شناسهٔ خبر: 24276354 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

آیت‌الله اعرافی خبر داد:

آمادگی حوزه‌های علمیه برای ترویج فرهنگ زیست‌محیطی در سراسر کشور

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: حوزه های علمیه در راستای «تحقیق و تدوین» و «ترویج و تبلیغ» مبانی زیست محیطی کاملا آمادگی داشته و حراست از محیط زیست را وظیفه شرعی، ملی و انقلابی می دانند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار مدیرکل و معاونان این اداره کل در سخنانی اظهار کرد: دستگاههای اجرایی استان قم باید علاوه بر انجام تکالیف و وظایف سازمانی خود، مبانی دینی و فرهنگی مرتبط با اهداف و مأموریت های سازمان متبوع خود را با استفاده از ظرفیت عظیم مراکز علمی و پژوهشی حوزوی تدوین و در سطح ملی و فراملی گسترش دهند.  

وی با بیان اینکه محیط زیست از مهمترین مسائل روز بشریت است و متأسفانه مردم کشورمان امروز با مشکلات متعددی در این عرصه مواجه شده اند، خاطرنشان کرد: برای مقابله با معضلات زیست محیطی و فرهنگسازی در راستای حفظ و حراست از محیط زیست، باید چهار مبحث فلسفی و کلامی، اخلاقی و ارزشی، فقهی و تاریخی و تمدنی در حوزه محیط زیست با نگاه دینی و اسلامی مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.

مدیر جامعه المصطفی العالمیه بر ضرورت بررسی دقیق مسائل زیست محیطی در انجمن های علمی حوزه علمیه قم تأکید کرد و گفت: پایان نامه های طلاب و روحانیون در سطوح مختلف در حوزه های علمیه و جامعه المصطفی می تواند به سمت مسأله بسیار مهم محیط زیست در ابعاد گوناگون سوق داده شود.

آیت الله اعرافی خواستار ایجاد تشکل ها و NGO های طلبگی در داخل و خارج از کشور شد و گفت: شبکه بسیار گسترده روحانیون و مبلغان در سراسر کشور و از طریق جامعه المصطفی العالمیه در سراسر جهان، می توانند مبانی و مفاهیم زیست محیطی با تکیه بر آموزه های دینی و اسلامی را به خوبی برای اقشار مختلف مردم منتشر نمایند.

وی با اشاره به مباحث جدید فقهی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی، لزوم تبیین مسائل زیست محیطی در دروس خارج حوزه های علمیه را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: حوزه های علمیه در راستای «تحقیق و تدوین» و «ترویج و تبلیغ» مبانی و مسائل زیست محیطی کاملا آمادگی داشته و حفظ و حراست از محیط زیست را برای آحاد جامعه یک وظیفه شرعی، ملی و انقلابی می دانند.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه امروز همه مردم و مسؤولان در برابر محیط زیست به عنوان یکی از اولویت های جامعه وظیفه داشته و باید با متولیان این حوزه همکاری کامل داشته باشند، تصریح کرد: در صورت کم توجهی به این مسأله خطیر و حساس، نظام و کشور به شدت آسیب خواهد دید، از این رو یکی از مهمترین محورهای تبلیغی در حوزه های علمیه نیز حفظ و حراست از محیط زیست خواهد بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم نیز در این دیدار گزارشی از وضعیت زیست محیطی و چالش ها و مشکلات پیش رو ارائه کرد و گفت: یکی از مهمترین موانع و مشکلات، عدم شناخت و آگاهی مردم نسبت به مسأله محیط زیست و خطراتی است که از غفلت و تخریب آن مبتلا می شویم، از این رو به شدت به دنبال فرهنگسازی و آگاهی بخشی به اقشار مختلف مردم به ویژه با تکیه بر آموزه های دینی و اسلامی هستیم.

تورج همتی با اشاره به تشکیل دبیرخانه ملی «اخلاق و محیط زیست» در این اداره کل، بر ضرورت بهره مندی از ظرفیت عظیم مراکز علمی و پژوهشی حوزوی در جهت تدوین سند جامع «اخلاق و محیط زیست» تأکید کرد و گفت: برای تبلیغ و ترویج اخلاق و فرهنگ زیست محیطی در کشورمان، تدوین این سند می تواند یک کار مؤثر، ارزشمند و ماندگار باشد.

نظر شما