شناسهٔ خبر: 23515582 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

واکنش هاشمی به ردصلاحیتش درسال ۹۲/ انتقاد یک چهره اصلاح‌طلب از رویه صداوسیما در پوشش اعتراضات اخیر

سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - ایلنا نوشت: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عده‌ای به خاطر فضای ناامیدی مبارزه را رها کردند اما مرحوم هاشمی راه مبارزه را ادامه دادند. ایشان سختی‌هایی که بعدها به ویژه در سالهای پایانی عمرشان تحمل کردند، خصوصا از سال ۸۴ و در دوران انتخابات آن زمان و نهایتا در سال ۹۲ که اوج ناملایمات و فشارهای روحی بود.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام مجید انصاری صبح امروز در پنجمین کنگره حزب همبستگی گفت: برگزاری کنگره حزب همبستگی مصادف با سالروز ارتحال روحانی بزرگ مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی است که نقش بزرگی در شکل گیری انقلاب و پیروزی و ادامه و تثبیت آن داشتند.

وی افزود: کارنامه درخشان این شخصیت بزرگ مشحون از خدمات ماندگار در تاریخ معاصر ایران و بنیانگذار بنیان‌های رفیع است.

معاون سابق حقوقی رییس‌جمهور با اشاره به خدمات رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: آیت الله هاشمی در حوزه مردم سالاری و دفاع از حقوق مردم، حرکت در مدار اعتدال، احترام به همه اقوام و اشخاص و مردم، صداقت در گفتار و کردار، تحمل بی نظیر و کم نظیر برای پذیرش مسئولیت و حضور در میدان تا پای جان در قبل و بعد از پیروزی را در کارنامه خود دارد.

انصاری افزود: آیت الله هاشمی از معدود کسانی بود که در مسیر مبارزه از جوانی مانند عاشق بی قرار و مبارزی بسیار با هوش و فداکار بارها تا مرز شهادت پیش رفت و از جمله افراد بیشماری بود که شکنجه‌های طاقت فرسا بر او تا مرز گرفتن جان او پیش رفت.

وی با یادآوری شکنجه‌های ساواک تصریح کرد: زمانی که در سلول مخوف ساواک شکنجه شده بود و گوشت‌های کف پایش بر اساس ضربات کابلها آماس کرده بود و سلامتی اش را به شدت تهدید می‌کرد، ایشان در همان شرایط لبریز از امید به آینده بود.

این عضو ارشد مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه از ویژگی‌های بزرگ آیت الله هاشمی رفسنجانی روح پر امید او بود، خاطرنشان کرد: امیدی که با روبرویی با موانع هرگز ناامید نمی‌شد و نمی شکست و در میان ویژگی‌های متعدد ایشان این مساله برجسته تر بود.

انصاری با ذکر خاطره ای ابراز داشت: به خاطر دارم در شرایط سخت ترورهای منافقین، یک روز با آقای موسوی لاری در اواخر مجلس اول خدمت ایشان رسیدیم و نگرانی خود را از مسائل جنگ ابراز کردیم. ایشان امیدوارانه صحبت کردند و با لبخند گفت اینها چیزی نیست و جای نگرانی ندارد. به ایشان گفتم آقای هاشمی شما آنقدر خوشبین هستید که اگر روزی نظام از بین برود و شما را دستگیر کنند و به سمت اوین ببرند، در آن سرازیری و پیچ اوین از شما بپرسند شما را کجا می‌برند، می‌گویید احتمالا به پیک نیک و گردش می‌رویم و آنقدر امیدواری که می‌گویید در این مسیر ممکن است حادثه‌ای رخ دهد و راه از سمت زندان به باغ و بستان کج شود. واقعا ایشان همین‌قدر امیدوار بود و اینگونه ملت را از ناامیدی ها عبور دادند.

