شناسهٔ خبر: 23597467 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

صعود اغلب بازارهای آسیایی و رکوردشکنی‌های بورس هنگ کنگ

اکثر بازارهای آسیایی روز سه شنبه به روند صعودی خود ادامه دادند و در میان آنها بورس هنگ کنگ حرکت خود برای رکوردشکنی دوباره را ازسرگرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا به نقل از فرانس ۲۴، در حالی که بورس‌های وال استریت به خاطر تعطیلات فعالیتی نداشتند، فشار تقاضای سرمایه‌گذاران در بازارهای آسیایی باعث تداوم شروع خوب سال ۲۰۱۸ شد و بورس هنگ کنگ به بالاترین سطح چند سال اخیر خود رسید.

شاخص "هانگ سنگ" هنگ کنگ پس از چهاردهمین روز افزایش متوالی موفق به ثبت رکورد جدیدی شد و خوش بینی نسبت به بازارهای جهانی و سیل جریانات نقدی از طرف سرمایه گذاران چینی باعث افزایش خرید سهام در این قطب مالی شد. این شاخص با ۰.۸ درصد افزایش به ۳۱۵۹۰.۲۱ واحد رسید. با این حال هنوز ۴۰۰ واحد تا قله تاریخی خود در اکتبر ۲۰۰۷ فاصله دارد.

شاخص "شانگهای کامپوزیت" چین با ۰.۲ درصد افزایش به ۳۴۱۷.۱۹ واحد رسید، و شاخص " نیک کی ۲۲۵" ژاپن با ۰.۶ درصد افزایش به ۲۳۸۴۵.۵۰ واحد رسید. در کره جنوبی شاخص "کسپی" هم ۰.۲ درصد افزایش یافت و بورس‌های ولینگتون نیوزلند، مانیل فیلیپن و جاکارتای اندونزی نیز روندی افزایشی داشتند. در استرالیا، بورس سیدنی ۰.۲ درصد کاهش یافت و بورس های سنگاپور و تایوان هم کاهشی ۰.۱ درصدی را تجربه کردند.

در حالی که بورس های آمریکا به علت تعطیلات بسته بودند، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۷۷۶۹.۱۴ واحد رسید.

رشد بورس های اروپایی پس از دو هفته در شرایطی متوقف شد که سهام های دوره ای متحمل بیشترین ضرر شدند. نماد "سرکو" ۷.۳ درصد و "اینترسرو" ۲ درصد افزایش یافتند و نماد " بالفور بیتی" کاهشی ۳.۳ درصدی داشت.

شاخص "استوکس. ۶۰۰" که در بر دارنده سهام ۶۰۰ شرکت عمده اروپایی است، شروع قدرتمندی در سال ۲۰۱۸ داشته و بهترین عملکرد خود از ماه اوت سال ۲۰۱۵ تاکنون را به ثبت رسانده، با وجود اثر مثبت تقویت یورو به خاطر فشار سهام گروه های بانکی و انرژی، تضعیف شد.

یوناتان روی- استراتژیست بازار در گروه " اوشن کپیتال" گفت: سهام های اروپایی از ابتدای سال ۲۰۱۸ روندی صعودی داشته اند و اکنون شاهد نوعی عقب نشینی هستیم.

شاخص اروپایی "استوکس. ۶۰۰" در پایان معاملات روز دوشنبه، ۰.۲ درصد کاهش یافت ولی شاخص بلوچیپ "استوکس ۵۰ ای" نسبتا بدون تغییر باقی ماند. سهام دوره ای که سود آن ها بیش از سایر سهام ها به قدرت اقتصاد حساس است، بهترین عملکرد امسال را در بین سهام ها داشته اند.

سهام شرکت فنلاندی "متسو" که سازنده تجهیزات معدنی است، پس از آن که صورت های مالی سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۷ آن انتظارات را برآورد نساخت، بیشترین کاهش را داشت و ۹.۸ درصد سقوط کرد.

سهام فروشگاه خرده فروشی "مترو" آلمان نیز پس از آن که آمارها نشان داد میزان فروش شعبات روسیه آن در موسم کریسمس کند شده است، ۳.۸ درصد کاهش یافت.

از طرف دیگر ارزش نماد هولدینگ " ازیموت"، پس از آن که این شرکت مدیریت دارایی ایتالیایی اعلام کرد سود تقسیمی خود را پس از ثبت رکورد جدیدی در جریانات نقدی خالص دو برابر خواهد کرد، بیشترین افزایش را داشت و ۱۲.۷ درصد افزایش یافت.

با افزایش اطمینان از بهبود اقتصاد جهانی و آغاز فاصله گرفتن بانک های مرکزی از سیاست های محرک دوران بحران مالی، دلار آمریکا هفته هاست که از فشار فروش رنج می برد، در حالی که پوند و یورو بزرگ ترین برندگان این وضعیت بوده اند.

 یورو که هفته گذشته در پی انتشار اخباری مبنی بر نزدیک شدن آنگلا مرکل- صدراعظم آلمان – به توافقی با سایر احزاب برای تشکیل دولت ائتلافی که باعث خروج قوی ترین اقتصاد منطقه یورو از چندین ماه نااطمینانی می شود، افزایش یافته بود، روز گذشته موفق شد در پی انتشار آمار اقتصادی نیرومند و اخباری از طرف یکی از اعضای بانک مرکزی اروپا که از احتمال قطع فرآیند خرید اوراق قرضه توسط این بانک از ماه سپتامبر سال جاری خبر داده بود، با رسیدن به ۱.۲۲۶۶ دلار به بالاترین نرخ برابری خود در برابر دلار از دسامبر سال ۲۰۱۴ تاکنون برسد.

علی رغم نااطمینانی در خصوص بریگزیت، پوند به حدود قیمتی که در ماه ژوئن سال ۲۰۱۶- زمانی که انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا رای داد- داشت نزدیک شد و هر پوند از ۱.۳۸۰۶ دلار به ۱.۳۸۰۰ دلار رسید. ارزش دلار در برابر ین افزایش یافت و از ۱۱۰.۵۶ ین به ۱۱۰.۸۰ ین رسید.

یوان چین روز دوشنبه پس از انتشار اخباری به نقل از یکی از اعضای هیات مدیره بانک مرکزی آلمان مبنی بر اینکه بانک مرکزی این کشور این ارز را وارد ذخایر ارزی خود خواهد کرد، به روند صعودی خود ادامه داد.

قیمت یوان پس از این اظهارات به بالاترین سطح دو سال اخیر خود رسیده است، این اقدام آلمان در راستای تبعیت از تصمیم صندوق بین المللی پول انجام گرفت که در سال ۲۰۱۶، یوان چین را در زمره سبد ارزهای منتخب (متشکل از دلار، یورو، پوند، ین و یوان) قرار داد.

در بازارهای کالا، نفت برنت در بالای ۷۰ دلار باقی ماند اما به دلیل سودگیری معامله گران از افزایش های اخیر قیمتها با فشارهای کاهشی مواجه شد. معامله گران همچنین نگرانند که روسیه در نقش خود در توافق فریز نفتی با اعضای سازمان اوپک به منظور افزایش قیمت ها، بازنگری کند.

هر بشکه نفت برنت با ۲۲ سنت کاهش به ۷۰.۰۴ دلار در هر بشکه رسید و نفت "وست تگزاس اینترمدیت" با ۲۴ سنت افزایش به ۶۴.۵۴ دلار در هر بشکه رسید.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما