یافتههای جدید نشان میدهد افراد مبتلا به سرطان سینه که تحت درمان هستند بهتر است از مصرف انواع نان، سویا و طیفی از غلات مصرفی رایج پرهیز نمایند؛ چراکه میتوانند تاثیر معکوس داشته باشند. تحقیقات نشان میدهد این مواد خوراکی حاوی ترکیبات شبهاستروژن موسوم به زنواستروژنها هستند و قرارگیری در معرض آنها ممکن است به شکل قابل توجهی موجب کاهش تاثیر و کارآمدی درمانهای ضداستروژن برای سرطان شود. گری سیزوداک، سرپرست تیم تحقیق از موسسه تحقیقاتی اسکریپز آمریکا میگوید: «بیماران مبتلا به سرطان سینه که palbociclib/letrozole مصرف میکنند باید قرارگیری در معرض مواد خوراکی که حاوی زنواستروژن هستند را محدود کنند.» محققان از تکنولوژی متابولومیکی پیشرفته برای آنالیز تاثیرات palbociclib/letrozole بر سلولهای سرطان سینه استفاده کردند. آنها نگران این مسئله بودند که زنواستروژنهای موجود در ذرت، جو، گندم، سایر غلات و سویا موجب تقویت رشد سرطانهای توسعهیافته با استروژن میشوند و ممکن است تاثیر داروهای آنتی استروژن نظیر letrozole را متوقف سازد.
MedicalXpress
مواد خوراکی ممنوعـه برای بیماران مبتـلا به سرطـان سینـه
صاحبخبر -
نظر شما