شناسهٔ خبر: 24025713 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

نگاه

صاحب‌خبر -

تاثیر برخی مواد غذایی بر گسترش سرطان

متخصصان دانشگاه کمبریج در یک مطالعه جدید تاکید کردند شواهد بیش از پیش نشان می‌دهد نوع غذایی که می‌خوریم می‌تواند بر رشد سلول‌های سرطانی و گسترش آنها در بدن تاثیرگذار باشد. به گزارش ایسنا، مطالعه‌ای روی حیوانات که در نشریه«نیچر» منتشر شده نشان داد تومورهای سرطان پستان در غیاب یک ماده غذایی به نام «آسپاراژین» به تقلا می‌افتند. این ماده در گیاه «مارچوبه»، همچنین گوشت مرغ، محصولات دریایی و غذاهای زیاد دیگری وجود دارد. پزشکان و دانشمندان علوم پزشکی امیدوارند در آینده از «اعتیاد» سلول‌های سرطانی به مواد خاص غذایی برای مقابله با آنها استفاده کنند. «آسپاراژین» یک نوع اسید آمینه است که از مصالح اولیه ساخت پروتئین‌ها هستند. این ماده نام خود را از گیاه «آسپاراگوس» (مارچوبه) می‌گیرد. 
به گزارش بی‌بی‌سی، این مطالعه توسط موسسه تحقیقات سرطان انگلیس در کمبریج بر موش‌های مبتلا به سرطان پیشرفته پستان انجام شد. با گسترش سلول‌های سرطانی در بدن، موش‌ها معمولا ظرف دو هفته می‌میرند اما وقتی موش‌ها چه از طریق رژیم چه با دادن قرص از آسپاراژین محروم شدند، سلول‌های سرطانی به تقلا افتادند. پروفسور گرگ هانون گفت: تغییری که مشاهده کردیم واقعا شدید بود و پیدا کردن سلول‌های سرطانی دشوار شد. سال گذشته نیز نتایج آزمایشاتی در دانشگاه گلاسکو نشان دادند که قطع دو اسید آمینه «سرین» و «گلیسین» رشد سرطان لنفوم و روده را کم می‌کند. پروفسور هانون تاکید کرد: ما شاهد شواهد بیشتر و بیشتری هستیم که بعضی سرطان‌ها به ترکیبات موجود در رژیم غذایی ما معتاد هستند. وی افزود: امیدواریم در آینده با تغییر رژیم بیمار یا استفاده از داروهایی که دسترسی سلول‌های سرطانی به مواد غذایی را کنترل می‌کند به نتایج بهتر درمان دست پیدا کنیم. تومور در مرحله اولیه به ندرت مرگبار است. سرطان وقتی مهلک می‌شود که در بدن منتشر شود یا به اصطلاح متاستاز دهد. سلول سرطانی برای آنکه منتشر شود ابتدا باید تغییرات گسترده ای را پشت سر بگذارد و محققان می‌گویند برای همین تغییرات است که به آسپاراژین نیاز دارد. با این حال این نتایج هنوز در انسان تایید نشده و به هر شکل پرهیز از آسپاراژین در رژیم روزانه خیلی سخت است. دلیت مورگان مدیر گروه «سرطان پستان حالا» گفته که بیماران نباید با تکیه بر این مطالعه خود را در معرض رژیم‌های سخت قرار دهند. او یادآور شد: ما توصیه نمی‌کنیم که بیماران بدون مشورت با پزشک یک گروه غذایی خاص را کاملا از رژیم خود حذف کنند و همچنین همه بیماران را تشویق می‌کنیم یک رژیم غذایی سالم و متنوع را دنبال نمایند.

