شناسهٔ خبر: 23000623 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پرونده نازنین زاغری موضوعی قضایی است

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: پرونده نازنین زاغری موضوعی قضایی است.

صاحب‌خبر -

پرونده نازنین زاغری موضوعی قضایی استبه گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما بهرام قاسمي در نشست خبري هفتگي خود با اشاره به سفر اخير بوريس جانسون، وزير امور خارجه انگليس و گفتگو درباره وضعيت پرونده نازنين زاغري - رتکليف گفت: خانم زاغري دو تابعيتي است ولي از نظر ما وي ايراني است و از نظر نظام قضايي ما محکوم شده‌ است و دوران محکوميت خود را طي مي‌کند.
وي اضافه کرد : وزير امور خارجه کشورمان نيز در جريان اين گفت‌وگوها اعلام کرد که با توجه به مسائل انسان‌دوستانه موضوع اين خانم را با مقامات ايراني مطرح مي‌کند ولي اين موضوعي قضايي است.

سفر هیئت بحرینی به فلسطین اشغالی شرم آور است
سخنگوی وزارت امور خارجه سفر هیئت بحرینی به سرزمین های اشغالی فلسطین را اقدامی شرم آور و بی دلیل دانست.
بهرام قاسمی در نشست خبری امروز خود تصریح کرد: این اقدام قطعا خطا و شرم آور است که می تواند چهره کشورهای عربی را لکه دار کند.
وی در پاسخ به این که آیا سفر این هیئت بحرینی می تواند حاکی از همکاری برخی کشورهای عربی با ترامپ در خصوص اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی باشد گفت: قضاوت نهایی نمی کنم اما برخی علایم حاکی از این است که برخی کشورهای عربی که البته بسیار محدودند ازقبل ، از تصمیم آقای ترامپ باخبر بودند و هماهنگی هایی میان آنان صورت گرفته است.
قاسمی تصمیم امریکا را­ در ­خصوص قدس­ شریف در این مقطع اقدامی نسنجیده و بسیار خطرناک دانست و ­تاکید کرد: مقابله با این اقدام به همدلی و اجماع جهان اسلام و جهان عرب نیاز دارد اما متاسفانه کشورهای عربی با آشفتگی و تکروی ها این فرصت را به امریکا می دهند که چنین گام هایی بردارد و چنین مواضعی را اعلام و آن را امضا کند.­
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: به نظر می رسد برخی کشورهای عربی از قبل از این تحولات آگاهی داشتند و هماهنگی هایی بین شان انجام شده بود که این خیانتی آشکار به آرمان فلسطین، قدس شریف و جهان اسلام است.
وی افزود: اما با توجه به شناختی که از مقاومت اسلامی و گروه های جهادی فلسطین در دهه های گذشته داریم اقدامات امریکا یکی از خطاهای فاحش و راهبردی است که در دهه های گذشته تاکنون تکرار شده است و سبب آشفتگی، تنش، آشوب و مشکلات عدیده در منطقه خواهد شد.
قاسمی در عین حال این تصمیم دولت امریکا را در نهایت به زیان واشنگتن دانست و افزود:­ این رویداد اگر چه ممکن است هزینه زیادی بر منطقه تحمیل کند، اما باطل هرگز نمی تواند برحق پیروز شود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در این خصوص برنامه های خاص خود را دارد و باتوجه به نگرشش به آرمان فلسطین و مقاومت تلاش هایی را آغاز کرده است و آن را ادامه می دهد .
قاسمی افزود: ما در اجلاس سازمان همکاری های اسلامی در استانبول در عالی ترین سطح شرکت و سعی می کنیم با کشورهای اسلامی و عربی همسو در این خصوص اقدام کنیم ­و مشورت هایمان را افزایش دهیم، اما­ به مجموعه ای از تلاش ها نیاز داریم که پس از بررسی های لازم پیگیری می کنیم.
 
موضوع خانم زاغری باید در نهاد قضایی پیگیری شود
سخنگوی وزارت امور خارجه با تأیید طرح موضوع خانم نازنین زاغری از جانب وزیر امور خارجه انگلیس در سفرش به تهران بر پیگیری پرونده وی از طریق دستگاه قضایی تاکید کرد.
