شناسهٔ خبر: 23072857 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

لاریجانی: تمام درآمد کشور به زور به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تمام منابع و درآمدهایی که کشور از طریق نفت یا مالیات و روش های دیگر تهیه می کند، به زور به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان می رسد، بودجه جاری کشور هم همین قدر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مهر، علی لاریجانی صبح امروز در ششمین همایش ملی نقش پژوهش در قانونگذاری که در سالن مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: تردیدی نیست که یک قانونگذاری خوب باید متکی به پژوهش باشد تا راه حل های درستی در این مسیر ارائه کند.

وی افزود: امروز در زمانی هستیم که شرایط کشور اقتضائات جدیدی دارد و نگاه به قانونگذاری باید از نوع متعارف آن تغییر کند.

رئیس مجلس با اشاره به شرایط منطقه ای و بین المللی عنوان کرد: در حال حاضر ما در وضعیتی قرار داریم که باید شرایط منطقه ای و بین المللی را در محاسباتمان در نظر بگیریم که رفتار آمریکا و برخی کشورهای منطقه ای به نوعی است که دنبال ضربه زدن به منافع ملی ما هستند و هر ازگاهی در مجلس ملی شان و با تمهیدات بین المللی، مشکلاتی را برای ملت ایران ایجاد می کنند که این مشکلات گاهی سیاسی، گاهی اقدامات ایذائی منطقه ای و گاهی هم مشکلات اقتصادی است.

لاریجانی با اشاره به وضعیت اقتصاد درونی کشورمان عنوان کرد: ما امروز چالش های متعددی در این حوزه داریم که برخی از این چالش ها مزمن و مربوط به چندین دوره است؛ این چالش ها طوری به هم تنیده هستند که حل تک موردی آنها حلال مشکلات نیست.

وی افزود: یکی از مشکلات عمده کشور در این حوزه مسئله بودجه است. تمام منابع و درآمدهایی که کشور از طریق نفت یا مالیات و روش های دیگر تهیه می کند، به زور به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان می رسد، بودجه جاری کشور هم همین قدر است؛ بنابراین بیش از این نمی توانیم به هزینه ها اختصاص دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برای بودجه عمرانی پیش از این، از حساب ذخیره ارزی برداشت می کردیم؛ پس از اینکه این حساب تعیین تکلیف شد؛ صندوق توسعه ملی ایجاد شد و دولت از طریق فروش شرکت ها طبق اصل ۴۴ قانون اساسی کسری بودجه خود را تامین کرد، این شرکت ها نیز رو به اتمام هستند.

لاریجانی ادامه داد: دولت این بار برای جبران کسری بودجه خود اقدام به انتشار اوراق مشارکت کرده است که این امر موجب افزایش بدهی های دولت است. اداره کشور با این بودجه جاری امکان پذیر نیست. بخش اجرایی کشور فربه شده است؛ دولت در آموزش و پرورش باید یک میلیون نفر را اداره کند؛ از سوی دیگر وزارت علوم باید اداره شود و نیروهای مسلح هم در جایگاه خود قرار دارد.

وی با اشاره به انتقادات بازنشستگان از وضعیت درآمدی و حقوقی شان اظهار داشت: حتما شنیده اید که بازنشستگان مرتبا اظهار می کنند درآمد ما کافی نیست، صندوق های بازنشستگی نیز توانایی و استعداد افزایش حقوق را ندارد؛ بنابراین باید از بودجه جاری تامین شود. این روند همچنان رو به سقوط است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: محیط زیست، گرد و غبار و آلودگی هوا هم نیازمند سرمایه گذاری سنگین است.

لاریجانی همچنین با اشاره به بدعهدی های آمریکا گفت: مرکز پژوهش ها در حوزه سیاست خارجی با توجه به رفتاری که آمریکایی ها دارند، باید این رفتار را مورد آنالیز قرار دهد و برداشت جدیدی را در این خصوص به مجلس ارائه کند. این رفتارها تاثیرات مهمی در اقتصاد و سیاست داخلی و خارجی کشور دارد.

وی تشریح کرد: ارزیابی ما این نیست که مسائل تروریستی و رفتارهای آمریکا در کوتاه مدت اصلاح خواهد شد؛ بنابراین باید برنامه ای میان مدت برای برخورد با این رفتارها تنظیم شود.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه مسائل اقتصادی اگر بخواهیم مسئولیت شناسانه به مسائل کشور نگاه کنیم، باید در راستای حل مشکلات کشور اقدام شود. اگر مشکلات کشور به صورت منظمی از نظر اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد حدود ۳۰ چالش بزرگ اقتصادی در کشور وجود دارد که باید با همین منابع موجود بتوانیم چالش ها را حل کنیم.

نظر شما