شناسهٔ خبر: 23452675 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

۳۳۰۰ میلیارد تومان برای یارانه نان و خرید تضمینی گندم اختصاص یافت

صاحب‌خبر -
سرویس سیاسی – اجتماعی: سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ در مجلس از مخالفت اعضای این کمیسیون با پیشنهاد دولت برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی خبر داد و گفت:برای جبران این موضوع مقرر شد دولت از محل املاک تملیکی تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد و این درآمد به سمت تولید و اشتغال برود.
به گزارش ایرنا، علی اصغر یوسف نژاد در نشست خبری افزود: در جلسه کمیسیون تلفیق مجلس در بخش درآمدی لایحه بودجه سال آینده درباره قانون هدفمندی یارانه‌ها در تبصره ۱۴ در باره قیمت حامل‌های انرژی و تمرکز بدهی‌های دولت پس از بحث و تبادل نظر تصمیم گیری شد.
وی یادآور شد: در بخش درآمدی لایحه بودجه ۹۷ نمایندگان با پیشنهاد افزایش قیمت حامل‌های انرژی مخالفت کردند، بنابراین پیشنهاد دولت مبنی بر درآمد ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان کاهش می یابد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس خاطرنشان کرد: اعضای این کمیسیون برای جبران این موضوع تصویب کردند دولت از محل املاک تملیکی تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد و این درآمد به سمت تولید و اشتغال برود.
یوسف نژاد تصریح کرد: در لایحه بودجه ۹۷ در بخش قانون هدفمندی یارانه‌ها هم دولت ۳۷ هزار میلیارد تومان به عنوان منبع پیش بینی کرده است تا در بخش هزینه ای اختصاص یابد، در حالی که این میزان پارسال ۴۸ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی همچنین گفت: اعضای کمیسیون تلفیق رقم پیشنهادی دولت را در بخش درآمدی تصویب کردند؛ دولت پیشنهاد کرده است از ۲۳ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی و غیرنقدی، ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای کاهش فقر مطلق به افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی ، ۳۳۰۰ میلیارد تومان برای یارانه نان و خرید تضمینی گندم و ۳۷۰۰ میلیارد تومان هم برای بخش سلامت اختصاص یابد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: اکنون شمار یارانه بگیران حدود ۷۶ میلیون نفر است و طبیعی است امکان تغییر حوزه جمعیتی یارانه بگیران وجود دارد که این موضوع در بخش هزینه ای بررسی می شود.
یوسف نژاد افزود: در بخش حامل‌های انرژی طبق پیشنهاد دولت از محل افزایش حامل‌های انرژی ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب می شود و این میزان به همراه ۱۵ هزار میلیارد تومان دریافتی از صندوق توسعه ملی و مشارکت بانک‌ها به همین میزان که عددی حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان می شود برای تولید و اشتغال هزینه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در جلسه کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شد تا ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی افراد به دولت و مطالبات افراد از دولت تهاتر شود و به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی در سرفصل خاصی ثبت و درج شود ،بدون این که پایه پولی تغییر کند که این موضوع اثرات روانی، اقتصادی و گردش پولی جدید در جامعه به وجود می آورد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: جهتگیری لایحه بودجه ۹۷ با منطق اقتصادی و تغییر آن برای کمک به اقشار آسیب پذیر و کاهش مشکلات معیشتی مردم در دستور کار کمیسیون تلفیق مجلس است.
جلسه غیرعلنی مجلس
خبردیگراین که یک نماینده مجلس گفت که مسئولان حاضر در جلسه غیرعلنی دیروز مجلس درباره برقراری آرامش در کشور پس از اعتراض‌های اخیر به نمایندگان اطمینان خاطر دادند.
محمد قسیم عثمانی در گفتگو با ایسنا اظهار داشت: وزرای اطلاعات، کشور و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران دیروز در جلسه غیرعلنی مجلس، روند اعتراضات اخیر در شهرهای کشور را تشریح کردند و نسبت به برقراری فضای آرامش در کشور اطمینان خاطر دادند.
به گفته وی سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پس از اظهارات رحمانی فضلی و علوی گزارشی از وقایع اخیر را به نمایندگان ارائه کرد.
نماینده مردم ایلام در مجلس هم در این باره گفت: در نشست مشورتی مجلس، وزیران کشور و اطلاعات و فرمانده نیروی انتظامی ضمن ارائه گزارش‌های جداگانه از روند ناآرامی‌ها