بهرام قاسمی در نشست خبری با اشاره به محتوای مذاکرات بوریس جانسون در سفر به تهران گفت: این سفر به دعوت آقای ظریف از پیش تعیین شده بود که در آن طیف وسیع و مجموعه زیادی از مسائل حوزه های مختلف که میان تهران - لندن وجود دارد بررسی شد.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که جانسون در تهران مطرح کرد موضوع خانم زاغری بود اما با توجه به دو تابعیتی بودن وی ، از نظر ما البته ایرانی است و در دستگاه قضایی کشورمان محکوم شده است و دوران محکومیتش را طی می کند.
قاسمی اضافه کرد: در نهایت وزارت امور خارجه اعلام کرد با توجه به مسائل انسان دوستانه این موضوع را از طریق مقامات قضایی پیگیری خواهد کرد اما به هر حال مسئله ای قضایی و در اختیار دستگاه قضایی است که با توجه به محکومیت خانم زاغری و بویژه با توجه به تفکیک قوا در کشورمان در نهایت باید در نهاد قضایی پیگیری شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا طرف انگلیسی درباره پرونده خانم زاغری پیشنهاد خاصی ارائه کرد؟ اظهار داشت: قابل انکار نیست که این موضوع از جانب آقای جانسون مطرح شد و طرف ایرانی هم توضیحات لازم را درباره ساز و کارهای حقوق قضایی و تفکیک قوا در کشورمان ارائه کرد.
وی افزود: به آنان گفته شد که در جمهوری اسلامی ایران شهروندان دو تابعیتی به رسمیت شناخته نمی شوند و او را شهروند ایرانی می دانیم که مجرم و محکوم است که دوره محکومیتش را طی می کند و این موضوع از جانب طرف ایرانی به آقای جانسون منتقل شد.
قاسمی اضافه کرد: البته اعلام آمادگی شد که موضوع باز هم بررسی شود اگرچه مربوط به قوه قضائیه است و دولت نمی تواند دخالتی در آن داشته باشد و در ایران نیز اصل تفکیک قوا مانند دیگر کشورهای جهان بویژه کشورهای اروپایی حاکم است که دولت نیز از آن تبعیت خواهد کرد.
 
مشکلات بانکی ناشی از تخطی های اساسی امریکا از برجام
سخنگوی وزارت امور خارجه مشکلات مربوط به تعاملات بانکی کشورمان با بانک های بزرگ را ناشی از تخطی های اساسی امریکا از برجام دانست.
بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری با تأیید وجود مشکلات بانکی در تعامل با بانک های بزرگ گفت: این مشکل در برخی حوزه ها بیشتر و در برخی نواحی کمتر است اما به هر حال درصدد رفع موانع هستیم.
وی تاکید کرد: بانک مرکزی در کنار دیگر نهادهای ذی ربط اقتصادی باید در این زمینه اقدام کند زیرا به رغم برداشته شدن گام های خوب هنوز موانعی در تعامل با بانک های بزرگ وجود دارد.
قاسمی ابراز امیدواری کرد با تلاش هایی که در این زمینه می شود بتوانیم بر این مشکل که ریشه آن ناشی از تخطی های اساسی امریکا از برجام است فایق بیاییم و با این مسأله برخوردی مناسب و لازم در زمان خاص آن داشته باشیم.
وی افزود: امیدوارم دیگر دولت ها و کشورهای اروپایی در این مسیر بتوانند گام های موثرتری برای ساده سازی مسیر تبادلات بانکی با کشورمان بردارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین با رد برخی ادعاها درباره مداخله کشورمان در امور داخلی یمن اظهار داشت: گزارشی که به یکی از گروه های تحقیقاتی سازمان ملل در این باره منتسب و در برخی رسانه ها منتشر شده خبری بی اساس و نوعی فضاسازی با اهداف و انگیزه های مشخص است و هیچ اعتبار و سندیتی ندارد.
وی تاکید کرد: ما دخالتی در مسائل یمن نداریم و حمایت ما از ملت محروم یمن صرفاً معنوی است تا بتوانیم صدای این ملت را رساتر منعکس کنیم و اینگونه اتهامات تکراری تکذیب می شود و بر خلاف آنچه ادعا می شود مردم یمن خودشان مقاومت می کنند.
