شناسهٔ خبر: 24268689 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معصومیان در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد

تغییر شیب تقاضای داوطلبان به سمت رشته‌های موردنیاز بازار با تلاش دانشگاه علمی‌کاربردی

مدیرکل دفتر گسترش دانشگاه علمی کاربردی گفت: ما رشته‌های دارای بازار کار را شناسایی کرده و سعی کردیم با برنامه‌ریزی‌، شیب تقاضا را به سمت رشته‌های پرنیاز کم متقاضی ببریم که بر اساس آمار در یکی دو سال گذشته این اتفاق رخ داده است.

صاحب‌خبر -

علی معصومیان مدیرکل دفتر گسترش دانشگاه جامع علمی کاربردی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با بیان اینکه رشته‌ها در دانشگاه علمی کاربردی در چهار گروه آموزشی صنعت، کشاورزی، خدمات و مدیریت و فرهنگ و هنر ارائه می‌شود، گفت: تمام دوره‌هایی که در این 4 گروه برنامه‌ریزی می‌شود قاعدتا برنامه‌های مهارتی است.

وی افزود: سرفصل‌های این رشته‌ها در دانشگاه‌ علمی‌کاربردی با دیگر نظام‌ها متفاوت است، معمولا وقتی دانشجویان علمی کاربردی برای تطبیق سرفصل به سایر نظام‌ها می‌روند با مشکل مواجه می‌شوند زیرا سرفصل‌های ما با آنها مطابقت ندارد و سرفصل مهارتی است.

معصومیان ادامه داد: به دلیل مدرک‌گرایی که در کشور ایجاد شده بیشتر داوطلبان به سمت رشته‌های آسان‌تر حتی با بازار کار کمتر گرایش دارند که ازدحام داوطلب در یک رشته را شاهد خواهیم بود در حالی که نیاز کشور به آن اندازه نیست از همین رو ما بررسی کردیم یعنی بازار کار و نیاز کشور به رشته‌ها را مورد بررسی قرار دادیم.

مدیرکل دفتر گسترش دانشگاه جامع علمی‌کاربردی اظهار داشت: ما رشته‌های دارای بازار کار را شناسایی کردیم و سعی کردیم با برنامه‌ریزی‌های مدون، شیب تقاضا را به سمت رشته‌های پرنیاز کم متقاضی ببریم و از شیب تقاضا به سمت رشته‌های کمتر مورد نیاز کاستیم.

به گفته وی، بر اساس آمار، استقبال به سمت رشته‌های گروه صنعت بیشتر شده است.

معصومیان با بیان اینکه برای ما نیاز کشور مهم است و بر این اساس داوطلب را جذب می‌کنیم، اظهار داشت: برنامه‌ریزی دیگر دانشگاه علمی کاربردی هم این است که برای واقعی شدن نیازها مراکز را تخصصی کردیم و رشته‌های غیرتخصصی به مراکز نمی‌دهیم مثلا به مراکز شهرداری دیگر رشته‌های امور اداری یا زبان نمی‌دهیم بلکه رشته‌های مربوط به شهرسازی و شهروندی می‌دهیم.

وی عنوان کرد: آمار نشان می‌دهد در قبل، رشته‌های پرطرفدار به سمت رشته‌های گروه خدمات بوده ولی در یک سال اخیر به سمت صنعت و کشاورزی رفته است.

معصومیان ادامه داد: به طور مثال رشته جوشکاری بسیار مورد نیاز است که در چند سال اخیر استقبال از آن کم بوده ولی نیاز به حدی بود که ما در حال حاضر از کشورهای دیگر جوشکاری می‌آوریم.

وی افزود: سختی کار و دوره دلیل عدم گرایش داوطلبان به این سمت است و دانشگاه نیز در سابق به سمت دوره‌های پرتقاضا که عمدتا غیرمهارتی بوده‌اند حرکت کرده است و متقاضیان به ویژه شاغلان ترجیح می‌دهند برای دریافت مدرک رشته آسان‌تری را انتخاب کنند. اینگونه نیست که بگوییم اگر شیب به سمت رشته‌های سخت برود متقاضی نداریم زیرا مردم با اطلاع از نیاز کشور به این رشته‌ها قطعا به این سمت گرایش می‌یابند البته حذف رشته‌های پولساز و پرمتقاضی در مراکز کار سختی برای دانشگاه است ولی ما بر اساس بازار کار کشور این کار را انجام می‌دهیم.

معصومیان گفت: همچنین در یک سال گذشته تمایل افراد با معدل بالاتر به سمت دانشگاه علمی کاربردی بیشتر بوده است و یعنی افرادی که به طرف‌ دانشگاه‌های نظری می‌رفتند حالا به سمت دانشگاه مهارتی می‌آیند، همچنین در یکسال اخیر ثبت نام در دوره‌های علمی کاربردی در سامانه سازمان سنجش بیشتر شده و از طرفی میانگین تعداد داوطلب در هر رشته هم افزایش یافته یعنی مراکز اقتصادی‌تر شده‌اند از طرفی دیگر ظرفیت‌ رشته‌های فنی و مهارتی ما نیز تکمیل‌تر شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما