


کلی‌گویی درباره حمایت از تولید داخلی، زیبنده مدیران دولتی نیست. آنها باید در عمل این شعار را اجرایی و پیاده کنند.


روزنامه جوان در این زمینه نوشت: وزیرکار در یادداشتی تأکید کرد: پشتیبانی از تولید ملی و کالای ایرانی به منزله حمایت از اشتغال، سرمایه، کار و کارگر ایرانی است. ارج و کرامت کارگر ایرانی در یک جامعه تولید محور نه مصرفی معنا و مفهوم پیدا می‌کند. لازمه رونق بازار فروش مبتنی بر این است که کالا از مطلوبیت لازم به جهت استاندارد، کیفیت، مرغوبیت، قیمت و خدمات پس از فروش مناسب برخوردار باشد. از سوی دیگر جدا از ترویج مصرف کالاهای داخلی و پرهیز از مصرف کالاهای مشابه خارجی، افزایش قدرت خرید مردم با ارائه کارت‌های مصرف کالاهای ایرانی، جلوگیری از قاچاق و واردات بی‌رویه، همه و همه در تحقق بخشی شعار سال مؤثر هستند.


سیف رئیس کل بانک مرکزی در مطلبی تلگرامی در کانال خود نوشته است: ارتقای نقش بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه‌های بزرگ و اصلاح نظام بانکی از مؤلفه‌های لازم جهت امکان حمایت از تولید کالای ایرانی است. وی نیز مانند وزیر کار حمایت از کالای ایرانی را حمایت از اشتغال دانسته و بر نقش کاهش قاچاق، برندسازی و مفاهیم اولیه اقتصادی درباره موفقیت یک بنگاه در فروش محصولات تأکید کرده است. اگر سه موضوع بالا را با دقت بنگریم به خوبی می‌توان دریافت که حتی مردان اقتصادی دولت به دنبال موفقیت‌های کوچک در مسیر تحقق شعار امسال نیستند، در حالی که شعار امسال نقش مهمی در روند توسعه کشور، ایجاد اشتغال و رفاه دارد.


متأسفانه رویه‌ای در میان مسئولان وجود دارد که نه تنها در چارچوب وظایف محوله خود برنامه‌ریزی نمی‌کنند، بلکه بیشتر راهکارهای کلی را برای سایر همکاران کابینه و مسئولان رده بالا گوشزد می‌کنند.
این راهکارها که برخاسته از کتاب اقتصاد خرد یا مبانی اقتصاد است و در هر دانشگاهی و هر رشته‌ای از علوم انسانی به آن اشاره دارد، کلیاتی است که تحقق آن وضع را بهتر می‌کند اما مشکل عمده ما در اجرای همین کلی‌گویی‌هاست.


به نظر می‌رسد، مسئولان اقتصادی برای تحقق شعار امسال به جای یادداشت‌نویسی و تکرار مبانی علم اقتصاد در یادداشت‌های تلگرامی و غیرتلگرامی خود باید به فکر موفقیت‌های کوچک در مسیر شعار امسال یعنی حمایت از کالای ایرانی باشند و به جای یادآوری وظایف دیگران که در اینجا رئیس کل بانک مرکزی و وزیر کار و رفاه اجتماعی بر مقابله با قاچاق تأکید کرده‌اند، به فکر چاره‌اندیشی و کمک‌رسانی در حطیه وظایف خود باشند. به عنوان مثال، وقتی رئیس کل بانک مرکزی بر لزوم اصلاح نظام بانکی برای حمایت از تولید کالای ایرانی تأکید دارد و این موضوع نیز بارها از این رسانه و رسانه‌های دیگر تأکید شده، دیگر نباید آقای سیف با تکرار این موارد فضای رسانه‌ها را اشغال کند، بلکه در این چارچوب باید به ارائه برنامه مدت‌دار در بانک مرکزی اشاره کند و از خود این سؤال را بپرسد، یادداشت‌ها و راهکارهایی که در حمایت از کالای ایرانی می‌نویسد، خطابش کیست؟


آیا کسی به غیر از سیف می‌تواند نقش پررنگ‌تری در اصلاح نظام بانکی ایفا کند؟ اگر جواب منفی است که باید راهکارهای خود را برمبنای برنامه‌ای زمانبندی شده ارائه کند و اگر شخص حقیقی یا حقوقی دیگری را مؤثرتر می‌داند باید از سمت خود استعفا داده و اجازه بدهد آن شخص در تحقق مأموریت حمایت از کالای ایرانی نقش خود را ایفا کند!