قاسمی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات دیروز آقای رئیس جمهور مبنی بر پیروزی زودهنگام مردم یمن مانند مردم عراق و سوریه و اینکه آیا این پیش گویی آقای روحانی نشان دهنده حضور مستشاری ما در یمن است گفت: آقای رئیس جمهور صرفاً ابراز امیدواری کردند که یمن بتواند به کشوری امن و آرام تبدیل شود.
وی افزود: وضع کنونی این کشور از ابعاد مختلف بسیار خطرناک است و با توجه به رویدادهای تلخ و اختلافات در این کشور، آرزوی ما به عنوان کشوری اسلامی برای این کشور همسایه صرفاً اظهار امیدواری برای حل و فصل مسائل در مذاکراتی یمنی - یمنی است.
­سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: مشکل اصلی یمن ناشی از تجاوز نظامی عربستان است و ما و جامعه جهانی آرزو می کنیم که این تجاوز هر چه زودتر به پایان برسد.
قاسمی در پاسخ به اصرار این خبرنگار بر اینکه پاسخ صریح تری در این باره بدهد و اینکه رئیس جمهور در اظهارات دیروزش خبر از پیروزی داده بود تاکید کرد: شما را در این باره به دفتر آقای رئیس جمهور ارجاع می دهم زیرا تعبیری که شما از سخنان دیروز آقای روحانی بیان می کنید من نشنیده ام.
وی بار دیگر اظهار امیدواری کرد فاجعه انسانی در یمن هر چه زودتر به پایان برسد و یگانه راهکار در این خصوص قطع تجاوز نظامی دولت سعودی است که ریشه مشکلات یمن تلقی می شود.
قاسمی همچنین درباره همزمانی سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران با اعلام موضع رئیس جمهور امریکا درباره قدس و احتمال فرصت طلبی جانسون برای تبرئه انگلیس از این تصمیم ترامپ به رغم ایفای نقش در شکل گیری رژیم غاصب صهیونیستی گفت: سفر وزیر خارجه انگلیس از پیش تعیین شده بود و براساس تفاهم دو طرف بود و این همزمانی قابل تفسیر و معنی خاصی نیست.
وی افزود: حضور آقای جانسون در تهران و همزمانی سفرش با مواضع آقای ترامپ درباره قدس شریف قابل قیاس نیست و نباید خیلی سمت و سوی فکر خود را به آنجا ببریم اما آنچه در افکار عمومی و دولت های جهان از اقدام ترامپ دیده شد اجماعی همگانی در سطوح مختلف بود که هماهنگ و همصدا با این اقدام رئیس جمهور امریکا مخالفت کردند.
قاسمی اضافه کرد: اتحادیه اروپا نیز مواضع مشخصی درباره این اقدام رئیس جمهور امریکا داشت و از قبل در برخی حوزه ها مانند مسأله فلسطین اشغالی میان اروپا و امریکا تفاوت دیدگاه وجود داشت که در شرایط کنونی هم دیده می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا در سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران مسائل اقتصادی نیز مطرح شد گفت: یکی از محورهای مذاکرات آقای جانسون با مقامات کشورمان بررسی مسائل دوجانبه و روابط مختلف در عرصه های سیاسی- اقتصادی بود به ویژه درخصوص مسائل بانکی که در دیدارهایش با مقامات کشورمان به ویژه با آقای ظریف به طور مفصل بررسی شد.
وی افزود: طرف انگلیسی هم نیات و آرمان هایش را درباره توسعه هر چه بیشتر همکاری ها با ما مطرح کرد و ما هم مشکلات و موانعی را که بر سر راه همکاری های اقتصادی و نحوه توسعه این همکاری ها هست مطرح کردیم و امیدواریم در نشست های بعدی و مذاکرات کارشناسی بتوانیم همکاری های دوجانبه را توسعه دهیم.
قاسمی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا طرف انگلیسی قول داد که از تزویر و تحریکاتش علیه ملت و کشورمان دست بردارد گفت: حتماً می دانید که ایران کنونی، ایران چند دهه قبل نیست، ما در روابط خارجی با دیگر دولت ها اصول خاص خود را در چارچوب های مد نظر مردم و نظام اجرا می کنیم و حتماً یکی از شرایط ما احترام متقابل و پرهیز از مداخله در امور داخلی کشورمان است که انگلیس هم از این قاعده مستثنا نیست.
وی ابراز امیدواری کرد لندن از تجارب گذشته اش از فضای مناسب کنونی برای همکاری های دوجانبه مطلوب تر استفاده کند اما به هر حال قطعاً کشور ما به عنوان نظامی مقتدر و موثر در منطقه بر اصول و مواضعش پابرجاست و مناسباتش را با دیگر کشورها متناسب با شرایط تنظیم می کند.
قاسمی افزود: با توجه به تفکیک قوا، حضور مجلس شورای اسلامی و فعالیت رسانه ها در کشورمان نظارت کافی بر مجموعه سیاست خارجی وجود دارد و نباید هیچ گونه نگرانی در این باره داشت ضمن اینکه سیاستمداران ما با خردورزی لازم تصمیمات مقتضی را در زمان مناسب اتخاذ می کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین ادعای یکی از رسانه های کویتی را مبنی بر خواست ایران از تونس برای میانجی گری میان کشورمان و عربستان رد کرد.
وی گفت: البته هر کشوری که بتواند گام موثر و سازنده ای برای افزایش ثبات و امنیت منطقه، مبارزه با تروریسم و ایجاد آزادی بردارد از آن استقبال می کنیم اما چنین درخواستی از تونس نداشته ایم.
قاسمی افزود: البته مذاکراتی در تونس با مقامات این کشور درباره مسائل دوجانبه، منطقه ای، جهانی و جهان اسلام داشتیم اما درباره میانجی گری میان ما و عربستان سعودی موضوعی مطرح نشده است در عین حال هر گام مثبتی بتواند به ثبات منطقه ای کمک کند از آن استقبال می کنیم.
وی درباره اینکه آیا تحول مطلوبی در روابط ایران و عربستان ایجاد شده است تصریح کرد: هیچ تحولی در روابط دو کشور ایجاد نشده است زیرا عربستان همچنان بر طبل سابقش می کوبد و با بی درایتی و بی دقتی به مسائل منطقه می نگرد و مدام خطاهای سابق را تکرار می کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره علت برگزار نشدن نشست خبری پس از دیدار وزرای خارجه ایران و انگلیس گفت: نشست های خبری پس از دیدارهای سیاسی عمدتاً باید با تفاهم دو طرف باشد که گاهی برخی هیأت های سیاسی به این کار علاقه دارند و برخی خیلی علاقه مند نیستند و اینکه قاعده مشخصی حتماً باید برای چنین نشست های خبری پس از دیدارها باشد وجود ندارد.
قاسمی همچنین درباره پوشه قرمز رنگی که آقای جانسون در تهران در دست داشت گفت: پرداختن به حواشی اینگونه سفرها در رسانه ها می تواند جالب باشد اما گاهی در این خصوص خیال پردازی هایی می شود و از چهره، لباس، کیف، کفش و کلاه اینگونه شخصیت ها تفسیرهای عمیقی می شود که با واقعیات فاصله بسیار دارد.
 
عربستان به اتکای امریکا در یمن به جنایاتش ادامه می دهد
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: عربستان سعودی با اتکا به امریکا به جنایاتش در یمن ادامه می دهد و این کشور را با فاجعه ای مرگبار مواجه کرده است.
قاسمی در ادامه نشست خبری درباره بیانیه اخیر کاخ سفید درخصوص یمن و بسنده کردن به ابراز نگرانی از فجایع علیه این کشور گفت: عجیب و بار اول نیست و طبعاً امریکا در اینگونه جنایات یا سکوت می کند و یا از متجاوزان به انواع مختلف به ویژه با فروش تسلیحات گرانقیمت و سنگین حمایت کرده است.
وی افزود: واشنگتن همچنین در مجامع جهانی نیز از متجاوز به انحای دیگر حمایت می کند و عربستان سعودی نیز با اتکا به همین حمایت ها به تجاوزش ادامه می دهد و اگر شناخت دقیقی از اقدامات نابخردانه امریکا در غرب آسیا و دیگر مناطق جهان داشته باشیم صدور اینگونه بیانیه ها عجیب نیست.
