شناسهٔ خبر: 24223916 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

۵ شهید حاصل اغتشاش دراویش گنابادی

آشوب اغتشاشگران

صاحب‌خبر -

دوشنبه شب در منطقه پاسداران اتفاقات ناگواری رخ داد و افراد منتسب به دراویش گنابادی فجایعی به بار آوردند که نمی‌توان از آن به راحتی رد شد و آن را نادیده گرفت. بر همین اساس اتفاقات دوشنبه شب تهران را از زبان راویان مختلف می‌خوانیم و آن را مرور می‌کنیم.

شروع ماجرا
ماجرا از عصر دوشنبه مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران آغاز شد و تا صبح دیروز درگیری‎ها همچنان ادامه داشت. درگیری با دستگیری یک درویش به‎نام رستمعلی به اتهام سرقت و با شکایت شاکی خصوصی کلید خورد. جمعی از اراذل و اوباش درویش درمقابل کلانتری تجمع کرده و نیم ساعت فرصت می‎دهند تا سارق آزاد شود! پس از این است که درگیری‎های وحشیانه آغاز می‎شود و دراویش اموال عمومی مردم آتش می‎زدند و تخریب می‎کنند. بریدن و آتش زدن یک درخت تنومند در مقابل کوچه و آتش ناشی از کپسول‎ها بر التهابات می‎افزاید و تنش همچنان با تلاش نیروی انتظامی برای آرام کردن ماجرا ادامه می‌یابد تا جایی که اتوبوسی از سوی دراویش وحشیانه از روی ماموران نیروی انتظامی رد می‌شود!
خیلی زود مشخص شد راننده اتوبوسی که به صورت وحشیانه به مردم و ماموران نیروی انتظامی در خیابان پاسداران حمله کرده، فردی به نام «یاور محمد ثلاث» از پیروان فرقه دراویش گنابادی است. اتوبوس نیز متعلق به یکی از سران فرقه گنابادی و با پلاک شهرستان بود که در روزهای اخیر در حاشیه خیابان گلستان هفتم پاسداران توقف داشت. در این جریان چندین خودرو که در کنار خیابان پارک شده بود نیز آسیب دید.

خاتمه ماجرا
اما در نهایت با سه بار حمله خودروهای مختلف به ماموران نیروی انتظامی و بسیج دستِ آخر صبح دیروز ماجرا فیصله پیدا کرد هر چند که ۵ شهید و تعدادی مجروح روی دست نیروی انتظامی و بسیج ماند. راننده اتوبوس و ضاربان جزو دستگیرشدگان هستند. مأمورانی که دچار جراحت شده‌اند نیز همان زمان برای مداوا به بیمارستان‌های اطراف منتقل شدند.
گفته شده سن برخی از شهدای این حادثه زیر ۲۰ سال بود. گروهبان امامی، گروهبان بایرامی و رضا مرادی علمدار از شهدای این حادثه هستند.
گفتنی است در سال ۱۳۸۴ نیز در روزهای پایانی بهمن ماه دراویش نعمت الهی با فراخوان نورعلی تابنده از سراسر کشور در قم تجمع کردند. تجمعی که با هدف آشوب برنامه‎ریزی شده بود برای تثبیت ساختمان بدون مجوز خانقاه در قم با نام حسینیه شکل گرفت. پرتاب سنگ از روی بام‎ها به سمت مردم و استفاده از سلاح گرم در آن غائله تنها گوشه‎ای از خباثت‎های صورت پذیرفته بود.

دستگیری۳۰۰ نفر از آشوبگران
سخنگوی ناجا از دستگیری ۳۰۰ نفر از آشوبگران خیابان پاسداران خبر داد و گفت: رانندگان خودروهای مرگ (اتوبوس و سمند) و ضاربان و عناصر اصلی در بین دستگیرشدگان هستند.
سردار "سعید منتظر المهدی" گفت: دوشنبه شب نیروی انتظامی در عملیاتی پس از تعیین ضرب‌الاجل برای آشوبگران خیابان پاسداران و پایان این ضرب‌الاجل در ساعت ۴:۰۰ بامداد، آتش برافروخته شده توسط مخلان نظم و امنیت را خاموش و عناصر اصلی را دستگیر کرد.
وی با اشاره به پایان آشوب در ساعت ۴:۳۰ دقیقه بامداد سه‌شنبه و پاکسازی محل و خیابان‌های اطراف، افزود: بیش از ۳۰۰ نفر از دراویش که در بین آنان رانندگان خودروهای مرگ (اتوبوس-سمند) و نیز ضاربان و عناصر اصلی به چشم می‌خورد، دستگیر شدند. سخنگوی ناجا با اشاره به زخمی و مجروح شدن ۳۰ نفر از مأموران حاضر در صحنه، گفت: تعدادی از آشوبگران نیز مصدوم شدند. این مقام ارشد انتظامی یادآور شد: متاسفانه شاهد تخریب اموال عمومی، خودروها و شیشه منازل مردم توسط اخلالگران نظم و امنیت در محل مورد نظر بودیم. 

