شناسهٔ خبر: 23682969 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

تیتر امشب/ رونق بازار مسکن پیش زمینه رونق در کل اقتصاد کشور

کارشناسان مسکن و تحلیگران اقتصادی معتقدند که رشد معاملات نشان دهنده شکل گیری رونق در بازار مسکن است و ایجاد رونق در بازاز مسکن بعنوان بازار پیشران می تواند این رونق را در کل اقتصاد کشور رقم بزند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
ایرج رهبر رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان گفت: بعد از چندسال رکود در بازار مسکن انتظار هم این بود که رونق داشته باشیم. برای رونق در بازار مسکن باید قدرت خرید مردم تقویت شود.
رئیس کانون انبوه سازان گفت: تسهیلات بانکی صندوق یکم و تسهیلات بافت های فرسوده و تسهیلات بانک مسکن در جهت تقویت قدرت خرید مردم متوسط به پایین بوده است.
مشکل اصلی برای شهرهای بزرگ و کلان شهرها بود که قیمت مسکن بالا بود و قدرت خرید پایین و مسکن وارد رکود شده بود اما در حال حاضر رونق در بازار مسکن دیده می شود که این را باید به فال نیک گرفت تا رونق در بازار مسکن متوقف نشود.
تیتر امشب/ رونق بازار مسکن پیش زمینه رونق در کل اقتصاد کشور 
 او افزود: سعی دولت باید بر این باشد که دنبال رونق را بگیرد و اشکال و ایرادات را برطرف کند. نگرانی ما این است که این رشد قیمت به سمت رشد تورمی نرود.
رهبر افزود: رشد قیمت و رونق بازار مسکن قابلیت برنامه ریزی دارد که دولت با ابزارهایی که در دست دارد در مناطق کمتر توسعه یافته می تواند تمهیداتی ایجاد کند تا بازار مسکن به ثبات برسد.
او افزود: برای کاهش هزینه های ساخت مسکن سازندگان می توانند از تکنولوژی های جدید استفاده کنند تا قیمت ها کاهش یابد و دولت نیز می تواند با کاهش مالیات و عوارض شهرداری به رونق کمک کند. مجلس هم در این زمینه تاکید در بافت های فرسوده دارد اما در مجموع باید مدیریت دولت به گونه ای باشد که مسکن به سمت سوداگری و سرمایه ای نرود.
رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان درادامه افزود: بهتر است تسهیلات در بخش تولید و عرضه مسکن باشد. برخی معتقدند باید رونق در بخش خرید باشد اما بهتر است رونق در دو بخش تولید و خرید همزمان باشد که با مدیریت درست می تواند در کاهش هزینه ها موثر باشد.
او گفت: قانون پیش فروش مسکن که در سال 89 مصوب شد، اشکالاتی داشت که مجلس می تواند در جهت رفع این مشکلات کمک کند. در این قانون اشاره شده اگر بخشی از ملک در رهن بانک باشد نمی توان تسهیلات داد که این از جمله اشکالات در بخش فروش و واگذاری مسکن است. قانونگذار باید این مسائل را ببیند تا تولید کنند بتواند راحت تر واحدها را  در اختیار خریداران قرار دهد.  
 
