شناسهٔ خبر: 23520259 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

ربیعی: نفتکش سانچی به مرزهای ژاپن نزدیک شد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نفتکش سانچی در حال نزدیک شدن به مرزهای آبی ژاپن است، گفت: انتظار داریم در صورتیکه نفتکش سانچی به طرف آبهای ژاپن رفت، چین همچنان در عملیات مهار آتش همکاری کرده و ناهماهنگی در تعاملات بین المللی در عملیات مهار آتش، تاثیری نداشته باشد.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / علی ربیعی عصر پنجشنبه در دیدار با پانگ سن سفیر چین در ایران درباره وضعیت مهار آتش نفتکش سانچی اظهار داشت: امروز به ما اطلاع دادند که شرایط بهتر شده و چند نفر از نیروهای شرکت ملی نفتکش توانستند که در مرکز عملیات مهار آتش حضور داشته باشند.
وی اضافه کرد: حضور شمار بیشتری از ایرانیان در مرکز مدیریت حادثه می تواند شرایط را بهتر کرده و باعث اطمینان بخشی برای مردم شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به دلیل اینکه جریان باد به صورتی است که نفتکش را به سوی آبهای ژاپن منتقل می کند، تلاش کرده ایم که کشتی های آتشخوار ژاپنی را نیز وارد عملیات کنیم.
وی خطاب به سفیر چین گفت: از شما می خواهیم که هماهنگی لازم برای آغاز فعالیت کشتی ژاپنی در مهار آتش انجام شود.
مسئول کمیته ویژه رسیدگی حادثه نفتکش سانچی ادامه داد: انتظار داریم در صورتی که نفتکش سانچی به طرف آبهای ژاپن رفت، چین همچنان در عملیات مهار آتش همکاری داشته باشد و ناهماهنگی در تعاملات بین المللی در عملیات مهار آتش، تاثیری نداشته باشد.
ربیعی گفت: نفتکش تقریبا نزدیک آبهای ژاپن شده و خوشبختانه ژاپنی ها آمادگی خود را اعلام کرده اند، چینی ها نیز قول داده اند که تا پایان این بحران، به همکاری خود ادامه می دهند.
وی سانچی تصریح کرد: امیدواریم که هماهنگی لازم انجام شود تا به محض فراهم شدن شرایط، افراد بتوانند برای اطلاع از وضعیت سرنشینان، وارد نفتکش شوند.
ربیعی افزود: اطمینان داریم که قدرت فناوری چین به حدی بالا هست که بتواند عملیات نجات را در شب نیز انجام دهد، بنابراین از آنها خواسته ایم که عملیات مهار آتش را در شب نیز ادامه دهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درباره اقدامات انجام شده برای مهار آتش نفتکش گفت: در حال ساماندهی یک همکاری بین المللی هستیم و یک کشتی آتشخوار بزرگ ژاپنی را اجاره کرده ایم.
وی درباره نحوه همکاری چین در مدیریت این بحران افزود: چینی ها در این حادثه تلاش زیادی کرده اند اما انتظار داریم که باز هم فعالیت خود را بیشتر کنند.
ربیعی ادامه داد: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در نظر دارد با نخست وزیر چین درباره این موضوع و لزوم تسریع در عملیات مهار آتش صحبت کند، اما به دلیل مسافرت وی به خارج از چین امکان، این هماهنگی و صحبت وجود نداشته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه از 6 کشور درخواست کرده ایم که در عملیات مهار آتش نفتکش، مشارکت کنند، اضافه کرد: امروز علایم خوبی وجود داشت که نشان می داد آتش در حال مهار شدن است اما به دلیل رسیدن شب، چینی ها دوباره فعلایت خود را کند کرده اند.
ربیعی رباره اینکه آیا آتش تا فردا(جمعه) مهار می شود یا نه، گفت: پیش بینی می کردیم که تا فردا مهار شود اما با توجه به اینکه فعالیت در شب متوقف شده، نمی دانیم که تا فردا انفجار جدیدی رخ بدهد یا نه؟
وی با بیان اینکه به نجات سرنشینان نفتکش ها امیدوار هستیم، تصریح کرد: تمهیداتی در این کشتی ها فراهم شده و فرصت هایی برای افراد وجود دارد که بتوانند خود را نجات دهند.
مسئول کمیته ویژه رسیدگی حادثه نفتکش سانچی با بیان اینکه پیش بینی شرایط دشوار است، اظهار داشت: کارشناسان بر اساس شواهد به ما می گویند امیدوار باشیم.
ربیعی تاکید کرد: هیچ کارشناسی هنوز از نجات سرنشینن قطع امید نکرده، بنابراین هر کاری که از دست ما بر می آید باید انجام دهیم.
 نفتکش ایرانی حامل 136 هزار تن میعانات گازی صادراتی ایران به کره جنوبی عصر شانزدهم دی ماه پس از برخورد یک کشتی باری با آن، طعمه حریق شد.
کشتی فله بر هنگ کنگی به نام «کریستال» با مالکیت یک شرکت لجستیکی در استان «جه جیانگ» چین حاوی 64 هزار تن غله بود که از آمریکا به مقصد استان «گوانگ دونگ» در جنوب چین می رفت و در بین راه به کشتی نفتکش «سانچی» با مالکیت شرکت «برایت» از جمهوری اسلامی ایران برخورد کرد.
این حادثه سبب انفجار و آتش سوزی در کشتی نفتکش شد و از 32 نفر سرنشین آن شامل 30 نفر ایرانی و2 تن بنگلادشی خبری نیست.
البته دوشنبه پیکر یکی از خدمه های ایرانی این نفتکش در سه مایلی محل حادثه کشف شد.
کشتی باری چینی که حامل غلات آمریکایی بود، آسیب جزیی دید و 21 خدمه آن که همگی اتباع چین هستند، نجات یافته اند.
عملیات برای اطفای حریق و تعیین سرنوشت 32 خدمه نفتکش همچنان ادامه دارد.

/ایرنا
 

نظر شما