خراسان

کشف سازمان دولتی که سود 22 درصد می گیرد


بر اساس گزارش برخی نهادها و شرکت های مشهور کشوری به تعدادی از مدیران اجرایی، اعلام شده است مسئولان یکی از سازمان های مهم دولتی، تعدادی از قراردادهای خود را با طرف دیگر به گونه ای تنظیم و اجرایی می کنند که در صورت پرداخت نشدن صورتحساب های صادر شده از سوی آن سازمان، طرف دیگر قرارداد مشمول جرایمی معادل 22 درصد مبلغ پرداخت نشده به صورت روزشمار می شود.


تعلل مسئولان در تصویب برنامه مهم کاهش آلودگی هوا


طبق اعلام یک مقام مسئول به مدیران نهاد ریاست جمهوری، براساس ماده 7 قانون هوای پاک مصوب مرداد سال 96 مجلس، وزارت کشور، نیروی انتظامی و سازمان حفاظت محیط زیست موظف اند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، آیین نامه مربوط به نحوه تردد وسایل نقلیه موتوری و استفاده مطلوب و بیشتر از وسایل نقلیه عمومی را به صورتی که ضمن کاهش آلودگی هوا، جواب گوی سفرهای روزانه شخصی باشد، تهیه کنند و به تصویب دولت برسانند که این مهم، فعلا محقق نشده است.

ایران

تکذیب ادعای نماینده قم درباره تلگرام از سوی نماینده تهران

علیرضا رحیمی، نماینده تهران در مجلس در کانال تلگرامی‌اش صحبت‌های  مجتبی ذوالنور نماینده قم درباره فیلتر شدن تلگرام تا ۲۰ روز دیگر را تکذیب کرد. به گزارش «ایران» او با اشاره به جلسه مشترک کمیسیون‌های امنیت ملی و اقتصاد با حضور وزیر ارتباطات و رئیس شورای عالی فضای مجازی در محل کمیسیون امنیت ملی نوشت: به رغم انتظار قبلی هیچ سخنی توسط هیچ یک از مقامات حاضر در جلسه درخصوص فیلتر تلگرام در جلسه مطرح نشد نه به عنوان تصمیمی که در مرجع دیگر گرفته شده و نه به عنوان رویکرد اول یا فوری دولت.

متأسفانه یکی از نمایندگان پس از جلسه طی مصاحبه‌ای اعلام داشته که ظرف بیست روز آینده تلگرام بسته می‌شود که چنین اظهاری واقعاً جای تعجب داشت در شرایطی که مطلقاً هیچ مسئولی چنین اظهاری در جلسه نداشته است. چنین تاکتیکی بی تردید بازی با روان مردم است و مردود.

دیدارکروبی با اقوام  در ایام عید

محمدحسین کروبی از  ملاقات مهدی کروبی با اقوام خویش در ایام نوروز خبر داد و گفت: «ایام عید اجازه ملاقاتی به کل اقوام حاج آقا از جمله خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌ داده شد. حتی به خانواده مادری من هم اجازه ملاقات با پدر داده شد و برخی از آنها دو روز پیش با پدر ملاقات کردند و گروهی دیگر نیز قرار است بزودی به دیدار حاج آقا بروند.»


وی با اشاره به درخواست‌ها از رئیس‌ جمهوری برای برگزاری جلسه شورای عالی امنیت ملی به منظور رفع حصر به «اعتماد آنلاین» گفت: آقای روحانی همان طور که توانست برجام را با مدیریت و قاطعیت خود به تصویب برساند، اگر در موضوع رفع حصر هم جدی باشد حتماً قادر به این کار است.

 نتیجه یک نظرسنجی درباره استفاده مردم ایران از تلگرام

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اعلام کرد: طبق نظرسنجی نوروزی – ملی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران وابسته به جهاد دانشگاهی، 5/59 درصد مردم ایران از شبکه اجتماعی تلگرام استفاده می‌کنند و در صورتی که تلگرام فیلتر شود، تنها 8/37 درصد کسانی که از آن استفاده می‌کنند، حاضر به جایگزینی این شبکه اجتماعی مجازی به پیام‌رسان‌های داخلی هستند.

به گزارش ایسنا، عیسی علیزاده ادامه داد: 3/46 درصد نیز از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده نخواهند کرد و 9/14 درصد نیز گفته‌اند نمی‌دانیم در این‌صورت از پیام‌رسان داخلی استفاده خواهیم کرد یا خیر.