مهدی روانشادنیا کارشناس بازار مسکن گفت: رفتار بازار نشان می دهد که با افزایش معاملات رونق در بخش تقاضا ایجاد و عرضه نیز برای سرمایه گذاران تحریک می شود که این موج از تهران و از آذرماه آغاز و در نهایت به کل کشور تسری می یابد. او گفت: قیمت ملک 15 درصد از آذر تا کنون افزایش یافته است.
تیتر امشب/ رونق بازار مسکن پیش زمینه رونق در کل اقتصاد کشور 
روانشادنیا افزود: ایران امروز 80 میلیون نفر جمعیت دارد، در ابتدای انقلاب تراکم خانوار در کشور 1.27 بود که در حال حاضر این میزان به 1.06 تراکم کاهش یافته است این درحالیست که در حال حاضر ما حدودا 24 میلیون خانوار و بیش از  25 میلیون واحد ساخته شده در کل کشور داریم.
این کارشناس بازار مسکن افزود: در گذشته افزایش قیمت مسکن در شمال شهر زیاد بود در حالی که امسال تنها در منطقه 5 شاهد 24 درصد افزایش قیمت ها هستیم.
او گفت: رونق های گذشته همراه با افزایش قیمت ها بود که متاثر از سوداگری بوده که اصولا مطلوب نبوده است اما رونق کنونی از جانب مصرف کنندگان است که مطلوب است.
روانشادنیا افزود: تسهیلات امروز هیچ ربطی به متراژ خانه ندارد، در دنیا تا 80 درصد از ارزش ملک را تسهیلات می دهند که متاسفانه در ایران برعکس است.
او افزود: در شهرهای زیارتی مسئله ای داریم تحت عنوان خانه دوم که بعضا هزینه نگهداری این خانه های خالی زیاد است زیرا استفاده چندانی از آنها نمی شود، می توان از مالکیت زمانی برای بهره وری از این املاک استفاده کرد.
او گفت: دوره توجه به واحدهای لوکس در کشور به پایان رسیده زیرا کسانی این واحدهای را می خرند که عمدتا به تسهیلات حمایتی احتیاجی ندارند.
روانشادنیا افزود: زمان صدور پروانه ساخت و پایان کار در کشور ما بالاست که نتیجه آن رشد هزینه ساخت و گرانی مسکن در کشور است.
او گفت: تسهیلات باید از بخش تقاضا به عرضه اختصاص یابد آن هم تقاضای واقعی زیرا در غیر این صورت این تسهیلات نمی تواند چندان مفید باشد.
این کارشناس بازار مسکن گفت: آینده بازار مسکن با توجه به نرخ تورم نشان دهنده تقاضای جدید مصرف در جامعه است که نسبت به قیمت ها حساس اند و یک محدودیت جدی ایجاد می کند لذا جهش قیمت در این بازار جدید بی معناست، بازار مسکن باید به تولیدکنندگان مسکن واگذار شود زیرا مالیات می دهند و به اقتصاد کمک می کند و در نهایت کاری استاندارد تحویل می دهند و در دوره رکود از بازار خارج نمی شوند و همیشه در بازار حضور جدی دارند.
او گفت: ما نباید یک سونامی قیمت ایجاد کنیم در غیراین صورت افراد متخصص از بازار رفته و سوداگران جای آنها را می گیرند.  
 
حسام عقبایی رئیس کمیسیون تخصصی مشاوران املاک نیز در ارتباط تلفنی گفت: رونق در بازار مسکن در تهران و کلانشهرها مشاهده می شود. در تهران در آذرماه بیش از 15 هزار قرارداد خرید و فروش ثبت شده است که این آمار در دی ماه به بیش از 21 هزار قرارداد رسیده است؛ در مهرماه 96 در کشور بیش از 46 هزار قرارداد مسکن داشته ایم که این رقم در دی ماه در کل کشور به بیش از 61 هزار قرارداد رسیده که این نشان دهنده سیر صعودی خرید و فروش و رونق در معاملات مسکن است.
عقبایی با بیان اینکه رشد قیمت مسکن در کشور به طور متوسط از مهرماه تا دی ماه 96 حدود 14 درصد بوده، گفت: این روند تا پایان بهار 97 ادامه خواهد داشت اما بیش از این را پیش بینی نمی کنیم.
  تیتر امشب/ رونق بازار مسکن پیش زمینه رونق در کل اقتصاد کشور
حسام عقبایی در ادامه گفت: یکی از اصلی ترین اقدامات دولت اصلاح ساختار پولی و بانکی کشور است و تا زمانی که اصلاحات اساسی صورت نگیرد رونق کند می شود. کاهش سود بانکی توانست رونقی در بازار مسکن داشته باشد، دادن تسهیلات به سازنده و حرکت به سمت تولید نیز بسیار مهم است اما باید این تسهیلات به انبوه سازان واقعی داده شود.
 در چندسال اخیر خیلی از دهک ها از تسهیلات جا مانده اند و دهک هایی که حقوق کمتر از دو میلیون دارند باید بیشتر مورد توجه دولت باشند تا بین عرضه و تقاضا توازن برقرار شود. توجه به مسکن استیجاری و حرکت عملیاتی برای استارت زدن این کار برای گام به گام خانه دار شدن می تواند مورد توجه قرار گیرد.
 
رئیس کمیسیون تخصصی مشاوران املاک در ادامه افزود: متاسفانه در حال حاضر توازنی بین عرضه و تقاضا وجود ندارد. علی رغم اینکه بحث از خانه ههای خال می شودو برخی عقیده دارند بیش از 650 هزار واحد مسکونی در تهران و نزدیک به یک میلیون و پانصد هزار واحد مسکونی خالی در سطح کشور وجود دارد نمی توانند مورد استفاده دهک های متوسط و توده مردم باشند. حداقل زمان برای رسیدن به توازن در این زمینه بیش از ده سال است. بنابراین تقویت تولید، مدیریت در حوزه زمین، قوانین بازدارنده مثل قانون پیش فروش ساختمان در شهرهای بزرگ که می تواند فرصتی برای مردم باشد موتور محرکه رونق به بازار مسکن وخرید و فروش مسکن می باشد.
 

نظر شما