شناسهٔ خبر: 23682046 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

سیاست های ترامپ تفاوتی با سیاست های اوباما ندارد

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همان سیاست ها و شیوه های باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا را در پیش گرفته است.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / یکی از روزنامه های مصری با بررسی عملکرد یکساله رئیس جمهور آمریکا از سردرگمی سیاستهای وی در غرب آسیا خبر داد و نوشت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همان سیاست ها و شیوه های باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا را در پیش گرفته است.

به نوشته الاهرام خاورمیانه [غرب آسیا] قبل از هر منطقه دیگری در جهان در سال 2018 در معرض خطرات سیاست خارجی آمریکا قرار دارد که طرح ها و موازنه های های داخلی را به جریان انداخت. اگر شما ملاحظه کنید متوجه سردرگمی و نبود چشم انداز راهبردی آمریکا در خاورمیانه[غرب آسیا] خواهید شد زیرا همانطور که مسئولان سابق آمریکا وکارشناسان در امور خاورمیانه می گویند نوعی سردرگمی ونبود چشم انداز در راهبرد آمریکا در منطقه وجود دارد.
پیش بینی روند اوضاع در خاورمیانه[غرب آسیا] در سال 2018 کار سهل و ساده ای نیست زیرا دولت ترامپ دو روش متناقض را در پیش گرفته است و آن دو روش را در کنار یکدیگر با هم پیش می برد. این دو روش «احتیاط شدید» و«جسارت شدید» در مسائل منطقه است.
«آرون دیوید میلر» مشاور امور خاورمیانه در دو دولت باراک اوباما وبیل کلینتون روسای جمهور پیشین آمریکا در این باره در مصاحبه ای با روزنامه الاهرام گفت:« سیاست خارجی ترامپ تمام خطوط را با دولت باراک اوباما قطع نکرده است بلکه ترامپ سیاست هایی را در پیش گرفته است که اوباما نیز در دوره ریاست جمهوری اش از آنها استفاده می کرد.
«میلر» این سیاست ها را در سه بند خلاصه کرده است نخست:ادامه راهبرد آمریکا علیه (گروه وهابی - صهیونیستی) داعش در سوریه و عراق
میلر در این باره معتقد است :«ترامپ تصمیم دارد برنامه ها و طرح های خود را به همان شیوه راهبرد اوباما ادامه دهد یعنی مانع تسلط گروه (وهابی - صهیونیستی) داعش بر سرزمینهایی تحت کنترل ، بشود. دولت ترامپ قصد دارد این راهبرد را تقویت کند و بیشتر در این ماجرا ورود کند که نتایج ورودش در این طرح با بیرون راندن داعش از پایگاهش در موصل عراق و پایتخت فرضی اش در شهر الرقه سوریه در پایان سال 2017 به خوبی روشن و آشکار است اما محاصره عملی گروه (وهابی - صهیونیستی) داعش به معنای پایان یافتن خطر این سازمان ایدئولوژیک یا قدرتش برای در خدمت گرفتن افراد بیشتر نیست زیرا شبکه القاعده و گروههای تحت امر آنها مناطق زیادی را در شمال سوریه به کنترل خود در آوردند و اکنون بر حدود 2 میلیون سوری حکومت می کنند. این گروهها از طریق هسته های خود در جهان فعال هستند و این یک خطر امنیتی جهانی و چالشی در برابر دولت ترامپ در سال 2018 محسوب می شود.
دوم: پرونده دومی که ترامپ تاکنون همان شیوه اوباما را در پیش گرفته است حفظ توافق هسته ای با ایران است.
میلر می گوید:« ترامپ در تبلیغات انتخاباتی اش چندین بار تهدید کرد که این توافق را پاره می کند اما در نخستین سال حضورش در کاخ سفید از سوی مشاوران و اعضای کابینه اش به ویژه جیم ماتیس وزیر دفاع ورکس تیلرسون وزیر خارجه اش محاصره شد زیرا آنها معتقدند خطرات کناره گیری واشنگتن از توافق هسته ای با ایران وخروج از این توافق این بهانه را به تهران می دهد که با سرعت بیشتری به بلندپروازیهای هسته ای خود ادامه دهد و این امر باعث می شود آمریکا درخصوص این پرونده مهم از لحاظ بین المللی در انزوا قرار گیرد».

سوم: ترامپ به همان شیوه اوباما تمایلی به سرمایه گذاری منابع، نیرو و پول در هیچگونه ماجراجویی خارجی به ویژه خاورمیانه [غرب آسیا] ندارد. میلر می گوید:«دولت ترامپ نیت وقصدی برای تغییر دادن این روش یا حتی تمایلی برای ایفای نقش فعال و ایجاد نظام سیاسی عربی ندارد زیرا ترامپ با اصل بازسازی کشورها وملت ها مخالف است». به عنوان مثال در پرونده سوریه، ترامپ سال 2017 همان شیوه و روش باراک اوباما را برگزید و پس از حمله شیمیایی به شهر «خان شیخون» واقع در شمال سوریه در آوریل گذشته، حملات محدودی به پایگاه های نظامی سوریه انجام داد . در واقع این همان واکنشی بود که اوباما بدون ایجاد تنش یا ورود بیشتر به خاک سوریه در پیش گرفته بود.
این منبع در پایان نوشت:امروز یکسال از مراسم تحلیف دونالد ترامپ چهل وپنجمین رئیس جمهور آمریکا می گذرد.
وی در طول دوازده ماه گذشته علاوه بر تصمیمات شوک آور، توئییت ها وتفسیرهای جنجال برانگیزش با رفتارهای «غیر عادی» و«نادرست در ریاست جمهوری اش» در صدر اخبار جهان قرار گرفت.
ترامپ یک سری تصمیماتی اتخاذ کرد و قطعنامه هایی به امضا رساند که جهان اسلام ،هم پیمانان اروپایی وهمسایگانش را در کشورهای آمریکای لاتین به خشم آورد. او سیاست سردرگمی را در قبال سوریه در پیش گرفت وروابطش نیز با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نوسان دارد و همچنین در داخل کشورش بسیاری از مشاوران و طرفدارانش را از دست داد. / صداوسیما

برچسب‌ها:

نظر شما