وی با ببان اینکه عده‌ای به خاطر فضای ناامیدی مبارزه را رها کردند اما ایشان راه مبارزه را ادامه دادند، عنوان کرد: ایشان سختی هایی که بعدها به ویژه در سالهای پایانی عمرشان تحمل کردند، خصوصا از سال ۸۴ و در دوران انتخابات آن زمان و نهایتا در سال ۹۲ که اوج ناملایمات و فشارهای روحی بود که از رهگذر تخریب و تهمت وارد می‌شد - که نه از سوی منافقان و رسانه‌های بیگانه بلکه از سوی مدعیان ارزش‌ها، انقلابی‌گری و عدالت اجتماعی و آن هم نه در سایت و شبنامه بلکه در رسانه‌های عمومی و رسمی متعلق به ملت و بیت المال و در تیراژهای میلیونی و سی‌دی های زیاد منتشر می‌شد - باز با همان امیدواری حرکت کردند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر خاطره ای یادآور شد: در سال ۹۲ مسئول ستاد انتخاباتی شان در تهران بودم که به همراه اعضا ستادها با آقای جهانگیری قرار بود خدمت ایشان برسیم و رهنمود آغاز تبلیغات را بگیریم که متوجه شدیم ایشان را ردصلاحیت کردند .

انصاری ادامه داد: همه امید را از دست داده بودیم. وقتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور یافتیم آقای جهانگیری پشت تریبون قرار گرفت، نتوانست صحبت کند و به گریه افتاد. در آنجا ایشان وقتی پشت تریبون قرار گرفت، گویی اتفاقی نیفتاده و گفتند من همان هاشمی دیروز هستم. شما در صحنه باشید و افراد دیگری هستند و با نقش آفرینی که داشتند، صحنه برای ملت تبدیل به فرصت مجدد کردند.

وی با یادآوری اینکه روز رحلت ایشان در کمیسیون زیربنایی در خدمتشان بودیم، بیان کرد: با یک دنیا امید و مسئولیت به کار می‌پرداختند. البته در این اواخر نگران آینده کشور و فرصت سوزی هایی که انجام می‌گیرد، بود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: بحث اختلافات بی توجهی به مسائل اساسی و صحبتهای مهمی داشتند که امیدوارم دبیرخانه مجمع بی کم و کاست آنها را برای مردم پخش کند.

انصاری در بخش دیگری از سخنان خود گفت:‌ هنوز تحزب در کشور نهادینه نشده اما از افرادی که برای حفظ تحزب تلاش می‌کنند، تشکر می کنم. باید گفت‌وگو‌ها نسبت به احزاب شکل گیرد و جا دارد احزاب مختلف کشور با یکدیگر بنشینند و اتفاقات اخیر را بررسی کنند که چرا چنین اتفاقاتی رخ داده است.

وی ادامه داد: مساله حزب برای اقناع مردم و نمایش دموکراسی در قانون اساسی ایران مورد توجه ویژه قرار گرفت ولی هنوز تحزب به معنای گسترده و موثر آن در کشور شکل نگرفته است. تحزب به معنای واقعی کلمه در اسلام همزمان با طلوع اسلام شروع شد و پیامبر (ص) در مکه بنیان یک حزب عدالتخواه و اخلاق مدار را با جوانان مکه گذاشتند که با فسادهای دوران جاهلی مکه مبارزه کنند.

عضو مجمع روحانیون مبارز یادآور شد: نهی از منکر و امر به معروف یکی از ارکان تشریع و فروع دین است که یکی از کارکردهای مهم احزاب این مساله است که آن را در رابطه با عملکرد دولت‌ها می‌توانند انجام دهند.

انصاری در پایان تاکید کرد:‌ چاره‌ا‌ی جز تشکیل احزاب قدرتمند نداریم تا ماهیت امر به معروف و نهی از منکر را بفهمند و توان امر و نهی کردن به گونه‌ای که موثر باشد پیدا کنند و این امر جز با هم افزایی مردم در قالب حزب امکان پذیر نیست.

 

اکنون شرایط فرصت گفت‌وگوی بین حزبی فراهم است

ایسنا نوشت:

سید محمود میرلوحی طی سخنانی در پنجمین کنگره حزب همبستگی اظهار کرد: مباحثی که در روزهای اخیر فضای سیاسی کشور را در برگرفته فرصتی است تا کار سیاسی تسهیل شود و کسانی که کار سیاسی می کنند درصدر بنشینند و دغدغه ای برای فعالیت نداشته باشند.

عضو شورای عالی حزب همبستگی با بیان اینکه در حال حاضر فرصت برای گفت‌وگو بین حزبی فراهم است گفت: تلاشهایی که در شورای عالی اصلاحات انجام گرفته باید از طریق آن بتوان این جبهه فراگیر و موثر را در کشور سامان داد و به حزب نیرومند تبدیل کرد تا همه اصلاح‌طلبان در سراسر کشور گردهم آیند. اگر نیروهایی با حضور و تلاش به میدان آیند می‌توان کار تشکیلاتی و سازماندهی را نهادینه کرد. بدون نهادسازی نمی‌توان اندیشه، ایده‌ها و گفتمان را در جامعه اثرگذار کرد. باید ساختارهای حزب ما جدی‌تر عمل کنند.