تمدید قرار وثیقه متعرضین به سفارت ایران در لندن

یک سخنگوی پلیس انگلیس دیروز اعلام کرد که قرار وثیقه متعرضین به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن تمدید شده است.به گزارش ایرنا، وی گفت که این قرار تا اوایل ماه ژوئن (اواسط خرداد) تمدید شده است.
این سخنگو در پاسخ به سؤالی درباره علت تمدید قرار وثیقه متعرضین افزود که قادر به ارائه جزئیات بیشتری، جز اعلام تاریخ تقریبی بازگشت دوباره متعرضین به اداره پلیس نیست. پلیس لندن، اسفندماه گذشته یک روز پس از حمله به سفارت ایران در لندن گفته بود که متعرضین را با قید وثیقه و تا اوایل ماه آوریل و انجام تحقیقات کامل آزاد کرده است.

حمله به سفارت ایران در لندن در روز جمعه 18 اسفند 1396 توسط عده‌ای از هواداران یک فرقه تندروی مقیم انگلیس صورت گرفت و آنان با بالا رفتن از دیوار سفارت ایران در لندن و ورود به بالکن سفارت، پرچم کشورمان را پایین آوردند.

آرمان

افتتاح ۸۳ دستاورد در روز فناوری هسته‌ای

با حضور رئیس جمهور و در روز ملی فناوری هسته‌ای ۸۳ دستاورد جدید و اقتدارآفرین هسته‌ای رونمایی و افتتاح شد. حسن روحانی روز دوشنبه در حاشیه مراسم جشن دوازدهمین روز ملی فناوری هسته‌ای، از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای که در محل این برنامه برگزار شده بود نیز بازدید کرد.

انتقال اولین محموله کیک زرد تولید کارخانه شهید رضایی نژاد اردکان یزد به یو سی اف اصفهان، بهره‌برداری از واحد اختلاط انتقال و نمونه‌گیری شهید احمدی روشن در سایت غنی سازی نطنز اصفهان، بهره برداری از تست لوپ اکتیو تست سوخت رآکتورهای تحقیقاتی در رآکتور تحقیقاتی تهران، بهره برداری از مرکز ملی تحقیق و توسعه علوم و مهندسی مواد فردو ، بهره برداری از اولین شتاب دهنده خطی الکترون بومی در پژوهشگاه دانش‌های بنیادین و آغاز عملیات اجرایی اولین شبیه ساز سنجش فرآیندی و آزمایشگاه‌های وابسته، پروژه‌ها و دستاوردهایی بودند که در این مراسم از طریق ویدئو کنفرانس و با دستور دکتر روحانی افتتاح شدند.

دیدار نماینده ولی فقیه در سپاه با مصباح

حجت‌الاسلام عبدا...حاج‌صادقی نماینده‌ولی فقیه در سپاه پاسداران با حضور در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی با مصباح یزدی دیدار و گفت‌وگو کرد. مصباح در این دیدار برای حجت‌الاسلام حاج‌صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران آرزوی موفقیت کرد.

افتتاح اتاق بازرگانی ایران و روسیه

رئیس مجلس در حاشیه افتتاح اتاق بازرگانی ایران و روسیه در تهران گفت: اراده دو کشور ایران و روسیه در این است که روابط تجاری بین دو کشور افزایش یابد. علی لاریجانی همچنین در همایش تجاری ایران و روسیه افزود: حقوق گمرکی از موضوعاتی است که با اوراسیا درباره پیوستن ایران به اتحادیه گمرکی مذاکراتی داشتیم که تقریبا به نتیجه رسیده و احتمالا تا یک ماه آینده انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: رئیس دومای دولتی روسیه اهتمام دارد که روابط تجاری بین دو کشور ایران و روسیه افزایش یابد که در ملاقات‌های مشترک که در مسکو و سایر کشورها با ایشان داشتم با یک دید درازمدتی به روابط دو کشور نگاه می‌کند و علاقمند است روابط تجاری بین بخش خصوصی دو کشور تنگاتنگ‌تر شود. وی ادامه داد: پیرو مذاکرات بین دو کشور در برخی زمینه‌ها سرمایه‌گذاری‌هایی در حوزه نفت و گاز انجام شده که پیشرفت‌های نسبتا خوبی داشته است.

هدف از حمله به تیفور، ایران نیست

یک منبع نظامی سوری تاکید کرد که هدف از حمله به فرودگاه تیفور ایران نیست و دلیل واقعی می‌تواند مساله دیگری باشد. یک منبع نظامی سوری که نامی از او برده نشده است، در گفت‌وگو با روسیاالیوم، گفت: اظهارات مکرر اسرائیلی‌ها که می‌گویند فرودگاه تیفور را به بهانه حضور ایرانی‌ها در آن بمباران کردیم دروغ محض است و دلیل واقعی می‌تواند مساله دیگری باشد. وی با اشاره به اینکه تل‌آویو از امکانات و نوع تجهیزات این فرودگاه مطلع است، افزود: اسرائیل به این نتیجه رسیده که سوریه در حال خروج از هرج و مرج و نابسامانی است به همین دلیل تلاش می‌کند که در آن جا ویرانی ایجاد کند و نیروهای سوری را تضعیف کند.

