شناسهٔ خبر: 24222123 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

خبرپزشكي

صاحب‌خبر -

محققان عنوان مي کنند رژيم غذايي حاوي ميوه و سبزيجات مي تواند به توقف گسترش نوع کُشنده سرطان سينه کمک کند.به گزارش مهر، مطالعات متعددي نشان داده اند که ويژگي برخي مواد خوراکي مي تواند به پيشگيري، مقابله و توقف سرطان و خطرات احتمالي آن کمک کند. اين موضوع بر اهميت رژيم غذايي سالم بخصوص در طول درمان سرطان تاکيد دارد.

به گفته تيم تحقيق، محدودکردن مصرف مواد غذايي سرشار از آسپاراژين، از جمله لبنيات، گوشت گوساله، مرغ، تخم مرغ، ماهي، مغزيجات آجيلي، سويا و غلات کامل، و افزايش مصرف ميوه و سبزيجات مي تواند روند گسترش سرطان سينه را متوقف نمايد. آسپاراژين نوعي اسيدآمينه است.

يافته هاي نشان مي دهد محدودکردن اسيدآمينه آسپاراژين بر موش هاي لابراتواري مبتلا به «سرطان سينه سه گانه منفي» به شکل قابل توجهي موجب کاهش توانايي گسترش سرطان به نقاط دورتر در بدن مي شود.سيمون نات، سرپرست تيم تحقيق از مرکز پزشکي سدراس سناي آمريکا، در اين باره مي گويد: «اين مطالعه اهميت رژيم غذايي را نه تنها براي سرطان سينه، بلکه براي بسياري از سرطان هاي پخش شونده نشان مي دهد.»در اين تحقيق محققان کشف کردند بروز سنتز آسپاراژين، سلول هاي آنزيم مورداستفاده براي توليد آسپاراژين، در تومور اوليه قويا با گسترش بعدي سرطان ارتباط دارد.

همچنين مشخص شد متاستاز يا گسترش سرطان با کاهش تشکيل آسپاراژين، درمان با داروي شيمي درماني L- آسپاراژين يا محدوديت رژيم غذايي به شدت محدود مي شود.

زمانيکه به موش هاي آزمايشگاهي غذاي سرشار از آسپاراژين داده شد، سلول هاي سرطان با سرعت بيشتري گسترش يافتند.نات در ادامه مي افزايد: «در صورت تاييد اين يافته ها برسلول هاي انساني، محدودکردن مصرف آسپاراژين در بيماران مبتلا به سرطان مي تواند رويکرد احتمالي براي تقويت درمان هاي فعلي و پيشگيري از گسترش سرطان سينه باشد.»

برچسب‌ها:

نظر شما