وی افزود: یکی از پیام‌های شرایط اخیر کشور اعم از نتیجه انتخابات شوراها و ریاست جمهوری این است که رقبای اصلاحات دیدند که زودتر از دیگران متوجه این نیاز شدیم و اصولگرایان هم به اندازه کافی متوجه این مسئله شدند. بنابراین مسائل مربوط به احزاب فراجناحی است و امروزه تقریبا سخن از تحزب و حضور و فعالیت‌های سازماندهی حزبی بسیار می شود امیدواریم برگزاری چنین کنگره هایی بتواند گام موثری در این امر داشته باشد.

باید رفتارهای اعتراض مدنی را به مردم آموزش دهیم

ایلنا نوشت:

حسین کمالی در پنجمین کنگره حزب همبستگی ایران اسلامی به خاطرات خود با مرحوم هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: در سال ۸۸ وقتی مسئله نماز جمعه پیش آمد، آقای هاشمی با افراد زیادی مشورت می‌کردند و با من هم مشورت کردند. به ایشان گفتم مسائل که به این شکل حل و فصل نمی‌شود. باید گفتگوی ملی صورت گیرد و به آرامی مسایل را در جامعه مطرح کنیم و حضور شما می‌تواند تاثیر داشته باشد اما ایشان گفتند این مسائل برای من اعتقادی است و نمی‌توانم از اعتقاداتم عبور کنم و در آن خطبه‌ای که در نماز جمعه خواندند به دنبال آن بحث بود. در جایی که تشخیص می‌دادند کاری را انجام دهند و باور داشت کار درست و در جهت حفظ انقلاب و نظام است به هر قیمتی انجام می‌داد و برایش مهم نبود که چه اتفاقی می‌افتد.

وی گفت: بعد از وقایع اخیر برخی احزاب گفتند باید گفتگو‌هایی صورت گیرد اما بعضی اصولگرایان گفتند اول باید تکلیفشان را در ۸۸ مشخص کنند بعد برای گفتگو بنشینند. من فکر می‌کنیم شاید عاقلانه این باشد که به جای حرف کودکانه و ساده لوحانه به حرف مردم گوش می‌دادیم. به هر حال عده‌ای آمدند و اعتراض کردند و مسائلی داشتند. آیا جایی تجزیه علمی شد که این مردم برای چه به خیابان‌ها آمدند و چه گفتند؟

کمالی به انتقاد از رویه صدا و سیما در پوشش اعتراضات اخیر گفت: صداوسیما سیاستی پیش گرفت که این‌ها عامل بیگانه بودند. اما اگر این‌ها عامل بیگانه بودند، آیا با غربی‌ها و رییس جمهورآمریکا و نخست وزیر اسرائیل ارتباط داشتند؟ آیا نمی‌خواهیم یک بار هم که شده با مسائل اجتماعی روبرو شویم؟

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: زمینه‌هایی به وجود آمده و عده‌ای در خیابان اعتراض کردند. گرچه روشی که اتخاذ شد مبنی بر آتش زدن و داد و بیداد درست نبود اما دلیلش این است که روش منطقی را در جامعه ترویج نکردیم و موقعیتی به وجود نیاوردیم که افراد به شکل مناسب حرفشان را به گوش مسئولان برسانند. در حالت عادی چقدر به مشکلات مردم رسیدگی کردیم؟ چند میلیون بیکار در کشور داریم چقدر دچار افسردگی و اعتیاد و طلاق شده‌اند؟ این مسائل را باید مهم شمرد و ارزیابی آن توسط دولت و حکومت صورت بگیرد. وقتی افراد اعتراض می‌کنند، نمی‌آییم ببینیم مشکل چیست و راه حل پیدا کنیم زود می‌گوییم وابسته عامل بیگانه هستید و بد‌ترین سیاست‌ها را پیش می‌گیریم. به فرزندان مملکت اتهام می‌زنیم عامل بیگانه هستید و می‌خواهیم مشکلات را اینگونه حل کنیم.

29214

نظر شما