کوثری: ناجا با کمک بسیج قائله را ختم کرد
در این زمینه سردار کوثری جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله ضمن اشاره به عدم ورود نیروهای امنیتی سپاه به ماجرا به سیاست روز گفت: ما در خاتمه دادن به قائله نقشی نداشتیم و ناجا با کمک بسیج امنیت را برقرار کرد. وی ادامه داد: هر کسی ادعا کند که ما ورود کردیم ادعای بی‌اساس است چرا که ما اصلا دخالتی نداشتیم.

کهندل: بسیج خودجوش به کمک ناجا آمد
هادی کهندل بسیجی که دوشنبه شب برای برقراری امنیت به منطقه پاسداران رفته بود به سیاست روز گفت: ساعت ۱۱ و نیم دوشنبه شب دوستان تماس گرفتند که نیروی انتظامی نیاز به کمک دارد و منطقه پاسداران چالش جدی شده که در همین راستا به صورت خودجوش و مردمی به سمت پاسداران حرکت کردیم .
وی گفت: ما از بسیج ناحیه شهید بهشتی به صورت خودجوش و مردمی رفتیم چون چیزی ابلاغ نشده بود، حدود ساعت ۱۲ و نیم بود از همت وارد پاسداران شدیم، از ابتدای پاسداران نیروهای انتظامی حضور داشتند و راهنمایی و رانندگی نیز بودند که برای تردد خودروهای غیر نیروی انتظامی محدودیت ایجاد کرده بودند، خیلی از مردم منطقه با سنین کم با ظاهری متفاوت برای کمک به برقراری نظم به کمک ناجا آمدند. ما چون به صورت رسمی وارد نشده بودیم از بضاعت کمی برخوردار بودیم و بر همین اساس از منطقه چوب و چیزی پیدا کردیم تا از خود در مقابل حملات دفاع کنیم.
کهندل گفت: علی رغم اینکه بیشتر از هزار نیروی ناجا و ۴۰۰ یا ۵۰۰ دستگاه آبپاش برای مقابله با اغتشاش ناجا مستقر بود اما تا یک و نیم و دو بامداد که ضرب‌الاجل داده بودند، نیروهای ناجا منتظر بودند و اقدامی نمی‌کردند، ما هم در خیابان هفتم بودیم ابتدای کوچه را خودرو ناجا گذاشته بود و ۲۰۰ مامور ناجا هم مستقر بودند با توجه به اینکه دستوری ندادند منتظر بودند.
وی گفت: تعداد دراویش در آن ناحیه به شدت کم بود و حدود صد و خورده‌ای می‌شدند، از قبل با حمله اتوبوسی به نیروی انتظامی ۳ نفر را کشته بودند اما حدود ساعت دو و نیم بود که ماشینهای کوچه را آتش می‌زدند و در و پنجره مردم را می‌شکستند، یک سمند را هم که برای مردم بود آتش زدند، گاز پیک نیکی بزرگی داشتند که در این آتش می‌انداختند، در ابتدای کوچه خانه‌ای داربست داشت که داربست را ریختند تا مسیر را ببندند و آنجا بود که چند تا از نیروهای ناجا چند گاز اشک‌آور با تفنگ شلیک کردند.
کهندل با اشاره به اینکه بسیجی‌ها نه کلاه و نه سلاح داشتند چرا که به صورت رسمی به میدان نیامده بودند، گفت: برای جمع کردن قائله با یکدیگر پیش می‌رفتیم و آنها آجر می‌انداختند و از انفجار پیک‌نیکی‌ها ترکشهایی به مجموعه اصابت می‌کرد. حدود سه و نیم تا چهار صبح بود که یکدفعه داشتیم به انتهای کوچه می‌رسیدیم دیدم سمندی با سرعت ۸۰ کیلومتر حرکت کرد و ۲۵ نفر به هوا پرتاب شدند، سمند سمت دارویش بود ته گلستان به ما سنگ می زدند و کوکتل مولوتف و گاز پیک نیک منفجر می‌کردند در حمله انتحاری سمند ۲۵ نفر مجروح شد که شنیدم یک نفر به شهادت رسید. بالاخره بعد از این ماجرا ناجا کم کم وارد عمل شد و آنها را محاصره کرد و به قائله خاتمه داد.
وی گفت: خیلی واضح هست که برخی از این افراد اجیر شده بودند و با توجه به گستردگی و منابع مالی با پول کارها را انجام داده و با برنامه‌ریزی این قائله را ایجاد کردند، خوشبختانه در جامعه هم قانون حکم فرما است. فرقه این دراویش شاید مورد تایید نباشد اما همیشه با مماشات با آنها رفتار شده و حتی دوشنبه شب هم به آرامی از آنها خواسته شد محل را ترک کنند. حتی شاید رفعت و مهربانی و یکی دو روزه جمهوری اسلامی با اینها مورد تایید مردم منطقه و خیابان پاسداران نبوده چرا که مردم منطقه را به شدت مورد آسیب قرار دادند به اهالی خسارت جدی وارد کردند.
کهندل به سیاست روز گفت: در قضیه دوشنبه شب عامه مردم حرفشون واضح بود و می‌گفتند امنیت و آسایش می‌خواهیم و تنها درخواستشان این بود که این دراویش اعتراضشان را قانونی پی‌گیری کنند. وی با اشاره به اینکه در قائله دوشنبه آسیب جدی ندیده خاطر نشان کرد: شبی بود همه با چشم اشکباربه خانه رفتند خیابان غرق در خون بود مجبور شدند روز سه شنبه آن را آب و جارو کنند.

