شناسهٔ خبر: 24087873 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ۵۹۸ | لینک خبر

ان‌قُلتَ نماینده لیست امید و مشاور امنیتی رئیس جمهور به خودکشی متهم جاسوسی:

مطهری: لحظه خودکشی مشهود نیست!/ آشنا: نه جامعه‌شناسان دین خودکشی می‌کنند نه حامیان حیات‌وحش! / خانواده سید امامی خودکشی را تایید و درخواست کالبد شکافی ندادند

همزمان با اعلام خبر خودکشی یکی از متهمان جاسوسی، حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی و رئیس مرکز بررسی‌‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری که سابقه امنیتی طولانی‌مدتی دارد، در اقدامی عجیب و هماهنگ با ضدانقلاب، توئیت‌‌‌هایی منتشر کرد که در آنها خودکشی کاووس سیدامامی زیر سوال رفته است.

صاحب‌خبر -
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، اعلام خبر دستگیری چند فرد متهم به جاسوسی و بلافاصله خبر خودکشی یکی از این متهمان در زندان باعث شد حرف و حدیث‌‌های فراوانی درباره این ماجرا مطرح شود. به گزارش وطن‌امروز، باز هم همانند سابق چهره‌‌های اصلاح‌طلب و رسانه‌‌های معاند تلاش کردند ماجرای جاسوسی را انکار کرده و خودکشی یکی از متهمان به جاسوسی را نیز زیر سوال ببرند. در این راستا برخی دولتی‌ها نیز تلاش کردند جاسوسی و خودکشی را زیر سوال ببرند.  با این حال دیروز کارشناسان سازمان اطلاعات سپاه از تعدادی از نمایندگان مجلس دعوت کردند در جلسه‌ای از جزئیات اتهامات جاسوسی افراد دستگیرشده و نحوه خودکشی یکی از این متهمان باخبر شوند. جلسه‌ای که در آن نمایندگان مجلس ضمن اینکه در جریان برخی جزئیات جاسوسی افراد دستگیر شده قرار گرفتند؛ فیلم دوربین مداربسته اتاق بازداشت کاووس سیدامامی، یکی از متهمان، در هنگام خودکشی را نیز تماشا کردند.

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره این موضوع اطلاعات قابل تاملی مطرح کرده است. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از برگزاری جلسه‌ای با حضور نایب‌رئیس مجلس درباره مرگ کاووس سیدامامی در زندان اوین خبر داد. علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با خانه ملت، گفت: امروز صبح (دوشنبه ۲۳ بهمن‌ماه) فراتر از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، جلسه‌ای با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس با حضور نایب‌رئیس مجلس، آقای مطهری برگزار شد و فیلم وی در زندان اوین را مشاهده کردیم.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کاووس سیدامامی متاسفانه به هر دلیل شرایط زندان را نتوانسته تحمل کند، هرچند وی در سلول عادی نگهداری نشده است، در واقع کاووس سیدامامی با توجه به اینکه استاد دانشگاه بوده، در سلول مناسب نگهداری شده است. وی افزود: در این فیلم مشخص است که کاووس سیدامامی پیراهن خود را در آورده و برای خودکشی آماده می‌شود. خانواده وی نیز این اتفاق را پذیرفتند لذا درخواست کالبدشکافی هم نکرده‌اند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: خودکشی کاووس سیدامامی در زندان اوین در این جلسه که با حضور تعدادی از نمایندگان و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد نیز تایید شد.

سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به فیلم خودکشی سیدامامی، گفت: وی در فیلم تخت خود را به‌گونه‌ای با بالش و پتو آماده می‌کند که همه فکر کنند کسی روی تخت خوابیده است و مأموران وقتی اتاق وی را بررسی می‌کنند فکر می‌کنند وی در حال استراحت است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد:‌ در جلسه‌ای که هیات‌رئیسه با حضور نایب رئیس مجلس تشکیل داد همه به‌اتفاق خودکشی کاووس سیدامامی را در زندان تایید کردند. نقوی‌حسینی درباره عدم درخواست خانواده متوفی جهت کالبدشکافی گفت: مساله کاملاً روشن است، چرا که آقای سیدامامی پیراهن خود را به‌صورت حلقه آماده می‌کند و خودکشی را صورت می‌دهد و در فیلم همه‌چیز شفاف و گویا است. بنابراین عدم درخواست کالبدشکافی از سوی خانواده وی به دلیل شفاف و روشن بودن مساله است.

