شناسهٔ خبر: 24199125 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

وزیر خارجه ترکیه:

شانس دیگری به آمریکا می‌دهیم/ یا بهبود یا قطع روابط

وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد که شانس مجددی به آمریکا برای بهبود روابط می‌دهند، در غیر اینصورت روابط به کلی قطع خواهد شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه شامگاه یکشنبه گفت: آنکارا یک شانس دیگر به واشنگتن می‌دهد تا روابط را بهبود بخشد یا اینکه وضعیت بازهم وخیم‌تر خواهد شد.

چاووش‌اوغلو طی نشست خبری بعد از پایان کنفرانس امنیتی مونیخ، گفت که ترکیه اعتمادش به آمریکا را به دلیل حمایت‌هاش مداوم از یگان‌های مدافع خلق (ی. پ. گ) و حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (پ. ی. د) از دست داده است.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وی با بیان اینکه روابط ترکیه با آمریکا در دوره حساسی به سر می‌برد، توضیح داد: «یا روابط را عادی‌سازی می‌کنیم یا حتی بدتر از قبل خواهد شد.»

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به سفر اخیر «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا به ترکیه، گفت: در این دیدار بر سر ایجاد یک مکانیزم مشترک برای بهبود روابط، چگونگی خارج شدن ی. پ. گ. از منبج و اینکه چه کسانی مناطق پاکسازی شده از داعش در شمال سوریه را اداره کنند، توافق شد.

چاووش‌اوغلو ضمن تاکید بر اینکه عادی‌سازی روابط با آمریکا به پایبند بودن واشنگتن به وعده‌هایش بستگی دارد، افزود: «ما به (آنها) یک شانس مجدد (برای عادی‌سازی) روابط دوجانبه می‌دهیم.»

وی با بیان اینکه خواسته اصلی آنکارا از واشنگتن، پس‌گرفتن تمام سلاح‌هایی است که به شبه‌نظامیان کُرد داده است، گفت، زیرا برخی از این سلاح‌ها به داخل ترکیه قاچاق شده و برخی نیز توسط تروریست‌های پ. ک. ک. برای حمله به نیرو‌های امنیتی و غیرنظامیان این کشور استفاده می‌شود.

وزیر خارجه ترکیه همچنین اضافه کرد که با آزادشدن تمام مناطق تحت اشغال داعش، دیگر دلیلی برای حمایت تسلیحاتی از کُرد‌ها وجود ندارد و تمام سلاح‌های داده شده به آن‌ها باید پس گرفته شود.

چاوو‌ش‌اوغلو ضمن اشاره به وعده دیرینه آمریکا برای عقب‌نشینی نیرو‌های کُرد از منبج، تاکید کرد که ی. پ. گ. باید از این شهر خارج شده و منبج به صاحبان اصلی‌اش یعنی اعراب بازگردانده شود.



این اظهارات در حالی است که طی یک سال اخیر آمریکا و ترکیه بر سر مسائل مختلف از جمله استرداد فتح‌الله گولن (واعظ و اپوزسیون دولت آنکارا)، کودتای نافرجام، خدمات صدور روادید، عملیات نظامی شاخه زیتون و حمایت واشنگتن از کرد‌های سوریه به اختلافات جدی خورده‌اند.

چند روز قبل نیز «رکس تیلرسون» وزیر خارجه و «هربرت مک‌مستر» مشاور امنیت ملی آمریکا در استانبول با مقامات ترکیه دیدار کرد.

ایالات متحده شبه‌نظامیان کُرد را مهره موثری در نبرد با گروه تروریستی داعش و پاکسازی شمال سوریه از لوث این عناصر دانسته و چندین ماه است که با ارسال تسلیحات، از آن‌ها حمایت می‌کند.

ترکیه، اما معتقد است شبه‌نظامیان کُرد سوری، تفاوتی با حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) که از نظر بین‌المللی تروریستی شناخته می‌شود، نداشته و سلاح‌های ارسالی آمریکا در نهایت به سمت ترکیه نشانه خواهد رفت.

آنکارا که از چندین ماه قبل تهدید به اجرای عملیات نظامی جدید در شمال سوریه علیه شبه‌نظامیان کُرد در این منطقه می‌کرد، بعد از اعلام تصمیم آمریکا برای ایجاد ارتش کُردی ۳۰ هزار نفری در سوریه، مجاب به آغاز آن شد.

ترکیه، حمله به عفرین در حلب در شمال غرب سوریه را از ۲۰ ژانویه آغاز کرد؛ زمانی که با توپخانه مواضع نیرو‌های کُرد در ریف حلب شمالی و غربی را هدف گرفت.

نظر شما