دراویش را به نام رئیسشان بخوانید نه گناباد
حجت‌الاسلام حسن صادقی‌نسب امام جمعه گناباد نیز درباره فرقه دراویش گنابادی به سیاست روز گفت: در اینجا هیچ اطلاع و خبری نیست مرکز این درویشها که شهرستان ما را بدنام کردند تهران است. قبل از انقلاب مظالمی اخلاقیات ناپسندی داشتند و چماق‌دار رژیم شاه بودند و از ترس مردم بعد از انقلاب فرار کردند و در تهران ساکن شدند.
وی افزود: مردم گناباد از این واقعه به شدت ناراحتند که چرا اسم فرقه را گنابادی گذاشتند الان طوماری آماده می‌کنند که این فرقه را به نام موسس سلسله بنامند چرا که مردم گناباد متنفرند از این‌‌ها و مردم خیلی نسبت به این قضیه حساس شدند.
صادقی نسب ادامه داد: اینجا افرادی هستند اما همزیستی مسالمت‌آمیز با مردم دارند و تعداد محدودی از اینها شاید مخفیانه با رئیس در ارتباط بوده و به تهران آمده باشند اما عمده دراویشهای ساکن منطقه آن اعتقادات رئیس را ندارند.
وی افزود: شهرستان گناباد صد هزار نفر جمعیت دارد و از اینها ۲۵۰۰ نفر دراویش هستند که در شهر بیدخت متمرکز هستند که ۶ کیلومتری شهرستان است، این شهر ۵ هزار نفر جمعیت دارد که نصفشان اینها را قبول ندارد و بقیه شهر درویش هستند که اکثرشان این حرکات زننده ندارند.
حجت‌الاسلام صادقی نسب افزود: یکی از دستورات مذهبی این فرقه این است که در سیاست دخالت نکند اما رییس فرقه علی تابنده است اینها را وارد سیاسی کرده و الان رادیو بی.بی.سی و رسانه‌های بیگانه را در اختیار دارند.