ان قُلتَ علی مطهری
علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس هم که در این جلسه حضور داشت، با مشاهده مدارک و اسناد خودکشی فرد متهم به جاسوسی ناگزیر شد به این موضوع یعنی خودکشی سیدامامی اذعان کند.
وی در این‌باره گفت: «‌در این جلسه فیلمی از داخل سلول آقای سیدامامی نشان دادند. در این فیلم لحظه خودکشی مشهود نیست اما حدود 8-7 دقیقه ایشان (سیدامامی) مشغول اقداماتی است که نشان می‌دهد احتمالا قصد خودکشی دارد. در اینجا کوتاهی اپراتور روشن است که متوجه این اتفاق نشده، در حالی که باید زودتر متوجه می‌شده و از این اتفاق جلوگیری می‌کرده است».

جزئیاتی از جاسوسی
16 روز قبل تعدادی از افراد که به‌عنوان فعال زیست محیطی فعالیت‌‌های گسترده‌ای در سطح ایران داشتند، توسط سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شدند. هفته گذشته خبر این دستگیری اعلام و گفته شد اتهام این افراد جاسوسی و انتقال اطلاعات به سرویس‌‌های امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی است. دادستان عمومی و انقلاب تهران دیروز با اشاره به بازداشت جاسوسانی که اخیرا در قالب پروژه‌‌های زیست محیطی وارد کشور شده بودند، اظهار داشت: این افراد گروهی بودند که حدود 15 روز پیش با رصد اطلاعاتی یکی از نهاد‌‌های امنیتی کشور شناسایی و بازداشت شدند.

عباس جعفری‌دولت‌آبادی در گفت‌وگو با شبکه اطلاع‌رسانی راه‌دانا، اضافه کرد: این افراد در پوشش پروژه‌‌های زیست محیطی به مناطق استراتژیک ما نزدیک شده و جمع‌آوری اطلاعات می‌کردند و به سرویس‌‌های اطلاعاتی خارجی بویژه موساد متصل بودند که اطلاعات زیادی از آنها به دست آمده که بتدریج درباره آن توضیح خواهیم داد.

حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاه انقلاب نیز روز گذشته درباره دستگیری چند نفر مرتبط با یک پرونده جاسوسی، بیان کرد: پرونده افراد دستگیرشده فعلا در دادسرای امنیت مطرح است. وی افزود: پرونده این افراد پس از رسیدگی در دادسرای امنیت به دادگاه انقلاب ارسال می‌شود، البته تاکنون پرونده‌ای به دست ما نرسیده است. غضنفرآبادی از تعداد این افراد اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: اتهامات این افراد، جاسوسی است.

آشنا با جاسوس‌ها چه رابطه‌ای دارد؟
همزمان با اعلام خبر خودکشی یکی از متهمان جاسوسی، حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی و رئیس مرکز بررسی‌‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری که سابقه امنیتی طولانی‌مدتی دارد، در اقدامی عجیب و هماهنگ با ضدانقلاب، توئیت‌‌‌هایی منتشر کرد که در آنها خودکشی کاووس سیدامامی زیر سوال رفته است. آشنا در یکی از توئیت‌‌های خود نوشت: «نه جامعه‌شناسان دین خودکشی می‌کنند نه حامیان حیات‌وحش».

او پس از آنکه تلاش کرد خودکشی کاووس سیدامامی را دروغ‌پردازی جلوه دهد، در یک توئیت دیگری سعی کرد دستگاه قضا و سازمان اطلاعات سپاه را متهم کند. آشنا در این‌باره در توئیتی نوشت: «قاضی‌ها، دادستان‌ها، ضابط‌ها، بازپرس‌ها و بازجوها نه معصومند، نه بی‌خطا و نه خالی از حب و بغض. همانگونه که نظارت بر قوه مجریه ضروری است، اعمال نظارت بر رفتار با متهمان و محکومان هم ضروری است. مصیبت یک مرتضوی برای یک کشور کافی بود؛ او را تکثیر نکنیم».

اقدام عجیب آشنا برای دروغ جلوه دادن جاسوسی کاوس سیدامامی و خودکشی این متهم به جاسوسی، در حالی است که ماجرای وی و جاسوس‌ها خردادماه امسال نیز مورد توجه قرار گرفت. خردادماه امسال وزارت اطلاعات یکی از افراد شاغل در دفتر حسام‌الدین آشنا را به اتهام جاسوسی دستگیر کرد. حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه‌قضائیه نیز دستگیری این متهم به جاسوسی در دفتر آشنا را تایید کرده بود.  به هر حال اگرچه برخی معتقدند رفتار آشنا در زیر سوال بردن خودکشی یک جاسوس اقدامی بچگانه و ناشی از بی‌اطلاعی بوده است اما با توجه به سابقه طولانی‌مدت فعالیت او در وزارت اطلاعات، به نظر می‌رسد باید نسبت به تحرکات مشکوک این فرد توجه و تمرکز ویژه‌ای شود.

نظر شما