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی 
زنان و مردان

تحقیقات جدید حاکی از آن است که مصرف مُسکن‌ها علاوه بر بهبود سردرد بر احساس غم و اندوه نیز تاثیرگذار است. به گزارش ایسنا، در آزمایشی که توسط متخصصان دانشگاه کالیفرنیا صورت گرفت مشخص شد زنانی که از مُسکن‌های غیرنسخه‌ای مانند ایبوپروفن و استامینوفن مصرف کرده‌اند نسبت به زنانی که دارونما دریافت کردند از تجربیات دردناک عاطفی، آسیب کمتری دیده‌اند. این در حالی است که همین آزمایش بر مردان نتیجه عکس داشت به طوری که معلوم شد مصرف مُسکن توسط مردان،‌ احساسات آنها را تشدید می‌کند. 
طبق این مطالعه، مسکن‌های رایج احتمالا چگونگی پردازش اطلاعات و تجربه آسیب‌های احساسی را در افراد تحت تاثیر قرار می‌دهد. پزشکان با بررسی مطالعات گذشته دریافته‌اند احتمال دارد مسکن‌های غیرنسخه‌ای بر میزان حساسیت نسبت به تجربیات دردناک احساسی تاثیر بگذارند. به علاوه متخصصان کشف کرده‌اند که مسکن‌ها می‌توانند توانایی ما در پردازش اطلاعات را تغییر دهند چراکه افرادی که این مسکن‌ها را دریافت کرده بودند در انجام یک بازی دچار اشتباهات بیشتری می‌شدند. طبق این مطالعه، همچنین عوامل دیگری مانند واکنش افراد به موضوعات عاطفی و احساس مالکیت آنها در اثر مصرف این مسکن‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد. به گزارش تلگراف، این یافته‌ها در مجله Policy Insights از علوم رفتاری و مغز منتشر شده است. 

خطر در کمین لوازم آرایشی و مصرف‌کنندگانش!

به طور حتم با عدم کنترل مبادی رسمی و با تصویب افزایش ۱۰ درصدی عوارض گمرکی واردات لوازم آرایشی، شاهد افزایش قاچاق و تاثیر منفی آن بر تولید داخل در این بخش خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، در هفته جاری، مجلس مصوبه‌ای داشته که بر اساس آن ۱۰ درصد به عوارض گمرکی واردات لوازم آرایشی اضافه می‌شود؛ مصوبه‌ای که در ادامه رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ در دستور کار قرار گرفت و بر اساس این مصوبه الحاقی به تبصره ۱۰ لایحه بودجه سال آینده ۱۰ درصد به عوارض گمرکی اعم از سود بازرگانی برای واردات لوازم آرایشی اضافه می‌شود.
در همین راستا بختیار علم‌بیگی - رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های شوینده، آرایشی و بهداشتی- در مورد تصمیم اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر اضافه شدن ۱۰ درصدی عوارض گمرکی واردات لوازم آرایشی و تاثیر آن بر تولید داخل به ایسنا گفت: به طور حتم تولیدکنندگان موافق افزایش گمرکی لوازم آرایشی نیستند، چرا که به موجب آن شاهد افزایش قاچاق و تاثیرات منفی در این بخش خواهیم بود.
وی ادامه داد: اگر قصد حمایت از تولید داخل وجود دارد باید منطقی باشد و با چنین راهکارهایی شاهد اثرگذاری نخواهیم بود. ما معتقدیم اگر قصد حمایت از تولید داخلی لوازم آرایشی در دستور کار قرار گرفته، باید با رعایت قیمت‌گذاری کنترل تولید داخلی و خارجی و نیز واردات از مبادی رسمی باشد و تنها با افزایش عوارض واردات نمی‌توانیم اوضاع را بهبود بخشیم.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های شوینده، آرایشی و بهداشتی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان لوازم آرایشی از افزایش ۱۰ درصدی عوارض گمرکی واردات لوازم آرایشی استقبال نمی‌کنند، گفت: به طور حتم ما مخالف چنین تصمیمی هستیم اما به هر حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی آن را مصوب کرده‌اند. امیدواریم این اقدام در راستای افزایش قاچاق نباشد و مسئولان بتوانند ورود لوازم آرایشی قاچاق را به داخل کشور از مبادی رسمی در دستور کار قرار دهند.
 

برچسب‌ها:

نظر شما