مماشات دستگاه‌های امنیتی با دراویش آشوبگر جای تأمل دارد
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای با اشاره به آشوب‌های شب گذشته تعدادی از دراویش در خیابان پاسداران به فارس گفت: امروز وظیفه حاکمیت ایجادد امنیت برای آحاد مختلف مردم است و اساساً تشکیل حاکمیت بر همین پایه و مبناست.
حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر افزود: متأسفانه در جامعه ما کسانی هستند که با رویکرد فرار رو به جلو زورگویانه و قلدرانه حقوق مردم را تضییع می‌کنند و این کار امنیت جامعه را با چالش مواجه می‌کند.
سخنگوی فراکسیون روحانیت مجلس اظهار داشت: متاسفانه اتفاقی که شب گذشته در خیابان پاسداران تهران رخ داد حادثه بسیار تلخی بود و ما شاهد بودیم که به صورت غیر قانونی به ماموران نیروی انتظامی حمله ور شدند و از سلاح‌های سرد استفاده کردند. در یک جامعه مدنی اینگونه رفتارها به هیچ وجه قابل دفاع نیست.
پژمان‌فر خاطرنشان کرد: این اتفاق اتفاق جدیدی نبود و متأسفانه در هفته‌های گذشته نیز این تجمعات غیرقانونی وجود داشته و امروز مماشاتی که دستگاه‌های امنیتی و انتظامی در ارتباط با این افراد دارند برای مردم تداعی کننده این است که این مماشات یک مماشات بیش از اندازه و غیرقابل دفاع است.
وی افزود: اینکه دستگاه‌های امنیتی با این افراد تا آن حد مماشات کنند که این افراد اقدامات خلاف امنیت را در کشور انجام دهند و برخوردی با آنها صورت نگیرد جای تأمل دارد.
سخنگوی فراکسیون روحانیت مجلس اظهارداشت: انتظار مردم این است که با افرادی که چنین رفتارهای شیطنت آمیزی دارند برخوردهای لازم صورت گیرد، انتظار ما از دستگاه‌های امنیتی برخورد جدی و از دستگاه‌های قضایی محاکمه سریع این عوامل و برخورد با آنها و در نظر گرفتن اشد مجازات در مورد این افراد است تا در جامعه این احساس ایجاد شود که اگر کسانی نکته ای هم داشته باشند باید مسائلشان را از مجاری قانونی پیگیری کنند.
پژمان‌فر خاطرنشان کرد: ما در جامعه موظف هستیم که مطالباتمان را از مجاری مشخص شده در قانون پیگیری کنیم و اگر این افراد حق یا مطالبه‌ای دارند باید از مسیر قانونی مسائلشان را پیگیری کنند. وی در پایان گفت: امیدوارم دستگاه‌های امنیتی برخورد قاطعی با این افراد داشته باشند تا درس عبرتی برای سوء استفاده کنندگان باشد که بدانند مسیر پیگیری‌ مطالباتشان باید از مجاری قانونی باشد.

