شناسهٔ خبر: 22950174 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

جزئیاتی از برگزاری مراسم اهدای مدال خورشیدی

نامزدهای "مدال خوشیدی" معرفی شدند

پیام فروتن در آستانه‌ی برگزاری سومین مراسم اهدای "مدال خورشیدی" (خسرو خورشیدی) اظهار امیدواری کرد: طراحی صحنه در عرصه‌های مختلف سینما و تئاتر جدی گرفته شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، نشست سومین دوره اهدا مدال خورشیدی (خسرو خورشیدی) با حضور پیام فروتن دبیر این دوره جشنواره، دوشنبه ۲۰ آذر ماه در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.

پیام فروتن درباره برگزاری مراسم اهدای مدال خورشیدی که به معرفی بهترین طراح صحنه اختصاص دارد و قرار است 25 آذر ماه برگزار شود، گفت: امسال سومین دوره‌ای است که مراسم اهدا مدال خورشیدی برگزار می‌شود، مراسمی که موسسه فرهنگی هنری "کارنامه"  و دانشکده هنرهای نمایشی دانشگاه تهران متولی و برگزار کننده آن هستند و همچون سال‌های گذشته این مراسم به دو  بخش برگزاری سمینار و معرفی طراح صحنه برتر تقسیم می‌شود.

او ادامه داد: سمینار این دوره مدال خورشیدی که از امروز شروع شده، حول محور "تاریخ مبلمان و طراحی صحنه" است و تا روز شنبه هر روز از ساعت ۱۲ الی ۱۴ در دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی برگزار می‌شود و حضور در آن برای عموم مردم آزاد است. این سمینارها حاصل تلاش یک ساله از بین منابع بکر و ترجمه شده است و مدرسان آن دانشجویان و محصلان همین رشته هنری هستند.

دبیر سومین دوره مدال خورشیدی درباره مکان و زمان برگزاری این مراسم گفت:‌روز شنبه ۲۵ آذر مراسم اهدای مدال خورشیدی،  ساعت ۱۹ در سالن شهید آوینی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار می‌شود و به بهترین طراح صحنه تئاتر، تلویزیون و سینما مدال خورشیدی اهدا می‌شود.

او درباره نحوه داوری امسال مراسم توضیح داد: در هر بخش، ده داور معرفی شدند. اعضای انجمن طراحان صحنه خانه سینما در بخش فیلم سینمایی و سریال و اعضای انجمن طراحان صحنه خانه تئاتر در بخش تئاتر و همچنین تعدادی از منتقدان عهده دارد این داوری بودند. شیوه ارزیابی ما این گونه بود که هیچ کدام از داوران از رای‌های هم مطلع نبودند و اطلاعی از دیگر داوران هم نداشتند. بنابر این هر کس امتیاز خودش را می‌داد و تنها دبیرخانه از آرا مطلع بود. در واقع بعد از مراسم سال گذشته، داوران مشخص شدند و هر سه ماه یک بار فرم‌هایی به آنها ارایه می‌شد که بعد از دیدن هر نمایش، امتیازات خود را ثبت کنند.

فروتن با بیان اینکه داوری‌ها به صورت فصلی انجام شده است ادامه داد: در بخش تئاتر ۲۲۰ اثر ارزیابی شده‌اند که نمایش‌هایی بودند که در سالن‌های تالار وحدت ، حافظ، تئاتر شهر، باران، پالیز ، سه نقطه، مولوی، ایرانشهر، ارغنون و پایتخت به روی صحنه رفتند. در بخش سینما و سریال هم ۹۵ اثر ارزیابی شدند.

 او ادامه داد: هرساله در این مراسم مدال چهارمی به یک پژوهشگر و یا کسی که بیشترین خدمات را به حوزه طراحی صحنه انجام داده است، تعلق می‌گیرد اما امسال هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم و نامزدی اعلام نمی‌شود. اما از یک استاد پیشکسوت در این حوزه تقدیر خواهد شد و مدال چهارم به او تعلق می گیرد اما چون نامزدی اعلام نشده است نام او در روز مراسم اعلام خواهد شد. مراسم معرفی بهترین طراح صحنه امسال با جشن تولد خسرو خورشیدی که در آذر ماه است، آغاز خواهد شد. مهمانان ویژه‌ای مانند جمشید مشایخی،بهزاد فرهانی، زنجان‌پور هم در این مراسم حضور خواهند داشت و همچنین ایده‌های سوپرایز کننده‌ای هم با همراهی خسرو خورشیدی خواهیم داشت.

او در خلال صحبت‌های خود درباره این مراسم و حمایت از آن، بیان کرد:‌ این مراسم کاملا غیر انتفاعی است و هیچ ردیف بودجه‌ای ندارد و یک بخش خصوصی عهده‌دار برگزاری آن است. این مراسم نفع مالی برای خودش ندارد و فقط به خاطر جدی‌تر گرفته‌ شدن حوزه طراحی صحنه اقدام به برگزاری آن می‌کنیم. تمام بچه‌هایی که در این مراسم حضور دارند از هنرجویان و محصل‌های طراحی صحنه هستند و بدون  دریافت حتی یک ریال دستمزد همکاری می‌کنند. توقع ما این است که نهادهای دیگر به ما کمک کنند  و این مقوله را جدی‌تر بگیرند زیرا تمام تئاتر و تلویزیون و سینما وابسته به تصویر است.

پیام فروتن در پایان گفت: نتیجه وضعیت کنونی این است که ما تئاترهایی می‌بینیم که هیچ چیزی در صحنه ندارند و یا فیلمی می‌بینیم که فاقد هر گونه رنگ و فرم است و همچنین سینمایی که روز به روز در طراحی صحنه ضعیف‌تر می‌شود. امیدواریم این مراسم بعد از چند دوره برگزاری به خاطر نبود حمایت تعطیل نشود و آرزو ما این است که طراحی صحنه جدی تر گرفته شود و کارگردانان دست از طراحی صحنه بردارند و کمی اطلاعات خود را بالاتر ببرند و به طراحان صحنه اعتماد کنند. 

کاندیداهای امسال در 3 بخش تئاتر، سینما و تلویزیون در بخش "مدال خورشیدی" به این شرح است:

بخش تئاتر

شیما میرحمیدی برای تئاتر "مفیستو"

رضا مهدی زاده برای نمایش "شوایک"  

رضا شاپور زاده برای طراحی صحنه تئاتر "کلنل"

بخش سریال تلویزیونی و رسانه‌های خانگی

اصغر نژاد ایمانی برای سریال علی‌البدل

حسن روح پروری برای سریال شهرزاد2

داریوش پیرو برای سریال معمای شاه

بخش فیلم سینمایی

آیدین ظریف برای فیلم سیانور

کامیاب امین عشایری برای فیلم  بیست و یک روز بعد

کیوان مقدم برای فیلم تابستان داغ

انتهای پیام  

نظر شما