شناسهٔ خبر: 23661666 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اطلاعیه ‎روابط عمومی وزارت خارجه در انتقاد از یکی از برنامه های صداوسیما در دومین سالگرد برجام

‎‎روابط عمومی وزارت امور خارجه در اطلاعیه ای، سخنان میهمان یکی از برنامه های شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی را در دومین سالگرد توافق هسته ای، بی اساس خواند.

صاحب‌خبر -
اطلاعیه ‎روابط عمومی وزارت خارجه در انتقاد از یکی از برنامه های صداوسیما در دومین سالگرد برجامبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه، روابط عمومی این وزارتخانه در این اطلاعیه با این ادعا که متن برجام دقیقا همان چیزی است که ۱۴ ماه قبل از امضا شدن توسط یک موسسه امریکایی نوشته شده بوده و امریکایی ها فقط دیکته گفته اند، نوشت: ‎زمان این تردستی های ژورنالیستی مدت هاست که گذشته و مردم ما فریب این صحنه سازی های سیاسی توسط تازه از راه رسیدگان ناشی و کم اطلاع را نخواهند خورد. اما جالب است که دو سال پس از اجرایی شدن برجام هنوز عده ای دست از عقده گشایی برنداشته و با استفاده از فرصتی که متأسفانه رسانه ملی سخاوتمندانه در اختیارشان قرار می دهد، بی محابا به ملت شریف ایران و همه ارکان نظام، که از جزء به جزء مذاکرات و دشواری های آن آگاهی داشته و دارند توهین کرده، و از آن مهم تر عزت و استقلال کشور را ملعبه اغراض سیاسی و جناحی خود قرار می دهند.
‎در ادامه اطلاعیه آمده است: در مورد این ادعای مضحک پیش از این مفصلا توضیح داده شده است. برجام محصول ۲۸ ماه مذاکره فرزندان "امین، غیور، شجاع و متدین " همین مردم است و اینکه در میانه راه یک مؤسسه مطالعاتی پیشنهادهایی را برای پایین آمدن مذاکره کنندگان امریکایی از مواضع خود مطرح نماید و آنها هم قبول نمایند، اتفاقا نقطه قوت مذاکره کنندگان ایرانی است. اینکه طرف امریکایی از همه خواسته های اصلی خود برای «غنی سازی صفر»، «عدم وجود رآکتور آب سنگین»، «تعطیلی فردو» و ... کوتاه آمده و مجبور شود پرونده اتهامی جعلی خود علیه ایران (پی.ام.دی) را به طور کامل کنار بگذارد، قطعنامه های گذشته شورای امنیت را لغو کرده و در قطعنامه جدید به غنی سازی در ایران رسمیت بخشد، به خوبی نشان می دهد این اراده مردم بزرگ ایران بوده است که بر امریکا تحمیل شده است. برجام همان توافقی است که باراک اوباما رئیس جمهور سابق امریکا زمانی که نهایتا به آن تن داد گفت اگر می توانست اجازه نمی داد حتی یک پیچ و مهره از تأسیسات هسته ای ایران باقی بماند، و یا رئیس جمهور فعلی امریکا آن را بدترین و ننگین ترین توافق در طول حیات سیاسی امریکا خواند و گفت اگر او بود هرگز به چنین توافقی که باعث تحقیر این ابرقدرت در جهان شده است، تن نمی داد.
‎اطلاعیه روابط عمومی وزارت امور خارجه می افزاید: چه دلیلی دارد برخی که داعیه ضدامریکایی بودن آنها گوش فلک را کر کرده است، برعکس اصرار دارند به مردم ایران ثابت نمایند که امریکا قادر به شکست نظام جمهوری اسلامی در مذاکرات شده است؟ چرا بر خلاف آنچه امام راحل ما بحق فرمود که «امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند»، این آقایان تلاش دارند اثبات نمایند که اتفاقا امریکا هر کاری خواسته با مردم ایران چه در تحریم ها و چه در مذاکرات کرده است؟ چه برنامه هایی پشت پرده وجود دارد آنهایی که شعارهای ضدامریکایی آنها از همه بلندتر است، اصرار دارند امید و اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی را از بین ببرند و امریکا را در ذهن مردم قدرتمند جلوه دهند؟ چنین تلاشی با خواست و اراده صهیونیست ها، جنگ طلبان امریکا و برخی مرتجعین منطقه چه تفاوتی دارد؟
‎روابط عمومی وزارت امور خارجه در ادامه خاطرنشان کرده است: سؤال از مسئولان ارشد رسانه ملی آن است که در هنگامه ای که استحکام درونی برجام و پشتوانه حقوقی و بین المللی آن، موجب صفبندی جامعه جهانی در کنار جمهوری اسلامی و در مقابل امریکایی ها شده و آنها را در معرض انزوای سیاسی بی سابقه ای در جهان و حتی نزد متحدین سنتی خود قرار داده است، پخش چنین دیدگاه های متوهمانه و یا مصاحبه های سخیفِ ساختگی علیه برجام، که نتیجه آنها جز تحقیر ملت رشید ایران و زیر سؤال بردن حیثیت ملی و استقلال کشور نیست، چه سودی دارد؟ و آیا چنین همنوایی با دشمنان قسم خورده این مرز و بوم جای شگفتی ندارد؟
‎روابط عمومی وزارت امور خارجه در پایان با ابراز تاسف از تداوم چنین رویکردی در برخی از رسانه ها، تاکید کرده است که قصد پیگیری حقوقی این قبیل دروغ ها و تهمت ها را ندارد اما مرتکبین را به جدّ به ترجیح منافع ملی بر منافع کوچک جناحی توصیه می نماید. البته مسئولیت نهاهای ذی ربط نسبت به تشویش اذهان عمومی ارتباطی به پیگیری حقوقی وزارت امور خارجه ندارد.

مناظره در نقد برجام میان آقایان مهدی رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق و سیدیاسر جبرائیلی، کارشناس اقتصادی سیاسی به مناسبت دومین سالگرد توافق هسته ای، چهارشنبه شب 27 دی در برنامه ثریا از شبکه یک سیما برگزار شد.
در بخشی از این مناظره مدیرمسئول روزنامه شرق به عنوان مدافع توافق هسته ای اظهار داشت: مهم ترین سوالی که وجود دارد این است که چرا برجام؟ از سال ۸۲ تا ۹۲، حدود ۱۰ سال مذاکره داشتیم و بی نتیجه ماند، در دوران احمدی نژاد امریکا سعی کرد یک اجماع جهانی ایجاد کند و برنامه هسته‌ای تعلیق شد و از لحاظ اقتصادی تحریم شدیم و دلار به حدود ۳۵۰۰ تومان رسید.
مهدی رحمانیان افزود : البته در آن دوران از لحاظ هسته‌ای پیشرفت‌های خوبی داشتیم و اگر تا دو سال دیگر تحریم‌ها را تحمل می‌کردیم به بمب هسته‌ای دست می یافتیم و البته ما از نظر فتوای رهبر انقلاب به دنبال بمب اتمی نبودیم.
وقتی وارد برجام شدیم، پرونده هسته‌ای ما از شورای امنیت ملی به وزارت خارجه سپرده شد و پیامش این بود که این موضوع سیاسی است.
در این مناظره سیدیاسر جبرائیلی نیز به عنوان منتقد برجام در بخشی از اظهاراتش گفت: معتقدیم برجام دستاورد‌های زیادی دارد و تجارب زیادی برای ما به وجود آمد. حدود ۳۰ سال است که برخی درخواست برای مذاکره با امریکا داشتند. رهبر انقلاب فرمودند من به مذاکرات با امریکا خوشبین نیستم اما برای اینکه تجربه بشود بروید و مذاکره کنید.
این کارشناس اقتصاد سیاسی تصریح کرد: سیاسی‌کاری سم است، فقط آقای روحانی سیاسی کاری نکرد بلکه آقای ظریف هم رفتند و در شورای روابط خارجی امریکا گفتند که ما برای اینکه در داخل رأی بیاوریم باید این توافق را انجام بدهیم.
امریکایی‌ها چرا باید به یک طیف سیاسی در داخل امید داشته باشند و آن طیف از این امید باخبر باشند و به امریکایی ها بگویند با ما یک توافق بکنید و این امید آخرش بشود برجام.
پرونده هسته ای از شورای عالی امنیت ملی گرفته شد و به اداره خلع سلاح وزارت خارجه سپرده شد این یعنی ما اتهامات دشمن را پذیرفتیم.

نظر شما