نیاز کشور به فرمان جهادی در آب

یک حقوقدان با اشاره به وضعیت کنونی آب در کشور، گفت: ما در کشور نیاز به فرمان جهاد در آب داریم و این جهاد باید در سه بخش الگوی مصرف، جایگزینی سیستم لوله کشی‌های فرسوده و تغییر الگوی کشت ایجاد شود.نعمت احمدی در خصوص اهمیت توجه به قوانین موجود در زمینه حقوق آب با تاکید بر اینکه ما در کشور در هیچ زمینه‌ای با کمبود قانون مواجه نیستیم بلکه انباشت قانون نیز داریم، اظهار کرد: ما قانونی با عنوان قانون توزیع عادلانه آب داریم که این قانون در داخل کشور ناظر بر نحوه بررسی آب‌های زیرزمینی و حق آبه‌ها است. باید توجه داشت که معضل کشور ما حفر چاه‌های غیرمجاز است. این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در دوره ریاست جمهوری دولت نهم و دهم ما بیشترین آسیب را به آب‌های زیرزمینی وارد کردیم. در داخل کشور چندصد هزار چاه حفر شده غیر مجاز داریم که در مناطق ممنوعه و بدون مجوز قانونی فعالیت می‌کنند.

زمان بهره برداری از سامانه دفاع هوایی 373

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به حضور وزیر دفاع در جلسه این کمیسیون گفت: طبق اظهارات وزیر، سامانه دفاع هوایی «باور ۳۷۳» با عنوان تولید ملی و متناظر اس۳۰۰ روسی مورد تست قرار گرفته و به زودی در اختیار واحدهای بهره‌بردار جهت استقرار قرار می‌گیرد. علیرضا رحیمی اظهار کرد: حضور وزیر دفاع؛ امیر حاتمی در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس علاوه بر فرصتی برای ارائه گزارش عملکرد و نیز سفر ایشان به روسیه زمانی برای پاسخ به برخی پرسش‌ها نیز بود.

روایت ظریف از سفر به چهار کشور

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: صادرات محصولات و کالاهای غیرنفتی و خدمات فنی – مهندسی به سنگال را دنبال می‌کنیم. محمدجواد ظریف گفت: در سفر به چهار کشور آفریقایی و آمریکای جنوبی تقویت روابط دوجانبه و تقویت روابط اقتصادی را در دستور کار داریم. در سفر به سنگال هیاتی بزرگ از مدیران بخش‌های خصوصی و دولتی بنده را همراهی می‌کنند.

همان‌طور که می‌دانید در بخش اقتصادی روابط خوبی با سنگال داریم. در این سفر علاوه بر گفت‌وگوهای سیاسی و منطقه‌ای، با این کشور به عنوان یک کشور مهم در منطقه آفریقای فرانکوفون برای گسترش روابط اقتصادی گفت‌وگو می‌کنیم. ظریف یادآور شد: ایران در بخش خودروسازی در سنگال حضور خوبی دارد علاوه بر آن زمینه‌های اقتصادی بسیار خوبی در این کشور وجود دارد که امیدوارم بتوانیم بستر صادرات غیرنفتی و صادرات خدمات فنی - مهندسی به سنگال و کشورهای بعد از سنگال را نهایی کنیم.

دادستانی کل و سازمان بازرسی به موضوع قاچاق از طریق گمرکات ورود کنند

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر ضرورت همکاری و هماهنگی همه نهادهای مسئول در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به دادستان کل کشور و سازمان بازرسی کل کشور دستور داد که با کمک نیروهای امنیتی و انتظامی، موضوع قاچاق‌های عمده از طریق گمرکات را مورد پیگیری قرار دهند.

آیت‌ا...آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضائی، با اشاره به انتشار برخی اخبار و اظهارات نمایندگان مجلس مبنی بر وقوع قاچاق‌های عمده از طریق مبادی رسمی و گمرکات، دادستان کل کشور و سازمان بازرسی را مامور کرد که برای پیگیری این موضوع با کمک نیروهای امنیتی و انتظامی اقدامات لازم انجام دهند و همچنین تصریح کرد: دادستان‌های مناطق مرزی و نقاطی که گمرک در آن‌ها مستقر است باید فعال‌تر شوند تا با انجام اقدامات قانونی لازم ضمن بسته شدن باب قاچاق، گام‌های موثر در جهت حمایت از تولید داخلی برداشته شود.

نظر شما