ذوق‌زدگی رسانه‌های «بلوک سعودی» از آشوبگری دراویش
آشوب‌ برخی دروایش در منطقه پاسداران تهران به وسیله برخی رسانه‌های عربی و منطقه‌ای نیز مخابره شد؛‌ تعدادی از این رسانه‌ها به صورت خنثی به اتفاق مذکور پرداختند و تعدادی نیز در نحوه پوشش دست به شیطنت زدند.
رسانه‌های عربی وابسته به «بلوک سعودی» از نخستین ساعات آغاز آشوب‌ها به بازتاب این حوادث پرداختند که در این گزارش به برخی از‌ آنها پرداخته می‌شود.
شبکه «العربیه» عربستان در سایت اینترنتی خود نوشت: «درگیری‌هایی که دوشنبه شب میان معترضان صوفی گنابادی و نیروهای امنیتی در تهران رخ داد تا دیروز ادامه پیدا کرد. دستکم ۵ نیروی امنیتی در این درگیری‌ها کشته و دهها تن دیگر از هر دو طرف زخمی شدند و صدها نفر نیز بازداشت شدند. ویدئویی که بر روی شبکه‌های اجتماعی قرار دارد نشان می‌دهد طی این درگیری‌ها، یک اتوبوس، ماموران امنیتی را زیر می‌گیرد. پلیس ایران می‌گوید راننده این اتوبوس به نام «محمد ثلاث» از صوفی‌هاست اما صوفی‌ها آن را تکذیب می‌کنند».
در ادامه این گزارش آمده است: «سایت "مجذوبان نور" وابسته به صوفی‌ها، اقدام این گروه در حمله به نیروهای امنیتی را تکذیب و اعلام کرده تجمع صوفی‌ها "مسالمت‌آمیز" بوده است و این نیروهای امنیتی بوده‌اند که ابتدا، درگیری را آغاز کرده‌اند». مشخص است العربیه تلاش کرده است به روایت آشوبگران از وقایع دوشنبه شب گذشته اصالت بخشد و حتی با روایت آنها امر واضح حمله اتوبوس به نیروی انتظامی و مردم را منکر شده است.
العربیه هم‌چنین جملات «کسری نوری و فرهاد نوری» از فعالان توییتری وابسته به دراویش را به عربی ترجمه کرده و از قول آنها نوشته است: «سپاه ایران مسئول بازداشت صوفی‌ها و مجروح شدن آنهاست».
روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» هم در این باره نوشت: مناطق حساس تهران شاهد درگیری‌های خشن میان پلیس و طرفداران گروه «گنابادی» (صوفیه) بود که منجر به کشته شدن ۳ پلیس شد، این ۳ نفر با اتوبوس یکی از معترضان زیر گرفته شدند؛‌ تعداد زیادی نیز در این درگیری‌ها زخمی شدند.
«ارم نیوز» امارات اما در این باره مدعی شده است: «نیروهای امنیتی ایران به همراه سپاه پاسداران، تظاهرات صدها نفر از طرفداران نورعلی تابنده را سرکوب کردند».
این وبگاه اماراتی در ادامه به گزارش آمدنیوز تکیه کرده و نوشته است: «نیروهای امنیتی ایرانی قصد بازداشت رهبر صوفی‌ها را داشتند که این درگیری‌ها به وجود آمد و دهها تن از صوفی‌ها بازداشت شده‌اند. این تحصن‌ها در برابر منزل تابنده حدود ۲ هفته است که ادامه دارد». این در حالی است که بهانه اصلی آشوب‌آفرینی‌های دوشنبه شب، برخورد پلیس با یک سارق بوده است نه شخص دیگری.
ارم نیوز در ادامه دروغ‌پردازی‌های خود به معرفی دراویش و سرکرده آنها پرداخته و ادعا می‌کند: «یک هواپیمای نظامی (!) در بالای منزل تابنده در منطقه گلستان پاسداران به پرواز در آمده بوده و نیروهای امنیتی از تظاهرات‌کنندگان عکس گرفته‌اند تا آنها را بازداشت کنند. مقامات ایران در تلاش برای بازداشت تابنده به اتهام اقدام علیه امنیت ملی هستند اما طرفداران تابنده مانع این موضوع می‌شوند». این پایگاه وابسته به امارات نیز تمام تلاش خود را کرده تا وقایع دوشنبه شب گذشته در تهران را با روایت غالب آشوبگران و ضدانقلاب به سمع و نظر مخاطبان عرب‌زبان برساند.
وبگاه « ۲۴ امارات» نیز اعلام کرد: «در آشوب‌های دوشنبه شب تهران بیش از ۳۰۰ نفر بازداشت و دستکم ۵ نفر کشته شدند. این آشوب‌ها زمانی رخ داد که دراویش با تجمع در مقابل مرکز پلیس، خواستار آزادی صوفی‌های بازداشت شده بودند».
«صدی البلد» مصر با تیتر «دراویش در قلب تهران تحصن کردند» به این موضوع پرداخت و نوشت: «دراویش دراعتراض به بازداشت یکی از آنها، به تظاهرات خود در تهران ادامه دادند. ویدئوهای منتشره نشان می‌دهد ... برخی از آنها چیزهایی شبیه عصا به دست دارند، یکی از خیابان‌های تهران را بسته‌اند و لاستیک خودروها را آتش زده‌اند». در این روایت نیز «چماق و قمه» به «چیزهایی شبیه عصا» تبدیل شده تا بیانگر خشونت‌طلبی اغتشاش‌گران نباشد.
«العربی الجدید» دیگر وبگاه مصری این اتفاقات را اینگونه گزارش کرد: «تجمع اعتراضی دراویش گنابادی در شرق تهران به صحنه‌ای خونین تبدیل شد پس از آنکه یکی از معترضان، نیروهای پلیس را زیر گرفت و دستکم ۳ نفر آنها کشته و تعداد دیگری زخمی شدند؛ به تعدادی از خودروها نیز آسیب وارد شد.»
دیگر وبگاه مصری که به این موضوع پرداخته «عربی ۲۱» است که در گزارش خود نوشته است: «رسانه‌های ایرانی از کشته شدن ۳ پلیس خود طی درگیری‌های خونین میان نیروهای امنیتی و فرقه دراویش گنابادی خبر دادند».
«عربی ۲۱ » در ادامه مدعی شد: «کانال تلگرامی "مجذوبان نور" وابسته به دارویش اعلام کرد پلیس ایران منزل نورعلی تابنده رهبر دراویش را محاصره کردند و همین موضوع منجر به درگیری‌ها میان دو طرف شد».
این شیوه روایت‌گری رسانه‌های بلوک سعودی که مغایر با اصول خبررسانی و سرشار از خصومت است، نشان می‌دهد که کام مخالفین منطقه‌ای ایران از آشوب‌آفرینی‌های شب دوشبه در تهران شیرین شده است. با این حال ورود جدی نیروهای امنیتی به صحنه و برخورد با اغتشاش‌گران اجازه نداد که این ذوق‌زدگی چندان به‌طول انجامد.

