شناسهٔ خبر: 24114606 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

سفیر ایران در مسکو: آمریکا منشأ بسیاری از بی‌ثباتی‌ها در جهان

سفیر ایران در مسکو آمریکا را منشأ بسیاری از بی‌ثباتی‌ها در جهان خواند و تحریم‌های غرب علیه ایران و روسیه و دکترین جدید اتمی آمریکا را از جمله تهدیدهای مشترک برای دو کشور برشمرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو که در نشست  «روابط ایران و روسیه، 39 سال پس از انقلاب اسلامی» در دومای کشوری روسیه سخن می‌گفت، عنوان کرد: بعد از انقلاب اسلامی و با فروپاشی شوروی در دهه 90 میلادی، روابط دو کشور شکل دیگری پیدا کرد و بنیان‌های دیگری پایه ریزی شد و با وجود فراز و نشیب‌ها روابط دو کشور شکل خوبی پیدا کرد. البته در طول 4 سال گذشته و هرچه جلوتر آمدیم، به ویژه طی 2 سال اخیر همکاری‌های فیمابین دو کشور در ابعاد مختلف از جمله دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی افزایش یافته است، به گونه‌ای که شاهد تبادل هیأت‌های عالی رتبه زیاد در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و رایزنی هایی بین دو کشور در زمینه‌های مهم بوده‌ایم.

سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: برای مردم ایران و روسیه مشهود است که روابط شکل و ابعاد جدیدی پیدا کرده است؛ بخشی از مبانی این همکاری‌های ویژه، از تهدیدها و منافع مشترک پیش روی دو کشور نشات می‌گیرد.
سنایی در ادامه به تهدیدها و منافع مشترک ایران و روسیه پرداخت و گفت: مواد مخدر در منطقه ما که متاسفانه در طول 15 سال گذشته و بعد از حضور ناتو به جای آنکه کاهش یابد، تولید آن 40 برابر شده  یکی از تهدیدهای دو کشور است، همچنین تروریسم به منزله یک تهدید بزرگ است، البته تهدید جهانی است، ولی ایران و روسیه صادقانه با هم در مبارزه با آن همکاری کرده‌اند و به پیروزی‌هایی نیز دست یافته‌اند.
وی تصریح کرد: یکجانبه گرایی آمریکا منشأ بسیاری از بی ثباتی‌ها در جهان است. تحریم‌های غرب علیه ایران و روسیه و همچنین دکترین جدید اتمی آمریکا از جمله تهدیدهای مشترک دو کشور است. اما از منافع مشترکی که پیش روی دو کشور قرار دارد، می‌توان به ثبات منطقه‌ای در خاورمیانه و اوراسیا و همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی و تثبیت قیمت انرژی، ترانزیت کالا از طریق کریدور شمال – جنوب و همچنین همکاری ها در حوزه دریای خزر اشاره کرد.

سفیر ایران افزود: همچنین می توان به همکاری‌های دو کشور در عرصه بین المللی در زمینه های کمیسیون حقوق بشر، خلع سلاح، حفظ توافقات بین‌المللی به ویژه برجام، راهکارهای دو و چندجانبه، مکانیسم های چندجانبه حل و فصل مسائل منطقه ای و همکاری های دو کشور در جهان اسلام از جمله در سازمان همکاری اسلامی که ایران عضو و روسیه عضو ناظر آن است، اشاره کرد و از مجموعه این موارد می‌توان به عنوان حوزه های همکاری ایران و روسیه نام برد.

انتهای پیام/

نظر شما