شناسهٔ خبر: 24243757 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

نیاز ایران به شبکه ملی پایش کیفیت آب

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بر لزوم ایجاد شبکه ملی پایش کیفیت منابع آب برای رصد آنلاین کیفیت آب تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

ایسنا|

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بر لزوم ایجاد شبکه ملی پایش کیفیت منابع آب برای رصد آنلاین کیفیت آب تاکید کرد. رحیم میدانی در مراسم افتتاح ایستگاه‌های پایش آنلاین و مرکز مانیتورینگ کیفیت منابع آب استان تهران اظهار کرد: مسائل آب کشور تنها با ساخت سد حل نمی‌شود، چرا که تاکنون ظرفیتی معادل ۵۲میلیارد مترمکعب سدسازی شده اما این میزان ظرفیت ایجاد شده در زمان کاهش بارندگی‌ها معضلی را حل نمی‌کند.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد ایستگاه‌های پایش آنلاین و مرکز مانیتورینگ کیفیت منابع آب تاکید کرد: شاید راه‌اندازی این مرکز از لحاظ هزینه‌یی چندان بالا نباشد اما ارزش این اقدام بسیار زیاد است، چرا که وضعیت آب کشور به گونه‌یی است که نیازمند اقدامات جدیدی است تا به یک وضعیت پایدار برسیم.

میدانی تصریح کرد: شبکه ملی برای پایش کمی آب داریم و در کنار آن نیز باید یک شبکه ملی برای پایش کیفی آب داشته باشیم و این شبکه را طراحی کنیم و مرکزی که امروز در آب منطقه‌یی تهران ایجاد شده باید به کل کشور تسری یابد.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه کم آب شدن آب کارون ارتباطی به تغییر اقلیم ندارد، اظهار کرد: این موضوع مربوط به فعالیت‌های انسانی و عدم شناخت اولویت‌های کشور در منابع آب است.

وی اجرای برنامه ایمنی آب را یکی از اولویت‌های مهم صنعت آب کشور دانست و گفت: با توجه به اهمیت این برنامه که از سال ۱۳۸۸ کلید خورده است، ‌باید در اجرای آن نسبت به طرح‌های عمرانی شتاب بیشتری دهیم.

میدانی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با مقاوم‌سازی سازه‌های آبی گفت: در ۱۰سال گذشته برای مقاوم‌سازی سازه‌های آبی ۱۱میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که باید این موضوع جزو اولویت کشور باشد.

وی از نشست مشترک میان وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن تجارت در زمینه آب با حضور معاون اول رییس‌جمهوری خبر داد و گفت: در این جلسه در خصوص ۱۳ پروژه مشترک میان وزارت نیرو، صنعت و کشاورزی تصمیم‌گیری می‌شود که از پروژه‌های مورد بررسی می‌توان به برنامه ایمنی آب و طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی اشاره کرد. میدانی با تاکید بر لزوم هم‌افزایی میان همه دستگاه‌ها در مدیریت منابع آب گفت: مدیریت منابع آب یک اقدام فراسازمانی است اگرچه بر اساس قانون متولی آن وزارت نیروست، اما باید همه دستگاه‌ها در این زمینه هم‌افزایی داشته باشند. وی گفت: صنعت آب کشور صرفا به مهندس نیاز ندارد بلکه در این صنعت باید جامعه‌شناس و روانشناس برای آماده‌سازی مشارکت نیز حضور داشته باشد.

 

 

نظر شما