‌در کشور، ریشه‌ها و علل شکل‌گیری آن و وضعیت بازداشت‌شدگان بر نقش عوامل بیگانه در ایجاد و بهره برداری از حوادث اخیر تاکید کردند.
به گزارش ایرنا جلال میرزایی با تشریح محورهای نشست مشورتی دیروز مجلس افزود: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در این نشست گزارشی از روند این ناآرامی‌ها در کشور و همچنین حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات گزارشی از ریشه‌ها و علل شکل گیری آن به نمایندگان ارائه کرد.
وی افزود: سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی هم در ادامه گزارشی از وضعیت افرادی که در این ناآرامی‌ها بازداشت شدند، میزان تحصیلات و سن آنان ارائه کرد.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس اظهار داشت: در این جلسه چند نفر از نمایندگان به قید قرعه ضمن ارائه گزارش‌هایی درباره این ناآرامی‌ها در شهرهای مختلف، نکاتی را مطرح کردند.
میرزایی خاطرنشان کرد: در این جلسه تاکید شد که عوامل بیگانه خصوصا آمریکا در شکل‌گیری و
بهره‌برداری از این ناآرامی‌ها در کشور نقش اساسی داشتند، اما با همت مسئولان و آگاهی مردم ایران نتوانستند کاری از پیش ببرند.
وی ادامه داد: مسئولان شرکت کننده در این جلسه بر برقراری امنیت و آرامش به کشور تاکید کردند.
پیگیری وضع دانشجویان بازداشتی
سخنگوی هیات رئیسه مجلس هم یکی از محورهای این نشست مشورتی را موضوع دانشجویان بازداشتی در حوادث اخیر بیان کرد و گفت: در این نشست مقرر شد وزارت اطلاعات موضوع را به صورت جدی پیگیری و گزارش نهایی آن را تا هفته آینده به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه کند.
به گزارش ایرنا، بهروز نعمتی در جمع خبرنگاران افزود: در این اغتشاشات تعدادی بازداشت شدند که قرار شد در جلسه بعدی وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران گزارشی در این زمینه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه کنند.
وی ادامه داد: رئیس مجلس در این نشست گزارش مبسوطی را از شرایط کشور ارائه کرد و با توجه به شرایط ایران در منطقه بر وحدت و همبستگی در کشور تاکید شد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: همچنین تاکید شد که موضوع ناآرامی به دقت مورد بررسی قرار گیرد چرا که ممکن است فردی در این ناآرامی‌ها دچار اشتباه شده باشد و حقی از او ضایع شود.
نعمتی خاطرنشان کرد: از طرفی در این نشست این موضوع مطرح شد که چرا رسانه ملی در اوایل ناآرامی گزارش‌ها را به صورت شفاف به مردم ارائه نکرد و باعث شد برخی سایت‌های معاند در این زمینه پیشرو باشند.
وی ادامه داد: با توجه به سخنان رئیس سازمان صدا و سیما قرار شد اگر قصور یا کوتاهی هم در این سازمان وجود داشته از این به بعد وجود نداشته باشد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس یادآور شد: سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه هم در خصوص اقدامات نیروی انتظامی و بسیج مطالبی را بیان کرد و گفت که بسیاری به دنبال این بودند به نوعی سپاه را به این ماجرا وارد کنند، اما با توجه به وظیفه ذاتی نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات عملا سپاه در این موضوع دخالتی نداشت.
رفع فیلتر تلگرام مشروط است
وی همچنین گفت: در جلسه مشورتی مجلس مقرر شد رفع فیلتر تلگرام مشروط به تعهدات مدیر این شبکه اجتماعی باشد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این موضوع را دنبال کند.
نعمتی در پاسخ به این سئوال که آیا در نشست مشورتی مجلس درباره رفع فیلتر تلگرام تصمیمی اتخاذ شد، افزود: با توجه به اینکه از شورای عالی امنیت ملی این وظیفه را برعهده داشتند که بحث فیلترینگ انجام شود قرار شد با تمهیدات لازمی فیلترینگ رفع شود.
وی ادامه داد: رفع فیلترینگ بستگی به تعهداتی دارد که مدیر تلگرام باید آن را بپذیرد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: با توجه به فضایی که اکنون در کشور وجود دارد و با توجه به اقداماتی که یکی از سایت‌های معاند علیه نظام داشت و ابزار اطلاع رسانی آن‌ها به نوعی تلگرام بود طبیعتا این تعهد الزام‌آور است.
نعمتی افزود: در نشست مشورتی مجلس از مجموعه دولت به خصوص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواسته شد این تعهدات الزام آور را برای رفع فیلترینگ دنبال کنند.

برچسب‌ها:

نظر شما