شناسهٔ خبر: 23684070 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

کاهش ماده آلی خاک با سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی بابلسر گفت: با سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی ماده آلی خاک کاهش می‌یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا حسن رزاقی با اشاره به اینکه کشاورزان بقایای محصولات خود را نسوزانند، اظهار کرد: از کشاورزان بویژه کلزاکاران درخواست میشود علاوه بر خودداری از سوزاندن بقایای محصول، نسبت به افزودن بقایای گیاهی به خاک به همراه کود اوره با استفاده از ادوات مناسب خاک ورزی حفاظتی اقدام کنند.وی با بیان اینکه بقایای گیاهان، جانوران و موجودات زنده ریز موجود در خاک ماده آلی گفته میشود، تصریح کرد: ماده آلی برای حاصلخیزی خاک در کشاورزی بسیار دارای اهمیت است.

مدیر جهاد کشاورزی بابلسر با اشاره به اینکه خاکی که دارای ماده آلی باشد ساختمان مناسب و تهویه خوبی دارد، گفت: افزایش قدرت جذب آب و عناصر غذایی، کاهش فرسایش خاک، بهبود رشد ریشه و غیره از فواید ماده آلی در خاک کشاورزی است.رزاقی با بیان اینکه با سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی ماده آلی در خاک کاهش مییابد، گفت: استفاده از کود سبز و کودهای آلی مانند ورمی کمپوست، اسید هیومیک و کودهای دامی پوسیده موجب افزایش ماده آلی و حاصلخیزی خاک کشاورزی میشود.

برچسب‌ها:

نظر شما