شناسهٔ خبر: 23526041 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

پنجمین کنگره حزب «همبستگی» برگزار شد

علی مطهری: ریشه حوادث اخیر جنگ قدرت بین افراد است

مصلحت جامعه اقتضا می‌کند بنزین گران شود و یارانه برخی قطع شود

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین /پنجمین کنگره حزب همبستگی ایران پنج شنبه گذشته در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما برگزار شد. به گزارش «ایران» در این کنگره که با حضور چهره های سیاسی اصلاح طلب برگزار شد، علی مطهری نایب رییس مجلس، حسین کمالی دبیر کل حزب اسلامی کار، محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران، محمد سالاری قائم مقام دبیر کل حزب همبستگی و عضو شورای شهر به سخنرانی پرداختند.

هاشمی یک مصلح اجتماعی بود
علی مطهری در ابتدای سخنان خود در با یادآوری نخستین سالروز درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به  شخصیت وی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم برای مرحوم هاشمی عنوانی ذکر کنیم، باید کلمه «مصلح اجتماعی» را ذکر کنیم. وی ادامه داد: ما در این سال های آخر دیدیم که مرحوم هاشمی آنجایی که احساس می کرد جامعه راه انحرافی را می رود، ایستاد و آگاهی بخشی کرد و اجازه نداد این اتفاق بیفتد ودر نهایت پیروز شد و کاری کرد که جریان حاکم در سال 92 کنار رفت.
هاشمی متملق نبود
مطهری برداشت درست از اصل «ولایت فقیه» را یک اصل دانست و افزود: ولایت فقیه تعطیلی عقل نیست که یک نفر فکر کند و بقیه عمل کنند؛ بلکه همه باید فکر کنند و همه عمل کنند و در نهایت حکم ولایت فقیه ملاک باشد؛ لذا جایی که خطایی رخ می دهد، باید حرفمان را بزنیم. این نیست که ساکت باشیم و صرفا تملق و چاپلوسی کنیم. به نظرم نامه‌ای که هاشمی رفسنجانی در سال ۸۸ به رهبری نوشتند، سند افتخاری است ؛ ایشان تاکید کردند اگر از اینجا جلوی او(احمدی نژاد) را نگیریم نمی‌توانیم کاری کنیم و و دیدیم حرفشان هم درست بود.
نایب رییس دوم مجلس با بیان اینکه ریشه حوادث، جنگ قدرت بین افراد است، تصریح کرد: اگر به ایام انتخابات توجه کنید، می‌بینید ریشه آنجاست. رفتار قالیباف و روحانی و به صورت کمتر رییسی، تاثیر خود را در جامعه  گذاشت. اینکه بگویند فلان پول را کجا بردی؟ و خانه را از کجا آوردی؟ نتیجه‌اش این می‌شود.
اگر لازم است، بنزین گران شود
مطهری در ادامه به تحولات و ناآرامی‌های اخیر در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: بعد از حوادث اخیر، مجلس و دولت نباید منفعل شود. اگر لازم است بنزین گران شود، بشود. اینطور نباشد بعد چند تظاهرات، عقب نشینی کنند. مصلحت جامعه اقتضا می‌کند بنزین گران شود و یارانه برخی قطع شود. وی افزود: دیدیم در عربستان بنزین گران شد. البته امتیازاتی در نظر گرفتند. امروز فضای خوبی در مجلس و دولت حاکم نیست. انفعالی عمل می‌کنند. ممکن است عده‌ای بگویند با دوتا تظاهرات می‌توان نظر حکومت را تغییر داد.
ارتباط مسئولان با جوانان کم است
