شناسهٔ خبر: 24616440 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

وزیر صنعت: باید مرزها به روی کالای قاچاق بسته شود

صاحب‌خبر -
حجم مجموعه تولیدات کالاهای ایرانی ۹۷۰ هزار میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۶ بوده که ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به منسوجاتی بوده که در کشور مورد استفاده قرار گرفته است.
به گزارش فارس، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم بازدید از چهار فروشگاه عرضه پوشاک ایرانی در خیابان بهار تهران در جمع خبرنگاران گفت: کمیسیون مشترکی بین مجمع اصناف و سازمان امور مالیاتی کشور تشکیل می شود که این کمیسیون بر چگونگی اجرای توافقنامه مالیاتی که بین اصناف و سازمان امور مالیاتی بسته شده است نظارت می کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ما بسیار خوشحال هستیم که تولیدات ایرانی در سطح ملی و بین‌المللی مایه افتخار است و حتی بعضی از شرکت‌های ایرانی در حوزه تولید و طراحی پوشاک در سطح ملی و بین‌المللی مطرح هستند و هر روز کار را به صورت دانش‌بنیان پیش می‌برند.
وی اظهار داشت: در یک دوره‌ای محصولات ایرانی جایی برای عرضه در بازارهای خارجی نداشتند اما اکنون محصولات کشورمان در بازارهای بین‌المللی حضور دارند و در کشورهای همسایه می‌بینیم که انواع محصولات ایرانی عرضه می‌شود.
شریعتمداری با اشاره به سفر اخیر خود به عراق بیان داشت: در فروشگاه‌های این کشور مشاهده کردم که بسیاری از کالاهای ایرانی در آنجا عرضه می‌شد و در کنار کالای سایر کشورها به فروش می‌رفت.
وی به ابتکار اصناف در مورد عرضه کالای ایرانی در فروشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این فروشگاه‌ها با افتخار فقط کالای ساخت داخل را عرضه می‌کنند.این کار اکنون در تهران آغاز شده است و به تدریج در سایر استان‌های کشور هم اجرا خواهد شد.
شریعتمداری اظهار داشت: با این کار استفاده از محصولات ایرانی به یک ارزش تبدیل می‌شود، همانطور که در یک دوره‌ای نشان تجاری برخی محصولات ایرانی را در کشورهای اروپایی تقلب می‌کردند و با تقلب برند و نشان تجاری ایران محصولات خود را به فروش می‌رساندند.
وی با بیان اینکه الان هم کیفیت برخی محصولات آن قدر خوب است که برخی کشورها برند آن محصولات را تقلب می‌کنند، گفت: مثلا زعفران ایرانی را برخی کشورها بدون رعایت قوانین بین‌المللی با نام خودشان عرضه می‌کنند که البته در مورد این موضوع باید به مجامع بین‌المللی شکایت کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: برای حمایت از صنعت باید به طور موازی کارهای مختلفی انجام داد که برخی از این اقدامات به خود تولید‌کنندگان از جمله تولید‌کنندگان منسوجات صنعتی برمی‌گردد.
وی با اشاره به تشکیل خوشه‌های صنعتی پوشاک، افزود: در کنار هم قرار گرفتن واحدهای تولیدی این بخش که مواد اولیه تولید پوشاک را فراهم می‌کنند تا محصول نهایی را به دست مصرف‌کننده برسانند باعث سرعت بخشیدن به امر تولید می‌شود.
شریعتمداری بیان داشت: ما نیازمند بازسازی و نوسازی صنعت منسوجات ایران هستیم و برای تعقیب این هدف نرخ‌های سود تسهیلات بانکی پاسخگوی این حرکت نیست، لذا در بودجه سال ۹۷ مبلغی تصویب شد تا یارانه سود تسهیلات اعطایی به تولید‌کنندگان منسوجات در سطح کشور داده شود تا بتوانند ماشین آلات خود را نوسازی کنند.
