شناسهٔ خبر: 24681918 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

آیت الله اعرافی:هیچگاه حوزه های علمیه از جهاد و شهادت خالی نبوده اند

مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: راهیان نور و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، یکی از سرفصل های مهم در حوزه های علمیه کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا،  آیت الله اعرافی که در ویژه برنامه جشنواره ملی سرزمین نور به میزبانی حوزه های علمیه کشور در اردوگاه شهید باکری خرمشهر سخن می گفت، اظهار کرد:هیچ گاه حوزه های علمیه از جهاد و شهادت خالی نبوده اندو  اگر روزی عنصر جهاد و شهادت از حوزه ها رنگ باخت، آن حوزه نمی تواند حوزه مورد قبول امام زمان(عج)، امام باقر(ع)،امیرالمومنین(ع) و سید الشهدا نخواهد بود.
وی ادامه داد: وقتی هر یک از ما حوزه ای ها در میدان دفاع از حق حضور داشته باشیم، آنگاه ما حوزه ای  واقعی هستیم، چرا که علاقه به شهادت و اشتیاق به شهادت در وجود ما موج می زند و به همان اندازه که ما به شهادت علاقه داریم و در میدان رزم با شرک و ظلم حضور یافتیم، به همان اندازه حوزه ای هستیم.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه در شناسنامه روحانیت پاک؛ جهاد و شهادت در راه خدا ثبت و ضبط شده است و اگر این عنصر  از شناسنامه ما پاک شود، حتما ما سرباز امام عصر(عج) نخواهیم بود، تاکید کرد: پیام راهیان نور و جشنواره ره آورد سرزمین نور و این اجتماع روحانیون این است که در حوزه علمیه  باید علاقه به شهادت، روح ایثار و فداکاری موج بزند و به یقین می توان گفت که چنین حوزه ای، حوزه ناب و حقیقی است.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور خاطر نشان کرد: انقلابی بودنی که رهبرمعظم انقلاب اسلامی در حوزه ها تاکید دارند، یکی از اصول اولیه برای ادامه دادن راه شهداست و باید گفت که انقلابی بودن، فصل مقدم و جزو ذاتیات یک روحانی حقیقی و راستین است و پیام ره آورد نور و این جشنواره این است که حوزه ناب حوزه ای است که میراث شهیدان را پاس بدارد.
وی با اشاره به اینکه راه شهادت همیشه در حوزه های علمیه باز بوده است و هر برگ زرین حوزه، مزین به خون شهداست،تاکید کرد: حوزه های علمیه که میراث دار شهدا هستند، حوزه ای است که فکر لازم برای تحول جامعه و انقلابی بودن در جامعه تولید کند.

آیت الله اعرافی گفت: انقلاب اسلامی از قم برخواسته است و آنچه که این انقلاب اسلامی را پدید آورد، اندیشه امام خمینی (ره) بود و به طور یقین می توان گفت که اندیشه امام(ره) و تئوری ولایت فقیه و نظریه جمهوری اسلامی  و آن نظریات ناب  فقهی که امام به جامعه منتقل کرد، همه این ها باعث وقوع دفاع مقدس و ایثارگری های شهدا برای دفاع از اسلام شد.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه ما در کنار احیای حماسه شهیدان و بر افراشتن پرچم پر افتخار شهادت، باید آغازگر تولید فکر و اندیشه متناسب با زمان باشیم، افزود: نظریه ولایت فقیه و حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی از دورن فکر امام(ره) به بیرون آمد و اگر بخواهیم میراث دار و صیانت کننده خون شهیدان باشیم، اولین وظیفه ما این است که علم، دانش، کلام و فلسفه ما تولید کننده نظریاتی باشد که جامعه را نجات دهد.
وی با اشاره به اینکه حوزه های علمیه باید در تمام قلمرو های اسلامی ، تئوری های جدید و اثرگذار مخابره کنند، گفت:تولید فکر و اندیشه انقلابی و تمدنی و انتقال آن از طریق ابزارهایی همچون هنر،رسانه ها،فضای مجازی و... از جمله فعالیت هایی است که باید الویت حوزه های علمیه باشد.ما باید در خدمت به مردم باشیم و اتصال به مردم، یک پیام دیگر از شهدای ماست.
وی ادامه داد: امروزه روحانیت ما در معرض خطرهایی هم قرار دارد؛ برای مثال اگر روحانیت خود را از سیاست جدا بدانند و از باور به اینکه ما باید در عرصه اجتماع و سیاست با کمال و شجاعت حضور داشته باشیم، فاصله بگیرد، باید از این اتفاق، هراس داشته باشیم و پیام ره آورد سرزمین نور و راهیان نور این است که روحانیون باید در برابر تحریف ها و نفوذ ها مقابله کنند و راه را بر افکار انحرافی و اندیشه های غلط حتی اگر در میان روحانیت باشد، ببندند.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور تاکید کرد: ما باید راه را بر اندیشه های سکولاریستی و تحریف اندیشه های امام(ره) ببندیم و با منطق و شجاعت با آن مقابله نماییم.

آیت الله اعرافی در پایان خاطر نشان کرد: راهیان نور و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، یکی از سرفصل های مهم در حوزه های علمیه کشور است.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما