شناسهٔ خبر: 24163063 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

چگونه احتمال ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را کاهش دهیم؟

صاحب‌خبر - سلامت نیوز: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برخی تدابیر و تمهیدات احتمال ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را کاهش می دهند، از جمله براساس مطالعات انجام شده، مصرف آسپرین می تواند تاثیر ثابت شده ای در کاهش سرطان های روده بزرگ و معده داشته باشد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،دکتر محمد امانی افزود: این کاهش قابل توجه است و تا 30 درصد می تواند باشد. هرچه طول مدت مصرف آسپرین طولانی باشد این اثر بیشتر است. امانی ادامه داد: مطالعات متعدد نشان داده است که آسپرین بدلیل اثرات ضد التهابی می تواند به صورت کلی میزان بروز انواع سرطان ها را تا 10 درصد کاهش دهد و مرگ و میر ناشی از آنها را هم تا 10 درصد کاهش دهد، هر چند لازم نیست روزانه مصرف شود و می توان آن را هفته ای 2 روز یا بیشتر استفاده کرد. وی با اشاره به اینکه دوز کم آسپرین مانند 80 میلی گرم می تواند اثرات ضد سرطانی خوبی داشته باشد، به افراد بالای 50 سال که منع مصرف آسپرین ندارند، توصیه کرد هفته ای چند روز آسپرین 80میلی گرم استفاده کنند تا از اثرات ضد سرطانی و خصوصا ضد سرطان های گوارشی بهره گیرند و با مصرف آن افزایش طول عمر داشته باشند. فوق تخصص گوارش در عین حال گفت: بهتر است بیماران مبتلا به مشکلات معده مانند زخم آن، سرطان آسپرین استفاده نکنند و اگر این دارو بنا به تشخیص پزشک باید استفاده شود لازم است داروهای ضد اسید معده مثل امپرازول هم مصرف شود. ** مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدن خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد وی به فواید مواد حاوی آنتی اکسیدان اشاره کرد و گفت: مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها مانند سبزی و میوه خطر انواع سرطان ها بخصوص سرطان معده را کاهش می دهد. امانی به مردم توصیه کرد که مصرف این مواد را در برنامه غذایی خود در نظر بگیرند و گفت: حدود 50 ایرانیان مصرف مناسب سبزی وجود ندارد که فرهنگ سازی برای افزایش مصرف آن، باید انجام گیرد. وی همچنین توصیه کرد که برای پیشگیری از سرطان معده از مصرف ترشی، انواع نوشابه های گازدار پرهیز شود. امانی به لزوم افزایش تحرک بدنی هم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اغلب ایرانیان تحرک بدنی کافی ندارند که باید این موضوع مورد توجه جدی مردم قرار گیرد تا فعالیت بدنی خود را افزایش دهند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مردم توصیه کرد که حداقل روزانه نیم ساعت پیاده روی داشته باشند تا از آسیب بسیاری از بیماری ها دور باشند. ** مردان ایرانی بیشتر بر اثر سرطان فوت می کنند وی اظهار کرد که سالانه حدود 90 هزار ایرانی به سرطان ها مبتلا می شوند که 55.5 درصد آنان را مردان تشکیل می دهند و بقیه هم زنان هستند؛ این موضوع نشان می دهد که مرگ و میر مردان ایرانی بر اثر این بیماری بیشتر از زنان است. امانی، سرطان معده را از عوامل مهم مرگ ومیر ناشی از سرطان ها در ایران اعلام کرد و گفت: این بیماری در برخی از نواحی کشور به خصوص از گلستان تا اردبیل شیوع بیشتری دارد که علل و علایم آن باید شناسایی شده و اقدامات پیشگیرانه هم انجام شود. وی به عوامل ابتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: مصرف غذاهای دودی، گوشت قرمز، غذاهای محتوی نشاسته بالا و فیبر پایین، مواد نیتریت دار مانند ترشی، سوسیس و کالباس، کشیدن سیگار و مصرف الکل از جمله عوامل ابتلا به این بیماری هستند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مصرف زیاد گوشت قرمز به خصوص اگر گوشت به صورت کبابی باشد، علاوه بر سرطان معده، احتمال ابتلا به سایر سرطان های گوارشی را هم افزایش می‌دهد.

برچسب‌ها:

نظر شما