وی افزود: تبلیغ کالای ایرانی با نرخ‌های ترجیحی هم یکی از اقداماتی است که می‌تواند به مصرف کالای ایرانی کمک کند و حتی به صورت مشوق تبلیغ بدون وجه و مجانی برندهای ایرانی کار بسیار پسندیده‌ای است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: تشکیل کمپین‌ آری به مصرف کالا و تولید ایرانی کار بسیار ارزشمندی است و این پویش باید مورد حمایت همه مردم قرار بگیرد تا جایی که با تولید با کیفیت کالای ایرانی مردم به اختیار به سمت خرید کالای ایرانی حرکت کنند زیرا حرکت به سمت کالای ایرانی با پرداخت یارانه و اجبار ادامه ‌دار نخواهد بود.
شریعتمداری با اشاره به اینکه باید واردات را مدیریت کرد، گفت: هم واردات از طریق قانونی و هم واردات از مجاری نفوذ قانونی در اطراف ایران از جمله بازارچه‌های مرزی، مناطق آزاد تجاری، مناطق ویژه اقتصادی باید سامان یابد. در این رابطه پیشنهادات لازم تقدیم هیات وزیران شده است و سهمیه‌ای برای کل مناطق آزاد تعیین شد که آنها نتوانند محصولات خارجی را در آن بازارها بیش از سهمیه عرضه و اتفاقا محصول ایرانی را عرضه کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به جلوگیری از واردات قاچاق کالا به ایران اظهار داشت: باید مرزها را به روی واردات قاچاق بست، زیرا برای حمایت از تولید داخل زمانی بالا بردن تعرفه اثربخش است که واردات قاچاق از مرزها امکان‌پذیر نباشد.
وی افزود: بسیاری از محصولات ایرانی مخصوصا مواد غذایی با بهترین بسته‌بندی در بازارهای خارجی عرضه می‌‌شود و در حوزه ساخت و نیروگاه‌ها که کار پیچید‌ه‌ای است در خارج از کشور عرضه کننده هستیم،همچنین کشتی بالای ۱۰۰ هزار تن نفتکش توسط ایران ساخته و تحویل کشور سفارش دهنده یعنی ونزوئلا شد و در حوزه صنایع دارویی و نانو و بایو تکنولوژی پیشرفت‌های اساسی داشتیم.
شریعتمداری با اشاره به اینکه در حوزه صنعت در سال‌های گذشته شاهد رشد منفی بودیم، بیان داشت: در یکی دو سال اخیر این رشد منفی را به رشد مثبت تبدیل کردیم بطوریکه امسال ۵ر۴ درصد رشد مثبت صنعتی و سال قبل هم ۶ درصد رشد مثبت داشتیم و پیش‌بینی می‌کنیم رشد صنعت تا پایان سال بیشتر شود. البته برای رسیدن به رشد
۸ درصدی نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم.
شریعتمداری در پاسخ به این سوال که وضع طرح‌ بهسازی و نوسازی را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: سال قبل طرح رونق تولید (پرداخت منابع اعتباری با نرخ ۱۸ درصد) و طرح نوسازی صنعتی به اجرا در آمد که مجموعه صنعتگران ما می‌توانستند از هر دو طرح استفاده کنند که از طرح رونق تولید استفاده کردند زیرا ترجیحی بین این دو طرح
نبود. وی افزود: اما امسال ترجیحی برای نوسازی با مصوبه مجلس شورای اسلامی به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال بوجود آوردیم که این مبلغ به عنوان یارانه سود تسهیلات اعطایی به فعالیت‌های صنعتی نوسازی و فعالیت‌های صنعتی صادرات گرا پرداخت می‌شود و طبیعتا شرایط در سال ۹۷ بسیار بهتر از سال ۹۶ در خصوص طرح بهسازی و نوسازی صنایع خواهد بود.

برچسب‌ها:

نظر شما