قاسمی با ابراز تأسف از اتخاذ اینگونه سیاست ها و روش های امریکا و ادامه جنایات شدید علیه مردم یمن تاکید کرد: جامعه جهانی باید در خیزشی جدی به یاری این ملت مظلوم بشتابد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین گفت: درباره اینکه آیا عربستان سعودی تمایلی به ارتباط با ایران دارد گفت: آنچه از عملکرد دولت عربستان سعودی در دوران اخیر مشاهده می شود هیچ علایمی مبنی بر تغییر رفتار آنان به سمت منطق دیده نمی شود.
وی افزود: با توجه به مشکلات اساسی اعم از آنچه درون عربستان مشاهده می شود و نیز نوع روابط این کشور با منطقه، همسایگانش و حتی کشورهای عضو جهان عرب، ریاض در پی یافتن دشمنان فرضی است تا بتواند با فرافکنی مشکلات را به دیگران نسبت دهد و زمان را به نفع خود خریداری کند.
قاسمی ابراز امیدواری کرد تغییر رفتار در سیاست های عربستان ایجاد شود و این کشور به درایت و منطق عقلانی در مسیر ایجاد آرامش و امنیت، جلوگیری از افراط گرایی و خودداری از ادامه تجاوز به یمن و کشتار مردم این کشور بازگردد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره هموطنان دربند دزدان دریایی در سومالی گفت: برای رهایی این افراد تلاش های بسیار شده و پرونده آنان به طور جدی در مجموعه نهادهای ذی ربط در کشور باز است و صرفاً به این وزارتخانه یا سازمانی خاص منحصر نمی شود و مسأله ای ملی است که همه افرادی که به نحوی می خواهند در این باره کمک کنند در این پرونده دخالت دارند.
وی افزود: هماهنگی خوبی میان نهادهای ذی ربط وجود دارد ولی با توجه به وضع خاص سومالی و نبودن دولتی مقتدر در این کشور با گروه های مافیایی بسیار پیچیده مواجه هستیم که کار را دشوار کرده است، با این حال با امیدواری این پرونده را پیگیری می کنیم و آزادی این هموطنان دربند را از وظایف همه نهادهای ذی ربط به ویژه وزارت خارجه می دانیم.
قاسمی همچنین درباره برگزاری اجلاس اخیر کشورهای ساحلی خزر در مسکو، آن را اجلاسی بسیار مهم دانست و گفت: 21 سال از آغاز مذاکرات مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر می گذرد و دستاوردها و موفقیت های مناسبی کسب شده که بیشتر درخصوص کنوانسیونی است که نتایج آن باید پس از برگزاری برخی جلسات فنی کارشناسی میان 5 کشور ساحلی در نهایت به اجلاس سران این کشورها در آستانه ارائه شود.
وی افزود: اگر وضع به همین شکل پیش برود و گروه های کارشناسی کارشان را انجام دهند در اجلاس آستانه می توانیم به نقاط مشترک ملموس تری درباره رژیم حقوقی دریای خزر نایل بشویم.
قاسمی گفت: این کنوانسیون، کنوانسیون خاصی است که صرفاً اصول اساسی و کلیات مربوط به خزر را مشخص و تکالیف کشورها را در قبال آن تعیین می کند البته جزئیات در آن نیامده است و پروتکل های جانبی به طور جداگانه در آینده تنظیم خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره بیانیه اخیر اتحادیه عرب آن را بیانیه ای ضعیف و دور از انتظار دانست که قدرت و قوام لازم را ندارد.
وی افزود: این بیانیه در حد آرمان فلسطین که حتی کشورهای عرب آن را مسأله ای عربی می دانند نبود و از بی توجهی و شاید سیاست خاصی منتج شد که در حد و اندازه لازم و کافی نبود و انتظار افکار عمومی در جهان اسلام و عرب را تأمین نکرد.
قاسمی با ابراز امیدواری برای واقع بینی و اجماع بیشتر این کشورها با توجه به وضع کنونی منطقه و جهان هشدار داد: این روند برای خود این کشورها نیز می تواند در آینده خطرناک تلقی شود.