فرقه شناسی
نام فرقه: نعمت اللهیه سلطان‌علیشاهی گنابادی
تخلص فرقه: گنابادی
موسس فرقه: محمد سلطان‌علیشاه
سال تاسیس: ۱۲۹۴ هجری قمری
قطب کنونی: نورعلی تابنده مجذوب‌علیشاه
محل مرکزی فعالیت: تهران خانقاه امیر سلیمانی
مهمترین مراکز جمعیتی: بخش بیدخت گناباد و بخش ششده فسا
مهمترین منابع درآمدی: علاوه بر عشریه که از اتباع فرقه گرفته می‌شود این فرقه دارای شرکتهای اقتصادی و بنگاه‌های در آمدی هست که به برخی اشاره می شود:
الف:-صنایع شیردامداران ب:-صنایع کیک وکلوچه شکوهی(پچ‌پچ) ج:-حدود ۶ چاپخانه و انتشاراتی مانند چاپ جنت بروجرد، حافظ شیراز، انتشارات حقیقت تهران و...
تشکیلات: در راس فرقه قطب قرار دارد. بعد از قطب شیوخ فرقه هستند که در بسیاری از مناطق فعالند وبه عنوان شیخ نامیده می‌شوند. مهمترین شیوخ فرقه عبارتند از:
۱-یوسف مردانی شیخ کرج ۲-محجوبی شیخ ملایر ۳-خواجه گراشی شیخ فارس و ...
نورعلی تابنده مشهور به مجذوب‌علیشاه در ۲۱ مهر ماه ۱۳۰۶ هجری شمسی متولد شد. وی تحصیلات قبل از دیپلم خود را دریکی از دبیرستان‌های تهران و پس از آن در سال ۱۳۲۷ رشته حقوق قضایی در دانشگاه تهران گذراند و سپس برای تکمیل تحصیلات خود به فرانسه عزیمت کرد. در سال ۱۳۳۶ پس از اتمام تحصیلات در رشته ادبیات فرانسه و اخذ دکترا در رشته حقوق به ایران بازگشت و پس از مدتی در دولت بازرگان در وزارت دادگستری، وزارت ارشاد و سازمان حج سمت‌هایی کسب کرد. او فرزند محمد حسن تابنده صالح‌علیشاه، قطب دراویش گنابادی است که پس ازبرادرش سطان حسین ملقب به رضاعلیشاه و پسر برادرش یعنی علی تابنده معروف به محبوب علیشاه به عنوان قطب سی و نهم سلسله نعمت اللهی سلطان‌علیشاهی گنابادی رسید. نور‌علی‌تابنده، از سران نهضت آزادی و از مخالفین سر سخت نظام جمهوری اسلامی می‌باشد. نورعلی تابنده به دلیل تحصن دراویش گنابادی در سوم اسفند سال ۱۳۸۷ مقابل مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان تهران، روز سوم اسفند را که همزمان با کودتای شاه و روز اول سلطنت پهلوی است به عنوان روز درویش نامگذاری نمود. این تعیین روز خاص، یک برنامه سیاسی به حساب می‌آید که در طول دوران تصوف بی‌سابقه بود است.

نظر شما