عضو فراکسیون امید با اشاره به تفاوت‌های سال 88 و 96 تصریح کرد:  کسی در سال 88 جرات نمی‌کرد بگوید اعتراض را باید به رسمیت بشناسیم، اما امروز اصولگرایان هم این موضوع را می‌گویند.مطهری با بیان اینکه اعتراض به معنی مخالفت با ولی فقیه نیست، ابراز داشت: ما از شعار مردم و توهین مردم به مقامات نباید بترسیم. اگر اجازه اعتراض ندهیم، به تخریب ختم می‌شود. باید این کار اصلاح شود که یک گام به جلو گذاشتیم. وی با بیان این که «مسئولان ما با جوانان و دانشجویان ارتباط خوبی ندارند» ادامه داد: می‌بینم پاسخ دادن به جوانان چه مقدار موثر است، اما متاسفانه ارتباط ها کم است.
باید دوستان نگاه خود را به معترضان 88 تغییر دهند 
وی با تاکید بر اینکه «جوانان را به انقلابی و غیر انقلابی و ارزشی و غیر ارزشی تقسیم نکنیم» ابراز داشت: امام (ره) همان جوانان مشروب خور را به تظاهرات علیه شاه کشاند و بعدا اینها به جبهه جنگ رفتند. نماینده مردم تهران در خانه ملت با بیان اینکه «عدم حضور معترضان سال 88 در این تظاهرات اخیر دلیل بر این است که اتهامات برانداز برای آنها غلط است» عنوان کرد: اگر اینها برانداز بودند، بهترین فرصت بود؛ اما کسی وارد نشد. باید دوستان نگاه خود را به معترضان 88 تغییر دهند.
امام گفتند نظامی ها به سیاست ورود نکنند
مطهری درباره نگاه ارکان مختلف نظام به سیاست با نقل خاطره ای از ابتدای انقلاب گفت: یک بار زمان امام، فرمانده سپاه در رابطه با اتفاقات مجلس حرف زد. امام با عصبانیت گفت به سپاه چه که در مجلس چه می‌گذرد؟ سپاه نباید در سیاست وارد شود. مصلحت خود نظامیان نیست. متاسفانه برخی نظامیان هم وارد سیاست می‌شوند. عملکرد حزب دارندکه  به صلاح کشور نیست.
نهاد های انقلابی مالیات بدهند
این عضو هیات رییسه مجلس درخصوص نهادهای انقلابی مانند ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان بیان کرد: این نهادها موقت بودند ولی اکنون به کارتل اقتصادی تبدیل شدند. همه نهادها باید مالیات بدهند، معنی ندارد بگوییم آستان قدس رضوی معاف از مالیات است.
واکنش شکست خوردگان انتخابات اخیر
محمد سالاری، عضو شورای شهر تهران  نیز یکی دیگر از سخنرانان این کنگره بود. سالاری درباره ریشه اعتراضات اخیر در کشور گفت: نتایج انتخابات سال ۹۶ خیلی زود با واکنش شکست خوردگان از مردم مواجه شد و موج تخریب  و سیاه نمایی‌ و القای «نا‌کارآمدی دولت در حل مشکلات کشور» ، با حمایت بی‌چون و چرا در برخی از تریبون‌های رسمی صورت گرفت و بخش عمده‌ای از اعتراض‌های چند روز اخیر ریشه در چنین طرح‌هایی داشته است. وی افزود :در حوادث اخیرآنچه مورد اهمیت است باور مطالبات به حق مردم به ویژه در زمینه معیشت است. مشکلاتی که البته محدود کردن آن صرفا به دولت روحانی، انتقام گیری فرصت طلبانه است؛ اما این مشکلات نافی مسئولیت دولت و کابینه برای تحقق شعارهایی انتخاباتی نیست.
گفتنی است در این مراسم، مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی مطهری نائب رییس مجلس شورای اسلامی، احمد حکیمی پور دبیرکل حزب اراده ملت، محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران، احمد مازنی نماینده تهران در مجلس، حسین کمالی رییس خانه احزاب و رییس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، ابراهیم اصغرزاده عضو حزب همبستگی و محمد سالاری قائم مقام حزب همبستگی، الهه کولایی استاد دانشگاه حضور داشتند.

نظر شما