وی گفت: در عین حال بسیاری کشورهای اسلامی و عربی مواضع جدی و راسخ تری درباره آرمان فلسطین اتخاذ کرده اند و در روزها و هفته های آینده، تلاش ها و اقدامات منسجم تری قابل پیش بینی است، چنانکه اجلاس سران همکاری های اسلامی پس فردا در ترکیه برگزار می شود و ما نیز در سطح عالی در آن شرکت می کنیم که امیدوارم به نقاط مشترک مطلوب تری دست یابیم.
­­سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اخبار برخی رسانه ها مبنی بر برهنه و بازداشت کردن برخی ایرانیان در فرودگاه بلگراد اظهار داشت: این خبر را اکنون با این بیان و عبارات تأیید نمی کنم؛ من هم این خبر را در برخی رسانه ها دیدم که البته موضوع در دست بررسی است.
قاسمی تاکید کرد: با شناختی که از بازرسی در فرودگاه ها دارم استفاده از برخی تعابیر در این خصوص شاید اغراق آمیز باشد در عین حال در حال بررسی هستیم و اگر صحت داشته باشد با برخورد قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا موضوع طلب ایران از انگلیس در مذاکرات جانسون در تهران مطرح شد گفت: این موضوع به گذشته های دور بازمی گردد و همواره در دستور کار دو کشور بوده و به علل مختلف اعم از سیاسی - اقتصادی و حتی شرایط تحریم از موضوعات جدی کنونی در روابط دو کشور است که در سفر آقای جانسون نیز درباره آن صحبت شد.
قاسمی افزود: مقرر شد مذاکرات در این خصوص ادامه یابد و طرف انگلیسی وعده داد که در اسرع وقت پس از بازگشت به لندن موضوع را با جدیت بیشتر پیگیری کند و ما نیز به عنوان طلبکار، آن را پیگیری خواهیم کرد البته نهادهای اقتصادی کشور پیگیرند و امیدوارم سرانجام به پرونده مختومه تبدیل شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره مواضع ضدایرانی اخیر مقامات فرانسه به ویژه مکرون و تأثیر آن بر سفرش به تهران گفت: به هر حال روابط ایران و فرانسه مهم است و رایزنی های ما همواره وجود داشته و خواهد داشت.
وی افزود: سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران در دستور کار است که انجام خواهد شد و سفر آقای مکرون هم با توجه به اظهار تمایل و دعوتی که از او شده در دستور کار است اما تاریخ دقیقی برای آن مشخص نیست و به صورت منطقی باید پس از سفر وزیر خارجه این کشور به ایران این موضوع بررسی و درباره آن تفاهم نهایی انجام شود.
قاسمی تصریح کرد: درخصوص مواضع آقای مکرون مواضعمان را اعلام کردیم و عکس العمل های لازم را داشتیم؛ نوعی بدفهمی و بی دقتی در برخی اظهارات مقامات فرانسه و اروپایی وجود داشته و دارد که باید تصحیح شود.
وی سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران را سفری مهم دانست که در آن مجموعه ای از مسائل جدی که باید به دقت درباره آن رایزنی شود مطرح خواهد شد.
قاسمی گفت: محورهای بسیاری برای گفتگو میان تهران - پاریس وجود دارد و سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران می تواند به تصحیح برخی مواضعی که مقامات این کشور اتخاذ کرده اند کمک کند و حتماً در این خصوص با آنان در حال حاضر هم صحبت می کنیم و در سفر این مقام فرانسوی هم این موضوعات قطعاً مرور خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره ادعای نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر توافق با مکرون درخصوص اینکه ایران منشأ بی ثباتی در منطقه است اظهار داشت: ترجیح می دهم در این خصوص درباره منبعی نامشروع و فرد خاصی مانند نخست وزیر رژیم صهیونیستی که مبنای این گفتار است و این مطلب را نقل کرده است صحبت نکنم و تصور نمی کنم او حرف درستی زده باشد.
وی گفت: ما چنین سخنی را تاکنون از جانب طرف فرانسوی دریافت نکرده ایم و قطعاً ملاک قرار دادن نخست وزیر رژیم صهیونیستی کار درستی نیست.
قاسمی همچنین اعلام زمان سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران را مسکوت گذاشت و افزود: البته مقدمات کار فراهم شده است و گروه های کارشناسی کارشان را انجام می دهند که امیدواریم در آینده نه چندان دور این سفر انجام شود و با استفاده از این فرصت بتوانیم نظرهای دو کشور را بررسی کنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه مقاله امروز وزیر امور خارجه در نیویورک تایمز نشان دهنده کم فروغ شدن امید برخی کشورهای اروپایی است اظهار داشت: من چنین برداشتی ندارم، این مقاله هشدار، تذکر و خواسته ای است که اروپا باید در کنار گفتار و مواضعی که اتخاذ می کند، در عمل هم راسخ بودنش را در مواضع اعلامی پیگیری کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: توقع بیشتر از اتحادیه اروپا این است که برای حیات و بقایش در صحنه جهانی به عنوان بخشی مهم و مؤثر اقدامات مستحکم تری انجام دهد.
 
قاسمی اقدام فرانسه را در صدور مجوز برای تجمع گروهک منافقین محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام دولت فرانسه را در صدور مجوز برپایی تجمع گروهک تروریستی منافقین در این کشور محکوم کرد.
بهرام قاسمی در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درخصوص این اقدام خصمانه دولت فرانسه و نیز دعوت پارلمان اروپا از سرکرده این گروهک تروریستی، این اقدامات را ناشی گری و بداخلاقی سیاسی نزد برخی اعضای ناآگاه پارلمان و برخی دولتمردان اروپایی دانست.
وی تصریح کرد: این گروهک ناچیزتر و مرده تر از آن است که بخواهیم به آن بپردازیم اما اقدام فرانسه و پارلمان اروپا محکوم و کاری غلط است که به هیچ عنوان نمی تواند قابل قبول باشد.
قاسمی افزود: ما این گروهک تروریستی را همچنان آدمکش می دانیم که در دهه های گذشته علیه ملت ایران مرتکب جنایات گسترده شده اند و ملت ایران مواضع و نگاه خود را درباره آنان در مقاطع مختلف اعلام کرده اند که حد و اندازه آنان را باید مدنظر قرار داد و بها نداد.
وی اضافه کرد: آنان سعی می کنند خود را به عنوان گروهی فعال مطرح کنند اما بخش عمده جهان به بی اثری و بی خاصیتی آنان توجه دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی بار دیگر تاکید کرد: ما اقدام فرانسه را در این زمینه مطرود و اشتباه می دانیم و آنان را کاملاً محکوم می کنیم.
قاسمی همچنین درباره مشکلات دانشجویان ایران در مالزی گفت: در این خصوص دو مشکل وجود دارد اما گسترده نیست که سفارت ما در آن کشور در حال رایزنی و پیگیری آن است یکی مربوط به نام نویسی از برخی دانشجویان که قرار است بزودی حل و فصل شود و آن هم ناشی از تغییر نرم افزار برخی دانشگاه های آن کشور است.
وی افزود: نقائص مدارک برخی دانشجویان نیز علت دیگر بروز این مشکل است که مقرر شد تکمیل کنند و دولت مالزی نیز در چند روز گذشته اعلام کرد که این مسئله حل و فصل می شود و هیچ سیاست منفی خاصی در قبال دانشجویان ما وجود ندارد.
قاسمی گفت: مسئله دیگر مربوط به حساب های متعدد برخی دانشجویان ایرانی در مالزی است که در روند خاصی برخی بانک های آن کشور برای یکسان سازی حساب های بانکی دانشجویان اقدام کرده اند که برخی با مشکل مواجه شده اند با پیگیری همکاران در سفارتمان در مالزی این مشکلات در روزهای آینده حل و فصل خواهد شد.
وی همچنین درباره تغییر ساختار وزارت امور خارجه اظهار داشت: این تغییرات مراحل نهایی اش را طی می کند و فقط چند گام کوچک باقی مانده است که تکمیل خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره حمله اخیر به مرزبانان کشورمان در مرز بازرگان اظهار داشت: این حادثه که در شامگاه 13 آذر در نقطه صفر مرزی ایران - ترکیه در ناحیه بازرگان روی داد متأسفانه به شهادت یک مرزبان و مجروح شدن 4 نفر دیگر منجر شد.
قاسمی گفت: یکی از این افراد سروان نیروی انتظامی به نام شهید ملک زاده بود که در مرحله نخست به شهادت رسید و یادش را گرامی می داریم و دیگران نیروهای سازمان آب هستند که برای بازرسی دیوار مرزی ترکیه به آنجا رفته بودند و بلافاصله به بیمارستانی در داخل ترکیه منتقل شدند.
وی افزود: در پی این رویداد وزیر خارجه ترکیه در تماس تلفنی با آقای ظریف که در مسکو حضور داشت با ابراز تسلیت اطمینان داد که موضوع را فوری پیگیری می کند وزیر کشور ترکیه و دیگر مقامات این کشور نیز در گفتگو با سفیرمان در آنکارا موضوع را پیگیری کردند و ما نیز مجموعه ظرفیت هایمان را فعال کردیم.
قاسمی اضافه کرد: پیگیری ها در این خصوص ادامه دارد و در آینده نزدیک می توانیم نتایج بررسی ها را اعلام کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی شهادت این افسر نیروی انتظامی را به خانواده آن شهید والامقام تسلیت گفت.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مقاله امروز وزیر خارجه در نیویورک تایمز و اینکه آیا همه بدعهدی ها را مربوط به دولت کنونی آمریکا می دانید؟ گفت: درباره مقطع انتقال دولت در آمریکا حضور ذهن ندارم اما بدیهی است که بدعهدی های دولت آمریکا در دولت آقای ترامپ با جدیت و شدت بیشتری روی داده است و ادامه دارد.
قاسمی افزود: متأسفانه اکنون درباره اواخر کار دولت آقای اوباما نمی توانم اظهار نظر کنم اما مشکل اصلی و جدی که قابل مشاهده است در دولت آقای ترامپ به اشکال مختلف صورت می گیرد.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا در دیدار آقای جانسون با رئیس جمهور او قولی برای حل و فصل مشکلات برجام داد؟ گفت: اروپایی ها در گفتگوهایشان به ویژه در سفر اخیر آقای جانسون با جدیت و صراحت لازم اعلام کرده اند که به تعهداتشان در برجام پایبندند و تمام تعهداتشان را انجام می دهند.
قاسمی افزود: یکی از مسائلی که در مذاکره این مقام انگلیسی با رئیس جمهور مطرح شد موضوع برجام بود و آنچه ما از آقای جانسون شنیدیم پایبندی به تعهداتشان در این موضوع بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره برنامه کشورمان برای حفظ پرچمداری در دفاع از ملت فلسطین در شرایط کنونی گفت: جمهوری اسلامی ایران مانند گذشته با جدیت تمام موضوع آرمان فلسطین و مقاومت را به عنوان موضوعی حیاتی با تمام توان و با استفاده از ظرفیت های متعارف در کنار کشورهای همسو پیگیری می کند.
وی افزود: برنامه ریزی های خاصی در این خصوص هست و چون آرمان فلسطین را جزو شعائر می دانیم اقداماتمان را جدی تر پیگیری می کنیم.
قاسمی همچنین درباره اظهارات معاون آسیایی وزارت خارجه مبنی بر اینکه سهم ما از دریای خزر 20 درصد نیست اظهار داشت: من مصاحبه آقای رحیم پور را نخوانده ام اما کنوانسیون خاصی درباره رژیم حقوقی دریای خزر هست که موضوعات مختلف به ویژه سهم کشورهای ساحلی موکول به ضمائم دیگری شده است که بعداً تکمیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: مذاکرات و نشست ها در این باره ادامه دارد و تا برگزاری اجلاس سران در آستانه، کمیته های مختلفی تشکیل جلسه می دهند و این موضوعات را بررسی می کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام و دستور کار آن گفت: موضوعات مذاکره در این نشست در ادامه رایزنی های قبلی مشخص است و مباحث مدنظر ما نیز مطرح خواهد شد به ویژه کارشکنی ها و بدعهدی های آمریکا، اقداماتی که باید صورت می گرفته و اقداماتی که هنوز حل و فصل نشده است از جانب ما مطرح می شود.

نظر شما